Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2021

Halloween, Gretas, Dubbeltriss, Lurendrejeri, Dire Starits och Bonnie tyler

Av Malin wiper - 30 oktober 2021 13:15

 

En bild på solen som jag tog i morse. Jag skulle sen ner till centrum och handla lite och då var min man så pass bra att han ville följa med. 

 

 

Jag ville ta en fik på Gretas Vardagsrum & Kök men min man kunde inte äta nåt så han tog bara en kopp te. Jag tog en varm croissant med ost och skinka men den har jag visat upp förut i ett inlägg. Efter det så promenerade han hem igen och jag tog en promenad på 3 km men det är för lite så jag skall ut igen. Nu är det Halloween och då tänker jag tillbaka på dom två åren som Halloween betydde nåt för oss båda. Det var när min väninna A-G:s barnbarn var till oss med sin mamma. Det glömmer jag aldrig för dessa två pojkar livade upp oss och dom är så fina så jag tänker ofta på dom.

 

Klicka här för att se hur det såg ut 2015 då dom var till oss i förra lägenheten. Klicka här för att se när dom var till oss 2013 i vår förförra lägenhet

 

 

Lite skrämmande masker jag såg på en butik i Västerås

 

   

I går tog jag en trisslott och vann 60 kr. Den bytte jag till en ny lott och vann 90 kr. Då tog jag ytterligare en och vann 90 kr igen. Det verkade aldrig ta slut men jag tog en ny lott och vann 90 kr igen. På den nya lotten vann jag 150 kr. Så nu satt jag med 2 dubbeltriss och en triss och skrapade för fullt.

 

                     


Design Helena Berggren  Nyckelring Svenska Spel gällande triss

 

Så här ser TorgHörnan ut som ligger på centrumgatan

 

 

Nu har jag skrapat dom tre sista lotterna och den lilla triss vann jag inget på men på en vann jag 90 kr igen. Den andra dubbeltriss vann jag tyvärr inte på men hade jag det så hade jag fått 5 gånger summan i vinst. Jag har aldrig haft tur i spel förutom en gång då jag vann 5000 på stryktips men det gick direkt till att betala bort en avbetalning. Så nu är det bara att gå tillbaka till Torghörnan och välja en ny lott så fortsättning följer. 

 

      

Nu käde jag för en fin låt med Bonnie Tyler och det blir Lost In France 

 

 

Det är rätt fint ute i dag med 9 grader varmt, solsken och nästan vindstilla. Efter luncen går jag ut igen på en promenad för jag vill komma upp i minst 6 km sammanlagt. Vi skall nu ligga lågt med fika ett tag för vi behöver båda nya glasögon. 

 

                                                  

Clipart Library 

Klicka här för att läsa om ett stackars par som blivit lurade på nätet och inte får nån hjälp och nu sitter med en miljon i skuld, ett lån dom aldrig tagit. Det är så sorgligt för det är inte så lätt att värja sig för bedragarna blir mer och mer förslagna. Detta par har till och med mindre i pension än oss så dom skulle nu behöva nödhjälp. Nu har min man gått och lagt sig igen men det var bra att han kom ut en sväng. Nu önskar jag er en härlig lördag med hopp om att ni har nåt bra att se fram emot i helgen. 

 

         

Dire Straits med Money For Nothing 

 

                                                

Ett sånt här money tree skulle man ha. Att sen vattna det så det växer upp nya sedlar, vilken lycka för pengar betyder trygghet. Clipart Library

 

#Solen #Gretas #Halloween #Dubbeltriss #Bonnie #Glasögon #Lurade #Dire

 
 
Amisa

Amisa

30 oktober 2021 14:41

Pengar ger en viss trygghet, men riktig trygghet kommer inifrån ett stabilt inre. Det finns kriser där pengar inte hjälper särskilt mycket t ex om en kär närstående dör eller man blir allvarligt sjuk. Pengar kan också snabbt och oförutsägbart bli värdelösa pga inflation eller en ekonomisk kris, pensionen kan minska pga ett politiskt beslut osv. Ägodelar kan brinna upp, vandaliseras, bli förstörda av en översvämning. Pengar ger en ganska bedräglig trygghet tänker jag och det är ingenting jag alltför mycket vill luta mig emot.

Ha en bra helg!

http://min-inre-vagvisare.bloggplatsen.se

Malin wiper

30 oktober 2021 15:56

Jag håller inte med dig om detta för har man inte pengar så man klarar sig i detta samhälle så mår man inte heller bra psykiskt. Det du räknar upp kan man inte gå och tänka på nu utan man lever nu. Det var ingen trevlig kommentar när man tänker på hur många som har det svårt.

Ha en fin helg

 
Amisa

Amisa

1 november 2021 13:37

Så tråkigt att du väljer att tolka min kommentar som elak. Jag har som sagt en annan åsikt och försökte förklara varför jag anser att pengar inte är lösningen på alla problem en människa kommer att råka ut för under ett liv. Jag vet mycket väl att också pengar är viktiga för grundtryggheten (bostad, mat för dagen, kläder osv) för jag har själv varit ensamstående under större delen av mina barns uppväxt. Då råkade jag ut för en total nedläggning av hela min arbetsplats, arbetslöshet, försörjde tre personer på ett studielån som var lägre än 8000 kr/mån och lyckades en gång bli avstängd från a-kassan och var helt utan försörjning – så nog förstår också jag att pengar är viktiga.

Vad jag menar när jag säger att riktig trygghet kommer inifrån så innebär det att ha en tillit till sin egen förmåga att kunna lösa dom problem som dyker upp i livet, oavsett om det är pengar som är problemet eller något annat, en tillit till att det kommer finnas medmänniskor som är villiga att hjälpa till om man ber om hjälp, att ha en förmåga att be om den hjälpen och en tillit till att det finns en omvärld som vill mig väl. Saknas den tilliten och inre tryggheten så är det lätt att drabbas av vanmakt och panik och då är man inte så bra på att lösa någon typ av problem utan drabbas kanske istället av oro, ångest och depression.

Jag hoppas att jag nu lyckats förklara mig bättre, att det inte handlar om att jag vill förminska dom ekonomiska bekymmer som många människor kämpar med varje dag utan att jag ser att det finns en djupare lärdom som vi behöver ta till oss.

Ha en bra dag!
Vänligen, Amisa

http://min-inre-vagvisare.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 november 2021 14:24

Jag tror vi pratar om två helt olika saker. För mig betyder en vettig ekonomi att jag kan slappna av och vara den jag är och inte oroas för att inte ha råd att köpa nya glasögon när jag börjar se sämre mm. Inte behöva oroa mig för morgondagen. Så jag är är inte arg på dig utan jag sa bara min mening.

Jag känner att jag har en lärdom efter ett helt liv där jag försökt lösa problem och tagit hand om mig själv.

Ha en bra dag själv
Vänligen
Malin


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Söndag 28 april 07:30

       Här ett filmklipp från i fredags då vi var och såg Zkrota Zkräpet på Kvarteret Igor (galleria). Kolla in när Lasse Åberg skall inviga med att klippa, men inte bandet utan nåt annat. Han har en härlig humor      Här har jag fått en autogr...

Av Malin wiper - Lördag 27 april 08:30

    Detta är en Dodge Van från 1984 som jag såg när vi var på väg hem från en promenad. Vi träffade mannen som äger bilen och han sa att han skulle lacka om bilen och då kommer den ju att bli superfin. Jag blir så glad nu när det börjar dyka upp...

Av Malin wiper - Fredag 26 april 08:45

    Detta är en skulptur som heter Aseaströmmen och den har stått på Stora torget i Västerås i många år. Konstverket skildrar det fenomen som under industrins glansdagar kallades för "Asea-strömmen". Vid lunchtid och arbetsdagens slut fylldes St...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 17:00

  På lördag är det Vårmarknad hos Röda Korset i Västerås. Det är sygruppen som säljer sina alster och man kan även njuta av deras kakbuffé. Dom håller på från 11-15. Vi kommer att gå dit och kolla runt och bara njuta                            ...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2021 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards