Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 21 oktober 2009 17:01

  

Jag åt en hamburgare till luch eftersom min man åkte till Jönköping för att byta sin snarkapparat...Glad som gått sönder. Han åt på IKEA efterråt. Han köpte ytterligare en lampa till vårt vardagsrum och i morgon skall vi sätta upp skenan och lamporna.

 

   

Så här ser en sån apparat ut och den heter Auto set spirit 2. C pap-apparat. Den är ett andningsstöd som motverkar snarkning och sömnapné. Mr T var tvungen att börja använda en sån för några år sedan och då var dom dubbelt så stora. Nu är det bara en liten grej som sitter i näsan men förut var det en som satt över hela mun och näsa. Det utvecklas till det bättre hela tiden.

 

   

Min man hade 50 andningsuppehåll/natt innan apparaten nu har han inga andningsuppehåll längre. Han har även kol fast en lindrigare form men den påverkar sömnen  ändå. Han har rökt i 20 år men slutade för 18 år sedan trots detta har han ändå dragit på sig kol. Om han lyckas gå ner 20 kilo i vikt så kan snarkningen försvinna men vi vet inte om han slipper apparaten utan det återstår att se.

 

   

Det är så många som har en sån apparat nu och även i yngre åldrar förekommer detta. Kvinnor är inte förskonade. Tyvärr så blir jag störd ibland av apparaten på natten eftersom min man vänder och vrider sig och då kommer slangen ur led och det börjar leva om nästan värre än snarkningen. Nu har det emellertid bättrat sig lite eftersom han har den i näsan och där sitter den stabilare.

  

 En snarkare får inte ha nåt kul....Skrattande

 


klicka här och läs om sömnapné


Av Malin wiper - 21 oktober 2009 16:34

                                                  


Dessa dammsugare är kuddar som man kan köpa. Klicka här så får ni se. Det finns även annat.

 

   

Det är inget ont som inte har nåt gott med sig. Ett ordspråk som jag tar till nu när jag fick ett ofrivilligt datauppehåll. Jag har nog inte fått så mycket gjort hemma på länge som i dag...Glad tack vare detta. Jag har dammsugat köket och strukit en massa kläder.

 

Sen har jag satt om blommorna i köket och rengjort lite här och där i huset. Fattar inte varifrån energin kommit. Jag fick sån bloggabstinens och då gick det inte att vara stilla utan lika bra att köra på en om långsamt.

 

   

Här har jag stått och strukit samtidigt som jag kollat på tv.

 

    

Så här ser det ut i köksfönstret efter att nya blommor kommit dit. Jag har ganska spartanskt i fönstret, vill inte ha så mycket saker som förr. Nu blev det bara bladväxter eftersom blommorna dör för mig hela tiden hur jag än gör.  

 

Av Malin wiper - 20 oktober 2009 18:10

  

Så här ser lampan ut vi köpt att ha över rumsbordet. Vi kommer att ha två likadana. Köpt på IKEA och märket heter "sända" och finns i rött och vitt plåt. Dom finns även i svart men då i en kupad. Det är lite avskalat retro.    

 

Enavlång skena hängs i taket och man kan fästa lamporna vart man vill och flytta. Även flytta dom vart man vill i skenan. Vi kommer att ha fler skenor i taket där vi sätter spolights som även ingår i denna serien. Det är lite dyrt men det blir snyggt och välordnat. Dessutom får man snyggt ljus överallt i rummet. Kollade nyss på förkväll  tv4 där i en inredningsdel har dom använt sig av samma system fast en kupigare form på dom stora lamporna.

 

   

Skenorna heter Sända precis som lamporna.   

 

Vi har även köpt tyg till nya rumsgardiner på rea. Tyget kostar 40:-/m men har kostat 125:-/m. Vi är lite osäkra på om det passar in men om det inte gör det så har vi andra rum att använda tyget till.

 

         

Den här gardinkappan sydde min man för några år sedan och det tyget var dyrt men en fantastisk kvalitet som hållit många tvättar.

 

   

Så här ser det nya tyget ut och det skall bli spännande att se om det passar in. Det blir kappor med öljetter. Vi har två stora fönster i rummet.

 

   

Jag hittade en sida med gamla nostalgimönster. Det finns både bilar och gamla motorcyklar där.

 

   

Klicka här så kan ni se sidan som heter "CC Hot Rag". Går man runt på sidan så hittar man mycket att kolla såsom smycken, herrflugor, hundprylar, prydnadssaker, gamla köksprylar mm. 

 

Nu blev det lite inredning i blygsam skala Glad. Jag har i alla fall fått lite gjort i dag hemma. Rensat undan lite hemma och  pratat i telefon med min gulliga syster. Hon jobbar just nu hemifrån. Mr T har varit ute och tagit en långpromenad. Nu är det utfyllnad så det smäller om det....Foten i munnen

 

   

Hittade en bild på ett gammalt syresefodral där allt finns för resan. Det ser verkligen använt ut. Till och med en strumpebandshållare finns där av modell "gammal" Glad.

        

Av Malin wiper - 20 oktober 2009 15:28

  

Det blev inte som jag tänkt mig i dag men det kommer en dag i morgon också. Hade förutsatt mig så mycket och jag måste komma igång med promenaderna eftersom min hälsa blir bättre då och jag orkar mer. Utbrändheten gör att detta är viktigt annars  blir jag  deprimerad och nedgången. Önskar många gånger att jag kunde vrida klockan tillbaka och dragit i handbromsen i tid.Vi människor har ju olika personligheter och min har varit högvarvsperson. Nu efter många år och behandlingar så är jag ändå mycket lungnare och flyger inte fram och slår mig halvt färdärvad längre Skrattande. Det har hänt många malörer genom åren som man kan skratta åt nu. Tyvärr ger en långvarig utmattning bestående skador som inte går att reparera helt. Jag har blivit stresskänslig och då kommer symptomen som ett brev på posten. Jag har verkligen försökt att ta mig tillbaka till arbetslivet. Kände bara att jag ville dela med mig lite om mig själv. Tyvärr så syns det inte när man har bra dagar och när dom är dåliga håller man sig inne. 

 

Nu har jag sett min andra snyftarfilm på kort tid. Jag rekommenderar att ni har tillgång till flera paket pappersnäsdukar om ni skall se den Gråter.

 

   

Filmen heter "The stone angel" och är ett drama från 2007.

 

Regissör Kari Skogland

 

I Huvudrollerna: Ellen Burstyn, Wing Hauser, Ellen page, Kevin Zegers, Dylan Baker, Luke Kirby, Christian Home coh  Cole Hauser.  

 

Att bli gammal är inget för veklingar! Den klipska men argsinta och enormt stolta Hagar Shipley rymmer hemifrån när hennes son Marvin och hans fru Doris försöker få in henne på ålderdomshem.
Hon ger sig ut på en resa för att försöka göra upp med sitt tumultartade förflutna. Hagars ålder tar ut sin rätt och hon får svårt att skilja mellan då och nu. Vi lär känna henne när hon som passionerad och upprorisk kvinna står brud i en stad långt ute på vischan. Där gifter hon sig med ”fel sort” och hennes far tar avstånd från henne.

 

  

 

Hagar minns ett övergivet hus nära havet och gör allt för att ta sig till den trygga tillvaron där. Samtidigt kan hon inte låta bli att tänka på alla förvecklingar och besvikelser hon varit med om i sitt brokiga liv.
Hennes tankar växlar mellan dåtid och nutid och vi får följa med och uppleva alla de intensiva stunder, hemliga passioner och ansikten från förr som varit avgörande för hennes liv.

 

Filmen är otroligt gripande och går rakt in i hjärteroten. Ellern Burstyn som spelar den äldre kvinnan gör sitt livs roll, bättre än så här kan det inte bli för en skådespelare. Det finns inte nån som inte är bra i filmen och man kan inte slita sig trots det smärtsamma temat. En kvinna på dödens rand i minnenas allé. Det är många tillbakablickar på hennes liv som inte blev som hon hade tänkt sig.

Den ingav ändå ett hopp om försoning. Glöm inte näsdukarna Glad. 


 

Filmen får 5 filmrullar av 5 möjliga eftersom jag blev så beröd av temat och skådespeleriet.

 

              

 

 

klicka här så kommer ni in på en slags hemsida för filmen.

Av Malin wiper - 20 oktober 2009 10:54

  

Följande bilder visar mitt sinnestillstånd utan att säga ett ord Glad 

 

   

 

   

     


Av Malin wiper - 19 oktober 2009 21:52



  


Vi åt på Café Adelante i dag och det var gott som vanligt. Vi satt och myste i värmen från värmeljusen och den häftiga ljussättningen.

Det är otroligt att sån förstklassig mat bara kostar 59:- vilken tid som helst på dan.

 

  

 

Kyklingdelar med Indisk sås, smaksatt ris och bröd.

 

     

 

God natt alla goa bloggläsare och bloggvänner. Sleep well Glad

 


  

Av Malin wiper - 19 oktober 2009 18:45

  

I går såg jag en pärla till film som verkligen berör. Det är ett drama från 2007 och heter "Tillbaka till Yorkshire".

 

Regissör: Anand Tucker

 

I Huvudrollerna: Jom Broadbent, Colin Firth, Juliet Stevenson mfl.

 

   

Handlingen:

 

Arthur Morrison får reda på att han har cancer och att han bara har några veckor kvar att leva. Hans vuxna son Blake reser till Yorkshire för att bo hos sin mamma i byn där han växte upp. När Arthurs tillstånd förvärras ser Blake tillbaka på sitt förhållande med pappan. Han minns saker de gjort tillsammans, förtroligheten mellan dem och även de förbistringar de haft. När fadern dör börjar Morrison fundera kring det band de haft. Han ger tydligt uttryck för motsättningar, frustration, kärlek och förlust som alla är delar i det komplicerade förhållande som finns mellan en far och hans son.  

 

Som vanligt så var dom engelska skådespelarna fantastiska. Filmen både berörde och träffade ömma punkter. Den handlade mycket om när barnet blir skadat och förnedrat, att det lever kvar upp i vuxen ålder. Barnet lämnar oss aldrig. Man kan både hata och älska sina föräldrar samtidigt. Trots ett långsamt tempo så kände jag mig inte uttråkad.


 

Jag ger filmen 4 filmrullar av 5 möjliga.

 

              

 

 

Av Malin wiper - 19 oktober 2009 18:06


När vi har fikat klart och fått samspråka ett tag med fina trevliga Maria Lakatos så beger vi oss till IKEA där vi förut har spanat in ett bra lampsystem som vi vill ha i vardagsrummet. Det är som en skena som man sätter i taket och sen kan man fästa vilka lampor man vill. Det går att bygga till i sektioner. Det går att ha en vanlig rumslampa hängande ner och även spotlights.

 

   

Innan vi når IKEA så ber jag min man bromsa in när jag ser denna vackra gamla Volvo duett lysa upp framför mina ögon. Jag blir supernostalgisk och bilen är så otroligt välskött och fin.

 

  

 

   

Mina föräldrar hade ganska många bilder när jag växte upp och Volvo duett var en av dom men i blått och grått som bilden ovan. Även televerket som Telia hette förr använde dessa bilar och då var dom orangefärgade.

 

Anita Lindblom var en av Sveriges populäraste schlagerartister under 1960-talet. Hon hade en fin altröst lämpad för passionerade sånger. Hon hade tillräckligt mycket humor och distans till texten för att göra nödrim nästan sagolika. 1957 slog hon i genom i Scalarevyn där hon sjöng När den svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun. Anita var en mångsidig artist och passade bra i revysammanhang, hon spelade hos Hagge Geigert i Uddevalla och hos Kar de MummaFolkan.

 

    

Nu blir det lite nostalgimusik igen. Denna med Anita Lindblom är lite udda. Nu skulle inte en sån låt vara så populär när dom flesta slutar röka. Jag har själv aldrig rökt men det passar ändå bra när jag samlar på tändare.

 

   

Platt blank tändare från 60-talet. Den ingår i min tändarsamling. 

     

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards