Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 30 juni 2022

Logoped för tungövningar, en vård i utförsbacke och Dr Hook

Av Malin wiper - 30 juni 2022 08:00



                       


Nu har vi hamnat i en situation efter min mans tungcancer vad gäller efterbehandlingen. För att han skall få ett bättre liv så behöver han mer kirurgisk tandvård men den är så dyr så vi har långt ifrån råd med detta. Jag tycker att eftervården skall vara gratis precis som den är när det gäller andra sjukdomar och kroppsdelar. Han fick reda på detta hos Logopeden och alla tycker ju att det är åt helsike. Min mans tunga är inte rak längre utan pekar åt vänster och det går inte att göra nåt åt. Han blir kallad till Logopeden igen i september. 

 

                                                         

Clipart Library 

         

En animering gällande tungcancer. Operationen är bara en del av detta för sen behöver en del strålning och käkkirurgi som man får till en viss gräns

 

Logopeden var jättetrevlig och hon undersökte honom noga innan han fick sina övningar som han skall hålla på med varje dag. Fast helt bra blir han inte utan mer tandvård för framtänderna skaver fortfarande på tungan och en av dom står in mot tungan och då med risk för sår som blir svårläkta. Min man drar sig för att prata längre stunder med folk i och med att han sluddrar mer och mer. Det finns ju dom som har det värre men man måste få känna det man känner ändå. Vi har betalat hög skatt hela livet så man undrar vart pengarna tagit vägen. Nu har vi dessutom kris i vården på grund av att dom tog bort så många tjänster inom sjukvården under en tid. Vårdpersonalen borde få högre lön och  bättre villkor för som det är nu så slutar många och söker andra jobb. En del flyttar till andra länder för Sverige har inte den bästa sjukvården längre. 

 

                                                      

Clipart Library 

Klicka här för att se när jag gick hos Logoped i Värnamo 2015 efter min sköldkörteloperation.

 

        

Här passar det in med Dr Hook  och A little bit more från 1975 en klassiker som jag själv hade i min skivsamling som ung. Sångaren i gruppen Ray Sawyer dog 2018 i en ålder av 81 år. Dr Hook & The Meicine Show var ett amerikanskt pop/countryrockband som bildades i Union City, New Jersey 1968. Genom åren så har bandmedlemmaran bytts ut. Dr Hook kommer till Sverige i höst. Klicka här för att komma in på en hemsida och kolla

                             

I dag åker vi ut några timmar med elbilen för nu var det ett tag sen. Det kommer att bli jättesvårt att vänja sig av med elbilen när Hallstahem lägger ner detta med elbilspoolen 30 september. Det är lite svalare nu på morgonen med 16 grader men inomhus är det 26 grader så nu kör fläktarna för fullt. Nu är det torsdag igen och snart har vi en ny helg. Hoppas ni mina kära besökare har en skön och behaglig dag att se fram emot.

 

                                   Hjärtlig hälsning från Malin  

 

#Logopeden #tungan #elbilen #Hook

 
 
Göran

Göran

30 juni 2022 08:15

Svarade nyss på din kommentar hos mig men kom på att du kanske inte går in för att kolla ev. svar. Så därför skriver jag det här också. DU kan se filmen när du vill, den finns på Youtube men även på SVT Play. Skulle tro att det är lite bättre kvalitet hos SVT. Ha en fin dag!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Malin wiper

30 juni 2022 08:27

Jag har varit dålig på att kolla kommentarer jag skrivit hos andra. Det tar sån tid men jag skall bättra mig.

Tack för att du talade om detta om filmen, det uppskattas. Visste inte heller att den går på SVT play. Tack snälla Göran

Ha en fin dag

 
Ingen bild

Syrran

30 juni 2022 09:11

Godmorgon!
Det är rent ut sagt för jävligt att inte hela eftervården ingår! Alla vet vi ju hur dyrt det är med tandläkare och hur sjuk man kan bli om man inte har råd att åtgärda sina tänder. Skulle inte vara dyrare än ett läkarbesök.
Hur går det om han får ett sår på tungan om en tand skaver mot den, kan det då uppstå ny cancer eller en infektion som blir svårläkt?
Undersök om det inte finns någon fond att söka pengar ur för sådana här saker, vänd er också till cancerfonden, de kanske kan råda er hur ni kan gå vidare.
Tycker så synd om honom, förstår honom så väl att han drar sig för att prata om han sluddrar.
Många styrkekramar till er båda två!
Maria

Malin wiper

30 juni 2022 11:19

Håller med dig till 100%. Om det blir sår så är det svårt att få det att läka i och med ständig skavning. Infektion kan ju uppstå. Logopeden skall undersöka om han kan få hjälp men det är ju inte säkert. Då får han som du säger försöka andra vägar. Tack för tipsen om cancerfonden för där kan man ju få tips om hur man skall gå tillväga

Mr T tackar dig för omtanken om honom.

Styrkekramar tillbaka från oss båda

Malin

 
Ingen bild

Gunilla

30 juni 2022 11:01

Så tråkigt för din man och visst får man tycka att besvären är jobbiga,även om andra har det sämre. Man är sig själv närmast.
Tandvård är dyrt och hutlöst tycker jag och det borde finnas hjälp när det behövs. Ja vad tar pengarna vägen, vi blir fler och fler och sjukvården blir mindre.
Lite mer behagligt väder nu så man kan röra sig så det är skönt.
Bäst att passa på att hyra bilen medan det är nära så ha det så gott på turen!
Kram!

Malin wiper

30 juni 2022 11:23

Det är verkligen trist. Att jag skrev om detta var att en del kommer alltid med orden: det finns dom som har det sämre och det är jag rätt less på ;) jag har stor empati för dom som har det värre.

Tandvården är verkligen dyr och den har eskalerat dom sista åren. Vi har redan haft stora räkningar som nu är betalda. Bara att undersöka tänderna kostar minst 900 kr. Dom får ge oss en bättre pension som den var förr så man får ett värdigt liv.

Vår generation är ju inte van att det är så här dåligt. Håller med dig om vädret men här känns det som det är åska på gång.

Vi skulle ha åkt ut med bilen men den var inte uppladdad så vi tar den i morgon istället

Ha en jättefin dag själv Gunilla
varm men svalkande kram
från Malin

 
Karin Eklund

Karin Eklund

30 juni 2022 15:36

Så tråkigt, så tråkigt. Det borde verkligen finnas en bra lösning på detta, men jag vet, mitt i allt som det fungerar i vården så fungerar den inte alls och patienten hamnar mellan stolarna och får inte rätt hjälp p.g.a ekonomiska finter. Uffe hamnade också i en liknande situation då han blev sjuk och inte blev det någon ordning på det heller. Vi sålde vad vi kunde sälja för att han skulle få den hjälp som var nödvändig för honom. Hoppas att det ändå ordnar sig för er på bästa sätt Malin! Jag vet att det är en fåfäng tanke men jag vill tro att det ska ordna sig. Det är ju nu din man behöver hjälpen mera än någonsin. Ibland förstår man inte alls hur vården fungerar, när den bara klipps av så där då den blir för dyr för en.
Ha det så gott ni kan!
Kramar!

http://pettasblogg.blogspot.com

Malin wiper

30 juni 2022 15:52

Precis så är det som du beskriver så bra i kommentaren. Tråkigt att ni måste sälja saker för att kunna få hjälp för din man. Hoppas din man är återställd och mår bra.

Tack för din omtanke fina Karin. Det kanske ordnar sig för vi har lite på gång så det är bara att vänta och se. Förr blev man färdigvårdad men nu får man nöja sig med halva vårdpaketet, det låter hemskt.

Vi ger inte upp än och den vård han fått hittills har ju varit jättebra med op, strålning och en fantastisk uppföljning.

Tack för din härliga kommentar
kramar!

 
Pisan

Pisan

11 juli 2022 15:09

Det är så himla tråkigt att det blivit såhär... Man kan ju få gratis tandvård vid vissa sjukdomstillstånd, hör med tandläkaren om det.
Det här med strålning är ju superdupertufft för kroppen. Efter att man blivit fri från cancern så får man bieffekter av behandlingen... Det är skit rent ut sagt!
Jag har ju varit hemifrån några veckor och nu sitter jag här och försöker komma ikapp på din blogg. Är hemma denna veckan sen är jag borta en vecka till. Efter det så är sommarsemestern slut för i år.

Ha det så fint, kram till er båda! ♥

http://abrakadabra.bloggplatsen.se

Malin wiper

11 juli 2022 16:33

Tack för tipset Pisan. Logopeden skulle också undersöka. Det är verkligen ingen höjdare detta med strålning för det skadar både hud och annat. Det är verkligen skit att man inte kan få hjälp fullt ut. Härligt att du haft och har saker på gång och kan vara ute och uppleva lite.

Ha det bra själv kära Pisan
Kram från oss båda

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards