Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 16 december 2010 11:23

  

Folkets hus bio i Vaggeryd

 

Jag såg en verklighetsbaserad film häromdan som var rätt gripande. The boys are back ett drama från 2009 I regi av Scott Hicks. I rollerna ser vi Clive Owen, Laura Fraser, Steven Robertson, Emma Booth, George MacKay mfl. Clive Owen har varit med och producerat filmen tillsammans med Tim White (III) och Jane Wright.

 

       

 

HANDLINGEN

 

Clive Owen spelar Joe, en engelsman som emigrerat till Australien för att leva med sin fru och 6-årige son. När frun dör i cancer vet inte Joe, en obotlig arbetsnarkoman, hur han ska relatera till - och uppfostra - sin son, vars barnsliga nyfikenhet och frustration vänder upp-och-ner på Joes tillvaro. När Joes tonårige son från ett tidigare äktenskap dyker upp för att bo med dem sätts både relationer, karriärer och tålamod på prov.


                             


MIN FILMRECENSION

 

Filmen började lite stapplande men blev bättre efter en bit in i filmen. Det var en gripande berättelse om en far som övergett sin son och första fru och flyttat till sin nya kärlek som blev med barn direkt. Tyvärr så dog den nya frun när sonen bara var 6 år gammal och pappan blev ensam med barnet och den nya situationen blev jobbig för honom som inte hade behövt ta så mycket ansvar. Hans tonårsson hade för avsikt att komma och hälsa på pappan och bo där ett tag så pappan fick helt plötsligt två söner att ansvara för. Tonårssonen var bitter och besviken och både han och den yngre sonen spelade så bra att man baxnade. Barnskådespelarna heter George MacKay och Nicholas McAnulty. Dom flesta barnskådespelare är suveräna i sin inlevelse och här var det inget undantag.

 

             

 

Pappan (Clive Owen) är annars en lite träig skådespelare men här är han riktigt bra och inlevelsefull. Det är en fin liten film som berör och jag grät en skväll emellanåt. Man får följa deras stapplande väg till ett normalt liv och en del uppgörelser med den äldre sonen. Sen hur den yngre och äldre sonen närmar sig varandra och får en fin relation. Det var en hoppingivande relationsfilm. Den passar bäst som Tv-film i soffans lugna vrå med en varm kopp choklad.  




Den får av mig 3 starka filmrullar av 5 möjliga.

 

         

 

   

Här en bild på Clive Owen med sina barnskådespelare

 

Av Malin wiper - 16 december 2010 09:43

     

 

Pisan hade en jättefin låt med Andy Williams på sin blogg i går och jag kände för att sätta in en låt med honom också. Han var mycket på tv när jag var barn för då var det shower hela tiden och nästan inte nåt spelprogram så man fick se ren underhållning som det nu är bristvara på.

 

        

 

Andy williams föddes 1927 i Wall Lake, Iowa och är en amerikansk sångare och underhållningsartist. Han är även känd för tv-serien The Andy Williams show. Han är i livet fortfarande med sina 83 år. Moon River är nog hans mest kända låt under 60-talet. Klicka här för att läsa lite mer om honom


Av Malin wiper - 16 december 2010 08:54

  


I dag kände vi att vi behövde lite sovmorgon så vi har nyss stigit upp. Det ser ut att ha snöat hela natten men med jättesmå flingor så det har inte byggts på så mycket än om det är riktigt vintervitt nu. Nu skall vi snart ta oss en lite längre frukost och bara mysa medans det är lite mörkt ute. Tack för era gulliga kommentarer. Vad roligt att ni gillar nåldynorna...  Dom är så lätta att göra och det går så fort fast ibland får jag göra om för formen blir fel och man får in greppet efter ett tag. Jag tänkte göra en installation och ha hela taket fullt med nåldynor...    skojar bara men det har blivit så många koppar och skrin så jag har fått bära upp allt på vinden och ta ner några i sänder. Hoppas jag kan hitta på nåt annat snart som går lika fort och inte tar på kroppen för snart räknar jag nåldynor istället för får...  

 

   

Vi var ner till Ritz konditori för att äta lunch i går och då frågade jag om dom hade gårdagens bröd till halva priset som dom brukar ha ibland. Det var slut men dom hade en hel plastpåse full med lite äldre bröd som jag fick helt gratis...    Tack Åsa och Carina. På bilden skär min man upp brödet i mindre bitar och detta är inte allt som låg i påsen utan det fanns mycket mer. Det har blivit så många änder nu så vi känner oss lite stressade...  har man börjat mata så kan man inte sluta helt tvärt. Dom vanliga fåglarna får solrosfrön och även änderna när vi inte kan få tag på vanligt bröd.    

 

  

 

På en balkong inne i samhället så hängde denna färgstarka overall utanför och det såg så kul ut på långt håll. Den lyste upp hela torget...               

 

          

 

Nu funderar jag på hur det gått för syrran och svågern i natt med nya hunden Troja. Vi pratades vid i går efter att hunden varit där några timmar. Hon är lite skygg och ger bara lite gnäll ifrån sig men följer efter dom vart än dom går....  det blev lite jobbigt i början för dom har två katter som vuxit upp med att Fia-Lotta funnits där hela tiden och nu kommer en ny hund. Troja vill gärna närma sig katterna men dom var inte mogna än men sen gick det lite bättre. Det tar sin lilla tid men jag tror det kommer att gå bra. Det blir inga långpromenader med en sån liten hund i början utan högst runt kvarteret och det är tur att dom bor i markplan för dom skall heller inte gå i trappor för då kan det uppstå höftfel. Min syrra och svåger är vana djurägare och älskar djur så det kommer säkert att gå jättebra.     

 

   

Chokladtomtar hos vår spelbutik "Konfekthörnan"

 

I dag skall jag förbereda mig för morgondagen då det blir ett möte på min mammas boende. Skall träffa en biståndsbedömare och jag tänkte baka en kaka att ta med mig och bjuda på medans vi sitter och pratar. Vi tar med oss en kaffetermos också eftersom det inte är så lätt att fixa sånt hos mamma längre. Jag tor en liten paus för frukost så detta inlägg tog tid...  

 

   Nu önskar jag er en härlig dag...  som rullar på. 

 

Av Malin wiper - 15 december 2010 17:34

    

Jag har nyss blivit klar med ett nåldyneskrin som jag skall skicka iväg med post i morgon med hopp om att den kommer fram innan julafton.

 

     

Det är detta skrin som jag köpte på second hand för ett tag sen. Man kan se under att en kvinna målat skrinet 1991. Skrinet är stämplat med "Thomas Germany". Det är ett märke jag aldrig hört talas om förrens jag var ut och googlade. Det finns massor av sånt porslin på tradera och andra ställen.             

 

      

Nåldynan jag gjorde satt jag i locket så man kan ha lite annat i burken. Där la jag fina knappnålar, säkerhetsnålar i olika storlekar och några trisslotter.          

 

         

Det är så bra att kunna vända på locket och ställa den på ett bord för knoppen är platt och bred.

 

    

Det går även att vända på locket och sätta tillbaka på skrinet så då har man flera funktioner förutom prydnadsfaktorn.          

 

Hoppas ni har en fin och skön kväll att se fram emot...    

 

         

 

Klicka här för att komma in på Pink Floyds hemsida. Dom är ett engelskt rockband som bildades 1965 i Cambridge, England. Gruppen hade stora framgångar och var betydande inom den psykedeliska musiken under andra halvan av 1960-talet, då gruppen leddes av Syd Barrett, och senare i karriären även inom den progressiva rocken då med Roger Waters i Spetsen. Pink Floyd har sålt 200 miljoner album världen över, varav 74,5 miljoner i USA. Pink Floyd invaldes i Rock and Roll Hall of Fame år 1996. 2008 tilldelades gruppen polarpriset tillsammans med René Fleming. Jag har själv lyssnat mycket på denna grupp under en viss period i mitt liv och gillar dom fortfarande. Jag hade en del LP skivor med dom som blev sönderspelade på fester...   

 

Av Malin wiper - 15 december 2010 14:54

                                             


Känner mig så lättade eftersom jag fått iväg alla julkorten och även julpostklänningarna....  Nu är det lite finare städning som återstår för man drar ner så hemskt när man sitter och syr och gör annat hobbyarbete. Jag skall göra några julpostklänningar till men det hinner jag nästa vecka. Sen skall jag och Mr T baka lite också så vi har över julen.

 

          

 

Sen ringde syrran och var jätteglad för dom hade varit och tittat på en hund. Dom miste sin hund Fia-Lotta för ett tag sen. Dom hade först inte tänkt skaffa en ny men dom känner att dom inte vill vara utan hund. Det blev så tomt och min svåger saknar även sina rutiner med att gå ut med hunden, han fick sån motion. Deras katter brukade följde med runt kvarteret när han gick ut med Fia-Lotta. Dom har märkt att katterna saknar Fia-Lotta också. 

 

Hunden på bilden kommer att bli deras i dag...   hon heter Troja och är en schäfer som är 13 veckor gammal. Dom hade en specialist med sig från syrrans jobb så inget skulle bli fel. Dom blev förtjusta i hunden direkt...   Jag är så glad för deras skull för dom har varit så ledsna.

 

  

Klicka här för att läsa lite om Schäferhundar. Hon ser jättefin ut...  Vi skall till Skene på fredag för ett möte på mammas boende och då får vi träffa Troja för första gången och det skall bli spännande och roligt. 

 

 

Här sjunger Nellie McKay "The dog song". Klicka här för att komma in på en sida med Nellie McKay.

 

                  

Hon är en amerikansk singer-songwriter, skådespelerska och fd stand-up komiker, känd för sin kritikerrosade album och för hennes Broadway debut i Tolvskillingsoperan (2006) för vilken hon vann en Theatre World Award. Hennes musik spänner från jazz till rap och disco till funk. (källa wikipedia) 

 

                   

Av Malin wiper - 15 december 2010 12:54

          

Jag köpte ett sånt här änglahänge av Pisan som jag gav bort. Det var så fint så jag beställde ett till mig själv också som kom i går. Det går att sätta i en kedja, halsband, armband mm.


 

       

Såg att det var mer saker i paketet och det har hon gett mig i julklapp...    Bl.a detta fina röda änglahänge.      

 

   

Inte nog med det utan jag fick detta armband också som jag har ett par örhängen i samma som jag fått förut av henne...  Jättesnyggt. 

 

        

Till slut dessa änglaörhängen som är jättefina. Tusen tack gulliga Pisan...     

                    

Av Malin wiper - 15 december 2010 09:59

         

 

Klicka här för att komma in på Dixie Chicks hemsida

 

                   


Av Malin wiper - 15 december 2010 09:26

            

            Bilden kommer från Evan grafik


Jag har varit vaken ett bra tag men var tvungen att göra iordning så julpostklänningarna kom iväg och sen skriva julkorten innan det är för sent. Fattar inte att jag inte har fixat detta tidigare...  Stress gör att jag spänner upp nacken ännu mer. Nu har jag i alla fall skrivit hälften av korten och då tog dom slut så Mr T måste ner och köpa fler och även posta paketen.

 

  

 

Har man inget paket hemma och man bara skall skicka nåt som är rätt platt och inte så tungt så går det jättebra med en vanlig papperskasse. Jag har tipsat om det på min förra blogg men nu har jag lite nya läsare.

 

                  

 

  

 

Här lägger jag in det färdiga paketet som skall till fru-glad som vann en julpostklänning.

 

        

        Bilden kommer från Wiba.se  

 

  

 

Sen trycker jag ner bakdelen på påsen.

 

  

 

Böjer in handtagen och fäller ihop framdelen så det blir som ett kuvert.

 

              

 

  

 

Sen är det bara att tejpa med packtejp. Är påsen för mönstrad så är det bara att tejpa dit vita papperslappar med adressen på till den som skall ha paketet. Jag går inte till ICA utan lägger direkt i postlådan och det brukar gå hur bra som helst.

 

  

 

Detta är tejp i filmstripsform. Klicka här för att gå in på sidan där det finns tejp i olika roliga mönster.

 

   Ha nu en härlig onsdag...  Sköt om er...   

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards