Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 22 december 2010 16:40

     

 

Jag avslutar nu min omröstning där ni fått rösta på vilken högtid ni gillar bäst. Här kommer resultatet:

 

46 personer har röstat

 

Julen                    52.2%

 

Nyår                      6.5%

 

Påsk                       6.5%

 

Midsommar               23.9%

 

Kristi Himmelfärds        2.2%

 

Lucia                          0%

 

Halloween                   2.2%

 

Allhelgona                     0%

 

Trettondagsafton             0%

 

Annat                        2.2%

 

Av detta resultat kan man utläsa att dom flesta gillar julen bäst. På andra plats Midsommar.

 

           

 

Tack snälla ni för att ni medverkade...  

Av Malin wiper - 22 december 2010 14:28



         

 

Detta klipp får mig osökt att tänka på en film från 2003 som heter "Bad Santa" Klicka här för att gå in och läsa om filmen. Den är verkligen annorlunda julfilm och skruvad till tusen. Den var både rolig och tragisk på samma gång. Billy Bob Thornton spelar så otroligt bra som bad santa.           


Av Malin wiper - 22 december 2010 12:22

  

Klicka här för att komma in på sidan där det finns såna här tomtar


Vi skulle har varit borta på julafton men planerna är ändrade men vi har att göra ändå. Mr T och jag har blivit engagerade att dela ut julklappar hos två barnfamiljer och vi skall föreställa tomtemor och tomtefar...    Det är en ny roll som varken jag eller min man haft förut...  hoppas vi kan spela den bra i alla akter...  

 

       

 

Jag har köpt mig ett rött julförkläde på Mimmis Magasin som kommer att göra mig mer tomtemorlik...  Sen skall jag ha en tänd röd lykta i handen

 

   

Sen har jag köpt ett paket med dom minsta julkulorna och av dom skall jag välja ut två par kulor som jag skall göra till hängande örhängen.   

 

   

Köpte även en duk där som kostat 222:- men nu endast 50:- den är jättefin och jag skall ha den som ombyte på rumsbordet.    

 

   

Hoppas inte min man blir en för skrämmande tomte för så här skall han se ut...  Han köpte en fleectröja på Dressman i går som är mer tomtefärgad än på bilden. Det fanns tomtedräkt på en affär för endast 99:- men i bara en storlek som skall passa alla men det funkar inte över magen. Ev. skall han ha en röd fleecfilt runt midjan.

 

         

När jag var på second hand förra gången så såg jag såna snygga gamla örngott som var broderade och även lakan men dom var sålda. Istället hittade jag dessa örngott för 10:-/st. Dom har blivit på modet igen för dom yngre men blev också intresserad fast jag är uppvuxen med såna. Min mamma veckade banden med en matkniv så det blev som ett dragspel. Några av dessa har blivit lite gula så vi kör dom i tvättmaskinen med lite blekmedel.

 

  

Dessa örngott hittade jag på en blogg och dom är snarlika dom som fanns på second hand förra gången jag var där. Klicka här för att komma in på sajten

 

 

Av Malin wiper - 22 december 2010 08:41

          

 

Detta har blivit en klassiker som bara måste vara med varje år. Den är både bra och rolig.

 

           

 

Klicka här för att komma in på Kim Wildes hemsida.

 


Av Malin wiper - 21 december 2010 19:44

  


Vi åkte iväg till Jönköping i går och lämnade dessa änder med lite frön vid snödrivan. Tyvärr så blev jag dålig i magen så jag måste ha fått i mig nåt jag inte tålde så jag började i går med detta inlägg men fick avbryta och behandla mig med en extra Losec och gick och la mig. Är inte bra än så jag har nog fått en släng av IBS. Har inte haft såna symptom på länge sen jag började med mjölksyretabletterna. Vi är egentligen bortbjudna på kaffe i dag till en familj som Mr T känner genom sitt projekt men jag kan inte gå när magen krånglar så här så vi får fråga om vi kan komma en annan dag.       

  

  

 

Dom har fått massor av nya butiker i centrum bl.a "Lagerhaus" där jag köpte 3 små papperspåsar med prickar på. Dom kostade bara 10:-/st. Såg samma påsar på ett annat ställe och där kostade dom 29:-.

 

       

 

Så här ser påsarna ut och dom finns med många mönster och former. Hade tänkt gå och kolla lite mer på affären men det var så stort och så mycket folk så jag blev yr och måste gå ut därifrån. Spände väl upp nacken...           

 

    

 

På östra sidan om stan känner man snart inte igen sig för det byggs så det knakar. Det röda huset är helt nytt. Dom rev ett helt kvarter.      

 

          

Detta hus är helt nytt också. Förut stod här ett fint stenhus som inrymde bl.a en biograf...  Detta hur är ju jättefint och i trä men det ser lite sterilt ut med många såna på rad.

 

    

Varje gång jag ser detta hus på västra sidan om stan så tänker jag på musicalen "west side story" det är nåt med balkongerna och fönstren.         

 

        

Vi var in på Röda Korsets second hand för att lämna en påse med saker vi rensat ut. Då passade vi på att fika där för det var så länge sen. Vi tog bara varsin smörgåshalva med ost. Pepparkakan bjöd dom på.

 

    

En liten vy över fiket.

 

      

Denna kinesiska urna stod på en hylla och jag undrar om man missat en dyrgrip...  den såg jättefin ut och det stod nåt med flera kinesiska tecken under. 

 

    

När jag ser såna här rödvita löpare och dukar så blir jag nostalgisk för mamma och pappa hade några såna på jularna när vi jag växte upp.

 

   

En liten tavla som minner om sommaren  

 

Nu önskar jag er alla en härlig dan före dan före dopparedan...  

 

Av Malin wiper - 21 december 2010 08:31


   

I söndags var det öppet hos Mimmis Magasin också så min man gick dit också medans jag pysslade hemma. I skyltfönstret till höger huserar Selmas klädaffär. Där brukar jag handla en del kläder och sist en BH. Detta är bara ett av bådas skyltfönster för dom har flera stycken.          

 

       

Denna grej som sakerna står på är kabelrullar som är vitmålade. Det är Mimmis idé och ser jätteläckert ut.

 

   

Tänk att såna här fina broderade dukar är på modet igen och denna finns i flera varianter.

 

   

Här en som man kan lägga på en bricka. 

 

     

Här står Mimmi i kassan. Hon har en sån modell på tröja som jag är ute efter. En liten ärm så man kan ha en tunn långärmad jumper under. Hon har säkert stickat sin eftersom hon är så bra på det.    

 

    

Kolla in deras garner och det finns mer i korgar runtomkring.

 

   

Här en del av deras tygbalar och det finns mer. Dom syr även upp gardiner och annat på beställning.

 

  

 

Den här lilla barndoktorsväskan var jättesöt. Jag kom ihåg när min son var i den åldern då han ville ha en sån men då fanns dom bara i enfärgat och några enklare varianter. Jag fick då vara patient stup i kvarten...  Jag lekte mycket med min son när han var barn och satt till och med i sandlådan med honom och det resulterade en gång att två lite större barn gick förbi och sa: Titta! tanten leker dadda hink och spade...  Jag älskade att läsa sagor för honom och han ville bara höra mer och mer så till slut var jag nästan hes innan sagostunden var klar...  Jag undrar om folk läser sagor för sina barn innan dom somnar numera?.

 

  

 

En liten del av av butiken. 


 

Min man är webbansvarig i museieföreningen så i dag har han åkt och hjälpt en person med datan. Sen skall han till gruppen och ha ett anförande för cheferna som han sammanställt men alla i gruppen pratat om, och kommit överrens om framtiden i projektet. Jag skall göra mig i ordning och sen sy lite på maskin.

 

Ha en riktigt fin dag...  

 

  

 

      Bilden kommer från Evan grafik 

 

 

 

Av Malin wiper - 20 december 2010 19:01

   

 

Klicka här för att komma in på Annie Lennox hemsida. Annie Lennox är född 1954 i Aberdeen. Hon är en brittisk (skotsk) musiker och sångerska, mest känd som ena halvan av gruppen Eurythmics. Hon har haft flera hits som soloartist. Hon sjöng avslutningslåten till Härskarringentriologin, Into the west, som hon skrev tillsammans med Howard Shore. Låten fick en Oscar för bästa filmlåt.    


                             


Här sjunger hon "Universal child" som är sistaspår på hennes julplatta "A christmas cornucopia". Jättefin låt och text och hon sjunger den jättebra.


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards