Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 13 maj 2011

Äppelblom och fika!

Av Malin wiper - 13 maj 2011 08:11

  

Jag har suttit under partytältet och fikat på förmiddagen i går och bara insupit det fina vädret och omgivningen. Sen har jag arbetat på vinden och nu är det bara att sopa och torka. Detta skulle in i bloggen i går men jag hade för mycket att skriva om...  nu får jag lugna ner mig lite med att ta bilder för jag har så mycket annat att göra.


  

Jag försökte  ta en bild själv genom spegeln...  på en poncho jag fick av syrran sist jag var där. Inte lätt att ta en bild på sig själv för man gör en massa miner. Jag har haft den på mig ute för det har inte varit så varmt som förut.

  

  


Två såna här blomsterprydnader i form av en häger har vi i två av våra krukor på gården. Köpte dom hos Mimmis Magasin förra året och dom har blivit lite rostiga nu. Dom var inte så dyra heller och finns även i år hos Mimmis. Hägrarna finns i två storlekar. Vill man inte att dom skall bli rostiga så kan man polera dom med cromlistpasta. Vårt hus kallas för "Hägersro" tänk så passande...  .   


Häger är en fågelfamilj inom ordningen storkfåglar. Familjen består av ett 70-tal arter. Kategoriserade i de båda släktgrupperna rördrommar och hägrar.    

  


  


Så här kan man göra också om man är lat. Mannen har lagt matjorden och lekakuler på vår snöskottare...  då blir det en installation helt plötsligt...   


   

Nu blommar det för fullt på våra äppelträd. Ett av dom har vi fått såga ner för det var så dött.

  

  


  


   

ett annat träd har mer rosa äppelblom.

     

Min man var ute och jobbar med att få undan bråte och även klippa gräset ner mot ån. Såg då att han pratade med en tjej som jobbade på Ritz när dom förra ägarna hade stället. Hon var alltid så glad och vänlig. Hon fick barn för nåt år sedan och bor inte långt ifrån oss.


   

Jag själv höll på med maten och i dag blev det rostade rotsaker och lite potatis. Till detta fläskytterfilé med en sås och champinjoner. Det står still med vikten så vi får ta i med nya tag så det händer nåt.  


Här sjunger Pat Boone "Cherry pink and Apple blossom white" till bilder av äppelblom. Klicka här för att komma in på Pat Boones hemsida. Han firar 50-årsjubileum i år.


Charles Eugene ”Pat” Boone, född 1 juni 1934 i Jacksonville, Florida, USA är en amerikansk sångare, skådespelare och författare. Hans mjuka sångstil gjorde honom till en populär sångare under 1950-talet



 
 
Cattis

Cattis

13 maj 2011 10:46

Jag älskar varenda bild du lägger ut på ån som går utanför ditt. Måste vara helt underbart.
Min å syns inte längre för alla buskar som slagit ut.
Kanske jag skulle smyga ut en natt och kapa lite. :)

Din hägerprydnad är verkligen jättefin.
Allt är så härligt nu den här årstiden och nya blommor och knoppar varje dag.

Kram och ha en bra fredag. Och ta det försiktigt du med nu när det är den 13:e och allt.

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

13 maj 2011 11:54

Vad roligt att du gör det. Ån är verkligen vacker och mynnar ut i Hjortsjön och sen har vi en campingplats lite längre ner. Kul att du gillar hägern. Dina blommor går inte av för hackor och du har så gröna fingrar.

Jag försöker ta det försiktigt så det inte händer nåt men vissa har tur på fredag den 13:de

Ha det toppen min vän
varm kram

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

13 maj 2011 14:46

Visst är det härligt med äppelblomster. Undra om jag kan lyckas fota sådant i helgen också, tänkte inte på om pappas träd var helt eller om snön tog det.
Jag älskar alla blommor och dofter som är ute nu, ja faktiskt så har jag en apelsinblomma som luktar godare än syren just nu. Knasigt men härligt.
Det ser riktigt härligt ut att sitta hos er och fika. Tänk vad skönt att kunna ta med sig fikat ut och bara njuta. Det har du väl förtjänat.
Hoppas det går bra med er röjning.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

13 maj 2011 16:31

Ja du det är så vackert. Hoppas din pappas träd har äppelblom. Jag älskar också naturen som den ser ut nu. Här börjar det åska igen nu och har regnat ett tag. Vi trivs att sitta ute och fika när det inte är för kallt. Tack för dina snälla ord ;)

Ha en fin kväll med din man
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Av Malin wiper - Lördag 13 april 08:30

    I går behövde jag klippa mig lite och numera går jag hos Forumfrisören och är nöjd varje gång. Jag klippte mig 1,5 cm och lite mer uppklippt (etapper), sen var håret så tjockt så hon tunnade ur lite också. Jag har skrivit om dom förut i och ...

Av Malin wiper - Fredag 12 april 07:15

    I går 14.00 hade vi bjutit upp vår granne A-B på kaffe. Vi bjöd på Slåihop kaka med grädde och hallon på sidan om, morotskaka och hallongrottor. Vi hade jättetrevligt och vi har hur mycket som helst att prata om så det flyter verkligen på.   ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards