Öppen Ridå

Alla inlägg den 16 juni 2022

Av Malin wiper - 16 juni 2022 18:30


 

I dag gick vi förbi vårt Centrumhus där Stilmark och Hallsta Skrädderi och Skoservice ligger. Jag var ute efter en jumper eller blus till ett par nya sommarbyxor jag köpte för ett tag sen. Eftersom byxorna är randiga i blått och vitt så hade jag velat ha en cerisefärgad överdel men det finns inte just nu.

 

  

Då köpte jag mig lite mer av deras fantastiskt bra kortsockar som är dom bästa jag haft för dom krymper inte i tvätten så dom åker inte ner i skona efter tvätt. Dessutom är dom så lagomt tjocka och är i Bambu Viskos och kommer från Millers. Stilmark säljer 3 par för 99 kr.

 

 

Min man köpte två såna här t-shirts, denna i blå färg och en till i grön färg, strukturen är så fin och skön. Den gröna blev inte så bra på bild men var också fin.

 

 

Här ser man lite av deras herrsortiment

 

      

Daniel Boaventura med The Girl from Ipanema 

 

 

Dom har massor av både kortärmade skjortor som passar bra i sommartid. Dom har även massor av snygga solglasögon men dom skall jag fota om och ta lite tid på mig.

 

 

Alla dessa är kortärmade skjortor

 

                                                 

Clipart Library 

 

Detta tror jag är badshorts, skulle ha frågat???

 

 

En provdocka i skylten

 

Det verkar som min kamera börjar ge upp efter 3 år. det gjorde den förra också. Jag fotar ju så mycket och nu låter den inget vidare än om jag har blåst den ren med tryckluft. Därför blir det inte så många bilder som jag hade velat sätta in. Typiskt att kameran krånglar nu då vi har andra utgifter vi vill bli av med så man vill helst inte ta nåt lån. Jag tycker bilderna är lite disiga och otydliga men det kan ju vara för att jag ser så mycket sämre och mest på vänster öga som skall opereras. Jag får ringa till veckan igen och påpeka detta för andra gången. 

 

                                         

Chirpy 

Vi tog med oss dramaten för att kunna köpa hem lite extra mycket mat. Vi hann även med en promenad på 5 km i dag. Min man har dammsugit hela lägenheten och jag har dammtorkat överallt och det känns skönt att slippa göra det i sista minuten. Sen blev det en lång kafferast. Jag kollar på en serie som jag skall skriva om senare. Önskar er en härlig torsdagskväll kära besökare 

 

       

RTSF 2020 (Thursday) Teachers Presentation. Nu dansar jag iväg till en torsdagskvälls vila 

 

                                                     


Clipart Library 


#Stilmark #Bambu #t-shirt #herrsortiment #Daniel #skjortor #badshorts #kamera #RTSF

Av Malin wiper - 16 juni 2022 09:30

 

Vi promenerade 6 km i går och vi hade kaffe med oss så vi tog en liten paus vid den fina stora parkoasen


 

Vi har vår favoritbänk som jag kallar för "Kärleksbänken"    . Den ligger lite för sig själv och man kan gömma sig lite där framför ett stort träd. Fast man har ändå bra utsikt


 

Min man hann före med att fota denna fågel som tog sig ett bad i fontänen. Jag kan inte hitta nån liknande på google för blåmes har ett streck på varje sida om huvudet. Är det nån som vet vad detta är för fågel?

 

      

Ett vackert klipp på fågelbad. Det känns så avslappnande


 

När vi sen promenerade iväg så gick vi förbi en skola och där hade dom skolavslutning. Det var massor av folk och det fanns en uppbyggd scen där några sjöng och spelade. 


 

Sen kom en katt förbi som la sig ner för att klia sig lite. Den katten har jag stött på förut

 

Detta är en bättre bild jag tagit på en katt och det var 13 november 2021.  


Sånt här färggrannt blir man glad och pigg av


      

En rosa cykel lyste upp i ett cykelställ


 

Jag hade satt ihop filmklippen från Hallsta Cruising men Youtube kunde inte ta emot detta så jag gissar på att klippet var för långt. Jag skall testa i dag att ta bort delar av klippet så får vi se. Funkar det inte så struntar jag i att lägga ner mer tid på det. 

 

         

I en av bilarna på Hallsta Cruising strömmade denna låt ut på skyhög volym. Markoolio med Ingen sommar utan Reggae 

 

Hyresgästföreningen hade möte i går 17.00 och vi hade båda tänkt gå dit för deras lokal ligger bara ca 150 m från oss. Jag blev tyvärr för trött så Mr T fick gå ensam. Det var ca 30 personer på mötet och fastighetsansvarig var där och informerade och svarade på frågor. Sen dom gjorde stambyte så får vi in matos från fläkten och värst är stark vitlöksdoft. Dom visste om detta dilemma så dom håller på att undersöka saken och skall fixa till detta.


                             

Skräpplockare, griptång från Haco Tellus AB

Sen tog min man upp detta om nedskräpningen och fastighetsansavarig sa att det går åt 3 heltidstjärnster för att få bort allt skräp och den tiden hade dom kunnat lägga på nåt vettigare. Vi har väldigt bra erfarenhet av Hallstahem som vi nu bott hos i 5,5 år. På sista tiden har vi sett muggar och annat skräp från Mac Donalds men vi har inget Mac Donalds här utan dom åker in till Västerås, äter upp det på vägen och bara slänger i området. Nedskräpning fanns inte under min uppväxt och skulle nån slänga nåt så var det alltid nån som såg och sa till. Min man tyckte han fick bara information och folk hade många bra frågor 

 

 

Denna tandkrämstub såg jag häromdan på vår dagliga promenad och det var nedsmetat med tandkräm på gångbanan. Skulle vilja se hur vägen dit gick till när tuben hamnade där. Vi får alla lida för att vissa inte sköter sig så det blir kollektiv bestraffning. En dag såg jag en lärare med sin skolklass som plockade skräp. Det är en bra idé att ta sånt från skolåldern för då blir det naturligt att inte slänga skräp längre fram i livet

 

 

Denna flaska för handsprit såg jag häromdan och det är en vanlig syn nu. För det mesta ser man små flaskor liggande men mynskydden har minskat som skräp men jag ser ändå några varje dag. Plasten är ju värst för både djur och hav och sjöar

 

Vi har nu 15 grader varmt men ingen sol och i helgen skall det bli regn. Typiskt när vi skall träffa min son och vi hade även regn när vi var till honom för ett tag sen. Vädret ändrar sig så ofta och ibland flera gånger om dan. Det är nog klimatförändringarna som ställt till det men nu har ju tiden för att göra nåt åt det snart runnit ut, sorgligt nog. Nu skall vi promenera ner till centrum för att handla lite och sen blir det en längre promenad. I eftermiddag så skall vi städa och förbereda oss inför min sonens besök. Nu har jag inget mer att förmedla utan önskar er en toppenfin torsdag så här före en helg, igen!!!

 

                            

Hittade en fin bild på min son då han var ute i sin senaste båt så bilden är från juli 2021. Denna sommar har han ingen båt för han sålde sin senaste för ett tag sen.

 


#Promenerade #parkoas #favoritbänk #fågel #fågelbad #katt #cykel #Markoolio #matos #nedskräpning

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards