Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 20 december 2010 17:10

            

Nu har jag gjort det jag förutsatt mig i dag så jag orkar inget mer och då bloggar jag ändå trots att jag har bloggvila...  Här ser ni änderna som äter för fullt av solrolsfrön. Vi var ut och fikade på Ritz i dag när mannen kom hem från sina åtaganden. Nu har jag bara kvar att baka några småkakor sen köper jag resten.

 

  

 

Dessa läckra bakelser fanns på Ritz i dag plus flera fina tomtetårtor men dom har jag fotat förut.

 

  

I går var det söndagsöppet så min jag skickade iväg min man att fota på Butik Ingelund. Jag var inte i form för att gå ut. Det är så fint därnere i Ingelund både naturmässigt och butiken. Mr T tog inga närbilder på sakerna som jag brukar göra men jag är tacksam ändå att han ville fota.        

 

   

Jag har köpt en sån löpare som ligger i mitten på bordet och den är jättefin och lyser verkligen upp. Den är rutig med två broderade hjärtan på vardera sidan.  

 

        

Ännu ett bord med jättefint porslin och annat      

 

   

Det finns även leksaker, barnkläder och barnböcker. 

 

 

          

Min man köpte denna sockerbageriets glögg till halva priset. Sen köpte han en flaska "Havtorn" saft som han älskar och denna är jättegod säger han. Jag skall försöka ta mig dit också före jul för att inhandla lite saft, te och annat som behövs. Klicka här för att komma in på en sida med recept på havtorn    

      

 

Av Malin wiper - 20 december 2010 07:52

            

         Bilden kommer från Vicke animera i gimp


Jag blir tvungen att ta en bloggpaus i dag för att hinna baka och göra lite annat som måste vara klart före julen. Återkommer i morgon igen och önskar er alla en fin dag i vårt härliga vita vinterland...  Här är det 10 grader kallt nu och bedövande vackert ute. Synd att det är sån dålig planering numera så att så många olyckor händer. Fast vi kan ju inte skydda oss helt heller och nu när vi var till mamma sist så körde dom flesta rätt sakta men sen kom det bilar som bara susade förbi i minst 140 trots det dåliga väglaget på omkörningssidan på motorvägen. Det är en sån väg mellan Jönköping och Borås att man bara kan köra om på vissa streckor.

   

        

 

Klicka här för att komma in på Whitney Houstons hemsida

 

 

   

Av Malin wiper - 19 december 2010 16:21

        

 

Klicka här för att komma in på Peggy Lees hemsida. Hon föddes 1920 i Jamestown, North Dakota. Hon gick ur tiden 2002 i Bel Air, Los Angelse, Kalifornien. Hon var en amerikansk populärmusiksångeska, framförallt inom jazzmusiken. Hennes far- och morföräldrar var norska respektive svenska invandrare.

 

            

 



Nu vill jag bara önska er alla en fin kväll...  

 

        

         Bilden kommer från Evan grafik

Av Malin wiper - 19 december 2010 15:03

        

Denna verklighetstrogna tomte stod innanför äldreboendets dörr när vi var till mamma i fredags.               


  


När vi åkte hem från mamma i fredags så var vi tvungna att ta en paus när vi kommit till Jönköping. Vi tog varsin chailatte och en saffranskaka med massor av grädde på Café Lakatos...    Det är inte mycket till viktminskning här inte...  Det var så otroligt gott och sen kom vi i samspråk med en dam som kände Maria som hörde att vi var från norrland. Hon var själv från Östersund och jag antar att hon är restaurangägare eftersom hon hade en Mexikansk magdansös med sig som pratade engelska.

 

 

                

 

 

Hon tyckte vi skulle komma till restaurangen och äta julbord samma kväll för då skulle det även bli magdans, lite ovanligt med magdans till julbordet..    . Det är verkligen en vacker konstform som blivit väldigt populär här i Sverige också. Restaurangen är en Grekisk som heter "Pallas Athena" Tyvärr så var vi lite trötta och skulle inte hinna hem för att byta om till snyggare kläder. Vi får gå på nåt sånt en annan gång

 

  

 

Här följer lite frestelser hos Maria Lakatos

 

     

 

  

Dessa är nåt slags cup cace med nougat, vaniljkräm mm.

 

        

Lite nya chokladtryfflar och den vita i mitten har jag inte sett förut.

 

        

Ännu en ny vit tryffel.    

  

Av Malin wiper - 19 december 2010 12:14

       

 

Jag såg en riktigt måbra film i går som heter "It´s a wonderful afterlife".

Filmen är regisserad av Gurinder Chadha som gjorde Skruva den som Beckham. Chadha har också skrivit filmens manus tillsammans med Paul Mayeda Berges. I rollerna ser vi Mark Addy, Sendhil Ramamurthy, Sahabana Azmi, Goldy Notaby, Zoe Wanamaker mfl. Skådespelarna är Engelska och många av dom med Indiskt ursprung.

 

 

  

 

Här är dom två som spelar huvudrollen. Sendhil Ramamurthy och Goldy Notay

 

              

 

 

HANDLINGEN


Handlingen kretsar kring en indisk mor som är besatt av att arrangera äktenskap åt sina barn, något som leder henne in i en makaber värld där seriemord inte är något ovanligt.

 

                                     

 

MIN RECENSION

 

Filmen kan kanske tyckas vara en liten bagatell men jag njöt av att se filmen som var lite annorlunda. Det står på filmfodralet att det är en skräck/komedi och det stämmer men inte så skrämmande ändå. Det är en mor som är beredd att ta till alla medel för att få sin dotter bortgift. Dottern tycks mer vara intresserad av att äta och blir lite mobbad för sin vikt och utseende. Alla som varit dumma mot dottern mördar mamman med olika redskap såsom kebabspett, en blir kvävd med bröddeg men det är inte så blodigt och dramatiskt utan med en humoristisk touch. Vad som sen händer vill jag inte avslöja om ni skall se filmen. Den var nästan som dom gamla pilsnerfilmen med lite förvecklingar och kul att se.  

  

Filmen får av mig 3 starka filmrullar av 5 möjliga

 

         

 

Av Malin wiper - 19 december 2010 10:41

               

 

Nu har jag äntligen hittat den norska sångaren som sjöng första numret på Fredsprisgalan i går. Han heter Sivert Höyem och har en liten säregen röst men var ännu bättre live. Det finns massor av låtar med honom så jag visste inte vad jag skulle välja. 

  

                     

 

Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han är född 1976 i Sortland, Norge. Förut var han sångare i det norska rock-bandet Madrugade.

 




         

Av Malin wiper - 18 december 2010 18:42

         

 

Jag har skrivit under en protestlista mot licensjakt på varg. Klicka här om ni också vill skriva under protestlistan som nu är uppe i 1.296 underskrifter. Jag tycker inte om att  det skjuts vargar som nästan är utrotningshotade i Sverige.

 

            

 

Klicka här för att läsa om varg

Av Malin wiper - 18 december 2010 14:20

            

Jag är så otroligt trött i dag så jag har inte varit utanför dörren och just nu kollar jag på en hyrfilm. I går efter att vi varit till mamma så åkte vi till syrran och svågern som  bjöd oss på en god fika och vi satt och myste och pratade ett bra tag. Deras nya hund har nu fått ett nytt namn "Axa" (shäferhund) som är lättare att säga och passar henne bättre. På bilden ser ni deras katt Nisse som tagit sig upp på en öltunna för att komma en bit ifrån Axa som vill leka med honom...  Syrran säger att det går bättre i dag men det tar ett tag för katterna att vänja sig vid en ny familjemedlem.        

 

   

Här håller svågern i henne lite så hon inte skall springa till Nisse. Hon är så söt och kom direkt till oss för att hälsa när vi kom innanför dörren.

 

          

Här försöker Nisse komma undan lite igen men han är en cool katt som går undan och går ut genom kattluckan när det blir för mycket.

 

   

Här har Axa blivit trött och gått och lagt sig på en filt en stund. När vi fikade låg hon under bordet och myste.

 

       

Den andra katten Pip-Larsson hoppade upp på skrivaren när Axa närmade sig och han fräser lite åt henne så hon törs inte närma sig. Axa vill ju bara leka men dessa katter är rätt gamla och vill ha mycket lugn och ro och om ett tag så kommer det hela att lägga sig och bli bra.           

 

   

Här är Axa helt ustlagen så hon bara la sig på golvet. Hon hade fått följa med syrran till jobbet några timmar och fick så mycket uppmärksamhet och kel.

 

            

När vi sen skulle åka så kom Pip-Larsson hem efter en tur ute i kylan. 

 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards