Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2009

Av Malin wiper - 27 december 2009 10:42

  

 

 

Denna musiker lyssnar Babben Larsson på just nu för hans bra texter. Jag tycker inte att han har så bra röst så jag lessnar efter ett tag. För mig är röst och melodi lika viktig som text.

 



I går hade mannen köpt Aftonbladet med extra bilagan "Härligt hemma" Där har Babben Larsson en krönika på slutet av tidningen. Henne såg jag uppträda tillsammans med Lasse Karlsson på Chokladfestivalen i Linköping för två år sedan. Det var ett konferanscentrum med en stor teaterlokal. Vi visste inte att hon och han skulle vara där så det blev en överraskning. Dom hade några föreställningar på dan och vi gick på den sista så vi inte missade nåt på festivalen.

 

 

  

 

Babben och Lasse karlsson fyllde verkligen upp scenen med sin roliga stå uppkomik. Han var lika bra som henne i denna föreställning. Dom hade ingen rekvisita utan stog där helt ensam på en stor tom scen och ändå kunde det bli så bra och kul. Dom hade med sig ett nytt ungt stjärnskott som dom ville presentera men vi tyckte inte att han höll hela vägen men han hade inte så stor erfarenhet än. Trots att dom haft två föreställningar före på dan så var det nästan fullsatt. Hur i hela friden kunde jag låta bli att ta autografen även denna gång...    jag hade fått för mig att det var lite fånigt och barnsligt. Man har sina knäppa stunder.

 

   Så här ser komikern Lasse Karlsson ut.

Av Malin wiper - 26 december 2009 22:45

  

 

Här kommer receptet på den goda pannacottan som jag fått av min svägerska Mrs M uppe i övre norrland. Vi åt den som efterrätt på julafton. Detta är ett säkert kort som det inte går att misslyckas med. Jag hällde upp direkt i dom koppar vi serverade efterrätten i men skall man frysa in så är små burkar med lock bra. Då vänder man ur pannacottan på ett fat.

 

    

 

God efterätt (6st småburkar)

Pannacotta:


3 Gelatinblad
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk grädde
4 msk socker
1tsk vanillinsocker


Blötlägg gelatinbladen i 5 min. Koka upp grädde, mjölk och socker. Ta kastrullen från värmen. Rör i
vanillinsockret.
Krama ur bladen, lägg ner de i kastrullen och låt svalna,rör om då och då.
 


 

Häll upp blandningen i små burkar när den har svalnat. Låt stå i kylen 1 4 timmar. Går bra att frysa.

  
  

SÅS

 

3 dl Hjortron
1/2 dl vatten
1/2-1 dl socker
1 dl cider (fläderblom)

 

Koka allt i en kastrull. Rör sönder bären. Koka några mimuter.
Häll såsen genom en sil. Svalna, ställ i kylen.

 

Kan även ätas med andra bär och utan sås.

  


Jag köpte färdig ekolokgisk hjortronsylt som jag bara värmde upp lite.

 

  Till pannacottan  drack vi lite av portvinet vi köpt som både passar till choklad och efterrätter (se kategorier. Vin, choklad och annat gott).  

 

Av Malin wiper - 26 december 2009 20:07

  

Den här bilden tog jag i Enköping när vi var ett år och hälsade på min son. Balkongen var verkligen uppseendeväckande och stack ut...  Vi nästan tvärbromsade in bilen och vi var inte ensamma...  Det var verkligen häftigt. 


Så är står det på wikipedia om Mahalia Jackson:

 


Mahalia Jackson, amerikansk gospelsångerska, född 26 oktober1911[1], i New Orleans, Louisiana, död 27 januari1972 i Chicago.

Mahalia Jackson omnämns ibland som "gospelns drottning". Hon vägrade sjunga några icke-religiösa sånger, och sade själv: "When you sing gospel, you have a feeling there is a cure for what's wrong".


Av Malin wiper - 26 december 2009 19:46

     


Min feber har gått ner och magen har lugnat ner sig men jag kan inte äta annat än välling än så länge. Hoppas ni haft en jättebra och skön jul allihopa. Jag vill tacka er alla för era gulliga och fina kommentarer. Jag har sån tur att ha såna fina bloggvänner och även övriga bloggläsare.

 

  

 

Min man har vinkat av min son vid tåget. Han börjar jobba på måndag igen så det blev lite kort tid med honom tyvärr men vi skall åka till honom inom en rimlig framtid. Vi har haft det toppen tills nu på slutet då jag blev dålig. Vi kunde ändå umgås och prata. Jag har en normal temp på 35.9 och nu var den uppe i 38.1 och det är mycket för att var mig. Jag var ganska omtöcknad i går. Ser att många av er andra också haft magsjuka eller era anhöriga.

 

   

 

Här står han vid bilen för att bli skjutsad till tåget. Jättetråkigt att jag inte kunde följa med. Jag bad Mr T ta lite kort istället. Jag brukar spexa och vinka vid tåg med en vit näsduk...  nu slapp min son bli utskämd... .

 

  

 

Här är han på väg in i tåget som först gick till Jönköping och där måste han byta. Nu är han hemma och allt har gått bra utan förseningar. Vi har fått mer snö i dag och det ser helt fantastiskt vackert ut. Jag längtar att få ta en härlig promenad.

 

  

 

Det var när vi tog den här promenaden som jag kände att nåt var galet i magen och orken räckte inte till. Vi fick vända om och gå hem efter halva vägen. Här regnade det för fullt.

 

  

 

Ha en skön kväll...   

Av Malin wiper - 25 december 2009 09:17

  


Här har vi fått varmgrader i dag och snön börjar smälta. Det blir så smutsigt och tråkigt men man får vara glad att vi fick en vit julafton. Hoppas ni alla hade en fin dag i går och era önskningar slog in i form av julklappar. Vi hade det lugnt och skönt och kollade på film på kvällen till lite gott att äta.

 

 

Så här mysigt var det utomhus i går och vi hade satt mashaller

men dom gick inte att ha uppe på våra betongpelare eftersom det blåste lite och dom slocknade hela tiden.

 

 


en fin juldag 


  

Av Malin wiper - 24 december 2009 19:09

Kunde inte låta bli att gå in här en stund. Min son sitter med min man vid hans data en stund och dom håller på att fixa med nåt och då passar jag på... . Vi har det toppen och har bara tagit det lugnt och ätit lagomt med mat. Det är en del vi uteslutit och bara ätit sånt vi verkligen tycker om. Kalvsylta och lite annat fick vara.

 

   

I går gick vi ur bilden för vi såg två rådjur och jag hann zooma in så pass att man ser dom. Det är sanslöst vackert ute nu och bara det att få en vit jul piggar upp. Snö har blivit lyxvara och lite exotiskt när man inte får uppleva det så ofta.

 

   

Vi hade en liten julklappsutdelning och Mr T fick agera tomte... . Vi gav varandra lite småsaker. Min son hade varit med sin tjejkompis på ett Tupperwareparty och köpt en julklapp till oss i form av en sillinläggningsburk som man även kan servera sillen i och det var lite finesser som var rätt kul.

 

   

Den är jättefin och användbar. Min man lägger ofta in sill.

 

   

Vi fick även julklapp av min sons tjejkompis Miss M. Rödbetssherry och en burk med chutney. Hon är en hejare på att safta och sylta, dessutom blir det jättegott. Tack Miss M du är toppen.  

 

   

Här sitter vi och öppnar paket. Det blev lite rörigt och det hör ju till.

 

   

Här sitter min man och son för att hugga in på olika sillar och annat.       

 

   

Till efterrätt gjorde jag min svägerska Mrs M:s pannacotta med varm hjortronsylt, det var den godaste pannacottan min son ätit sa han och det var ett bra betyg. Jag håller med honom. Jag lägger ut receptet senare för det var jättelätt att göra.

 

   

Här sitter min son med en av mina gevärständare och skall till att tända ljus när jag fotar honom. Han har en ursnygg skjorta på sig.

 

  

Av Malin wiper - 23 december 2009 14:31

      


Jag kommer att göra ett blogguppehåll i minst två dagar.

 

       



 FRÅN MIG OCH MIN FAMILJ

 

 

     

 

       

Av Malin wiper - 23 december 2009 14:06


   

Här är min son vid tåget när jag var och hämtade honom. Det ser ut som han inte har nån packning men den stod på sidan om.

 

   

Vi kom nyss hem från Jönköping efter att ha varit genom Taberg och Norrahammar. Denna häftiga järnsmidesfigur stod utefter vägen vid ett jättefint hus. Kul hållare till en brevlåda.

 

  

 

   

Det var så vackert runtomkring att jag bara ville gå ur bilen och fota.

 

   

Sen fortsatte vi mot Tabergstoppen som min son ville se.

 

    

Det var inte avstängt så vi kunde gå upp på toppen och kolla ut över hela samhället.  

 

      

Här lite av utsikten men det var jättesvårt att få en bra synlig bild eftersom allt är så vitt.

 

    

Sen åkte vi in till Jönköping och min son spexade till det lite när han gick ur bilen. Han hade inget emot att vara med på bild i bloggen...      

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards