Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 27 december 2010 17:02

   

Vi åkte in till Jönköping i dag och tog den gamla vägen för den var så upplogad och fin. Solen sken så det var en fröjd för ögat. Vi har inte varit hemma så länge och jag är lite trött.  

 

   

Såna här gamla hastighetsåkningsskridskor fanns att köpa på Tändsticksområdets second hand. När jag växte upp så var det en populär sport som dom sände mycket av på tv. Vi har väl ingen direkt som är så bra längre som dom var då på denna skridskosport.

 

            

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild 

 

Hastighetsåkning på skridskor, tidigare skridskolöpning, är en idrottsgrenis med skridskor. Sporten går ut på att deltagarna skrinnar en förutbestämd sträcka så snabbt som möjligt. Tidigare tävlade man ofta på utomhusbanor även på världsnivå, till exempel spolades is på Nya Ullevi, för övrigt världens första konstfrusna 400 m-bana för hastighetsskridsko, men sedan slutet av 1980-talet hålls alltfler större tävlingar i inomhushallar. Numera går nästan samtliga internationella mästerskap inomhus. Sverige saknar komplett inomhushall för hastighetsskridsko. Dock är den på Ruddalen, där VM gick 2003, nästan helt inbyggd

 

          

Det fanns en spegel med det längsta handtaget jag sett. Hade den varit i bättre skick och kvalitet så hade jag köpt den på kul.

 

     

 

Två roliga figurer som stod på en hylla. Glömde att kolla under gubbarna. Vet inte om det är keramik eller nåt annat material. Dom är som matta på kroppen.             

 

             

Två Don Pedro kaffebryggare fanns där också. Dessa finns även numera i nyproducerat från "Bodum". Dom var som mest populära på 60-70-talet. Klicka här för att komma in på "Bodums" hemsida. Det är ju inte klokt att dom nu kostar 699:-. Klicka här för att läsa om "Don pedros" historia.

 

     

Jag köpte detta brosch som var lite speciellt. Det ser ut som två kvinnoben och kostade 30:-.

 

      

Köpte även detta brosch med ett hästhuvud i mitten för 15:-

 

      

Fint hus och hustak bakom tändsticksområdets bio och café

 

          

Av Malin wiper - 27 december 2010 08:40

               


Då vaknar man upp till ytterligare en fin vinterdag och nu känns det som om jag inte vill vara stugsittare längre utan vi åker nog ut och ser oss omkring. Vi skulle ha åkt till mamma men det går förkylning där och hon var inte bra heller. Vi avvaktar några dagar. Alla i släkten verkar ha haft en fin jul för min man pratade med sin mamma i går och dom hade varit till Luleå på julafton och det hade varit överdåd med mat. Vi fick julklapp av svärmor...    . Det börjar ljusna på morgonen nu redan vid 08.00 så man får vara uppe i tid för att kunna mysa med levande ljus. Nu har jag väl ändå bloggtorka...  

 

   

I går när jag drog ut drömboken ur bokhyllan så ramlade detta bokmärke i metall ner på golvet. Köpte det för många år sedan på Röda korsets second hand och det är både snyggt och användbart. Jag hade sökt efter bokmärket för min man läser så mycket och detta har han använt förut.

 

        

Vart har jag varit i hela mitt liv...  eftersom jag inte vetat att det finns vinflaskor i plast. Det var verkligen en nyhet för mig. Dom är ju bra för att minska vikten när dom fraktas. Då bör det ju finnas rätt många sorters vin att välja på. För mig ger inte detta nån känsla, jag vill ha vin på riktig flaska. Fast jag har ju vant mig vid tetrapack men inte till fest. Vinet heter Mitchelton Shiraz och är ett rött vin från Australien. Det håller 14.5% alkoholhalt. Flaskan är 100% återanvändbar och har 1kr i pant.

 

Nu önskar jag er mina fina läsare en God fortsättning...  Hoppas ni haft en härlig jul med bra balans.

 

        

                 Bilden kommer från Cinas Grafik

Av Malin wiper - 26 december 2010 11:35

         

 

Klicka här för att läsa om Louis Armstrong

 

 

Klicka här för att kolla vart jag hittat denna bild       

 

Klicka här för att komma in på Ella Fitzgeralds hemsida


Av Malin wiper - 26 december 2010 10:28

                   

I dag är det ännu en slödag och jag har inte mycket att skriva om. Det småsnöar och vi har nu bara 8 grader kallt. Min man skall i alla fall till gymmet i dag. Vi äter ingen julmat i dag för det har man redan lessnat på. Jag kom upp lite sent för jag hade en sån konstig dröm på morgonen.

 

     

 

Jag drömde att jag gick på en stig och två pojkar kom springande emot mig och ingen av dom väjde så vi krockade och killen åkte ner i en tjärn och hans kompis dök ner och räddade honom. Killen sa att han skulle stämma mig så jag skulle få dryga böter. Då sa jag att dom hade ju kunnat väja men sen vände jag mig om och en stor låda stod på stigen full av paket. Mitt namn stod på lådan. Jag tänkte att detta är inte mina paket och en röst sa att jag inte fick gå förbi lådan och heller inte öppna paketen för då skulle jag också få straff. Jag måste förbi så jag drog ut lådan i skogen och fortsatte.

 

           

          Bild från nätet 

 

I drömmen så bodde min man och jag i en främmande stad på hotell och jag begav mig dit. Utanför hotellet där vi legat och sovit natten förut stod helt plötsligt samma låda som i skogen fullt med paket. Jag kunde ju inte öppna och sen sa en röst att jag inte fick lämna lådan för då skulle det bli full utryckning av poliser och jag skulle hamna i fängelse. Då letade jag efter mobilen i fickan för att ringa upp min man men den fanns inte där. Bad en förbipasserande kvinna gå in på hotellet för att få tag på min man. Hon kom ut och sa att det inte var ett hotell utan ett elektronikvaruhus...  Då skrek en röst att det var kineserna som hade en drive mot folk ang. detta med lådan...  sen vaknade jag...  Jag kan inte för mitt liv begripa vad den handlade om och vad som var meningen med drömmen. Det är nåt som hjärnan kokat ihop.

 

  

Så här ser drömboken ut som jag fick av min son. Den kom ut 1974 men den svenska upplagan kom ut 1985

 

 

Jag slog upp ordet "Hot" i min drömbok som jag fick av min son för många år sedan. Där står det: Du varnas bestämt för spel och spekulation om det var nån form av hotelse eller en hotfull stämning i drömmen. Det var faktiskt hotfullt. Jag har tagit många trisslotter på sista tiden och känt en stor lust att ta många fler   

 

      

Så här hade Mr T hängt upp tomtemössan och skägget i hallen...  Då har verkligen tomten tagit semester...    

 

   

På Julafton då vi var till ICA för att inhandla det sista så kom en hund gående långsamt med kopplet släpande efter sig. Förstod då att knuten släppt från där den suttit fast utanför affären. Jag sprang efter för att fånga in hunden men då kom ägaren ut precis och hon sa att hunden är gammal så den kommer inte långt. 

 

 

Av Malin wiper - 25 december 2010 17:53

                                                


Här är slöar vi bara i dag och jag går omkring i ett par av min svärmors välstickade sockar och bara myser. Juldagen måste vara årets slöaste dag. Min man är på videobutiken för vi blir uttråkade av alla dåliga program på tv:n som sänds nu. Jag har nyss sett en film som jag haft i min ägo några år som heter "Love Actually" från 2003 som är en höjdarfilm som jag ser om varje jul för det är verkligen en riktigt kul, dråplig och rörande film och en av dom få som går att se om. Den har en hel arsenal av bra skådespelare.  I går gick en svensk film på tv som dom sänder varje år nu "Tomten är far till alla barnen"  en svart komedi. Den har jag också sett ett antal gånger. Dom måtte ha haft kul på den filminspelningen...   

 

           

 

Detta är en av soundtracken till filmen som sjungs av Kelly Clarkson. Det är massor av bra musik i filmen. Klicka här för att komma in på Kelly Clarksons hemsida 

 

              

 

Av Malin wiper - 25 december 2010 09:02

      

 

Klicka här för att komma in på Jussi Björling sällskapet. Jussi Björling föddes redan 1911 i Borlänge i Kopparbergs län. Han gick ur tiden 1960 på Siarö i Stockholms skärgård. Han var en svensk opera- och konsertsångare (tenor). Han utnämndes till hovsångare 1944. Han har en av dom bästa operarösterna fortfarande. Än om jag även gillar andra såsom Placido Domingo som har en enorm värme i sin röst.

 

          

 

Hittade ett klipp på Youtube med Placido Domingo och Charlotte Church som var enormt bra men inbäddat så det går bara att lyssna på där.

 

        

 

klicka här för att höra dom sjunga tillsammans.

 


Av Malin wiper - 25 december 2010 07:56

        

Sen var vi till ett grannpar som har två fina flickor och dom hade klätt denna gran som står på deras stora inomhusaltan. Det var så pyntat och fint.     

 

   

Jag fick lov att ta en bild till bloggen och här ser ni dom två systrarna och deras julklappar som täcker hela den fina soffan. Dom stod i fönstret och kollade när vi kom så det kändes så häftigt. 

 

        

Här delar min man (tomten) ut julklapparna. vi fick varsin stol att sitta på bredvid varandra och varsin säck så det var så mysigt.

 

      

Den minsta flickan fick bl.a denna radiostyrda hund som var så kul så jag blev road också. Det finns så mycket mer nu än när jag var liten. Då fick man högst 5 julklappar och tyckte det var mycket. 

 

       

Vi fick själva ett jättestort fint paket med Lindts goda choklad av flickornas föräldrar. Vi blev så uppfyllda av julklappsutdelandet på båda ställena så jag glömde att ta en massa foton men det har föräldrarna gjort så vi får nog lite mer bilder sen. Jag vill inte exponera folk här i bloggen om dom inte vill själva.

 

 

Av Malin wiper - 25 december 2010 07:04

           

God morgon kära läsare. Hoppas ni haft en jättefin julafton och känner er nöjda. Vi tyckte att det var jätteroligt att vara tomtemor och tomtefar. Det gav oss väldig glädje. Barnen vi var till var så fina och härliga. Vi blev så upprymda så vi kan inte ta nån sovmorgon utan är uppe och stökar i köket och skall ta en julfika medans det är mörkt så man kan ha så mycket mysbelysning som möjligt tända.        

 

      

Vi var till en familj först som min man känner genom sitt projekt men det var svårt att få en tydlig bild av deras lilla flicka för hon är bara tre år och då är det full fart...  Kolla in vilken fin tomteklänning hon har. Undrar om såna finns för vuxna också för då skall jag ha nåt liknande på mig nästa år om vi är tomtar igen. Hon var så söt och gullig och det var så kul att dela ut julklappar och min man och jag hjälptes åt. Sen fick vi en kopp kaffe och en hembakad pepparkaka som flickan varit med och bakad så den var supergod.

 

        

Här är deras fint pyntade gran och kolla in alla julklapparna. Det hängde en säck på dörren så tomten skulle ha med sig en säck när flickan öppnade dörren. Vi satt där sen och kollade när hon öppnade julklapparna. Tomtemor gav naturligtvis en liten sak till flickan också.

 

       

En av flickans julklappar var en Barbiedocka             

       

        

Vi fick en flaska vitt vin i en fin guldpåse av föräldrarna och dom hade skrivit så fint på etiketten.

 

          

Här ser ni oss i full mundering. Jag tog en pläd över axlarna också. Förklädet från Mimmis fungerade perfekt och jag hade en röd polojumper under. Min man ser jättelik ut på bilden för han står så långt fram men han var en jättebra tomte. Han har min svägerskas hemstickade lovvikavantar på sig. Dom är egentligen mina men han fick låna dom i går.           

 

    

Innan vi tomtade så åt vi en spartansk lunch i köket bestående av sill, ägg, lax, prinskorv, såser mm.   

 

        

Sen satt vi oss i rummet för att ta en kopp kaffe och en skinksmörgås på vörtbröd för vi måste ju samla krafter till vårt uppdrag...   

 

         

Här ser ni mina julkulor i öronen. Jag satt bara en hållare i kulan från ett par örhängen så var det klart.    

 

         

Här får min tomtegubbe en puss...  Vi kommer att få oss tillsända fler bilder från Mr M där vi var först och tomtade. 

          

    

När vi sen kom hem i går så satt vi bara och myste och åt lite Janzons frestelse och lite annat gott. Alldeles för mycket gott...  Sen pratade jag med min son och övrig släkt i telefon och alla hade det bra.

 

Ha en fin juldag och ta det lugnt och bara njut...  

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards