Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2009

Av Malin wiper - 7 december 2009 10:22



Jag vaknade alldeles för sent i dag därför blir det inte mer än två inlägg på morgonen. Skall nu sköta mig med motion och allt annat fram till jul annars orkar jag inte med julen. Det är en massa saker jag måste fixa i dag och även ta ställning till om jag skall ta vaccinet den här veckan för nu är det min tur. Jag är så osäker fortfarande och brukar inte ha svårt att besluta saker men nu är det stört omöjligt. Vädret är milt och vindstilla som en sen höstdag. Min man hade ställt klockan på ringning men stängt av den igen. Min väckarklocka är väck   så jag måste köpa en ny.

 

  

 

Hade inte en aning om att det räcker med en morot för att täcka dagsbehovet. Så länge jag kan minnas så har man hört att det är många morötter som gäller för att det skall ge det man behöver.

 

I dag skall jag skicka 3 saker på post och en med buss. Jag kan varmt rekommendera att skicka paket med buss. Dom är till och med för det mesta snabbare än posten och det kommer alltid fram hela paket. Sen är det mycket billigare.

 

  

 

Hittade en fin bild på syrras katt Pip-Larsson.

 

Nu önskar jag er alla en fin måndag   

 



  

Av Malin wiper - 6 december 2009 19:11

  

Här kommer nu autografen som jag fick av Jussi Björlings dotter Ann-Charlotte Björling 1991. Det hände utanför Maximteatern i Stockholm efter att vi sett komedin "Skvaller".

 

   

Här fick hon mitt autografblock och skall till att skriva. Hon är rätt lik utseéndemässigt sin far. Hon var där med en skådespelare som heter Åke Lindström och självklart tog jag hans autograf också. Båda två var trevliga, avslappnade och behagliga personer som det var lätt att prata med.

 

Hon föddes 1943 och är både skådespelerska och operettsångerska. Hon är sopran och enormt språkbegåvad.

 

Klicka här om ni vill läsa mer

 

   

Här ser vi hennes autograf.

 

   

Här en bild där jag är med också. Åke Lindström skriver här sin autograf till mig. Fotot är dåligt för jag knäppte direkt ur albumet. Fy sjutton vad fult klädd jag var... .

 

   

Åke Lindströms autograf. Han var både skådespelare och regissör. Föddes 1928 i Söderhamn och gick ur tiden 2002 i Stockholm.

 

Klicka här om ni vill läsa mer

 

 

Av Malin wiper - 6 december 2009 15:44

  


Jussi Björling föddes 1911 i Borlänge, kopparbergs län. Han dog redan 1960 bara 48 år gammal. Då bodde han på Siarö i Stockholm. Han blev utnämnd till hovsångare 1944.

 

Det finns en sida som heter: Jussi Björling sällskapet.

 

Jag har träffat hans dotter Ann-Charlotte Björling i Stockholm utanför Maxim teatern. Fick hennes autograf. Hon är  skådespelare och operettsångerska. Visar upp autografen i nästa inlägg  jag fick även fotografera henne.

 

Klicka här om ni vill titta in dit




Av Malin wiper - 6 december 2009 14:28

  

 

Nu har vi fått upp vår exklusivaste och finaste julsak som vi fått av ia för några år sedan. Det är en orginallykta (Liljeforslyktan). Det är ia:s väninna som även är musiker som tagit över efter sin mormor som startade denna hantverkstradition för många år sedan. Lyktorna är lite moderniserade men har ändå kvar sin charm och hantverksmässiga kvalitet. Den lyser helt underbart fint på kvällen. Hon gör även julbockar och annat.

 

Sorry! jag gör lite små stavfel ibland och det beror på att jag har för bråttomt. Rättar alltid till i efterhand men måste börja kolla igenom innan jag publicerar.

 

klicka här för att besöka hennes sajt Halmbocken

 

     

 

 

Av Malin wiper - 6 december 2009 13:39

  

 

Förr sa man klosett istället för toalett...  . När vi barn reste till mormor och morfar för 100 år sedan så hade dom en gammal toalett med träring som nu är moderna igen men denna var lite bredare och kantigare. För att spola så måste man dra i en kedja med ett porslinshandtag. Det lät så roligt tyckte vi barn och höll på med detta flera gånger vid varje toabesök. 

 

   

Varför inte en bankomattoarullehållare Phu!.

 

   

Vill passa på att rekommendera en flytande handtvål som är en av dom som jag tål. Den har bara en svag lukt och känns behaglig för händerna efter att man utfört/uträttat ärende på sin ring... .

 

Klicka här om ni vill läsa om tvålen som även blivit barnens favorit.

 

  

Klicka här för att kolla nåt dråpligt    


 

Av Malin wiper - 6 december 2009 13:17

  

Fick låna denna bild av maria. Jag gillar toaletthumor. Vi har en toarullehållare som även män klarar av...  Vi köpte den på IKEA för ett antal år sedan tillsammans med både skåp och hylla. Den ser klumpig ut men är suverän även när man drar av papperet.

 

  

 

   

Aj! aj...  Varför inte förena nöd med nytta (nya spikmattan a´la toaring).

 

  

 

Den exklusiva är till för den kräsna som vill sitta länge och känna sig som en kung eller drottning på sin tron  .  

 

 

    

Detta har jag inte tänkt på men nu har jag bättrat mig   Fast å andra sidan så målar jag inte mina naglar dagligen.

 

    

Diskret och bra vid användning av ändalykt och framlyktan   hur patetisk är jag inte nu?.

 

  Lite sobrare modell för den fisförnäma   

 

 

Fortsättning följer.................. 

 

 

Av Malin wiper - 6 december 2009 10:51

   

Kunde inte låta bli att sätta in klippet där Itzak Perleman spelar ledmotivet till Schindlers list. Jag får gåshud och håret reser sig på huvudet. Det är så sanslöst bra och även sorgligt. Så passande till en sån film. Tyvärr upprepar historien sig gång på gång. Människan är det farligaste djuret på planeten.


Detta är lite av det som står på wikipedia om honom:


Itzhak Perlman (hebreiska: יצחק פרלמן), född 31 augusti1945, är en israelisk-amerikansk violinist. Han räknas som en av de största och mest kända violinsterna under det senare 1900-talet till nutid.

En av hans främsta meriter är samarbetet med filmmusikern John Williams i Steven Spielbergs film Schindler's List där han framförde violinsolona.


Klicka här om ni vill läsa mer


Av Malin wiper - 6 december 2009 10:36

   

På Go´kväll i fredags tv 1 var Linda Lampenius gäst och jag måste säga att hon var jättetrevlig, smart och behaglig att lyssna till när hon satt där och bjöd in sina gäster till middag. Dessutom gillade hon precis som mig Jussi Björling som jag tycker är den bästa operasångaren någonsin. Hans O helga natt kan ingen sjunga som han. Sen hade hon Sibelius som idol också han är ju finlands bästa kompositör.

 

Sen hade vi samma åsikt om ledmotivet till filmen "Schindlers list" violinisten (Itzak Perleman) där är nåt utöver det vanliga. Han har en känsla som inte bara är musik utan han kan gråta med fiolen.  

 

Schindlers List är från 1993 och regissör är Steven Spielberg. Liam Nesson gör huvudrollen. Jag är förvånad över att jag inte har den filmen i min hylla. Har sett den flera gånger så nu är det bara till att skicka efter den.

 

Klicka här om ni vill gå in och läsa lite mer om Linda Lampenius



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards