Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 14 oktober 2009 13:36

     

Jag har inte kommit längre än till söndag i min helgtrippsdokumntation Glad. Detta skepp som heter "Constantia" är vi på väg till. Dom har en rundvandrig på båten men endast i söndags. Skutan fyller 101 år i år, alltså är den byggd 1908 men ack så skön och välbevarad. Båten byggdes i Marstal Danmark. Hon har använts från fraktfartyg till skolfartyg. Vi har köpt en liten bok där vi kan läsa om hela skutans historia "På samma köl i 100 år".

 

Härkan ni läsa om föreningen Constansia.

 

   

Så här ser den ut.

 

Vi promenerar ner mot vattnet på en fin gångväg i skogen tills skeppet dyker upp mellan grenverken.

 

   

Min son som seglat i hela sitt liv blir eld och lågor och även vi tycker detta är spännande. Vi kommer att få se hela båten och en jättetrevlig man guidar oss runt.

 

   

Först går vi runt på däcket och kollar in allt som finns där. Det är välskött och snyggt. Kan inte ta foton i alla vinklar eftersom det kryllar av folk som känner samma intresse.

 

  

 

   

Den manliga guiden som även åker runt med båten brann av intresse över båten. Vi vet inte vem han är förrens vi läst boken.

 

   

Med hårt arbete, stort kunnande och en aldrig sinande entusiasm har Hakon Malmborg med mångas hjälp sett till att Constantsia är i det fina skick hon är. Detta står i boken att läsa.

 

   

Nu är vi nere i maskin och där får vi se den gamla motorn från Scania Wabis som är tillverkad 1962. Dom får ibland utföra en del reparationer på motorn.

 

  

Kabyssen.

 

   

Skeppets livbåt.  

 

   

Här är vi nu inne i kajutan där det står ett långt gigantiskt bord. Här äter man och umgås.

 

   

Här ser ni kojerna bak och en lång förvaringslåda som går över det hela.

 

   

Här syns kojerna lite bättre. Dom är utdragbara så två ryms i bredd om så behövs.

 

  

 

   

Ledmotivet till en Engelsk tv serie som hette "Onedinlinjen" serien pågick från 1971-1980. Det blev 91 avsnitt sammanlagt. Serien var mäkta populär och en av mina favoriter.


Av Malin wiper - 14 oktober 2009 10:55

Denna hittade jag på marias blogg och för den vidare.

Mot barnmisshandel.

Ta gärna detta med er och lägg till på eran blogg.

Skicka detta vidare så det går runt

 i hela Data världen.

 

Mot barnmisshandel.

 


                                                  


                                     


Jag fullständigt avskyr när vuxna bär hand på sina barn. Det finns andra metoder att uppfostra. Sånt sätter sina spår resten av livet det vet dom som har fått utstå detta.

 

 

Av Malin wiper - 14 oktober 2009 09:49

  

Tyvärr så tål inte min IBS mage äpplen annat än i äppelkaka då frukten bearbetats i ugnen. Äter jag ett äpple så blir magen som en ballong Skrattande Ganska dråpligt att gå på en äppelmarknad i det läget.

 

   

Tyvärr så går det ju inte att få så många bilder inifrån tältet eftersom det var så mycket folk där. Jag försökte fota runtom men det var sån ruljans så jag gav upp.

 

   

Dom hade slagit upp ett stort partytält där man kunde köpa både äpplen, äppeldricka och äppelglögg mm. Här ser ni äppelglögg som vi köpte en flaska av. Det går ju alltid att ge bort i present. Min man sa att glöggen var jättegod och härligt kryddad.

 

   

Här ser ni en äppelsort som var den största jag sett. Den heter "Peace good". Korgar med äpplen i långa banor på flera bord, undrar hur många äppelsorter det finns egentligen?.

 

   

Nu fick jag ju inte med namnen på äpplena.

 

   

På sidan om tältet stod detta fina välskötta härbre.

 

   

 

    

Vi började känna oss sugna på en fika. Här ser ni Caféet som ligger en bit från slottet så idylliskt vid vattenkanten.

 

    

Här kan man börja tala om äppelkaka med vaniljsås för detta var en klass för sig. Tyvärr var det superdyrt. En coca Cola, 2 kaffe och tre äppelkakor gick loss på 186:- rätt sanslöst men ack så njutbart.

 

      

Nedervåningen var fullsatt så vi gick upp en trappa till övervåningen.

 

    

Där var det långbord som gällde och högt i tak.

 

   

På ena sidan var det ett jättehögt fint fönster som hade fullt med stenare och snäckor på fönsterbrädan.

 

   

Här en häftig träformation utanför slottet.   


Av Malin wiper - 14 oktober 2009 09:19

  

God morgon! här skiner solen och det ser ut att bli en toppendag just nu är det +1 grad varmt. Jag har så mycket bildmaterial från min weekendresa så det tar sån tid att göra iordning korten. Vi har varit uppe sen 08.00 Vet inte om jag kommer ut i dag för jag satt så länge vid datan i går att min nacke behöver behandlas.

 

   

På söndan åkte vi till Grönsö slottdär dom hade en äppelmarknad. Slottet ligger på en halvö i Mälaren söder om Enköping.  

 

   

Här ett träd som vi inte vet vad det är för sort. Bladen är som spöklikt gröngrå på nära håll. Försökte få närbilder men det gick inte att se ordentligt för att kunna fråga er om vad detta kan vara för trädsort.

 

    

Min man gömde sig i ett trasigt träd som man kunde gå in i helt om man ville.

 

    

Här promenerar min man och son framför mig medans jag får agera fotograf som vanligt.

 

    

Det var så sanslöst vackert överallt så man kunde gå omkring och njuta hur länge som helst.

 

    

Tre stigar att välja mellan. 

 

    

    

    

Ett underbart litet lusthus som var jättevackert inuti.

 

    

Fortsättning följer....

 

 Hoppas ni får en fin dag Kyss


Av Malin wiper - 13 oktober 2009 18:37

  

   

Vi var och såg denna film på kvällen. Det är en action/äventyr, science fiction/fantasy, thriller. I rollerna: Bruce Willis, Radha Mitchell mfl.

 

  

 

Utspelar sig i framtiden där människan lever isolerad och bara integrerar genom robotar. Två FBI-agenter försöker lösa ett mystiskt mord på en collegestudent. Utredningen leder dem till mannen som skapade fenomenet som tillåter folk att köpa robotversioner av sig själva, vilket gör att människorna kan uppleva livet indirekt från sofforna i sina egna hem. Frågan är vem som är verklig och vem man kan lita på.

 

  

 

Vi tyckte alla 5 att filmen var sevärd och väldigt underhållande. Ingen av oss blev uttråkad än om det var ett skrämmande tidsperspektiv. Vi skojade friskt efterråt om surrogater Glad. Alla skådesplare gjorde sitt bästa av sina roller.

 

   

 

Denna snygga skulpturlikande sak i trä hängde i foajen till biografen.      

 

Jag ger filmen 3 starka filmrullar av 5 möjliga.

 

            

 

 

 

Av Malin wiper - 13 oktober 2009 17:26

  

I morse när vi vaknade så var det full frost och ett tag senare kom lite snö men nu är ordningen återställd och det är mer regntunga skyar Glad. Här är det morgonrocksdag som gäller och jag har nyss sett en fantastisk måbrafilm som jag skriver om senare.

 

   

I lördags när vi var ute efter hamnbesöket så åkte vi in mot Västerås centrum för att kolla i affärer och även fika nånstans (ha,ha) inte undra på att jag håller på att gå upp lite i vikt igen så nu blir det andra bullar än bagaren bakar....

Denna fina stillasittande hund som såg ut som en staty först men var en helhärlig uppenbarelse som satt och väntade på husse/matte så fint på denna bänk. Vet nån vad detta är för ras?.

 

    

Det första som mötte oss när vi kom ut från parkeringshuset var denna höga skyskrapa. Det hände en liten malör när vi skulle gå till hissen när vi parkerat bilen. Jag gillade inte hissens storlek därför ville jag ta trapporna. Dom andra åkte ner medans jag sökte efter trapphuset men det var bara en järndörr som stod på glänt och när jag kikade ner så såg det så instängt och öde ut. Jag började ändå vandringen neråt men alla dörrar var stängda vilket plan jag än kom på. Till slut fick jag nästan lite ångest eftersom det var så obehagligt och tillslutet.

 

    

 

Började gå uppåt igen och ut genom övre dörren. Tyvärr hade jag glömt min mobil så jag fick inte tag på dom andra. Jag stod där och kände paniken komma men väntade och till slut ser jag min man komma ut genom hissen, dom hade blivit oroliga. Vi letade efter ett annat trapphus men inget fanns så vi fick gå ut den vägen bilarna kom ifrån. Det har aldrig varit såna problem förut utan trapphusen brukar vara så fina och öppna.

 

Jag kände mig i ett sånt tillstånd att jag tyckte vi skulle gå och fika innan vi gick vidare och kollade oss omkring i stan. Alla gick med på detta.

 

  

Min svåger Mr J guidade oss till Café Brogården som vi varit på förut och alltid varit till belåtenhet. Han sa att vi fick ta vårt fika först för han ämnade bjuda oss på kalaset Glad tack Mr J.

 

   

Jag slarvade nästan varje dag och vräkte på som flera andra med denna äppelkakan som fullständigt drunknade i vaniljsåsen Skrattande.

 

   

Fiket ligger intill svartån och på andra sidan fina gamla röda trähus.  

 

   

Efter fikat vandrade vi omkring och bara njöt av olika miljöer. Här en gång in till en innergård. Till saken hör också att vi tänkte gå på bio 18.00 och det var flera timmar kvar att slå ihjäl.

 

   

Före vi fikade så var vi på Media Markt och handlade lite filmer och annat. En tjej visade oss runt där vitvaror fanns och nu börjar det hända nåt. Alla möjliga färger börjar dyka upp på både tvättmaskiner och annat. Denna rosa manick ser ut som ett kylskåp men är en tvättmaskin.

 

   

Ovanpå är det ett tvättfat med kran Glad

   

   

Min man köpte i smyg en digital fotonyckelring till mig som jag fick i present av honom. Han är en pärla Kyss Nu kan jag bära med mig mina kära i denna lilla fotoram. Slipper att ha kort i plånboken som går sönder och bleknar.  

 

   

Min bloggvän Petrahar inspierart mig till att köpa en stegräknare. Jag köpte en för 99:- på Apoteket men då räknar den bara steg. Petra har börjat att gå mer och mer och är uppe i 13.000 steg ibland och hon kämpar på så bra att jag får lust också att bygga upp mig själv igen.

    

Av Malin wiper - 13 oktober 2009 12:23


   

På lördagen mötte vi upp min mans bror Mr J i hans stad Västerås. Min sons tjejkompis fröken M var med Också sa vi blev sammanlagt 5 st hela dan och vi hade Verkligen en heldag. VI började med att äta På ett fint ställe nere vid hamnen.

 

   

Det heter "Kajen's Fik" män är även Ett matställe.   


   

Här poserar min man Utanför huset som ser lite Lustigt ut. Min svåger syns lite på sidan.   


      

Jag tog en Bakad potatis med kyckling och även en kall currysås på sidan plus en massa annat gott. Dom har helt suverän mat Där och allt är så fräscht och man kan Satta ihop hur man vill.

   

Miss M Tog skaldjur med en härlig sallad och sås till.


   

Resten av gänget tog Olika var pizzor som tunna och integ droppe av fett utan smakade superbt. Denna år med stora kycklingbitar. Ni som läser min blogg tror nog Att vi Håller på att äta ihjäl oss så mycket som jag mat skriver om Skrattande.   


   

Min son tog en med lufttorkad parmaskinka. MRJ åt Samma som fröken M och mig. 


Efter maten gick vi omkring i hamnen och kollade på båtar och annat. Det var så kul att vi träffades allihopa igen. Vi har Nästan Detta som tradition numera Att sammanstråla alla 5 i Västerås När jag besöker min son. Denna båt män en storlek Större är min sons drömbåt. Min son är Uppvuxen med segling eftersom hans pappa är seglare. 

  

   

Här har dom exploaterat lika mycket som i andra städers hamnar och stora höghuskomplex täcker hela hamnen. Dom bygger även ut mera så det verkar Inte ta slut på ett tag án. 

   

Det är otroligt fint i Västerås hamn. 

 

    

Har en stor ansamling av Trutar.

 

    

Vi träffade på en kille som hade en Eldriven cykel med batteri.

Den kom från Kina och han har satt den på en gammal cykel. 

    

Har en riktigt gammal fin skuta.

 

    

Denna båt var till försäljning för 1000: - men inte i så bra form och jätteliten.   

 

    

Detta är en barnvagn med restaurang.

 

    

När vi var på "Design house" så köpte min son och Miss M lite roliga knappar Att sätta på kläderna. Min son behagade skämta och köpte Detta märke som han stoltserade gick och med. Som ni ser så är han singel GladHoppas han Int blir sur Nu när morsan satt ut detta ....



Av Malin wiper - 13 oktober 2009 10:00

  

Sen åkte vi och åt på ett ställe som vi besökte förra gången jag var till min son. Det heter "Lilla Japan" och serverar både sushi och annan mat.

 

   

Dan efter på lödagen hade jag köpt ett par roliga ätpinnar på "Design house" i Västerås och dom skall jag testa nästa gång jag äter sushi.

 

   

Det är lite fuskpinnar för dom som inte kan äta med pinnar. Jag har för dåligt tålamod och när jag försöker så funkar det inte och sushin bara sprätter iväg eller går sönder av att jag inte kan hantera dessa vanliga pinnar. Pinnarna på bilden sitter ihop som en klädnypa och dom skall funka bra enligt hon på affären som säljer dessa.

 

   

Man nyper bara ihop dom runt sushin Skrattande undrar hur folk reagerar när man äter med dessa... rena fusket. 


   

Jag åt det gamla vanliga med lax och avokado och deras sushi är alltid bra och riset är jättegott.

 

   

Min son åt dagens blandade.     

 

   

Mr T åt kyckling och det var gott det också enligt honom.

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards