Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2009

Av Malin wiper - 17 december 2009 09:04

     


Julen närmar sig med stormsteg. Ute gnistrar snön mot solen som bryter fram. Hoppas vi får mer snö och att den liggar kvar på julafton. Tyvärr så säger väderleksrapporten att julafton skall vara snöfri och regnslaskig. Mannen står i köket och bökar medans jag får skriva mitt inlägg och sen bara sätta mig och njuta av frukost vid levande ljus och min egen lilla jultomte (nu har kärringen spårat ur)... . Snart dags att hämta mina gamla diktböcker på vinden och få sig ett generat skrattanfall. I alla fall så är nacken så pass bra att synen är helt tillbaka och det känns som en lotterivinst. Nu kommer jag att vara försiktig och det blir ingen syning mer före jul eller annat som påfrestar.

 

  

 

Hoppas ni alla får en fin torsdag. Tack för att ni läser min knäppa blogg...  

 

 

Vart tog han vägen efter att ha vunnit IDOL?. Det har varit ganska tyst om honom. Det finns bara ett musikklipp efter IDOL på Youtube. IDOL vann han 2006. Han blev även en stjärna på is 2008. Alla tävlingar han varit med i har han vunnit. Killen har hunnit bli 27 år.

 


Klickahärom ni vill läsa mer om honom

Av Malin wiper - 16 december 2009 15:53

  

"Commandaria S:t Nicholas"


Jag håller på att gå igenom mina tidningar "Journal chocolat" som kommer ut några gånger/år. Det är rena lyxen att bläddra i dom med många fina recept och tips. Det var p.g.a den tidningen vi hittade till den berömda teboden i Markaryd och även Gräddhyllan som ligger en bit därifrån (se kategorier: Restaurang café). Det finns många vin som passar till choklad numera och jag har själv inte än testat vin, whiskey eller andra sorter till choklad än men kommer att göra det. Vinet passar också bra till grönmögelost och nötter.

 

        

Vinet ovan är ett starkvin som passar till nästan all sorts choklad och finns på systemet nr 82275 det kostar 99:-/flaska. Det finns inte alltid hemma så man måste beställa vinet. Det går bra att bara köpa en flaska. Jag har hittat vinet i Journal Chocolat nr 4 2007-2008. Det är lite men gott som gäller när man njuter av detta vin med choklad till.

 

Klicka här om du vill kolla hur nya numret av tidningen ser ut. Där finns också så man kan prenumerear och just nu är den nedsatt i pris. 

   

Klicka härom ni vill gå in och läsa om vinet som heter "Commandaria S:t Nicholas" 


 

Kommer in här en stund efter att jag skrivit detta och ser att det är så virrigt och osammanhängande. Det står nästan samma sak på två ställen men orkar inte ändra så jag hoppas ni kan reda ut begreppen ändå....   

Av Malin wiper - 16 december 2009 13:33

     


Jag avslutar nu min senaste omröstning.

 

Frågan som ställdes var: Hur firar ni julen i år?. 22 personer har svarat och detta blev resultatet:

 

1. hemma ensamma    27.3%

 

2. hemma med släkt och vänner 59.1%

 

3. borta ensamma 0%

 

4. borta hos släktingar eller vänner 13.6%

 

5. reser utomlands 0%

 

6. alternativjul 0%

 

Stort tack till er som varit med i omröstningen...  

 

     

 

 

Av Malin wiper - 16 december 2009 12:56

     

 

Så här mycket snö har vi just nu och det har börjat snöa igen. De här är en bild från torget i samhället. Jag blev sittande i 2 timmar hos banken. Vad mycket som händer med fonder och annat på ett år. Jag fick sätta om en del och även göra en del andra transaktioner för att förbättra läget. Nu vill dom att man skall binda sina lån eftersom vi ligger så lågt med räntan nu och den kommer att gå upp. Hoppas vi har gjort rätt i allt men jag tror det. Nacken tog lite stryk att sitta så länge så nu är Valdemarskragen på igen... .

 

  

 

Efterråt gick vi till Café Ritz och delade på en tonfiskbaguett så vi klarar oss till lunch som blivit försenad. Där är det mysigt, varmt och gott att sitta en stund och koppla av. Det är ju inte klokt att man nästan spekulerar bort sin pension. Jag har bara tagit säkra kort nu, törs inget annat men Folksam blir man inte av med och den har gått rätt mycket back.

 

  

 

Det var bättre som det var förr att dom som gick i pension bara fick sina pengar utan att man måste satsa och spekulera hela tiden. Tyvärr så ville dom få ner pensionerna och då blev det här ett bra tilltag. Hur skall vi vanliga som inte är insatta i såna grejer kunna handskas med detta? då får man läsa på och utbilda sig. Bara jag ser det oranga kuvertet så vänder jag ryggen till. Blir även så för............ad av att pensionen blir så liten trots att man jobbat ett helt liv. 

 

   

Jag fotade dessa små kaffekoppar på second hand sist vi var där. Dom är ju jättevackra och glansiga men ingen vill ha dom längre och dessa är turistkoppar från olika ställen. Den röda är inköp av nån i Hannover, Tyskland. Ändå har dom satt ett pris 25:-/kopp och det tror jag inte håller. Dom är mest som prydnad numera, att hålla i örat på koppen är en balansakt i sig.


 

Av Malin wiper - 16 december 2009 08:02

  


I dag har jag vaknat utan dimsyn och man blir så otroligt glad och tacksam för att se ordentligt igen. Än om jag haft så här många gånger sen jag fick min nackskada så har dom två sista gångerna varit panikartade. Tänk er att vakna på morgonen och ta på er glasögonen men ändå inte se... . Jag lider dessutom av lite klaustrofobi och det är som att bli instängd. Jag var ganska nära en panikattack men kan numera kontrollera bättre och försöker sätta mig och slappna av. Sitter nu här med en kylpåse på nacken sen åker Valdemarskrage på en stund. Vi har en tid till banken i dag. Banken erbjuder varje år kostnadsfri konsultation för att sätta om fonder eller annat. Vi skall vara där 10.00

 

 

Jag blir så illa tvungen att ändra mitt bloggande för att överhuvudtaget kunna fortsätta och det vill jag gärna. Kommer att göra bara ett inlägg på morgonen och sen sprida ut mina inlägg över hela dan istället för att göra flera åt gången. Tror att det kommer att underlätta för då sitter jag inte så länge och anstränger mig.

 

Ute är det hur fint som helst med rätt mycket snö nu. Det är otroligt vackert och jag hoppas den ligger kvar ett tag. Jag klarar inte av att svara på era kommentarer än utan får ta lite pö om pö. Vill ändå tacka för allt fint ni skrivit och min man tackar också för dom fina orden till honom. Ni är jättegoa  . Nu vet jag inte om jag kommer in här igen eftersom bredbandsbolaget skall arbeta med ledningar och även byta ut grejer i dag.

 

 

   Jag önskar er alla en fin dag. Återkommer senare om det går att komma in här.

  

 

 

Av Malin wiper - 15 december 2009 16:48

   


Det är Mr T som skriver igen. Min fru tackar för era fina och omtänksamma kommentarer. Ett tack från mig också  . Min fru är inte så bra än att hon kan blogga. Nacken är ostabil och hon har fått migränkänning av nackbesvären. Hon vilar sig helt från datan i dag och behandlar sig med det tunga artelleriet.

 

 

   


I morgon skall vårt bredbandsbolag göra underhållsarbete och då kommer det att bli stora störningar som gör att det är risk för att internet är helt eller delvis utslaget för oss.

 

  

 

Ha en fin kväll allihopa   

Av Malin wiper - 15 december 2009 09:53

  


Detta är Mr T (wipers man)

 

Min fru vaknade med dimsyn i morse. Hon ser inte att blogga. Detta beror på hennes whiplashskada. Troligen är några nerver irriterade. Nacken är öm och stel så hon kyler ned nacken med ispåse. Hon återkommer när hon klarar av att sitta vid datorn.

 

Hon hälsar så mycket till er alla.

 

  

Av Malin wiper - 14 december 2009 17:32

  


Jag är med i en tävling hos "Dagssländan". Frågan är när tomten tar sitt bad.

 

Klicka här om ni vill gå in och vara med på tävlingen

 

  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards