Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 6 november 2009

Svininfluensan!

Av Malin wiper - 6 november 2009 08:46

  

Nu hade jag nästan bestämt att ta vaccinet till veckan eftersom det är sånt tjat att vi utanför riskgrupperna skall vara solidarisk och skydda andra. Då är det ju ingen valfrihet som det påstås. Klart man inte vill utsätta andra för risk men då skall det vara obligatoriskt inte nåt val. Går in på Vårdcentralens sida för att kolla upp för säkerhets skull när jag kan gå och ta vaccinet. Ser då att dom flyttat fram vaccinationen till v 50 för såna gamlingar som mig. Fast det är reservation för ändringar men före jul tror dom att allt är klart. Det är ju nu som utbrottet börjar på allvar och då står en hel arme av folk utan att ha fått vaccinationen. Jag önskar nästan att jag får svininfluensan så jag slipper ta sprutan. Myndigheterna har verkligen misslyckats med att övertyga oss om att ta sprutan, två läger av forskare och läkare har bildats. 

 

Detta är så illa skött att man baxnar. Sen är det inte säkert att vaccinet räcker till alla. Kan det vara så att dom inte har fått levererat i tid? eller vad är det frågan om. Så här blir det när vi lägger ner vår egen medicinforskning i Sverige och vi blir helt beroende av andra som skiter i oss.

 

           

 

 

 

Här är ett av klippen som finns på Youtube i detta ämne. Ja vem och vad kan man lita på?. Jag känner mig väldigt frustrerad och vilsen i allt detta och det är jag inte ensam om. Dessutom är jag rädd för ingredienserna i vaccinet eftersom jag och många med mig är känsliga och har en del allergier. Det känns lite som rysk roulett. 

 

 
 
Berith

Berith

6 november 2009 09:19

God morgon vännen ! =))
Jag tog sprutan igår , jag var tveksam in i det längsta , tycker det har blivit väldigt uppschasat...men nu är jag asmatiker , så min läkare rådde mig till att ta den .
Man ska känna vad som känns bäst för en själ och inte lyssna på media ...

Jag väntar med spänning , men så seg som våran post är här i Boli´a får jag nog allt vänta till efter helgen innan paketet är här hos mig =))

Ha en bra dag och en skön helg vännen , kram =))

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Petra

Petra

6 november 2009 10:14

Jag har bestämmt att inte ta sprutan faktiskt!!! Men jag har full förståelse för dom som ska ta den ...Men jag håller med dej det är lite rysk rollet just därför vågar jag inte ta den!! Kram på dej

http://petrano1.bloggspace.se

 
christina

christina

6 november 2009 10:15

Tack för titten hos mig!! Ja, svininfluensan är ett ämne på var mans läpp.....jag och de mina ska vaccinera oss trots att jag tycker att ajg inte är säker. Vill skydda ina tonåringar som verkar vara den mer utsatta gruppen av oss tämligen friska. Men som du säger vi kanske har insjuknat innan vaccinet kommer. ha en bra helg!

http://christinaahl.blogg.se

 
Cattis

Cattis

6 november 2009 10:57

Hej! Och jag är lika velig som i allting annat. Har inte bestämt mig. Tack för tipset om att kolla när man kan ta den. Har aldrig haft någon influensa så kanske lika bra att jag tar den. Eller inte?
Ha en bra dag

http://www,bergbrink.blogg.se

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

6 november 2009 13:01

Jag kommer inte vaccinera mig och förmodligen inte min man heller. Jag har riktig sprutfobi och brukar ha oturen med mig så jag skulle förmodligen må dåligt efter sprutan också. Jag får leva på hoppet att jag klarar mig ändå. Det är många som velar just ang. vac.
Ha en trevlig helg, Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

 
wiper

wiper

6 november 2009 16:09

Berith: Bra att du tog sprutan när du nu har astma. Det har min man också.

Ha en bra kväll
kram

Petra: Bra att du tagit ett beslut. Jag har ju flera veckor på mig så det kanske löser sig automatiskt,.

Ha en fin kväll
kram

Christina: Bra att du också tagit ett beslut för det måste man ju. Du har ju tonåringar som du säger och då är det viktigt.

Ha en fin helg själv
kram

Cattis: Ja du det är inte lätt att bestämma sig.

Ha en fin dag
kram

Sanna: Bra att du och din man tagit ett beslut. Ja man får leva på hoppet när man måste ta såna här beslut.

Ha en fin kväll
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards