Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2009

Av Malin wiper - 23 december 2009 07:22

Free Orkut and MySpace christmas Graphics Glitters
click to get More Holidays Christmas Comments & Graphics


God morgon till er alla. I går satt vi bara och pratade om allt möjligt och hade det toppen. Vi testade även portvinet som jag köpte häromdan (se kategorier). Det skulle passa bra till choklad och chokladtryfflar så vi hade lite chokladprovning här. Portvinet var jättegott men jag har ingen erfarenhet än av choklad och vin i kombination så det gäller att testa olika viner till choklad. Tyckte ändå att det passade rätt bra ihop. Jag glömde att ta kort i går för jag har haft kameran på laddning.

 

Nu skall vi snart äta frukost och sen åka ut en tur med bilen och det blir jag som kör för jag drack inte så mycket som dom andra än om dom inte heller drack för mycket. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

 

  

 

Min son hade åkt förbi Taberg och Norrahammar med tåget och blivit så exalterad över hur fint det var där så vi skall åka dit i dag och visa honom runt. Där finns ett berg som heter Tabergtoppen och dom har ett jättefint café och restaurang men den är inte öppen på vintern. Vi får besöka utsiktsposten istället och ta lite kort. Förstår inte att vi inte åkt dit förut när han varit här men då har vi nog tagit motorvägen för att komma till Jönköping så snabbt som möjligt. 

 

Av Malin wiper - 22 december 2009 13:33


   

Jag var in på Konsum lite senare för där är det mycket mindre folk. Kan tipsa om att dom säljer 3 kvalitetsostar i en fin påse för 59:-.


Jag blev så jäkla less på den fula vaxduken som inte höll måttet att jag gick in på vår gardinaffär "Mimmis magasin" för att kolla efter en snyggare. Vi måste ha en sån på vårt barbord i köket för träskivan blir ful så fort.


   

Alla som fanns var så juliga att man nästan kreverade. Då såg jag en häftig i svart med silverstjärnor och slog till direkt. Kände mig lite vågad...  



Fick ett nytt sms från sonen och det blir tydligen inte så sent. Han är i Jönköping redan 14.00 och då tar det inte lång tid hit. Skönt för vi börjar bli lite hungriga... .

 

 

  

Av Malin wiper - 22 december 2009 08:34

Free Orkut and MySpace tuesday comments  Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace tuesday Comments & Graphics


Nu börjar det dra ihop sig och julafton står för dörren. Min son kommer om bara några timmar och snön ligger så vit och termometern står på ofattbara 17 grader kallt. Jag kommer inte att kunna blogga lika mycket nu över julen vill umgås med min son så mycket som möjligt och vissa dar blir det blogguppehåll. Vad härligt det är att vakna tidigt så man får njuta av levande ljus och bara sitta och mysa och filosofera. Jag tror att ljuset från snön gör att jag kommer upp så tidigt på morgonen nu.

 

Det finns inte så mycket att säga annat än att vi har i alla fall julklart med städning och allt. Mat har vi köpt nästan allt men det är ju några dagar kvar och är man bara tre stycken så är det a peace of cake. Nu Snart sitter min son på tåget och jag hoppas det inte blir snökaos med förseningar.

 

  Den här vackra kinesiska prydnadsdockan fotade jag på second hand sist jag var där. Jag springer omkring likt en dåre och fotar som en galning...  så är det nog för alla som bloggar, kameran blir en viktig pryl och roligt är det...  


 

Hoppas ni får en fin dag utan stress i det njutbara formatet...  

Av Malin wiper - 21 december 2009 13:46

  

Så här ser routern ut som min man köpte. det är en Netgear som går på 400:-. Typiskt att man får en extra utgift till jul men tur att det inte är värre.

 

    

Vi besökte även second hand och där hittade vi helt ospelade dvd filmer för 20:-/st. Vi köpte 4 st. Jag skriver om dom vartefter jag sett filmerna.

 

   

Dessa är två filmer med Robert De Niro och man ser hur ung han är på den ena. Jag har säkert sett dessa men kan nog se om dom.

 

 


Denna låt med Scorpions hörde jag på Cattis blogg. Har aldrig hört  låten med dom förut. Jag tycker att den är jättebra.


Dom är en tysk rockgrupp som bildades redan 1965 i Hannover. Dit har jag varit på resa med jobbet och sett Världsutställningen år 2000.

 


Klicka här för att gå in på deras hemsida. 

 

Av Malin wiper - 21 december 2009 12:58

  


Ja då var men tillbaka till datan igen än om inte så sofistikerad som ovan... . Jag är glad att jag orkade vara ute några timmar och det gjorde gott. Jag hade tänkt att ge Maria Lakatos och Annicka varsin julpostklänning som julklapp men sen kom detta med nacken och dom får sina senare. Eftersom vi skulle till Café Lakatos och fika så köpte jag varsitt fint vitt vin istället. Har inte druckit detta själv men det har fått pris.

 

  

 

Systemet har numera jättefina påsar till flaskorna och jag köpte i guldfärgade.

 

  

 

Så här ser vinet ut och det heter Divino Nordheim Silvaner. Det kommer från Tyskland och har 13% alkoholhalt. På Systemet har det nr 6762. Vinet passar till grönsaksrätter, fisk och skaldjur. Det är ett torrt kryddigt vin med inslag av mandarin, gröna marmeladkulor och päron. Det kostar 85:-.

 

Klicka här för att gå in på Divino Nordheims hemsida.

 

   

 

När vi kom int på Café Lakatos så blev vi själva överraskade med en julklapp som både Maria och Annicka gjort själva... .

 

   

 

Dom hade tillsammas med två av sina barn en kväll både bakat kakor och gjort chokladgodis. Bara burken till kakorna är jättefin med gammaldags änglar på. Då får vi också vara med på ett hörn och njuta av dessa läckerheter i jul. Tusen tack snälla ni...  

 

   

 

När jag öppnar burken med kakorna i så slår en fantastisk doft emot mig av både choklad och annat gott. Det syns att dessa kakor är gjorda av proffs och dom är som lite blanka. Jag och Mr T blev så otroligt glada. Dom är för gulliga dom två tjejerna.

 

    

Jag måste visa burken för den är så otroligt fin och bara den är en julklapp i sig som jag kan använda själv till kakor.

 

   

 

Vi tog smörgås till vår cappuccino denna gången och dom var jättegoda.

 

   

 

Sen kom Maria Lakatos med ett smakprov till oss bestående av långa chokladstänger med apelsinsmak och dom var så goda att vi köpte en liten påse med oss hem. Nu kommer min son att få frossa i allt godis mm vi har i jul.

 

   

 

Det hängde två diplom på väggen som jag inte sett och det visade sig att Maria och Annicka gått på en chokladkurs som Valrhona anordnat.

 

Klicka här om ni vill besöka en av Valhronas sidor 

 


Av Malin wiper - 21 december 2009 07:36

Free Orkut and MySpace christmas Graphics Glitters
click to get More Holidays Christmas Comments & Graphics


I dag är jag i bättre form och det känns klarare i huvudet. Dessutom vaknade vi tidigt så sömnen har varit bra. Vi kommer att åka in till Jönköping i dag för att köpa en router till datan så min man kan komma ut på sin också. Här har dom lovat oss en vit jul och det kan inte bli bättre. I morgon kommer min son hit vid lunchtid och det skall bli så kul. Vad härligt det är att vakna när det fortfarande är mörkt.

 

  

 

Här har jag satt in en bild på honom i ett montageprogram och förvrängt honom lite eftersom jag inte vet om han vill vara med på bild här. Vi hade tänkt åka till honom denna julen men det var tur att vi ändrade oss med tanke på min nacke och annat.

 

       

Vad allt ändrar sig ju äldre man blir, kom att tänka på jularna förr när pappa levde och mamma inte var senil då tillbringade vi julen hos dom i Göteborg många år i rad. Både syrran, brorsan och resten av familjen möttes upp hos dom. Min bror med familj bodde hos syrran medans jag och min son bodde hos mamma och pappa. Det var alltid god mat och hög stämning. Mamma och pappa dukade alltid så fint och allt dom bjöd på smakade underbart. Mammas köttbullar var nåt alldeles extra och en gång bad jag om receptet. Dom blev ändå inte lika goda som hennes.

 

    

 

Pappa älskade matlagning och ville alltid vara med och styra och göra sina saker. Han hängde med i tiden och lagade sånt som man aldrig ätit förut. När vi var små så vann han en massa recepttävlingar så det kom ofta hem paket med sånt han vunnit. En jul då mina föräldrar hade det rätt knapert så vann pappa 500:- på en tävling i stan där man skulle sätta ett namn på en varugrej där man lägger i en slant och öppnar en lucka för att ta ut mat eller annat. Hann vann på namnet "varumeter" den julen var rena lyxen eftersom 500:- var en stor summa då. Det kom hem en fotograf och journalist så han kom i Sundsvalls tidning.

 

       

 

När man är mitt inne i livet så tänker man inte på att allt kommer att ändra sig och det är nog inte meningen heller utan man måste leva i den tid man är i just nu, och detta skall komma från mig som har blivit så nostalgisk...   jag försöker att med KBT ändra mitt tankesätt när det gäller detta för allt gammalt kommer inte tillbaka men man får ändå sörja att personer försvunnit under årens lopp. Allt detta hade jag inte tänkt skriva om men det bara dök upp när jag satt här.

 

   Hoppas ni alla får en fin måndag    

 

 

Av Malin wiper - 20 december 2009 12:48

        


Nu har min man fixat färdigt det mesta av städningen så jag kan gå omkring i lugn och ro för att pynta färdigt. När han mådde dåligt så gjorde jag nästan allt så det är bra att vara två när en inte är i form. Vi hade vinröda hissgardiner i köket förut men nu helt vita med lite mönster i och vi kan inte byta igen så jag har använt mina julkulor jag köpte på second hand för 2:- till att hänga nere i kanten med en knappnål. Har försökt att ta flera kort  för att få fram lite bättre hur det ser ut men det var stört omöjligt. Det blev finare i verkligheten. Detta kan man säga är en budgetvariant och att handla på second hand gör en lite klimatsmart men man borde göra mer.

 

  

 

När man lessnar så lämnar man bara in grejerna igen. Vi har hållit på många år med inlämning till second hand när vi rensat i vind och källare. Tog en bild från hallen som jag hoppas ni inte blir vimmelkantiga av...  jag blir själv lite smått yr.

 

  

 

Ang klimatet:

 

Hoppas den rörelsen som är på gång nu i dom olika länderna satsar på att bojkotta produkter som tillverkas av företag som motarbetar klimatkonventionen. Vi försöker köpa varor som tillverkas så nära som möjligt och man blir mer och mer medveten. Ibland har man inget val men varje gång man handlar nåt så kan man ju välja så klimatsmart som möjligt så det känns rätt varje gång. För mig är det ofattbart att länder kan motarbeta klimathotet speciellt när dom själva kommer att drabbas hårt.

 

  

Av Malin wiper - 20 december 2009 10:59

  

Det skulle kännas konstigt att säga god morgon nu så jag får säga "God dag"... . Här sitter vi nu och fikar 10.30 helt nyvakna. Båda två hade vi svårt att somna och då är det lika bra att kapitulera och gå upp senare. Jag var lite väl dramatisk i går som inte kunde besinna mig tills mannen hittat koden. Sen var jag lite sur på honom för att han slarvat bort den så jag hade sånt dåligt samvete men han vet att jag har lite temperament. Jag pnedlar  mellan ängel och djävul...  ""

 

   

Nu har vi både is och snö på vår lilla å. Bänken står så ensam och övergiven därnere bredvid vattnet. Bänken behöver en upprustning eftersom den stått ute två vintrar i rad. Vi har bräder så vi kan byta ut, stommen är jättebra och håller i evighet. Ser nu att det börjat snöa igen och det är helt underbart.

 

   

Här en bild från det andra köksfönstret där jag satt min ljuslykta som jag köpte på Indiska  Indiska. Tyvärr är den lite för mörkröd så den syns lite dåligt även när man tänder ljuset.


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards