Öppen Ridå

Alla inlägg den 30 juli 2011

Av Malin wiper - 30 juli 2011 12:32


Det finns en stor utomhusaltan med härlig utsikt över viskan. Naturligtvis satt vi där i solgasset och njöt av vårt fika. Dom har öppet året runt och vi kommer absolut att återkomma dit.


Klicka här för att komma in på deras hemsida



Min man lyckades motstå kaffebrödet och tog en rejäl smörgås med stekt korv och ägg. Han sa att den var jättegod med krämigt ägg så där lagomt stekt och jättegod korv. Han sa att brödet var väldigt saftigt.


Jag däremot kunde inte stå emot banantårtan...  Dom bakar tårtorna själva och det känns för den var verkligen ljuvligt god...  Min man tog några foton på mig men jag blev förskräckt när jag såg dom för jag såg ut som om jag var kort och tjock med ett jätterunt ansikte. Tjock är jag men inte kort och inte så rund i ansiktet som på bilden. Nu får ni inte se mig i helfigur nåt mer förrens jag gått ner minst 5 kg...    I dag skall vi ut med trevliga vänner men jag har knappt nåt att ta på mig för allt sitter som korvskinn...  



Den här fantastiska utsikten har man från deras utomhusaltan.




  


Det var verkligen njutbart och solen sken hela tiden.



Bara en liten bit från Wärldshuset så stod tre blanka plastskulpturer i form av björnar.  Det såg verkligen annorlunda och kul ut.



Dom stod en bit ifrån varandra och glänste upp platsen.



Denna var mest iögonfallande. Det står inget om vem som skapat dessa.  

Av Malin wiper - 30 juli 2011 10:19

  


Vi tog en mindre väg när vi åkte hem och såg en liten caféskylt vid vägen och svängde av. Där dök detta paradis upp i form av ett Café och Värdshus som heter Rydboholms Wärdshus. Vi kunde inte hålla oss ifrån att gå in och kolla stället som var så inbjudande.  På övre våningen så finns det Bed & Breakfast.


   

Utanför stod en vacker cykel som en häftig installation 

 

Klicka här för att komma in på Rydboholms Wärdshus fantastiska hemsida

  


Här ser ni en av dom tre ägarna av stället. Tyvärr blev bilden inte så bra för han stod mot ljuset. Tog då en annan bild men den blev för mörk och gick inte att ljusa upp tillräckligt. När jag såg killen så klack det till i mig att han var så bekant till utseendet och sin milda coola utstrålning. Då visade det sig att vi arbetat på samma ställe i Katrineholm på SKF. Jag var nyutbildad NC- Operatör när jag fick anställning där för 16 år sedan. Han lärde upp mig på en stor OKUMA svarv, jag kommer ihåg mer och mer nu så här efterråt. Han flyttade från Katrineholm för 11 år sedan samtidigt som oss och har sadlat om till detta yrke. Han tyckte vi var bekanta också så fort han såg oss men det var nog svårare att känna igen oss för vi var slanka och hade annan hårfärg både min man och jag på den tiden.   



Här ser ni en av dom andra ägarna och han är tydligen konditorn på stället och gör jättegoda bakverk.



Så här vackert ser det ut vid ingången.


När jag såg deras fina tårtor och andra bakverk så vattnades det i munnen och jag kände att all diciplin var som bortblåst...   Jag hade klarat mig hela dan och inte ätit tårta utan smörgås på mammas födelsedagskalas men nu brast det....  Jag tog en bit av den gula tårtan till höger som var en banantårta och det är min favoritfrukt som ni vet.




Lite mer godsaker i glas.



  En fin öppen spis i rummet där man beställer sitt fika 



Inomhus gick färgerna i lila och brunt. Det var lite annorlunda men jättemysigt.


Andra sidan av lokalen.



Jätteläcker blomkruka med kor som motiv. 


Fortsättning följer senare i dag från utomhusaltanen  som ligger vid Viskans vatten.......................... 


Av Malin wiper - 30 juli 2011 07:15

 


Mittemot Konsum i Skene såg jag denna pärla till bil. Jag såg inte att det satt folk i bilen förrens jag fotat klart. I bakrutan stod en byst av Elvis och det låg blommor och annat där. Önskar att jag pratat med dom som hade bilen så jag hade fått fler bilder. Ibland är jag så feg men för det mesta så tar jag kontakt och frågar om bilar och annat jag ser.

  Klicka här för att kolla på andra "Desoto" bilar. DeSoto var ett amerikanskt bilmärke som tillverkades av Chrysler Corporation i Detroit åren 1928-1960. Klicka här för att kolla på fler DeSoto


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 


Gammal reklam för DeSoto

  


När vi åkte hem så hittade vi ett fantastiskt fikaställe med bed & breakfast men det skriver jag om senare i dag. Där väntade även en överraskning som visar att världen är bra liten.


I dag skall vi ut på äventyr igen med ett trevligt par som jag skall ringa om nån timme. Vädret är som i går hög luftfuktighet och varmt....  


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards