Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 8 juli 2011 18:29


På en stor yta såldes massor av blommor till lågt pris.





   


Klicka här för att komma in på Enyas hemsida   

   

 

Av Malin wiper - 8 juli 2011 17:28



Vi åkte in till Jönköping för att byta min mans "Cpap" apparat som han har för sin sömnapné. Den hade gått sönder och då passade vi på att gå runt i stan. Upptäckte då att det var internationell matmarknad på gång. Dom har den varje år och vi var där förra året också. Det kommer folk från många delar av värden och sätter upp tält och säljer sina produkter.

 

Klicka här för att läsa om marknaden


Här ser man baksidan mot vattnet och det är bara en bråkdel. Det var så mycket folk så det var svårt att ta kort. Man fick nästan tränga sig fram.



Här säljer dom Holländsak produkter såsom kex och annat


Dom hade även dessa kylskåpsmagneter i holländska träskor och väderkvarnar.





Italienska produkter såsom pasta, balsamico, korvar mm



Mr T håller upp en flaska med balsamico.





Engelsk marmelad som min man smakade av med god aptit... 



Här serverades det Spansk Paella. Det fanns många ställen att äta på och rätter från världens alla hörn.

 




Ostar fanns det hur mycket som helst av. Massor av sorter man aldrig sett förut.



Mr T älskar oliver så detta var hans favoritplats... 



Roligt kontrast och inslag i allt det andra som föregick. Antar att dessa två killar vilar inför att städa upp i all röra senare...   



Här provsmakade vi nåt som heter "Ramslök" på en brödbit och det var så gott så vi köpte en påse att sen blanda till. Det är en hälsosam kryddört som jag aldrig hört talas om. Vi fick även en receptbok så vi skall testa att göra några saker ur den. Man kan göra kryddsmör, pesto, kvarg mm.  


Klicka här för att läsa om Ramslök



Fortsättning följer....................................  

  

Av Malin wiper - 8 juli 2011 07:44

  

Klicka här för att komma in på en minnessida över Totta Näslund. Han dog tyvärr redan 2005 60 år gammal. Det jag minns mest av honom är när han hade sitt bluesband för då svängde det verkligen. Jag såg honom med bandet några gånger på Lisebergs stora scen. Han kom till sin rätt bäst när han sjöng bluesmusik.


  

Klicka här för att komma in på Jenny Silvers (fd Öhlund) hemsida. Klicka här för att komma in på Jenny Silvers blogg  

Jag lånade denna fina animering av Vicke för att önska er en fin fredag...  Klicka här för att komma in på Vickes fina blogg 


  

Av Malin wiper - 8 juli 2011 07:26

  

Vi var ner till tändsticksområdet i förrgår och besökte second hand och sen gick vi omkring i området som nu sjuder av liv. Dom har öppnat nya caféer, restauranger och klädaffärer i området. Mitt i allt detta en teater, tändsticksmuseum och radiomuseum. Bara att sitta därnere på en bänk och njuta ger jättemycket eftersom miljön är så fin.



Kolla vilken häftig teburk dom hade på second hand. Ångrar nästan att jag inte köpte den. Den är så detaljerad. Jag letade på nätet efter "Tea centre of Stockholm" och till min förvåning så fanns det så då är inte burken så gammal.

 

Klicka här för att komma in på tebutikens hemsida

Detta är samma hylla som jag har till min tändarsamling men som jag nu växt ur... . Det är en IKEA hylla med glashyllor och belysning. Den kostar ny 800-900 kr och finns fortfarande. Denna kan man få bära hem för endast 150 kr


Detta är nåt slags brett bestick som en designer tillverkat och han heter Kjell Engman. Klicka här för att komma in på Kjell Engmans hemsida. Jag fattar inte riktigt vad den skall användas till. Redskapet var så brett och klumpigt och svårt att hålla i men till rätt användningsområde så funkar det nog jättebra. Det kändes även som det fattades nåt i lådan så man undrar om det skall vara ett salladsbestick.


Kjell Engman designer. Klicka här för att komma in på en häftig Kosta Bodasida där han också är representerad.

 

 



Roliga vaser som även kan användas till ljusstakar. Klicka här för att komma in på sidan där det finns mycket annat också. Vasen heter "Fiducia" och är designad av Louise Cambell. Klicka här för att komma in på hennes hemsida

En läcker cykel som stod lutad mot en vägg utanför ett nytt café på tändsticksområdet 



   

 

Av Malin wiper - 7 juli 2011 19:34

 

Jag såg den här filmen för några dagar sen som heter "Love & other drugs" en drama/komedi från 2010. För regin står Edward Zwick och i huvudrollerna ser vi: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway mfl. Filmen är baserad på en bok "Hard sell" The evolution of viagra.

 

Jamie är en slipad säljare inom den cyniska läkemedelsbranschen. Med sin
charm och skärpa gör han succé och inget verkar stå i vägen för hans lysande
karriär. Tills han möter Maggie, ett yrväder vars enda fokus ligger i att ta
tillvara på allt vad livet har att erbjuda. Jamie blir förälskad men är han
villig att ge upp sina drömmar för en kärlek som omöjligen kan ha en
framtid?



Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway spelade jättebra och hade en kemi emellan sig som behövs i en sån här film. Jakes rollfigur var en vilsen person som utnyttjade sin charm som försäljare av läkemedel till att få kvinnor i säng. Sen träffar han då Anne och båda var ute efter bara sex inget annat  men till slut så träffas dom mer och mer och det utvecklas mot deras vilja. Hon har fått diagnosen "Parkinsons" sjukdom och lever livet så länge hon kan. Sen blir det en massa förveckligar och ganska rörande och lite tårdrypande utan att vara fånigt. Filmen blev bättre längre in i handlingen och jag njöt av filmen men den som spelade Jakes bror var helt malplacerad i sin roll och dom hade lika gärna kunnat utesluta hans rollfigur helt. Jag berättar inget mer om ni vill se filmen som är en liten pärla men inget mästerverk.

 

       

Jag ger filmen 3 hjärtan av 5 möjliga


       


Klicka här för att läsa om parkinsons sjukdom som även drabbar en del unga personer. Skådespelaren Michael J Fox fick den diagnosen redan 1991 då han endast var 30 år gammal. Han är nu 50 år gammal och jobbar som författare, producent mm. Han är mest känd från filmerna "Tillbaka till framtiden"

   

Av Malin wiper - 7 juli 2011 11:03


Här sjunger Amy Grant "Bartender blues"....  Klicka här för att komma in på Amy Grants hemsida


  


Trädgårdsarbetet kom surt efter och jag fick ett yrselanfall vid datan så jag blev jätterädd. Det bara snurrade runt i huvudet så jag blev tvungen att ta kylgelén på nacken och sen sätta på nackkragen. Jag har ju en bestående nackskada som inte tål så mycket påfrestning så i dag skall jag vila från trädgårdsarbete och bara slappna av med muskelavslappning och nackstretsching. Det har blivit lite slarv med det på sista tiden.  Det kommer inte att funka att ha en sån stor trädgård som vi har med alla våra krämpor.

Två av mina måsten. Valdemarskragen (Beck)...  och isgelén jag fick av Therese på Mimmis Magasin.  Isgelén finns att köpa hos kiropraktor Michael Scher i Skillingaryd. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Det är den bästa och mest effektiva jag testat ändå billigare än på Apoteket.

Av Malin wiper - 7 juli 2011 09:06

I går åt vi lunch på "åtta glas" fattar inte hur dom kan ha såna gourméluncher till sånt pris. Det känns som man är ute på kvällen och äter. Deras lampor i taket är som rymdskepp, har aldrig sett dess like. Sen är alla så supertrevliga och serviceminded. Man blir aldrig besviken när man äter på åtta glas, dom lyckas hålla kvaliten år från år.

 

Klicka här för att komma in på "åtta glas" hemsida

 


Vi uteslöt potatis från vår mat men blev jättemätta ändå. Min man tog Texas steak med cajunsås och det var en höjdare. Vi fick extra mycket grönsaker istället.

 


Jag tog fläskfilé Oscar som består av två stora fileér och massor av grönsaker, sparris och stora handskalade räkor. Såsen är en njutbar beanässås.


Klicka här för ett recept på "Fläskfilé Oscar" 


Dom har många olika sittplatser så det är bara att välja

 


Här är vår favoritplats i den långa vita skinnsoffan.

 


Förut har jag bara fotat dom två servitörerna så det är på tiden att visa att dom har tjejer där också. Dom är lika trevliga och behagliga som killarna. Tack du jättefina tjej för att du ställde upp på bild... 

 

I den fina öppna baren har dom massor av sorters alkohol som jag inte hört talas om förut. Den blå  heter Hpnotiq. Det är en fransk likör som började säljas på systembolaget i Sverige den 1 april 2006. Trots att den sålts under sån kort tidsperiod i Sverige så är den välkänd. Likören har förekommit i flertal hip hop-låtar och tillhörande musikvideor. Drycken kan med fördel blandas med flera andra drycker såsom champagne. Får nog ta och köpa hem en sån och bjuda på. Vi dricker så sällan numera men ibland är det gott att ta nåt litet. Källa wikipedia.

  

Klicka här för att få ett drinktips där Hpnotiq ingår  

 

Av Malin wiper - 7 juli 2011 08:01


 

Den här låten brukar man höra med Ricky Nelson men jag hittade denna version med John Fogerty "Garden party". Klicka här för att komma in på Ricky Nelsons hemsida. Hans version har jag redan haft inne.

 

 

Klicka här för att komma in på John Fogertys hemsida. Honom har Mr T och jag sett live med syrran och svågern i Stockholm "Hovet" på 90-talet.

Klicka här för att kolla vart jag hittade denna garden partybild 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards