Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 3 juni 2022

Bildspelet som kom av sig, Hallstahem Knektbacken och Regntunga Skyar

Av Malin wiper - 3 juni 2022 13:45


 

Jag har ägnat dagen åt att fixa ett bildspel. Jag har beskurit bilder, snyggat till och fixat rätt storlek för bildspel. När det äntligen var klart och jag skulle in och hämta musik till bildspelet så visade det sig att det knappt fanns nån fri musik att ladda ner längre. Allt låtar låter hemskt och passar inte till mitt bildspel. Då gick jag ut på betalsajter för jag har köpt musik en gång och det kostade 200 kr. Nu är det uppe i 450 kr och det har jag inte råd med.

 

                                                               

Clipart Library 

Jag har suttit så länge och lyssnat igenom sajten där dom har lite gratismusik kvar så nu är jag helt väck i huvudet och inget har blivit klart. Jag hittade en instrumental låt och gjorde färdigt bildspelet i Ashampoo 4 Slideshow men jag är inte nöjd. Nu lägger jag ner detta tills jag undersökt vidare eller frågar min son om han vill komponera musik till mitt bildspel. 

 

                                            

Clipart Library 

Bildspelet bestod av bilder jag fotat hos Bread & Sweet by Jennie under den tiden vi fikat där. Det blev så bra men ingen höjdare med fel musik. På grund av detta kom vi inte ut nåt i dag så det gäller att vakna tidigt i morgon bitti. Fast det har både regnat, blåst och varit endast 10 grader i dag.

 

        

Jag sätter in ett annat bildspel i väntan på det rätta. Detta gjorde jag i april 2021 och jag kallade det för Röd Vårsymfoni. Denna musik köpte jag för 200 kr men den synkade inte med sajten jag gör bildspelen hos så flera gånger så dämpas musiken ner men kommer tillbaka igen inom några sekunder. 

 

 

Häromdan promenerade vi förbi detta område som ligger framför järnvägen. Det är Hallstahems område och det är samma bolag som vi bor hos. Där skulle jag kunna tänka mig att bo men det är lång kö dit säkert. Området heter Knektbacken. Jag skulle inte vilja bo i insatslägenhet för det känns som man är fast precis som när man har hus som vi haft förut. Vi står ju fortfarande kvar i bostadskön hos Hallstahem men har ändå inte tillräckligt med poäng än. Fast att orka flytta känns lite för mycket efter alla flyttar man gjort genom åren. 

      

Lite närmare 

 

 

Här går man in till området och dom har uteplatser på den sidan. Det är så idylliskt och fint och väldigt omtyckt

 

        

Detta är ett filmklipp med passande musik till som min Youtubevän Paola skapat och hon är så kunnig och proffsig med sina klipp. Det är precis ett sånt väder vi haft i dag. Med det önskar jag er en fortsatt fin dag

 

                                                            

Oxon

 

#bildspel #Bread #Vårsymfoni #Knektbacken #Filmklipp #Paola 

 
 
Veiken

Veiken

2 juni 2022 17:37

Jag förstår mycket väl att du kan tänka dig att bo i Knektbacken. Det ser verkligen fint och idylliskt ut!
Det är pengar i allt. Synd med musiken att man inte kan ta en låt och skicka några kronor för varje gång så man kan välja!
Kram

http://https://www.veiken.se

Malin wiper

3 juni 2022 06:55

Har kollat upp området och det finns inga lägenheter lediga där just nu. Vi står i kö fortfarande så vi får se hur det blir.

Det är verkligen pengar i allt. Skall man göra många bildspel så blir det dyrt. Jag donerar hellre lite

Ha en jättefin dag Veiken
Kram

 
Ingen bild

Gunilla

2 juni 2022 19:30

Väldigt fin område att bo i ni kanske hinner får ihop poäng men det tar sin tid. Vi har satt upp oss i ett serviceboende när det blir att man inte orkar med allt, där vi stått i många år och även blivit erbjuden bostad men vill inte lämna vårt hem om man inte måste.
Vad du kämpar och ligger i för att få till det bästa med musiken
och tråkigt att allt skall kosta. Fint bildspel och musik
Ha det bra!
Kram!






Malin wiper

3 juni 2022 06:58

Det är verkligen fint där och populärt läste jag om. Det finns inga lägenheter lediga där nu men vi står i kö fortfarande i Hallstahem.

Vad förståndiga ni är som satt upp er på serviceboende i tid. Förstår att ni vill bo kvar i huset så länge som möjligt. Allt sånt kommer tids nog om man får leva tillräckligt länge.

Det är trist att priserna på musik gått upp så mycket. Kul att du gillar bildspelet

Ha nu en fin fredag Gunilla

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Lördag 27 april 08:30

    Detta är en Dodge Van från 1984 som jag såg när vi var på väg hem från en promenad. Vi träffade mannen som äger bilen och han sa att han skulle lacka om bilen och då kommer den ju att bli superfin. Jag blir så glad nu när det börjar dyka upp...

Av Malin wiper - Fredag 26 april 08:45

    Detta är en skulptur som heter Aseaströmmen och den har stått på Stora torget i Västerås i många år. Konstverket skildrar det fenomen som under industrins glansdagar kallades för "Asea-strömmen". Vid lunchtid och arbetsdagens slut fylldes St...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 17:00

  På lördag är det Vårmarknad hos Röda Korset i Västerås. Det är sygruppen som säljer sina alster och man kan även njuta av deras kakbuffé. Dom håller på från 11-15. Vi kommer att gå dit och kolla runt och bara njuta                            ...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards