Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 11 juli 2011 21:49

 


Nu har jag äntligen sett filmen "Svinalängorna" från 2010 i regi av Pernilla August. Huvudrollerna spelas av Noomi Rapace, Ola Rapace mfl. Filmen är ett drama.

 

 

  

HANDLINGEN:

 
Lena lever i en kärnfamilj med man och två barn. När hon en dag får ett samtal från ett sjukhus om att hennes mor, som hon inte träffat på länge, är svårt sjuk ger hon sig motvilligt iväg för att träffa henne. Hennes resa blir också en resa tillbaka till barndomen där hon vuxit upp i en alkoholistfamilj med rötter i Finland. Hennes minnen kring sin utsatta situation blandas med sorgen över en bortgången bror och ilskan över den maktlöshet hon känt.
En gripande, vacker och mörk historia om en ung kvinnas konfrontation med sina
minnen från en trasslig och dramatisk barndom, om hennes sorg över sin förlorade
barndom och kampen om att våga går vidare. SVINALÄNGORNA är baserad på den
August-prisbelönade romanen med samma namn av Susanna Alakoski. Noomi Rapace
spelar huvudrollen, i sin första film efter succéfilmatiseringen av Stieg
Larsson trilogin, och hon spelar mot Ola Rapace
 
 
Filmen är helt fantastisk allrahelst för det otroliga skådespeleriet. Rollbesättaren har gjort ett bra arbete för att få filmen att glänsa. Både dom vuxna och barnskådespelarna gör ett makalöst jobb. Fast Noomi Rapace är som vanligt ett med sin roll och verkar ha en medfödd inlevelseförmåga som går utanför det vanliga. Hon är så bra så jag får gåshud, hon spelar inte utan är personen som hon skall gestalta. Filmen är välgjord och visar med stor realism hur barndomen gestaltade sig med både glädje men stor tragik när hon som barn fick ta hand om allt i hemmet inklusive sin bror när allt krackelerade för föräldrarna. Jag blev väldigt påverkad av filmen och skall inte sticka under stol med att jag fick använda mig av rätt många pappersnäsdukar.  Vilken regidebut för Pernilla August... Jag vill inte berätta mer om ni vill se filmen.
 
     
 
Av mig får den 4 filmrullar av 5 möjliga
 
 

Av Malin wiper - 11 juli 2011 08:05

 


Jag är inte i form så jag tar en bloggfri dag. Dessutom har jag lite svårt att skriva, har antagligen skadat handen lite när jag packade hos mamma. Har värk mellan tummen och pekfingret. Har en svag känsla av att jag slog i handen men kommer inte ihåg vart för jag var så inne i packningen.


 


  

Klicka här för att komma in på Beth Harts hemsida. Hon föddes 1972 i Los Angeles, Kalifornien och är en amerikansk sångerska. Hon hade 2000 en hit med låten "L.A. song" från albumet Screamin´for my supper". Vilken fantastisk röst hon har.

 

Av Malin wiper - 10 juli 2011 17:07

 


Tack till min bloggvän Maya som talade om för mig syrrans och svågerns växt är en "Rosenskära".



Klicka här för att läsa om Rosenskära och se fina bilder. Jag måste köpa en sån växt till oss också för våra blommor på bron har snart blommat ut nu. Klicka här för att läsa mer om Rosenskära

  

klicka här för att komma in på Ragnehidur Gröndals hemsida

 

Av Malin wiper - 10 juli 2011 16:05

  

 


Klicka här för att komma in på Rodney Crowells hemsida. Han föddes 1950 och är en Grammy Award -vinnande musiker, mest känd för sitt arbete som sångare och låtskrivare i countrymusik. Jag hörde låten på WWR Internetradion där min väninna ia spelar musik.

 

 

Jag kunde inte följa med till Jönköping så min man fick åka ensam för att lämna in min kamera. Det kommer att ta 2 veckor innan jag får tillbaka kameran...   Han fick med sig en lånekamera men den var helt väck också. En gammal kamera som man måste sätta vanliga batterier i. När man knäpper på kameran så stänger och öppnar den sig hela tiden utan att man gör nåt... Vi ses om 2 veckor känns det som.... . Nu har jag verkligen otur med kameror. När man nyss köpt en ny kamera så skall man inte behöva vänta i 2 veckor på att få tillbaka den. Först går det på garantin men dom borde ha en hel kamera som dom lånar ut.

 

Av Malin wiper - 10 juli 2011 10:07


Vi beökte syrran och svågern en stund och katten Pip-Larsson kom smygande på vägen med sin skugga...  . Deras katt Nisse var ute på äventyr så honom såg man inte till.

Dom har så fint i sina planteringar utanför staketet. Fina krukor och växter i sand och småsten som ger effekt. 


 

På ett ställe dyker en läcker blompinne upp med en keramikko på toppen. Det är min brors fru som tillverkat den. Hon är så konstnärlig och duktig på många hantverk. Klicka här för att kolla på Keramikern Lisa Larsson som bl.a skapat en ko.

 


Gillar verkligen denna färgstarka blomma som jag glömde fråga vad det är för sort. Tyvärr fick jag inte så bra bilder som jag ville.


Axa gick och satt sig vid en skottkärra och ställde villigt upp på bild...  Det var så kul att få träffa henne igen.


En sån här berså som syrran och svågern har hade vi också men den blåste bort...  Vi hade satt den på fel plats och när vi kom hem efter att ha varit ute så hängde den i ett träd...     

  


Lite avslappning med snäckor till havets brus

Av Malin wiper - 10 juli 2011 08:51


Vi råkade slå sönder en häftig lampa i går som mina föräldrar haft i många år....  Vi tömde en liten bokylla och måste lyfta upp överdelen för att komma åt sladden och då slank den ur min mans händer. Till saken hör att den är som hålig och fylld med små gnistrande stenar och dom for över hela golvet.... .  


 


Detta med kameran gör att jag inte kan ta några bilder annat än med mobilen. Nu önskar jag er alla en fin dag utan hög luftfuktighet. Hörde att värmen kommer att bli lite torrare framöver.



Syrran har köpt såna snygga tyger. Kolla detta med hamburgare och annat godis på...  Dom bor ju i tygriket där man får tyger  flera gånger billigare än i storstan och det är toppenkvalitet på detta tyg. Hon skall göra gardinkappa och duk av tyget.


    

 

Klicka här för att komma in på "Tygriket" i Marks hemsida


Här ett tyg med vinetiketter som dom skall ha som gardiner i husvagnen. Det är mer färgmättat i verkligheten. Lagomt tjockt och en behaglig känsla i tyget.


 



På en parkering en bit från deras hus står nu Adrian dom köpte när dom var till oss. Dom kommer att sätta sin personliga prägel på vagnen. 

    

 

Av Malin wiper - 10 juli 2011 07:51


Detta har vi pysslat med i går hos mamma. Vi har rensat bort gamla saker och porslin mm  eftersom  hon och några till måste flytta till ett annat hus på serviceboendet. Jag kunde inte blogga när jag kom hem eftersom jag tog i för mycket och inte vilade mellan röjningen och fick dimsyn och uppspänd nacke när jag kom hem.


 

Här är historien över mammas flyttning:


För ca 1.5 år sedan så fick vi och dom andra i mammas hus ett brev om att dom måste flytta för att andra yngre som var fysiskt och psykiskt handikappade skulle flytta in i servicelägenheterna. Då tog hus i helsike i oss anhöriga så vi bildade en anhöriggrupp med min syster i spetsen som var den drivande kraften och hade kontakt med kommunen och andra myndigheter. Dom som skulle flytta in hade så dåligt hus men då föreslog vi att dom kunde bygga ett nytt till dom. Till slut blev det så obekvämt för kommunen så det bestämdes att pensionärerna skulle få bo kvar tills dom dog. Så för mindre än ett år sedan så blev det fest och dom kom från kommunen med tårta och allt såg bra ut.


Nu fick vi ett nytt brev till för ett tag sen att dom 4-5 som finns kvar måste ändå ut men flyttas till C-huset som det heter och mamma fick en lägenhet där, dom måste vara ute ur sina gamla lägenheter 1/8 , det var inte länge sen vi fick detta besked.  Dom skall nämligen reparera husen tills dom andra flyttar in. Sen fick vi nästa brev om att dom handikappade inte skulle flytta in utan få ett nytt hus precis som vi i anhöriggruppen föreslog för nästan 2 år sedan....  och då tänkte man att mamma inte behövde flytta men då säger  dom att brandskyddet kräver att dom sätter upp sprinklers och gör i ordning. 


 Eftersom vi alla är skadade och inte har krafter att flytta mamma så pratade jag med sköterskan om att vi måste få hjälp med flyttningen. Dom har ju dessutom blivit utslängda. Nu har dom fixat flyttgubbar som kommer så småningom men sköterskan menade på att vi måste packa ner allt i kartonger och göra så det blir lättare för dom fast det bara var bestämt att vi skulle rensa. I går började vi med detta men att göra det är ett tungt jobb som ställde till det direkt. Syrran ringde sen och krävde att dom höll med flyttkartonger så när vi kom så stod dom där men hör och häpna: Vi får bara flytta över grejerna i dom sen skall dom ha tillbaka kartongerna direkt....  Vart i hela friden skall vi då ställa alla saker som skall in i bokhyllorna? som inte är flyttade än. Nu skall jag ringa sköterskan i morgon för detta håller inte och är jobbigare än vi trodde. 


 

Sen till nästa grej: Mamma och dom andra 3-4 st skall bara bo i den nya lägenheten i 5 månader sen skall dom tillbaka för då blir det reparation i det huset....  och det kommer att ske till jul. Mycket skall man vara med om numera. Vi har nu flyttat över allt från köket till nya lägenheten men det var ju inte vi som skulle flytta henne så allt har blivit galet.  Jag har fått en rejäl låsning mm så nu får vi kräva igen att dom tar hand om detta. Syrran och svågern skall se till att 2 bokhyllor och alla papperskassar kommer till second hand sen får kommunen ordna resten. Det händer så mycket i samhället nu som gör mig mörkrädd, tänker även på dessa äldre som blir vanvårdade och far illa på många ställen.  


    

13.00 i går hade vi tänk gå och se komikern Peter Wahlbeck som skulle uppträda på ett torg en mil från Skene. Det funkade inte för jag orkade inte och det var så tryckande värme.  Vi bestämde att göra klart det som måste göras istället och det känns ändå bra och autografblocket kommer ändå att bli fyllt så småningom...   Innan vi åkte hem blev vi bjudna av personalen på kaffe med kaka och även mamma och två till satt vid bordet så vi fick umgås en stund. 


Mitt uppe i allt detta så blev det fel på min nya kamera så vi måste åka till Elgiganten i dag för att reklamera. Linsskyddet öppnar sig inte.


   

Av Malin wiper - 9 juli 2011 06:01

 


 När jag såg denna bil så tänkte jag på att det nu är "Power meet" i Västerås igen. Klicka här för att komma in på Power meets hemsida.



 Jag köpte mig ett nytt autografblock i går på Westers artistmaterial. Även en penna som passade till papperet. Jag kan få användning av det i dag men säger inget mer innan det hänt...


  

 

Jag har lite att pyssla med i dag så jag önskar er nu en sommarfin lördag....   


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards