Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 22 november 2009 10:54


  


Roliga tomtegubbar i choklad från Café Lakatos. Dom såg verkligen frestande ut men vi avstod Glad. Vi var där i går innan bion och njöt av en kopp kaffe med varsitt kakhjärta till.

 

  

 

Eftersom dom har extra goda kakor med bra ingredienser så köpte jag med mig en påse med kakhjärtan som jag frös in och skall bjuda på.

 

  

 

I dag skall vi åka tillbaka till Jönköping om vi orkar. Det är konsert med "Odd Couple" på Café Lakatos kl 15.00

 

  

 

Ha en riktigt bra söndag out there Kyss

 

Av Malin wiper - 21 november 2009 21:04



Nu är jag arg och uppretad. Skulle sätta in en bild till och då kommer det upp en uppmaning om att jag inte fick ha mer bilder inne denna månad. 300 bilder är max på en månad. Kan nu inte sätta in resten jag redan betalt för. Har inte sett att det stått nåt om detta här. För att kunna blogga resten av månaden så måste jag plocka bort bilder från bloggen som jag satt in tidigare om det nu funkar. Vi betalar ju för att få bilder och vad jag har läst så finns ingen begränsning.

 

Får lust att sluta blogga resten av månaden. Blir nog tvungen till det för inte är det roligt med bara text. Visst kan jag begränsa mig lite men dom hade kunnat säga till i förväg från bloggplatsen. Har nu testat att ta bort lite gamla bilder men det hjälper inte.

 

   Nu fick jag använda mig av gamla bilder Förvånad

 

Tack vare -Nena-så kan jag spara ner bilder på andra sajter och ta dom därifrån med HTML kod. Har hämtat så några gånger men inte sparat ner. Då kan jag klara mig resten av månaden. Tack snälla du för att du tipsade mig.

 

Har ändå mejlat till bloggplatsen så dom får förklara sig.

 

 

Av Malin wiper - 21 november 2009 20:46

  


Jag hittade detta roliga nedan hos Cattis  och fick lov att ta in det hos mig också. 



Varning till alla kvinnor!

 

För att undvika svininfluensan, måste du neka att ha sex med mammagrisar, soffgrisar, skitgrisar, gamla grisar och alla andra svin.

 

Sprid detta vidare till så många kvinnor som möjligt, så att vi får slut på svineriet

 

Ta ditt ansvar Glad

 

 



  


När min man läste detta så utbrast han: Pojkar, akta er för alla suggor Skrattande. Han sa det med glimten i ögat...Flört

Av Malin wiper - 21 november 2009 19:14



Vi var lite tagna av filmen efterråt så det blev en fika på Café Gerorge som ligger mittemot Café Adelante där vi brukar äta Indisk mat. Det har blivit en del slarv i dag med fika två gånger och rätt mycket mat så nu blir det till att dra i nödbromsen igen Skäms. Jag fattar inte hur vi skall komma ner i normalvikt igen när vi bara vräker i oss när vi är ute.

 

  

 

Café Geroge är i 2 våningar och rätt mysigt. Det är alltid mycket folk som sitter därinne. Vi hade bara tänkt dela på en smörgås men när man ser alla godsakerna i disken så går det bara inte att motstå Glad.

 

  

 

Vi tog vanligt kaffe och en härlig morotskaka med både blåbär och hallon på toppen. Tyvärr så kan inte brödet bli lika gott som Lakatos men klart godkänt ändå. Dessutom så är Café Lakatos billigare trots deras lyxiga och njutbara utbud. Jag har aldrig någonsin haft ett stamfik förrens jag träffade på Lakatos.

 

  

 

Utanför fiket så har dom en liten park med bänkar och träd. Under träbänkarna  är det satt belysning och det blir sån härlig och inbjudande effekt i mörkret.

 

  

 

När vi gick tillbaka till bilen så föll min blick på en urläcker lampa som hängde ner i en farstu i ett hyreshus. Tyvärr gick det inte att få fram riktigt genom glasdörren vilket fint blickfång den har.

 

  

 

Nu ser jag fram emot att se den sista filmen i Stieg Larssons triologin. Den heter "Luftslottet som sprängdes". Enligt min man skall det vara den råaste men bästa i alla fall när det gäller böckerna.

 

  

 

När vi gick uppför trapporna till biograferna så såg jag att Hugh Grant spelat in en ny film som snart har premiär "Did you hear about the Morgnas" Han spelar mot Sarah Jessica Parker. Det är en komedi.

 

   

 

Denna klocka går att finna på ett ställe som heter Prylkoll.se där finns det andra ultramoderna klockor också att kolla in.

 

Klicka här så kommer ni in på den sidan.   

 


Detta är soundtracket till filmen 2012. Han som sjunger heter Adam lambert. Han föddes 1982 i San Diego och är sångare, låtskrivare och skådespelare.

 


Klicka härom ni vill läsa mer om honom.

 

Av Malin wiper - 21 november 2009 18:36

  


Det blev en heldag i Jönköping och vi har nyss kommit hem. Vi var i dålig form när vi åkte men blev lite bättre efter ett tag. Numera vill vi ta tillvara på dom bra eller halvbra dagarna och göra nåt av dom och det gjorde vi i dag. Jag lever mer för dagen numera och känner att det gör gott.

 

  

 

Jag gick in på Filmstaden för att fråga om filmen Avatar kommer att sändas i 3D. Den har premiär i mellandagaran men tyvärr så är det bara dom större städerna som sänder den i det formatet. Då såg jag att filmen 2012 hade dagföreställningar och vi bestämde att se den 14.15 Vi fick biljetter längst bak och såg jättebra. Det var fullsatt och jag hade inte läst på nåt om filmen före och det är jag glad för nu. Härligt att se en film som man bara vet att den är en katastroffilm.

 

  

Regissör är: Roland Emmerich

 

I rollerna ser vi: Woddy Harrelson, Danny Glover, John Cusack, Oliver Platt, Amanda Peet, Thandie Newton och suveräna Chiwetel Ejiofor (min favorit) som gjorde en toppenroll i (Kinky boots)

 

   

 

Lite av handlingen:

 

Mayaindianerna förutspådde för hundratals år sedan att jorden ska drabbas av stora naturkatastrofer och slutligen gå under år 2012. När de gamla sägnerna blir verklighet och människorna står inför världens ände kämpar Jackson Curtis inte bara för att rädda sin familj, utan hela mänskligheten. Det blir en omöjlig kamp mot klockan och hopplösa odds. Men Jackson vägrar ge upp trots att allt hopp verkar vara ute.

 

  

 

Skådespeleriet var bra utom John Cusack som bara verkar ha ett ansiktsuttryck i alla filmer. Dom två barnen i filmen var jätteduktiga och även dom äldre skådespelarna. Det var inget mästerverk man får ta filmen för vad den är och dom 2.5 timmarna gick jättefort.

 

Både min man och jag tyckte filmen var jättespännande och man satt på nålar hela tiden. Det bjöds även på lite humor i en del scener och på några ställen i filmen blev man extra berörd. Behållningen av filmen var dess otroliga animeringar av jordbävningar och vulkanutbrott. Tekniken har verkligen tagit ett stort steg framåt. Allt såg helt äkta ut och då går det att leva sig in i på ett annat sätt.

 

Jag ger filmen 3 starka filmklappor av 5 möjliga

 

     

 

 

Av Malin wiper - 21 november 2009 10:24


Jag är jätteledsen för att Reza åkte ut ur IDOL i går. För mig är hon bäst än om hon inte gjort så bra ifrån sig några gånger. Hon har en personlig röst som tilltalar mig. Jag tyckte Kalle eller Mariette skulle ha åkt ut. Kalle har en jättebra röst men den är inte personlig. Skulle jag höra honom på radion och inte veta vem han är så hade jag inte kunnat placera honom.

 

  

 

Jag tror ändå hon kommer att få en bra karriär. Hon har nog sitt på det torra ändå men jag kommer att sakna henne.

 

  

 

Nu åker vi i alla fall iväg till storstan. Mina behandligar har gjort att jag ändå är så bra att det känns rätt. Har inte ro att sitta inne hela dan igen. Återkommer senare. Ha det så bra.

 

Hittade tyvärr inte den bästa låten från i går så detta får duga men gör henne inte rättvisa. 

 

Av Malin wiper - 21 november 2009 09:16

Free Orkut and MySpace goodmorning Graphics Glitters
click to get More goodmorning Comments & Graphics


Det känns lite bättre i dag så vi får se om vi kommer iväg till storstan. Vi skall först äta frukost och sen skall vi duscha båda två så det är inte säkert vi hinner. Torghandeln har inte öppet så länge. Sen har jag blivit paniskt rädd för svinis. Nästan lite hypokondrisk. Ute är det regnfritt just nu och rätt ljust och fint.

 

 

Hinner inte skriva nåt mer förrens jag gjort mig i ordning. Det har blivit nåt konstigt med rutan man skriver sitt inlägg i den är bara hälften så stor som den brukar vara. Länkfunktionen är helt borta så nån länk till nåt ställe går inte att sätta in. Däremot är det en massa annat som är insatt i menyraden men dom går inte att använda heller.

 

  

 

Fick en kommentar från Pisan. Hon talade om att man kunde välja hur stor ruta man vill han när man skriver inlägg så nu fick jag detta förklarat för mig. Sen hittade jag länkfunktionen igen. Tack Pisan! ordningen är återställdGlad

 

  

 

Ha en riktigt bra lördag. kram från

 

  

     


http://www.thetam.net/glitter


Av Malin wiper - 20 november 2009 18:06

  

 

Denna lista hittade jag hos Sanna. Varsågoda och ta över den till era bloggar om ni har lust och tid.

 

      

 

Antal ätna pepparkakor: Inga alls än.

 

Antal urdruckna Julmustflaskor: Dricker inte julmust

Antal druckna muggar glögg: Ingen än så länge

Antal inköpta flaskor glögg: 4 st på marknader

Antal ätna lussekatter: Ingen alls i år

Antal köpta julklappar: Inte en enda än

Antal inslagna julklappar: Inga

 

Som ni ser så är julen långt borta för mig än så länge...Glad. Förr kunde jag doppa pepparkakor i mjölk hur många som helst Skäms det var supergott.

 

 


   Tina Charles är en discodiva från sena 70-talet då hon hade en hit med denna låt. Den här versionen är lite nyare och moderniserad. Hon föddes 1954 i London.

 

Ha en härlig kväll allihopa 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards