Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 16 juli 2011 18:46

 


Vi  hittade många smultronställen i går när vi var ute på vår avslappningstur. Vid den lilla vägen fanns en ännu mindre väg som tog oss till en liten gårdsloppis.


Det fanns fullt med får på en stor äng och jag fick zooma rejält för att få med fåret och lammet. Där fanns flera svarta "får" också...



 En gammal fin traktor som likt en installation på en äng.



Ko och hästhagar finns det gott om och det är tur att det finns bönder som låter sina kor vara ute. Kom ihåg för några år sedan då en storbonde sa att korna mår bäst inomhus och köttet blir bättre och mörare...  Det kröp ju fram senare att det blev  för dyrt att ha dom utomhus. Han var totalt iskall och såg på dom endast som en köttbit. 



Här har vi då kommit fram till den lilla loppisen som även hade saker inomhus men det var ingen hemma i det röda boningshuset. Det stod en burk där man kunde lägga en slant om man ville ha nåt. Under sakerna stod pris men inte på alla. Dom hade betonggjutna fågelfat som var rätt fina men inget pris under. En liten klocka fanns att vifta med men ingen kom. Två bilar stod på tomten men ingen syndes till. Sånt kan hända på landet och det är charmigt. Det stod skrivet på en lagg att man kunde skriva i gästboken men den hittade vi inte.



En liten fin kalv som stod och stirrade på mig....



I Huskvarna utanför en villa såg jag denna fina duva som gick omkring så orädd. Min man sa att det är en ringduva. Tordes inte gå ur bilen för då hade jag kunnat skrämma bort duvan men det hade varit kul att få en riktig närbild. Näbben var lite gulorange.


  

Vi åkte även förbi Tenhultsbadet där vi var några gånger förra året på utflykt med fika.


Dom har en liten lekplats för barn och en badmintonbana för vuxna. Det är en välskött liten

badplats.


De


Den här gula bilen såg ut som en installation i den lummiga trädgården. Man får se mycket utefter småvägar.  Nu har det blivit mycket av djur och natur...  

 

Nu önskar jag er alla en fin och njutbar lördagskväll

Av Malin wiper - 16 juli 2011 12:26


Vi stötte på en lustig hund i går som jag inte fattar vad det är för ras. Ser ut som en kungspudel som dom rakat av allt hår på....  Fast det är det nog inte. Den är brun med lite rött i.  Jag har aldrig sett den rasen förut.  Hunden satt där så fint och väntade på husse eller matte. Själv skulle jag aldrig våga lämna en hund utanför, men dom hade nog uppsikt över hunden och jag är lite stirrig när det gäller sånt....   Hunden befann sig utanför second hand i Huskvarna dit vi var in och kollade lite i går.



Här har vovven satt sig ner och ser så fin och lugn ut.  Man lär sig väldigt mycket av att blogga för frågar man så får man alltid svar av nån. Bara det att leta upp saker själv också är berikande. "Man lär så länge man lever" som dom sa så fint förr...  

    

Av Malin wiper - 16 juli 2011 10:05


Naturligtvis gick vi in och kollade på konsthantverken också på Rogberga Hembygdsgård. Denna fina gamla cykel stod utanför så inbjudande.   


Klicka här för att komma in och läsa om Rogberga hembygdsgård


Mannen som skötte om stället var konstnär själv och har målat dessa tavlor. I går hade jag ett minne som en "Vandrande pinne" för jag fick inte med mig lappen på alla konsthantverkare som var representerade i huset. 


        


Det kanske är just en vandrande pinne jag skulle ha till husdjur för dom kan väl ändå inte kräva så mycket skötsel?....  Vandrande pinne är en familj av insekter i ordningen spökskrackor som innehåller cirka 2500 arter. Närbesläktade med de vandrande pinnarna är vandrande blad. Klicka här för att kolla på vandrande pinnar som är till salu....   



Ingången till den upprustade ladan kändes inbjudande och allt  var så stilfullt och fint utplacerat. som ni ser så finns det trasmattor där också.



Tygväskor grytlappar, löpare mm fanns det massor av

  


  


Ännu en interiörbild på ena sidan av lokalen. Det fanns hur mycket som helst såsom kuddar, mössor, tavlor, saft, sylt, tovat mm. Fick bara med en bråkdel med i inlägget


  


Dessa tygdockor var helt fantastiska med ett härligt uttryck i ansiktet. Dom var mjuka i kroppen.


Här en del av alla smycken som fanns.


 

Här en av tavlorna som är målade på bomullstyg med textilfärg. Quiltade och handbroderade. Det blev ett härligt djup i tavlorna.



Själv köpte jag en keramikkopp med en orm som slingrar sig på ena sidan. Hon som tillverkat den heter Marianne nåt?. Måste ringa till hembygdsgården för att fylla på vad konstnärerna heter i efterskott.  Man kan dricka ur koppen eller lägga nåt smått där mm. Jag har den nu på mitt databord.   

 

   

Ha en underbar lördag 


Av Malin wiper - 16 juli 2011 07:32


Vi skulle ha åkt bort i går man jag mådde inte bra så vi åkte ut med bilen på småvägar och det är rena lisan för själen och man glömmer sig själv och bara är i nuet. Vi hamnade till slut på Rogberga Hembygdsgård i Tenhult där vi åkt förbi många gånger förra året men det var så fullt med folk då. Nu var det helt lagomt och ingen satt ute eftersom det regnade lite smått.

  

  Klicka här för att läsa om Rogberga hembygdsgård som ligger i Tenhult. Klicka här för att läsa om Tenhult som framförallt tillverkat "KABE husvagnar" under många år. Klicka här för att läsa om detta med husvagnstillverkningen



Kolla vilken enkel och kul konstruktion på en liten sittplats. Känns lite Ernst Kirchsteiger över det hela...  Det fanns några såna på gräsmattan och det gav känsla.


  

  

Många gamla fina välskötta byggnader fanns på tomten.  


Bakom huset fanns en sagostig för barn med saker från sagor som var uppbyggda.



En av dom sakerna man gick förbi på stigen var "Trollmors stol"....  med mossa på.

 



  Längre upp på stigen sängen från "Prinsessan på ärten" och mycket mer


 



Min man står framför själva hembygdsgården där man kan fika och köpa hembakt.  



Det var jättefint och tidstypiskt därinne och hon som serverade oss var hur trevlig som helst. Vi tog några lotter också. Min man vann 25 kr att spendera i hantverkshuset.   



En liten översiktsbild på uteplatsen. I byggnaden längst fram på bilden säljs hantverk.



Dom hade jättefint hembakt kaffebröd men vi tog en smörgås som var hembakt med vassla i som gjorde att min mage lugnade ner sig. Det var supergoda smörgåsar.



Här är platsen där vi intog vårt fika.



Ibland har dom musikcafé också.


Ett helt skåp med hembakt bröd till försäljning



Vi köpte detta som är ett grovt bröd, en hjärtformad sockerkaka, mandelskorpor och fläderblomssaft.


 Gudrun Johansson i Tenhult.



Det såg så personligt ut med alla olika och fina blommor på borden i varierande kärl och vaser


  

  


  


   


 

FORTSÄTTNING FÖLJER........................... 

Av Malin wiper - 15 juli 2011 08:43


Som jag skrev förut så är min son hos sin pappa och han fick önska en låt i går i min blogg. Nu är det faderns tur och han önskar en låt och han valde Candy Dulfer. Mitt ex är själv saxofonist och har spelat på både altsax, tenorsax och barrytonsax. Även tvärflöjt och piano mm. Han har liksom min son varit med i både storband och små orketrar i hela sitt liv. Han gillar mest Funk, jazz och soul- musik.


Bilden på altsaxofonen hittade jag här 


 


Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Candy Dulfer. Hon föddes 1969 och är en holländsk Jazz altsaxofonist.  Hon började spela redan vid 6 års ålder. Hon grundade sitt band, Funky Stuff, när hon var fjorton år gammal. Dulfer fick en grammy 1990. Klicka  här för att läsa lite mer om henne. Hon är dotter till legendaren Hans Dulfer som är tenorsaxofonist. Klicka här för att komma in på hans hemsida

Av Malin wiper - 15 juli 2011 07:53

 


 

Denna stavmixer är ett second handfynd för endast 20 kr som jag köpte för ett år sedan. Det var en märklig prissättning för en sak som verkade helt ny och funktionsduglig. Vi mixar både soppor och annat och den funkar perfekt. Märket är Philips "Billy". Ju oftare man går på second hand ju lättare har man chansen att få tag på ett fynd. Jag har hittat många saker genom åren som visat sig vara riktiga guldkorn. Har inte varit så mycket på second hand på sista tiden som jag brukar vara  men det är sommar nu och en del kommer att ha sommarstängt. Jag har gjort ett stort fynd på second hand för 250 kr som jag sen sålde och fick 2.500 kr för. Det kändes lite konstigt men den som köpte saken tyckte det var ett fynd. Saken var till och med mer värd än jag fick för den. Det är aldrig lätt för mig att sälja saker för jag vill helst ge bort grejerna och skulle bli en urusel försäljare...  

 

 

Klicka här för att kolla dom nya modellerna där den billigaste kostar 399 kr.



Hoppas er fredag blir som ni har tänkt er....  

Av Malin wiper - 14 juli 2011 16:37


Jag har sett en film som heter "Black Swan"  i regi av Darren Aronofsky. Filmen är från 2011 och är ett drama, psykologisk thriller, dans och skräckfilm. I rollerna ser vi: Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Winona Ryder Barbara Hershey mfl

 

Klicka här för att komma in på Natalie Portmans hemsida

  


HANDLINGEN:

Nina (Portman) är en ballerina i en New York City Ballet bolag vars liv, liksom
alla de i sitt yrke, är helt konsumeras med dans. Hon bor med sin tvångsmässiga mamma som tidigare varit ballerina själv och spelas av (Herrshey). Mamman har krävande kontroll över sin dotter. När den kontnärlige ledaren Thomas Leroy (Cassel) beslutar att ersätta prima ballerinan Beth MacIntyre (Ryder) Är hans första val Nina (Portman) men hon får konkurrens av en ny dansare Lily (Kunis) som imponerar på Leroy.  Svansjön kräver en dansare som kan spela både den vita och den svarta svanen. Den vita som med oskuld och nåd och den svarta som representerar svek och sensualitet. För Nina passar den vita svanrollen perfekt men Lilu är en personifikation av den svarta svanen. Eftersom de två unga dansarna utökar sin rivalitet till en vriden vänskap så får Nina mer kontakt med sin mörka sida.


MIN RECENSION:

Jag gillade filmen än om den inte hade så högt tempo. Det fanns djupa underliggande konflikter och rädslor. Natalie Portman gjorde en storartad roll som ballerina på frammasch. Bakom kulisserna är hon kontrollerad av sin mamma som även hon varit ballerina och spelas av skickliga Barbara Hershey. Det är en skådespelerska som varit med ett tag och haft många bra roller. Man får se den hårda världen inom dansen och deras vedermödor och krav. Blodiga fötter och ledare som tar sig friheter. Det var lite skräckscener som blev  nagelbitare men främst så blev man berörd av Natalie Portmans rollprestation och inlevelse som ibland blev som ett streck i magen. Jag gillar även det konstnärliga i filmen i form av dans, musik, ljussättning. Den är lite som ett konstverk.

Jag ger filmen 4 svanar av 5 möjliga


           



 

  

Av Malin wiper - 14 juli 2011 08:59

   


När vi ändå var i Stockaryd i går så åkte vi omkring lite och kollade på samhället. Detta såg ut att vara en hembygdsgård. Stockaryd är en tätort i Sävsjö kommun i Jönköpings län. Stockaryd är uppvuxet kring skogs- och möbelindustri. Längre ner på sidan har jag skrivit om Stations Caféet. Klicka här för att läsa del 1. Klicka här för att läsa del 2


 


Många ställen är nedlagda och så även här på ett sågverk där det verkligen såg öde ut. Väldigt skräpigt dessutom så ingen hade städa bort nåt efter nerläggningen.


 



Brädgården var helt igenvuxen inuti med ogräs och det såg spöklikt ut.



Ytterligare ett spöklikt hus. Jag fick nästan rysningar

  


en till huset har säkert varit pampig en gång i tiden. Det är både vackert och lite sorgligt. Synd att det inte finns resurser att bevara många gamla fina hus.


  


Ett exempel på en nerlagd verksamhet



  Här ser det ut att ha varit nån butik också. Det gapar verkligen tomt och huset förfaller.

 

    


Så här ser Stockaryds Stations Café ut från baksidan 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards