Öppen Ridå

Alla inlägg den 15 september 2022

Av Malin wiper - 15 september 2022 15:30

        

Jag såg detta klipp med Monica Zetterlund på min systers facebook. Låten heter Ska nya röster sjunga, och  vilken röst hon har med många nyanser och hon får alltid fram sitt budskap på ett nyanserat och snyggt vis. Texten är ju även så tidlös och talande så jag fick gåshud. Hon var unik och man saknar henne jättemycket. Så fort hon tar en ton så vet man att det är hon som sjunger. Vilken inlevelse och musikerna bakom henne är suveräna och matchar hennes sång ypperligt. Den passar så bra nu också i dessa tider så man blir berörd

 

                                               

Clipart Library 

Monica Zetterlund var en svensk jazz- och schlagersångare samt revyartist och skådespelare. Hon kallades ibland bara för Monica Z. Hon dog 2005 i en brand och blev 67 år gammal. Klicka här för att läsa lite mer om henne

 

                   

Grattis A-G på födelsedagen. Tänk vad roligt vi hade när vi gick på gym i ca 2 år. Vi hittade alltid på nåt efter gympassen också. Fikade, kollade butiker eller gick till varandra och fikade. Sen detta med Mimmis Magasin och deras stickcafé var en höjdare också. Det var där jag lärde känna dig och jag är så glad att vi håller kontakten fortfarande. 

 

                                                         

 

         

Ringo Starr & His All Star Band med With a little help from my friend

 

                                                     

                                                        Clipart Library 


                           Nu önskar jag er en peacefull afternoon

 

#Monica #A-G #Ringo

Av Malin wiper - 15 september 2022 11:45

     

Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva detta som händer nu i och med valet. Jag har växt upp då vi hade solidaritet istället för hat. Vi hade fungerande fack och försäkringskassa. Sjukvården var inte så hårt ansatt som nu och man kom in på operation nästan direkt. Det var billigare boende och ändå fick man reparerat efter ett antal år. Nu kommer facket att bli hårt ansatt och sjukförsäkringen kan försvinna bort i intet också.

 

Det blir som i USA privata försäkringar och det har ingen med lägre inkomst råd med. Jag känner inte igen mig i detta samhälle och börjar faktiskt bli ledsen och orolig men valet är gjort och jag vet vad som väntar oss. Det var inte bra före heller men nu blir det värre, Jag kom ihåg när man var ute och demonstrerade på 1970-talet för att få till förändringar och stoppa nedskärningar. Det verkar som att många har glömt hur vi hade det 8 år under moderat styre och nu blir det ännu värre då vi har ett parti som får mig att rysa av obehag. 

 

         

Don Williams med Crying In the Rain, en både vacker och sorglig låt. Don Williams var en amerikansk countrysångare, låtskrivare och 2010 blev han invald i Country Music Hall of Fame. Han började sin karriär 1971. sjöng populära ballader och fick 17 countryhits. Han dog 2017 i en ålder av 78 år. Klicka här för att höra en cover på denna låt med två unga tjejer som sjunger den fint och samstämt 2022. Många har gjort cover på låten

 

  

Nu har min man hostat mindre för han fick 3 olika mediciner hos läkaren häromdan på Vårdcentralen. I och med två förkylningar på rad med hemsk hosta så har hans bronkiter blivit påverkade. Han fick två ihalatorer en snabbverkande och en långsam. Sen fick han Mollipect och det verkar som irritationen lagt sig lite redan nu men det tar ett tag att läka ut allt. I och med att min man haft hjärtinfarkt, stroke och cancer mm så fick han dessa mediciner för att inte riskera nåt allvarligare.

 

                                                

 

 

I går i början av min promenad så gick jag förbi Hammarteatern och där stod detta träd med sina nu röda höstlöv. Jag älskar hösten med den höga luften och alla vackra färger. 

 

     

Ett träd med lite höstkänsla bredvid Saga Biografen. Nu var det länge sen vi besökte denna fina anrika biograf. Det har kommit mycket emellan så vi har inte haft möjligheten. Nu är vi lite rädda i och med dessa virusar vi haft och jag skall operera ögat snart. När jag skriver detta så är klockan 11.00 och jag har inte kommit ur nattlinnet än. Det blir en senare promenad i dag och min man följer med en bit men sen fortsätter jag.

 

Vi har 11 grader varmt och det börjar ljusna och inget regn i sikte. Hoppas ni har en fin dag att se fram emot, dessutom är vi ju nära en ny helg igen. Det är så tyst i huset nu så jag tänker på det gamla uttrycket "man kan höra en nål falla". Nu blev jag så nyfiken på hur det låter när en nål faller så jag testade och det var ett jättefint klingande ljud.   

 

                                                                        

Panduro  

        

Chris Norman med passande låten Needles and pins 

 

 

 

#solidaritet #försäkringar #Don #hostat #höstkänsla #nål #Chris

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards