Öppen Ridå

Alla inlägg den 6 september 2022

Av Malin wiper - 6 september 2022 13:00

 

VRMNY 

Som jag berättat i bloggen för ett antal månader sen så fick jag en glaskroppsavlossning på vänster öga. Den gjorde så att gula fläcken fick fel form. Jag fick då gå igenom en operation för att återställa dess form och då blev allt bra. Fast då upptäckte dom en åkomma på båda mina ögon som också måste åtgärdas. Den heter Pterygium och jag har fått en operationstid äntligen 22 september. 

 

                                 


Clipart Library 

Jag har varit så orolig för synen på vänster öga har försämrats så mycket så jag har försökt få tag på en läkare eller sköterska en längre tid. I morse ringde en sjuksköterska som jag fick prata med och hon sa att man kan få starr när man opererat gula fläcken och hon trodde starren hade eskalerat under dessa väntemånader. Hon läste jounralen och sa att hon ville att jag skulle komma in till ögonmottagningen på torsdag 8 september. Då skall dom kolla upp ögat ordentligt innan operationen. 

 

Jag fick även reda på att efter Plerygium operationen så kan jag ändå inte köpa nya glasögon för starren skall också opererat innan dess. Det blir en lång process detta för det skall ju läka emellan operationerna. Fattar inte hur jag kunde drabbas av en åkomma som är vanlig i tropiska länder där man fått lite för mycket sol och vind. Jag solar aldrig och har jämt solglasögon på mig så det känns lite långsökt

 

                                                  

Sköterskan var så hjälpsam trevlig så jag varvade ner och kände att jag fick den hjälpen jag behövde. Inläggen tar tid att fixa till i och med snynnedsättning. Jag har fått förstora upp och nu har jag även min man som kan hjälpa mig med bilderna om det behövs. 

 

      

Här en beskrivning i ett klipp ang denna åkomma.  

 

 

Detta fotade min man som är en uppmaning till folk att avstå från att gå in med vissa blommor och parfymer. Mr T sa att såna hängde på flera ställen och det bådar gott för vi blir fler och fler som blir känsliga för dofter och det är många som är nötallergiker.  

   

Min man ville ta en kortare promenad bakom centrum och då gick vi förbi Håkans Hembageri och där fikade vi utomhus för min man undviker att gå in på ställen nu så jag är den som handlar och  fixar det som behövs. Han valde en budapestbakelse och jag en morotskaka och båda var jättegoda. Morotskan såg så stor ut men den var saftig och lättäten. 

 

 

Numera har dom inte kaffe där så vi köpte varsin iskaffe espresso och den var godare än jag trodde. Jag gjorde ett nytt försök att fota därinne men jag är tydligen ur form för bilderna blev inte till belåtenhet. Är lite trött också efter tre nätters minimal sömn. Det går fler tåg hoppas jag 

 

Jag skall gå ut på en ensam promenad efter lunchen så jag får min dagliga dos av motion. Min man mår rätt bra nu förutom den återkommande hostan och tröttheten så det får ta sin tid. Nu har vi tisdag och solen skiner och det är lite varmare så man kan vara lite lättare klädd igen. Hoppas ni får en fin dag mina kära besökare. Sköt om er 

 

      

The Moody Blues med Forever Autumn. Dom är en brittisk progressiv musikgrupp som bildades 1964 i Birmingham 

 

 

#Pterygium #dofter #morotskaka #iskaffe #Moody 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards