Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 15 november 2009 08:48

Free Orkut and My Space happy birth day Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace happybirthday Comments & Graphics


I dag hurrar jag för min kära lillasyster som fyller jämna år. Hon är stark stolt och har klarat många motgångar. Just nu har hon ett toppenjobb som hon stormtrivs med.

 

      

 

Jag och Mr T hoppas din dag kommer att bli jättebra. Du är fortfarande ung och ungdomlig så njut av dagen och må gott. 

 

  

Kunde inte motstå att sätta in den här bilden som föreställer mig, din bror och dig själv i min famn. Det är en klassiker Kyss. Du är så söt och vi är stolta syskon. 

  


Syrran har blandad musiksmak men jag vet att hon även gillar Amanda Jensen så jag sätter in ett klipp.   

    


Av Malin wiper - 14 november 2009 14:29

   

 

Min man fixade lunchen i dag och som vanligt experimenterade han lite och det blev så gott att jag bad honom skriva ett recept. 

  

  

 

Mr T:s lax i ingefära och dillsås.

 

  

 

Stekt lax i ingefära och dillsås

med rostade rotfrukter

 

Sätt ugnen på 200 grader

Äggklockan på 30 min


Ingredienser:


3 dl vispgrädde (gärna laktosfritt)

½ fiskbuljongtärning

Maisena redningsmjöl (ljust)

svartpeppar

½ msk syrligt ( citron, lime, vinäger etc.)

1 tsk torkad ingefära e.d

1 krm sambal oelek

3 hg lax





Rotsaker:


4 st potatisar

2 st mindre palsternacka

lite rotselleri

en större morot

en bit (knytnävstor) kålrot


Pensling:


1 krm gurkmeja

1,5 msk olja ( raps eller oliv)

1 krm honung

½ tsk vinäger(jag tog jordgubbsvinäger från Café Lakatos)

svartpeppar 



Ta en ugnsplåt och gnid ut lite olja över ytan. Tunt lager.

Skala och skär upp rotsakerna i lillfingerstora bitar, gärna trekantiga.

Sprid ut på plåten och pensla över alla bitar. Om det blir för mycket olja blir det inte bra, pensla snålt (tunt). Sätt in plåten och starta äggklockar. När det är 10-12 min kvar vänd på rotsakerna. Kontrollera med sticka efter 30 min de olika sorterna och avgör om det behövs längre tid.


Under tiden rotsakerna är i ugnen:

Blanda såsen och koka upp, Skär laxen i skivor, 5-7 mm tjocka och stek dom i stekpanna och häll över i såsen som skall vara klar och avsmakad. OBS! Ingen salt eller peppar på laxen vid stekningen och undvik att bränna laxen.


  


Av Malin wiper - 14 november 2009 11:02


   


Jag är inte känd för mitt tålamod och 27/10 skickade jag ett brev till Helge Skoog för att be om en autograf till ia och mig. Eftersom jag inte fått tillbaka svarskuvertet med autograferna än så har jag gått och spekulerat om brevet kan ha försvunnit mm. Hade ju sån otur med Dr House som jag skickade brev till för nästan ett år sedan nu men inget har kommit tillbaka. 


Klarade inte av att vänta längre utan frågade Mr T om jag kunde ringa upp Helge Skoog, han sa ja men sen fegade jag ur och bad min man ringa istället Skrattande han sa ja och ringde direkt    . Helge Skoog svarade själv och var hur trevlig som helst. Min man sa att han skrattade nästan hela tiden Skrattande Hur naiv är jag egentligen han har ju högar med brev som ligger och det kan ta tid innan han kommer igenom allt. Han sa att han hade kontorsdag i dag och skulle kolla brevet som han hade sett tidigare men inte hunnit öppna.

 

  

 

 Han skrattade ännu mer när han sa att det är inte lite jag får gå igenom mina kontorsdagar. Han lät inte besvärad utan mer road sa min man Skäms. Hans speakerröst i "Halv åtta hos mig" är obetalbar. Hoppas nu att brevet kommer så fort som möjligt för en med mitt dåliga tålamod kan inte vänta....Skrattande


Av Malin wiper - 14 november 2009 09:54

Free Orkut and MySpace goodmorning Graphics Glitters
click to get More goodmorning Comments & Graphics


Vet inte om man kan säga god morgon så här sent men gör det ändå Glad. Reza i IDOL höll sig kvar i går men nu får hon skärpa sig så hon inte åker ut nästa gång och det vore botten sån fantastisk röst som hon har. Här är det 7 grader varmt och regnfuktigt ute. Vad sägs om små levande tryffelljus som lyser upp tillvaron.

 

  

 

Dom ser precis ut som chokladtryfflar, blir sugen Glad.

 

Klicka här om ni vill gå in och kolla på sidan som säljer dessa.

 

  

 


Vi fikade naturligtvis på Café Lakatos i går och slarvade rejält vi måtte ha stor spader Skrattande. Dessa är gourmébakelser som kostar 35:-/st och är gjorda med bästa råvarorna. Absolut inte lika söt som en vanlig bakelse men man blir lika uppstoppad...Glad. Efter detta frosseri slöt vi en pakt om att hjälpa varandra att gå ner 5 kg till jul. Det går att njuta men i det lilla.

 

  

 

Jag köpte ett vackert litet fat på Lakatos för blockljus eller chokladtryfflar. Det glänser otroligt fint och kostade 30:-.

 

 

 



Jag vill ge alla bloggvänner och andra läsare en jättebukett med rosor, det är ni värda Kyss. Ha en underbar lördag.

Av Malin wiper - 13 november 2009 19:45

Free Orkut and MySpace flowers Graphics Glitters
click to get More flowers Comments & Graphics


Vi kom hem alldeles nyss så jag hinner inte skriva så mycket nu eftersom IDOL snart börjar och jag vill se min favorit Reza sjunga. Jag har nu testat synen och den har inte blivit nåt sämre på 4 år och det blev optikern förvånad över men graderade ändå upp det progressiva lite och gjorde lite justeringar. Mitt ögontryck var perfekt sa hon också. Trycket kan variera mellan 11-21 och jag hade 14.

 

  

 

Här ser ni mina nya glasögon som inte finns i katalogen än utan jag har fått mig tillsänt en bild från optikern. Man ser inte riktigt ändå färgen som är glänsande bronsfärgad och bågen är titan därför väldigt lätta. Bågen heter "Pilgrim" och säljs av Skaga. Dom är handgjorda och designade i Danmark. Tyvärr blev dom jättedyra fast jag fått hög procent på bågarna. Jag har ett sånt synfel att jag måste ha dom bästa glasen. Nu köpte jag ett par större bågar än jag hade förut och då blir glasen tjockare om jag inte tar det allra bästa. Det tar fler veckor att få dom eftersom jag skall ha dessa specialglas. Nu sitter jag med en avbetalning på 800:-/månad i ett års tid, det blir tufft. Dom ser kanske lite tråkiga ut på bilden men jag passar jättebra i dom. 


 

 

Av Malin wiper - 13 november 2009 12:47

 

   

Den här filmen gick på tv förra helgen och jag kollad fram till tv 4 nyheterna sen glömde jag att titta på resten så min man skickade efter filmen på discshop för bara 49:-. Det är en katt och råttalek som inte hade något bra slut enligt min mening. Filmen är ändå sevärd och spännande. I huvudrollerna ser vi: Pierce Brosnan, Gerard Butler och Maria Bello. Det är en thriller från 2007. 


 

Handlingen:

 

Neal och Abby Warner lever det perfekta livet. De har ett bra äktenskap, en vacker dotter. framgång och ett fint hus, Ingenting kan rubba deras idyll. Trodde de. Ända tills den dagen då psykopatiska Ryan kommer in i deras liv och förändrar allt. Först tar han det dyraste de har - deras dotter Sophie. Med henne som pant börjar han steg för steg att styra deras liv. Snart är Neal och Abby fullständigt i kidnapparens händer och det är precis där han vill ha dem. Hur långt är de villiga att gå för att få tillbaka sina liv och sin dotter? 

  

 

Filmen är rätt spännande och Pierce Brosnan spelar trovärdigt. Betyget dras ner lite av slutklämmen. Filmen får 3 svaga filmklappor av 5 möjliga.

 

 

     

 

  

 

Take care out there Kyss

Av Malin wiper - 12 november 2009 18:55

  

I går började jag skratta när jag läste GT som låg på ett bord när vi var ute och fikade med mamma och jag har inte slutat än. Laholms kommun köpte tänkarhattar åt sina chefer för 18.000:- Skrattande. Det hade nog blivit billigare att hyra in Uri Geller som böjde skedar i tv-program för många år sedan. 60 tyghattar har köpts in och dom skall göra cheferna till bättre problemlösare. De olika färgerna på hattarna skall representera olika sätt att tänka Foten i munnen.

 

                                           

Ibland tor jag att det är det imbicillas tidevarv och hade jag varit chef så hade jag vägrat direkt än om dom hotade med sparken. En fråga ställdes på stan ang detta och folk trodde det var ett tidigarelagt aprilskämt Skrattande. Chefer får väl tillräcklig stimulans med alla möjliga förmåner och hög lön för att göra ett bra jobb. Inte får vanliga arbetstagar nån stimulansmorot ändå skall dom göra ett bra jobb annars blir det sparken. Dom skulle ha dumstrutar istället för tänkarhattar Skrattande. Pengarna kunde ha använts till nåt vettigt istället. 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards