Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 12 december 2010 16:53

                 

 


Jag har fått en award av min bloggvän Lisa. Tack snälla du...  

Man skall skriva ner 3 saker man gillar och sen skicka vidare till 5 personer.


Att umgås med min man


Att fota och njuta i nuet


Musik, film, teater och konst

 

 

Jag skickar den vidare till alla mina bloggvänner.

 

          

Av Malin wiper - 12 december 2010 15:57

       

 

Klicka här för att gå in på Västerbottens folkblad där min bror skrivit en artikel. Den handlar om en musikhändelse i Umeå på jazzklubben "Studion" som fick besök av musikern George Riedel och hans dotter sångerskan Sarah Riedel.

 

         

 

Klicka här för att läsa om George Riedel som spelar kontrabas och komponerar musik. Han har komponerat musiken till Astrid Lindgrens figurer bl.a Pippi Långstrump, barnen i bullerbyn mfl.

 

           

 

Klicka här för att komma in på Sarah Riedels hemsida.

 

Tyvärr finns det inte mycket att hämta med dessa två på youtube utan mest liveframträdanden med dåligt ljud. Det finns massor av barnvisor som George Riedel komponerat men jag skulle vilja ha nåt mer där han spelar med jazzgrupp. Klicka här om ni vill lyssna på hur Sarah Riedel låter. Jag är inte själv så överförtjust. Det känns lite experimentellt.

 

               

 

Jag hittade här ett gammalt klipp där George Riedel är med och spelar på sin kontrabas. Sen ser man Jan Allan på trumpet och han har jag träffat en gång på en jazzfestival. 

 

           

 

Klicka här för att läsa om trumpetaren Jan Allan

  

Av Malin wiper - 12 december 2010 13:00

  

Naturligtvis var vi en sväng till Café Lakatos i går också för att vräka i oss lite gott men vi var skötsamma för vi tog bara en smörgås var men jättegoda. Jag kände för en chailatte och skummet som är ovanpå denna går inte av för hackor...  Vi satt och bara insöp atmosfären medans jättestora snöflingor började falla så stilla.         

 

   

Här en saffranscheescace som jag aldrig sett förut.  

 

   

Hon hade jättestora cellofaninslagna presentförpackningar med massor av godsker i på en av hyllorna. Dom finns i flera storlekar och prisklasser.

 

   

Inslagen choklad och till höger en fin liten förpackning där det får plats några chokladtryfflar.       

 

   

Ytterligare en god kaka med valnötter på toppen.      

 

  

 

Vi gick en sväng till Röda korsets second hand också. Där i skylten stod detta jättelika porslinsskrin. Det hade verkligen blivit en jättenåldyna...    Det är mycket större än det ser ut på bilden. Fattar inte vad det skall användas till för öppningen är ju inte så stor så nån soppa kan serveras ur den...  

 

   

I ett rum stod denna motionscykel av märket "Monark" Den kostade 400:- och det var lite dyrt för den måste fixas till eftersom den var lite trasig.     

 

        

Denna märkliga klocka dök upp på en hylla och jag trodde den var gammal men när jag tog upp den så visade det sig att den var i plast och vägde inte mycket. Under en lucka för ett stort batteri. Allt är inte guld som glimmar...    

     

 

    

I skylten låg dessa gamla vita lakan med örngott. Nu börjar man tycka dom är jättesnygga och många gör gardiner av dessa har jag sett.

 

  

Detta var ett fantastiskt fint örngott så vackert broderat. Mamma brukade vecka banden förr med en vanlig matkniv för att dom skall bli som en girlang.   

 

    

Varenda second hand har hur mycket gamla serviser som helst till försäljning.     

 

          

I fönstret stod även denna gamla fina 5 kilos vikt.

 

   

En gammal brödrost med orginalkontakt. Dom nya brödrostarna ser ju lite retro ut.

 

          

När vi sen gick omkring och kollade lite i skyltfönster så hade dom dekorerat med ett par gamla konståkningsskridskor. Jag älskade att åka skridskor i min uppväxt och det höll jag på med mer än skidåkning.     

 

         

En väskaffär med roliga väskor för barn...  Detta ser ut att vara en ryggsäck. 

 

 

Av Malin wiper - 12 december 2010 09:24

           

 

Jag fick en kommentar från Monica A som gillade mitt inlägg om Svenne Hedlund som uppträdde på Tabergsdagen där jag och Mr T befann oss i höstas. Klicka här för att komma in på ett av dom inläggen som innehåller en låt han sjöng på Tabergsdagen. Hon gillar låtarna han nyligen spelat in i Memphis. Spelar denna låt för henne och er andra som också är intspelad i Memphis. Klicka här för att komma direkt in på Tabergsdagen där Svenne Helund med Hep Stars

 

Klicka här för att läsa om Svenne Hedlund

 

          

 

Klicka här för att läsa i Dagbladet om Svenne Hedlund sings Elvis in Memphis

 


Av Malin wiper - 11 december 2010 17:36

         

Vi blev borta rätt länge och jag har nu jobbat med bilderna och det tar sin tid. Vi åkte till Samhjäpen i Huskvarna först som är en av dom bästa second hand och har öppet onsdagar och lördagar. Dom som jobbar där är alltid trevliga, glada och hjälpsamma. Det är verkligen en bra stämning som känns i hela lokalen som är rätt stor. Vi har gått dit i många år och hittat många fynd. I dag bjöd dom på glögg och pepparkaka.

 

        

I gången innan man kommer in så stod denna helt nya toalettstol till försäljning. 

 

     

 

Det var hur mysigt och stämningsfullt som helst för mitt i lokalen så satt denna man och spelade julmusik på sitt dragspel. Jag gick fram och pratade lite med honom mellan låtarna för han spelade så bra så jag ville ha med honom i bloggen. Han heter Olle Andersson och bor i Taberg. Han talade om att han kallades "Smörjar Olle"...  och det beror på att han varit smörjare på bussar. Har aldrig hört talas om ett sånt yrke. Han är ute och spelar rätt mycket överallt och har flera dragspel. Detta var tydligen inte hans finaste men det lät jättebra ändå. Han är självlärd och började redan

som 6-åring att spela lite på lånta dragspel.

 

   

Jag tog en närbild på hans dragspel också.   

 

    

Efter att jag handlat några skrin som var jättefina att ha till nåldynor så gick vi fram till disken med glöggen och blev serverade av denna trevliga kvinna. Både glöggen och pepparkakan var jättegoda. Min man höll i påsen med skrinen jag köpt och direkt när han sätter sig ner så tappar han påsen i golvet och båda mina skrin gick i flera bitar...  Det var ju inga dyrgripar men jättesnygga men sånt händer ju och jag kan ju inte bli arg på Mr T för en sån sak...  det var lite dråpligt också.

 

        

Här sitter vi och myser när jag plötsligt hör en röst bakom mig som säger: hej! vad roligt att se dig, kände igen din röst men du är ju blondin så jag blev lite osäker sa hon...  Jag tittade upp och såg en kvinna som jobbar på "Tallnäs stiftsgård". Jag var där och arbetstränade för 5 år sedan och det var verkligen ett toppenställe. Alla var helt fantastiska mot mig. Vi kan kalla henne för Mrs B, jag gillade henne till tusen och det var så otroligt roligt att träffa henne igen. Hon hämtade glögg och satt sig ner en stund så vi fick prata. 

 

         

Sen fortsatte vi gå runt och kolla på allt som fanns och mycket nytt hade tillkommit sen vi var där sist. Kolla in dessa vackra golvur som var som nya och kostade runt 1200-2000:- 

       

Detta skulle dom ha lite mindre för eftersom det inte fanns nåt urvärk i golvuret.

 

     

Jag får fortsätta i nästa inlägg för jag är för trött. Orkar tyvärr inte komma in på era bloggar i dag men gör det i morgon istället.

Av Malin wiper - 11 december 2010 08:52

                

             Mr T i sopabrontagen...  


Jag har drabbats av ett virus...  "Bloggtorka" så nu måste jag ut och uppleva lite saker så vi åker till Jönköping och strosar omkring lite. Min man duschar just nu och jag har plattången på laddning...  Visst kan jag berätta lite saker ur mitt liv och gräva fram nåt att skriva om men då hinner vi knappt iväg förrens affärer och allt är stängt för helgen...  Därför önskar nu er alla en fin lördag....  Jag återkommer lite senare i dag.

 


    

  Osannolikt med Bob Dylan...  

Av Malin wiper - 10 december 2010 15:48

  

 

I en demokrati är det framförallt media; tidningar, radio, television och idag också internettidningar och debattforum som har att bevaka att den politiska administrationen inte överträder lagar och förordningar som grundlagen och rättspraxis står som garant för.

 

                   

 

Politikerna och statens tjänstemän använder sig av hemligstämpling på material som egentligen borde vara offentligt. Ofta för att dölja korruption men även för att dölja grova brott.

 

                      

 

Människor som lagligt eller olagligt avslöjar för media denna typ av information drabbas ofta oerhört hårt. I en del fall mördas de också av statliga säkerhetstjänster eller andra organisationer i det dolda.

 

Det blir allt svårare för journalister att få tag i detta material som borde vara offentligt.

 

                    

 

Därför har Wikileaks grundats. Här finns det möjlighet att lämna material helt anonymt och vara säker på att ingen får möjlighet att förstöra eller redigera bevisen.

 

               

 

Så länge som Wikileaks finns har vi någon som berättar sanningen om det bedrägeri som våra folkvalda utsätter oss medborgare för.

 

                          

 

Stöd Wikileaks på alla sätt du kommer på.

 

Fråga din politiker om han/hon stödjer Wikileaks, skriv brev, insändare. prata på jobbet.

 

        

 

Bryt med företag och organisationer som saboterar för Wikileaks.

 

Visst är det underligt att Julian Assange blir anklagad för våldtäkt omedelbart efter ett stort avslöjande och USA börjar en klappjakt på honom.

 

                 

 

Det är också så att han inte är anklagad för något utan man vill "bara höra honom igen" för tredje gången.

Man föredrar alltså att låsa in honom med hjälp av engelsmännen och dra ut på utlämningen i månader.          

 

Sveriges rättsväsen är korrupt och det krävs av dig som medborgare att du säger ifrån.

Det är din rätt till information som Julian Assange kämpar för, ge honom ditt stöd.

 

Mr T

 

                     

 

 

Wikipedia: 

WikiLeaks är en webbplats som anonymt publicerar dokument som i olika länder skyddas av lagstiftningen såsom offentliga eller enskilda hemligheter.

Av Malin wiper - 10 december 2010 13:38

        

       Bilden kommer från Evan grafik

 

Det blev inte att vi åkte in till Jönköping för jag blev för stressad och tiden bara gick utan att jag blev klar. Sen ringde jag min son och vi pratade rätt länge. Vi åker antagligen i morgon istället. Jag har lite bilder som jag fotade på Mimmis Magasin som jag inte fått med förut. Det är lite nytt som jag såg sist jag var där. Just nu sitter jag och syr lite mer julpostklänningar. Det tar sån tid när man inte kan sitta så länge vid maskinen.

 

   

 

Detta är en hållare för recept och bakom muffisen så finns en klädnypa att klämma fast recept i.     

 

  

 

Jättefina "God Julskyltar" i stål som man kan sätta ner i en stor kruka eller direkt ner i marken mm. Dom finns i lite olika storlekar.         

 

  

 

Detta är grytlappar i "Cult design" Dom finns även i kökshanddukar 

 

    

Såna här stora hjärtan finns med olika text på.

 

    

Såna här bokstäver i olika ord är inne just nu.   

 

    

En salig blandning.    

   

 

  

Fina blommiga kuddar.

 

   

På den här står det "Kär & Galen"...  Den är jättestor.

 

           

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards