Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010

Mimmis Magasin stickcafé!

Av Malin wiper - 31 oktober 2010 19:14

  

  


   

Här ser ni oss som var med på stickcaféet. Jag glömde att be nån fota mig också...  så disträ är jag. Vi var sammanlagt 10 st inräknat Mimmi och hennes dotter Helena. Förra gången var det inte lika många men det sprider sig och jag tycker att fler skall hörsamma detta. Kul om det kom nån eller flera män också. Det finns en hel del män som stickar numera. Att stickning blivit populärt igen märks på alla fina garner som kommit ut och även i modet där det är mycket stickade koftor och annat. Det var så kul och avslappnande där för alla var så trevliga och vänliga. Klicka här för att komma in på Mimmis Magasins hemsida

 

          

Jag hade inte alls tänkt sticka men blev så sugen när jag såg alla andra sitta där så jag valde ut ett garn och Mimmi sa att jag skulle använda rundstickor för då tar det inte på nacke och rygg lika mycket. Bestämde mig för att sticka en halsduk med tillhörande pannband. Det kommer att ta tid men vad gör väl det.      

 

         

Här hjälper snälla Mimmi mig att byta från vanliga stickor till rundstickor.

 

            

 

Här står två av tjejerna och disskuterar stickning och en annan kollar mönster så vi rörde på oss lite också. Alla var jätteduktiga och det syndes att dom stickat och virkat förut. Synd att jag glömde ta foto på allas alster men det går fler tåg.

 

        

Här har alla lämnat sina stolar för att kolla garn och mönster. Det kom in kunder också för att handla och det kändes så mysigt och ombonat. Mimmi och hennes dotter är så härliga, kreativa och gulliga så man kände sig så välkommen och omhuldad.     

 

            

 

Detta är faktiskt ett garn...  och det finns hur mycket nya märkliga garner som helst så alla möjligheter finns att få nåt eget eller ovanligt.

 

         

Här konfererar Mimmi med en av oss och hjälper till.

 

        

 

Denna kvinnan är jätteduktig och har både sytt kläder och stickat i hela sitt liv. Man såg verkligen hur fint det blev när hon stickat ett tag.                

 

             

Här ser ni en kvinna som virkar en väska och det är inte lätt med så tjockt garn. Det kommer att bli jättesnyggt och annorlunda.

 

           

Så här kommer väskan att bli när den är färdig.

 

         

          

Här pratar Mimmi med lite kunder och hon är så full av liv och fart.

 

    

Det fanns en hel låda med stickade sockor till försäljning i olika färger. Det är en man som stickat sockorna och det tycker jag är häftigt. 

 

    

Kvinnan längst fram på fotot med turkos halsduk virkade jättefina babytofflor och vantar. Det gick så fort för henne så hon gjorde rätt många på den tiden vi var där.  

 

    

Här ser ni babytofflorna som är jättesöta.

 

    

Detta är vantarna.

 

         

Jag tog tyvärr lite för lite bilder på garn för jag var så inne i stickningen som är rena meditationen. Här är en sort och dom är mycket finare i verkligheten.

 

    

Ett nyinkommet färgstarkt.

 

    

Vi blev bjudna på jättegott kaffe och en av tjejerna hade bakat dessa havrekakor med kolakräm i mitten. Dom var supergoda.    

 

   

Här står Helena och hjälper några kunder.

 

      Bad min man ta en bild på mig när jag kom hem men det är inte så lätt på kvällen och det blir en massa skuggor och konstigheter...  Vi bestämde att träffas igen 21/11 15.00 Tack! Mimmi och Helena för några trevliga och stimulerande timmar. 

 

 
 
Sussi

Sussi

1 november 2010 08:35

Men vad kul med en stick/virkträff. Hoppas rundstickningen gör att du inte får lika ont! Det är faktiskt kul att sticka. Min mamma lärde mig när jag var liten och jag har faktiskt stickat en tröja. Mamma fick hjälpa mig lite med halsen bara.. Virka kan jag väl grunderna men är ganska dålig vilket är synd för den där väskan såg jättehäftig ut. Den skulle jag helt klart kunna tänka mig att prova på (om jag kunnat vill säga..). Vilken fin färg du valt på det du stickar..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Malin wiper

1 november 2010 08:42

Jag har stickat förr eftersom jag jobbat inom arbetsterapi i flera år. Det var i alla fall jättekul i går och bra folk. Kul att du gillar stickning. Färgen på garnet är ännu finare i verkligheten. Får se hur det blir sen ;)

Ha en fin dag goa du
kram

 
annawii

annawii

1 november 2010 09:28

Men så mysigt med stickträffar, det skulle jag också vilja ha!

Ha en bra dag Malin! Kram

http://www.annawii.devote.se

Malin wiper

1 november 2010 11:02

Hej Anna! kul att du tittade in ;) Ja du det var faktiskt jättekul.

Ha en bra dag själv Anna
varm kram

 
Ingen bild

Karin o Svartnosarna

1 november 2010 21:41

Vilket fint garn du valt o jättefin färg,låter som ni haft jättemysigt.
Själv kan jag bara sticka det jag själv hittar på mönster är rena grekiskan för mig,har aldrig lärt mig riktigt.
Men min mor har alltid stickat o virkat som en tok o duktig har hon varit.
Jag o mina kompisar hade en syjunta förut så vi träffades,men sedan så slutade jag för mina armar klarade inte av det:-( men man får nog sticka väldigt lite åt gången o sedan vila.Fast det har ju jag som sagt svårt med vill ju ha allt klart så fort.Väskan var ju jättesnygg på bilden,hoppas du kan fortsätta med stickningen o kul att det var så många som träffades.
Kramis Karin o svartnosarna.

Malin wiper

2 november 2010 08:47

Kul att du tycker garnet är snyggt. Jag är rädd för att det kanske blir lite för mörkt men vi får se. Vad kul att du stickar på fri hand, det är en konst. Synd att du var tvungen att sluta. Jag har själv fått ont i nacken och ryggen nu så jag får ta lite i sänder och sitta rätt. Ja du den väskan är jättefin och tar nog sin tid att virka. Jag gick dit mest för att träffa folk och att jag gillar Mimmis Magasin och personerna där

Ha en fin dag
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 29 mars 10:15

    När vi skjutsade hem min son i  tisdags eftermiddag så passade vi även på att gå in på Mel's Garage i Enköping där min son bor. Dom har otroligt god glass där från Rättviks Glass.    Klicka här för att se när vi var till Mel's Garage 7 m...

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards