Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 25 oktober 2009 09:30

   

Jättetråkigt att Carolines kör åkte ut i går. Dom var ju fantastiska, tyvärr så finns inte klippet från i går på Youtube än vad jag kan se så jag får ta ett gammalt.  

 

Blev också imponerad av Olas kör i går som fick mig att få gåshud. En manskör kan vara så mäktig och vacker när den är som bäst. Ett minne dök upp i mitt huvud när jag hörde dom. När jag var tonåring så dog en person i vår släkt och på begravningen  i kyrkan så uppenbarade sig en jättelik manskör på läktaren. 

 

Det var en kör som var medlemmar i en loge som hette W:6. När dom började sjunga så var det så mäktigt så jag började gråta automatiskt eftersom jag aldrig hört nåt så vackert varken före eller efter detta. Dom var så samspelta och stämmorna var tajta och satt som ett smäck. Känslan spred sig i hela kroppen som en löpeld, det var helt enkelt enormt och jag glömmer det aldrig

 

Av Malin wiper - 25 oktober 2009 08:56

  


Vi vaknade för en stund sen och jag sa "Nej" :( nu har vi sovit för länge igen kl är ju 09.30 sen satt jag igång datan och blev jätteglad för att klockan bara var 08.30 vi tjänar nu en timme Glad. Sen är jag så glad att det funkar härinne igen. Nena var in på morgonen och hon talade om detta för mig. Det var alltså bloggvärdeslänken som sackade datan. Jag rensade bort lite andra länkar sen också som jag inte behövde utan kunde spara ner och gå in på ändå om jag ville.

 


 

Är det nån som vet vart programmet "Halv åtta hos mig" har tagit iväg?. Nu har det varit "Postkodsmiljonären" hela veckan och jag har fått abstinens. Jag är helt såld på det programmet och Helge Skogs speakerröst är obetalbar. Syrran har läst ljudböcker som han varit uppläsare för och hon säger att han är jättebra på sånt också. Jag har gjort i ordning papper som jag skall skicka iväg till Helge Skog för jag vill ha hans autograf Glad.

 

   

Jag gillade honom i Parlamentet också så han är verkligen saknad.

Han är en skådespelare som är född 1938 i Borås.

 

Klicka här så kan ni läsa lite mer om Helge Skog

 

   

Här har jag lite autografpapper med hög kvalitet. Vet inte om jag skall ta ett blad ur mitt block eller lösa blad. Autografen ni ser i blocket är Anders Eljas från Povel Ramels "Kolla klotet" som min man och jag såg i Stockholm på 90-talet. Då tog jag alla musiker också trots att jag inte visste vem dom var. söker man på Youtube efter Anders Eljas så kommer både ABBA, Kristina från Duvemåla mfl upp. Han har jobbat med hur många som helst.

 

   

Anders Eljas är en Svensk kompositör, arrangör, acompanjatör och kapellmästare. 1987 gjorde han musiken till filmen "Mio min Mio". Han är född 1953 i Stockholm. Numera bor han mest i Norge med sin sambo Whenche Myhre som nog alla vet vem hon är. 

 

Jag hoppas ni får en fin söndag Kyss  


Av Malin wiper - 24 oktober 2009 19:51

  


Jag fick ett påpekande från en bloggare att bloggen ínte laddas  upp direkt när man går in utan texten ligger på den yttre röda bakgrunden och det tar minst 20 sek innan den laddas in och sen tar det ytterligare flera sekunder innan länkar och annat kommer fram. Jag har varit inne på era bloggar och nåt sånt fel verkar ni inte ha så jag får ta och skriva till bloggplatsen så det blir åtgärdat. När jag loggat in så finns den inre bakgrunden där hela tiden men inte länkar och annat.

 

  

 

 

Av Malin wiper - 24 oktober 2009 19:21

  


Här händer det inte mycket för jag har inte varit ute på hela dan. Hoppas jag kan få mig själv till att gå ut i morgon. Vi har nyss ätit en hamburgare från vår lokala pizzeria och den är så god och håller hög kvalitet. Vi beställer bara grönsaker ovanpå. Vi tog oss en öl till hamburgaren så det känns att det är helg åtminstone. Mannen blev inte klippt i dag så saxen kommer fram i morgon istället. Han har haft för mycket att göra i dag i motsatts till mig Glad

 

   

Till den som älskar pizza är ju bara denna ugn ett måste...Skrattande Trodde först det var ett skämt men tydligen inte.

 

  

 

SÅ HÄR SKRIVER FÖRETAGET SOM SÄLJER DESSA

 

Om du är en pizzagalning som alltid måste ha tillgång till en pizzaugn för att värma dina älsklingar så måste du givetvis ha en pizzaugn till bilen. Nu finns det en sådan! Denna pizzaugnen drivs på 12V och pluggas enkelt in i bilens uttag för cigarettändaren och värmer sedan dina pizzor så de blir knapriga och fina. Ugnen kostar $36    

 

 ha en härlig kväll Kyss

 

 

  

 

För mig blir det till att kolla på körslaget. Min favorit är Caroline af Ugglas.

Av Malin wiper - 24 oktober 2009 13:54


Nu har Mr T äntligen fått upp lampa nr 2 i vardagsrummet. Nästa steg är att sy gardinerna och en snygg duk. Sen skall vi klä om rumsstolarna med ett snyggt tyg som vi köpte för länge sen. Stolarna är fynd från second hand. Min svärmor sa när hon var här i somras att eftersom det är sju pinnar på ryggstödet så är dom en finare sort Glad när det gäller denna modellen. Jag hade velat ha en modernare stol men vi hade inte råd just då.

 

   

Nu hänger dom från taket och vill man flytta dom lite åt vardera hållet så går det jättebra. Det måste vi nog göra när vi drar ut bordet till full storlek. Nu går det att ha i tre storlekar. Konstigt att lamporna ser så små ut på bilden än om detta är taget på avstånd. Dom är rätt mäktiga i verkligheten.  

 

Lamporna heter "Hotta". Klicka här om ni vill gå in på IKEA:s lampsida.

 

   

Skall be mannen att sänka dom nån cm så blir det perfekt. Som ni ser så har mina blommor sett sina bästa dar och måste bytas ut.

        

Av Malin wiper - 24 oktober 2009 10:04

  

Vi somnade tidigt och vaknade sent så nu skall man väl vara utvilad. Så här ser det ut utanför mitt vardagsrumsfönster. Lite grått men ändå fint. Vi kommer inte att göra nåt särskilt i dag heller utan ägna oss åt att fixa härhemma. Nu skall äntligen Mr T sätta upp lampa nr 2 ovanför rumsbordet. Vi har sånt litet kök så när vi har främmande på mat så måste vi sitta i vardagsrummet. Fast är man bara 4 st då kan man sitta i köket och dricka kaffe vid barbordet som min man fixade när vi reparerade köket.

 

   

Vi köpte en hel påse med avokado och som ni vet så är dom alltid hårda och mognar samtidigt..Tungan ute. Nu blir det till att äta avocado till allt eftersom vi bara är 2 personer. Kolla in smörgåsarna ovan som min man fixat åt mig till frukost. Jag blir så full i skratt av hur han skär både banan och avocado. Blir nästan lite rörd och det smakar alltid bättre när han gjort i ordning nåt Kyss Brödet ser lite blekt ut men det är för att det är glutenfritt men ack så gott ändå.

 

   

Jag letade efter recept så vi kan variera oss med alla våra avocadon så vi inte blir helt gröna som hulken Glad. Hittade ett på "Raringens vegetariska" se bilden ovan.

 

klicka här för att gå in och kolla receptet. Vi kommer i alla fall att testa  receptet.

 

   

 

I dag skall jag försöka klippa min man för vi skall spara in på en kostnad hos frissan Skrattande. När vi träffades så var vi bara vänner i början och han frågade mig om jag var duktig på att klippa hår. Eftersom jag var intresserad av honom så ville jag imponera men till saken hör att jag är helt värdelös när det gäller att klippa nån. Syrran däremot har gåva för detta och har klippt sin man många gånger genom åren. Jag sa ja till att klippa honom. Till saken hör att då hade han ännu tjockare hår än nu och det var helt spikrakt och lite sträft så det var ju inte det lättaste ens för proffs.   

 

Han satt sig och jag satt igång och kände genast efter första klippet att detta kommer att sluta i katastrof. Det blev ojämt så jag jämnade till hela tiden och till slut var jag tvungen att ge upp. Jag skämdes när han gick till spegeln och förstod att det inte fanns nån framtid för oss längre Skrikandes det var värre än punkfrisyr. Eftersom han är en cool och lugn person så tog han det med fattning och frågade om jag kunde ta fram telefonkatalogen. Vi fick ringa akut till frissan som förbarmade sig över honom men tyvärr så blev han nästan snaggad innan hon fick ordning på håret Glad. Nu har vi varit ihop i 19 år Förvånad. Att han låter mig göra detta igen förvånar Skrattande. Ni får kanske se resutltatet senare eller katastrofen....

 

   

 

Nu önskar jag er en härlig lördag ni goa därute Kyss

 

     

Av Malin wiper - 23 oktober 2009 19:50

  


Ja då var det dags att titta på IDOL om det inte finns nåt bättre program men jag måste se hur det går för min favorit. Här har det inte hänt mycket i dag. Vi kommer bara att vara hemma och mysa och ta det lugnt. Nästa fredag så skall vi ev gå och se Jan Johansen på Martini här i samhället.

 

  

 

Jag har inte så mycket att säga eftersom ingenting har hänt och det kan vara skönt det också. Blev påmind när jag var in på Lollos sida att det var länge sen jag lyssnade på Scorpions. Dom får avsluta min bloggdag.

 

  

 

Sköt om er och ha en häftig kväll Kyss     

 

 

Av Malin wiper - 23 oktober 2009 14:05

   

Lite från wipers tändarsamling. Alla i denna serien är lite kopparfärgade.

 

   

Denna har jag fått från en väninna för några år sedan. Det är ett lejon som sitter på en jordglob. För att tända den så trycker man ner svansen och en låga kommer ur munnen plus att ögonen lyser gröna.

 

   

Denna hästtändare köpte jag på Tradera för ett tag sen. För att få låga så trycker man ner spaken bakom huvudet så lågan kommer upp mellan öronen. Den andra är en vanlig tändare men med lite pärlemorskimmer.

 

   

Tennisracket tänds genom att dra bak spaken på sidan och då kommer lågan upp ur skaftet längst upp. Roboten har jag fått av min son för massor av år sedan. Höger arm trycks ner och då kommer lågan upp i huvudet.  

 

   

Damhuvudet har jag fått av min mans bror Mr J. Man tänder genom att dra bak spaken som sitter som ett hår bakpå huvudet. Lågan tänds uppepå huvudet. För att tända skiftnyckeln så trycker man ner den räfflade kanten och lågan kommer ut längst upp. 

   

Ödlan tänds genom att man trycker ner höger arm då kommer lågan ut ur mun och ögonen lyser gröna. Handen som håller kortleken är en jättestor nyckelring som ingen skulle vilja bära omkring på...Glad.

Den tänds genom att man drar bak spaken vid nyckelringen, då kommer ett extrakort ut samtidigt som lågan tänds uppepå ett av korten. Den lilla tekannan köpte jag i Borås för säkert 9 år sedan. För att få eld så trycker man på lockknoppen och då kommer lågan ut ur pipen.

 

Nu när man inte kan köpa så mycket så har jag hittat två tändare på Tradera som jag skulle vilja ha men vi får se om jag kan tömma en av mina spargrisar...Skrattande.

 

    

Denna är ju bara för läcker och lite retro. Budet som är lagt hittills är 31:- Auktionen slutar 25/10 och många lägger bud i sista minuten. 

 

   

Denna ser ju också jättefin ut och den kommer från Skultuna och är i mässing. Den kommer nog att bli dyr. Numera har jag utökat samlingen så jag har inte bara roliga tändare utan: snygga ovanliga, tändstickor, askfat, piphållare mm. Budet på denna är 71:- och slutdatum 25/10. Jag kan ändå inte skaffa fler förrens jag har ett större skåp. Då blir det som ett litet uställningsglasmonter av nåt slag så alla syns väl.

 

Klicka härså kan ni se guldtändaren på tradera om ni vill kolla lite mer. 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards