Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 13 maj 2017

Levaxin på rätt nivå, bussresa och Eric Bibb

Av Malin wiper - 13 maj 2017 07:00

 


Jag hade en telefontid med en läkare på Vårdcentralen ang THS-värdet och han tyckte det låg bra men inte jag så jag förklarade för honom att jag mår som bäst på 1,8 och till slut gav han med sig och jag kan ta 50 mikrogram Levaxin istället för 25 mikrogram. Han sa att man kan ha upp till 4,0 men jag är påläst i detta ämna och vet att det är nya regler sen länge tillbaka och nu är det högst 2,5 som gäller, och det för att man skall få må så bra som möjligt. 10 augusti skall jag komma tillbaka och ta nytt prov.              

 

Min ungdomsväninna Anki och jag kan prata om detta för vi har samma erfarenhet. Hon har opererat bort hela sin sköldkörtel och jag halva. Därför får hon ta högre dos av Levaxin men upplever samma sak när det gäller vad värdet skall ligga inom för gränser och delar varandras erfarenheter.      

 

 

 

I dag tar vi bussen in till Västerås för att möta upp min mans bror. Vi tar en fika ihop och går sen omkring och myser i stan för det verkar bli bättre väder nu. Bilden föreställer en skulptur på Bondstorget som jag fotade sist vi var dit. Min son kanske också tar sig dit och gör oss sällskap.

 

 

 

Mitt foto över Apotekarbron. På broräcket skall vi i dag även sätta upp vårt kärlekslås.. . Klockan 06.30 var det bara en grad varmt men jag tror det kommer att bli jättevarmt i dag för solen lyser för fullt. Hoppas ni har en underbar lördag att se fram emot 

 

 

                                                 

 


Eric Bibb med Don't let nobody drag  your spirit down. Eric Bibb, född 16 augusti 1951 i New York, New York, är en amerikansk singer-songwriter och gitarrist inom akustisk blues. Han lämnade USA 1970 och har varit bosatt i bland annat Stockholm. Eric Bibb är son till musikern Leon Bibb och far till Rennie Mirro.



 

#Levaxin #Anki #Västerås #Apotekarbron #Eric


 
 
Veronika

Veronika

13 maj 2017 15:48

När man ska besöka läkare idag bör man kunna nästan lika mycket som dem känns det. I alla fall bör man vara påläst eller väldigt påstridig. Det är inte klokt så tokigt det kan bli. Här är det allergier som spökar och måste tas under stor beaktning när det gäller andra mediciner. Nu har båda mina söner fått bricanyl men det var tal om en annan spray när vi senast var hos läkaren för den ene sonen me neftersom jag vet att de flesta har laktos med i bilden så var jag inte lika mottaglig för detta så jag förklarade att eftersom vi alla är allergiska mot själva mjölkproteinet så fungerar det inte med laktos som är mjölksockret. Nu var denne läkare lyhörd ung och skärpt så det var inga problem att byta ut men jag har personligen råkat på det motsatta och då är det inte alltid lätt att stå på sig när de försöker ta fram sin läkarroll..

Det låter inget vidare det du lider av måste googla för att se vad det är för något har inte hört talas om det förut, tyvärr.

Ha det gott
Kram

http://ordenochjag.bloggplatsen.se

Malin wiper

13 maj 2017 18:58

Ja du man måste vara påläst för att få rätt hjälp men det är väldigt olika på läkare. En del är väldigt skickliga och vet precis och har läst ens journaler före besöket.Tråkigt att dina söner har det så besvärligt med alléri och allrahelst så här på våren nu med björkpollen. Många reagerar både på laktos och gluten.

Jag har Levaxin på grund av att sköldkörteln skall alstra tillräckligt med hormoner efter att ha opererat bort halva sköldkörteln eftersom jag hade en godartad tumör där. Om det alstrar för mycket eller för lite hormoner så mår man inte bra.

Ha det gott själv
kram

 
Annelie

Annelie

15 maj 2017 10:45

Helt otroligt att man ska behöva vara sin egen läkare ibland... :o//
Men BRA att du inte gav dig så han gav vika, jag menar du känner ju dig bäst själv.

Kramar om.. // Annelie

http://gifta6570.bloggplatsen.se

Malin wiper

15 maj 2017 12:01

Ja du jag fick verkligen stämma rösten lite så jag fick honom att förstå. Jag har gått tillräckligt genom åren med för låg omsättning och nu vill jag må bra. Tänk om jag hade vetat detta långt före.

Som du säger så känner man sin kropp bäst själv

kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 29 mars 10:15

    När vi skjutsade hem min son i  tisdags eftermiddag så passade vi även på att gå in på Mel's Garage i Enköping där min son bor. Dom har otroligt god glass där från Rättviks Glass.    Klicka här för att se när vi var till Mel's Garage 7 m...

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Maj 2017 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards