Öppen Ridå

Alla inlägg den 30 juni 2023

Av Malin wiper - 30 juni 2023 12:15

 

I går promenerade vi ner till centrum för att se lite av Cityfestivalen som nu håller på i några dagar. Här ser man en uppbyggd scen som är en av många i stan. Sen har dom ett område vid stadshuset som är helt avstängt för där kostar det om man vill se kända artister och band. Vi var så tidigt nere i centrum så allt var inte klart än och inga uppträdanden förren vid 15.00 tiden. Då kunde man även få se dans och mycket annat. Tyvärr var det så tryckande tropiskt varmt så jag mådde inte bra men lyckades ändå hålla mig kvar ett tag. Vi kanske går ner dit igen 1 juli

 

       

En av grupperna som skall framträda på området som har inträde är Spinning Wheels band. Här med låten Shotgun (R. Rogers)

 

 

Till slut gick det inte längre så när vi gick förbi Vichi Sushi & Bar så bestämde vi oss för att äta där och sitta på deras uteplats som låg i skuggan. 

 

 

Vi valde 8 bitar/man och så här såg det ut. Den var riktigt välsmakande och inte så stora bitar så vi var nöjda och vi varvade ner ordentligt där i skuggan med en svag sval vind som slog emot oss

 

                                       

 

 

Vi valde varsin alkoholfri öl till maten. Jag tog en Carlsberg hoppy lager. Min man man tog en Easy Raider Bulldogg Ale. Dom var goda båda två. Vi satt där rätt länge och kollade runt på folklivet för stället ligger inte långt från Stora torget.

 

 

Efter det kom vi i form igen och så här ser det ut på många gator under festivalen. Det finns hur mycket som helst att köpa men vi köpte inte nåt.

 

 

På ASEA torget var det full rulle med karuseller och annat

 

 

Detta är en virvelvind och det var en av mina favoriter tills jag fick min nackskada. Jag åkte virvelvind hur många gånger som helst dom 10 åren jag bodde i Göteborg. Det är så hemskt det som hänt på Gröna Lund men jag har själv bara åkt gamla bergbanan på Liseberg men den är riven för länge sen. 

 

 

Vi tog en tur ner till Vasaparken också där Västerås Pride höll sina evenemang. Där gick man in under en regnbågsridå.

 

 

Kolla så fint dom satt upp namnskylten Regnbågsparken 

 

      

Somewhere over the rainbow med Israel "IZ" Kamakawiwo'ole

 

 

Det hade inte kommit så mycket folk dit heller än utan det blev nog mer fart efter 15.00 lite överallt. Dom hade invigning 12.00 och jag filmade men det blev helt misslyckat för folk gick förbi när jag filmade så jag la ner det.

 

 

 

Klockan 15.00 så var det Drag show på scenen men vi orkade inte stanna i stan så länge i och med värmen

 

Klicka här för att se när jag filmade Hallsta Pride 2018. När vi bodde i Vaggeryd så åkte vi flera år i rad och såg Prideparaden Qom ut i Jönköping. Jag filmade också och använde mig av bloggplatsens filmfunktion men såg sen att klippen försvann efter nåt åt så jag håller mig till Youtube för att sätta in klipp

 

 

Skräpigt var det lite överallt men så är det ju numera. Jag såg till och med ett par kalsonger som låg vid en bänk i centrum plus några andra klädesplagg. 

 

 

På stora torget var det foodtrucks som gällde och det var långbord över hela området. Denna färgstarka foodtruck sökte sig min blick till. Där kunde man beställa West African Food 

 

I dag kan det bli en innedag för min svettning har nått högre höjder, så det blir nog regn i dag. Blir det svalare så går vi nog ut en sväng. Hoppas ni mina besökare har det bra och att ni får en härlig fredag och helg. 

 

           

 

 

#Cityfestivalen #scen #Spinning #sushi #öl #virvelvind #Regnbågsparken #Israel #foodtrucks

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Återinvigning av Aseaströmmen 17/5 15.00

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2023 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards