Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2022

Av Malin wiper - 27 augusti 2022 09:15


      

Klicka här för att se vart jag hittade bilden ovan


Malin tycker till


Jag känner en olustkänsla då jag läste vad Moderaterna och SD har för planer fast jag är ju inte förvånad. Det jag blir förvånad över är att så många låginkomsttagare röstar på M och SD. Deras planer är ju naturligtvis att sänka A-kassan och försämra sjukförsäkringen ännu mer för då kan dom genomföra skattelättnader och annat för höginkomsttagare. Dessutom är dom klimatförnekare och det bådar inte gott. Kan ni tänka er att jag levt i en tid som ung då man fick 100% i sjukersättning?. Då kunde man vara hemma tills man blev helt frisk och det tjänade samhället på. Dessutom hade man full A-kassa tills man hittade ett nytt arbete. Varför fungerade det då men inte nu?. Sjukdom verkar räknas som brott numera för dom vill även att allvarligt sjuka personer skall ut och jobba efter canceroperationer och andra sjukdomar, det är deras syn på arbetslinjen.

 

                                                   

Clipart Library 

Sen går dom fel väg när det gäller straff för brott i sk utanförskapsområden. Det bästa är att fånga upp barn som mår dåligt och har det svårt så tidigt som möjligt. Det går inte att vänta tills dom är tonåringar. Nu vill dessa partier riva broar också så dom slipper sk bottenskrapet men jag tycker dessa politiker är ett bottenskrap som är helt befriade från empati. Sen finns det många infödda barn som mår dåligt i sina familjer som inte heller får nån hjälp, ingen lyssnar på barnen. Vårdapparaten går på knäna och hinner inte med hur kan det ha blivit så här dåligt på ett antal årtionden?

 

Klicka här för att läsa om en man som arbetar just med att försöka rädda ungdomar från brottslighet. Det måste finnas fler som engagerar sig och att det skjuts pengar till detta. Det skulle ha gjorts för mycket länge sen innan allt eskalerat. Sen skylls allt på invandringen men vi ser ju folk från andra länder som är skötsamma och jobbar varje dag. Det är precis som att svenskar inte begår några brott. Dessutom verkar det inte vara nåt brott när höginkomsttagare flyr undan med sin skatt till andra länder. Vill vi verkligen ha det så här?

 

                                          

Clipart Library 

Mina föräldrars generation var dom sista som fick en rejäl pension. Har man blivit sjuk före pensionen så är man en brottsling och mister många tusenlappar. Jag känner mig helt förvirrad när det gäller att rösta men jag måste ändå ta tag i det och då röstar jag på det minst onda

 

Tack för ordet! 

 

       

Ulf Dageby med låten Barn

 

Nu har solen gått i moln och det har regnat i natt och det behövs verkligen. Vi har inget på agendan så det är rätt trist men jag måste göra allt för att inte smittas av nåt nu när jag äntligen fått en operationstid. Jag har fortfarande besvär med rösten och rethosta som kommer och går. Har fått begränsa mig lite vad gäller att prata i telefon. Nu önskar jag er alla en så fin helg som möjligt. 

 

                                                           

Natur butiken

 

#Moderaterna #sjukförsäkringen #brottslighet #höginkomsttagare #Ulf 

Av Malin wiper - 26 augusti 2022 16:00


 

Jag såg en svart Dodge Dart på baksidan av vårt hus i onsdags då vi skulle åka iväg till Västerås. Den är från 1963


  

Jag hade inne denna bild en dag i min blogg men visste inte vad det var. Då fick jag en kommentar av min bloggvän Karin  som hade koll på detta, nämligen en frökapsel och den hör till en vacker lökväxt, som heter jättelök. Karin har haft sådana i sin tidigare trädgård när vi bodde på Åland. Tusen tack snälla Karin.

 

 

När vi såg detta mäktiga blomsterhav så bromsade vi in så jag kunde öppna bilrutan och fota

 

 

Denna bild tog jag 27 augusti 2017  i Hallstahammar. Så här såg det ut några år men nu är denna maffiga blomstrande grönskan borta.

 

       

Simon & Garfunkel med Flowers  Never Bend with the Rainfall 

 

  

Här passar en grön cykel in och grönt är ju skönt som var ett uttryck från en svunnen tid

 

 

En annan balkong som också blomstrade

 

    

Denna balkong fotade jag i juli 2020. Där var det verkligen fullproppat och jag gillar såna motiv som sticker ut

 

  

Så här har jag känt mig i dag så jag har tydligen vaknat på fel sida. Jag kom inte ut nåt men det är lika bra att lyssna till kroppen. I morgon är en annan dag. Jag har en morgonrocksdag och den kan man ju rocka runt i, om man vill vara lite lustig med torr humor..  . Hoppas ni andra är lite piggare och får en njutningsfull fredag. Kram på er

 

                                  

Prisjakt  

          

Rock and roll Is king (Electric Light Orchestra)  cover by James Marcal. Jag tycker han gör en bra cover på låten 

 

#Dodge #frökapsel #blomsterhav #Simon #cykel #balkong #morgonrocksdag #James

Av Malin wiper - 26 augusti 2022 09:45

 

I onsdags då vi hyrde elbilen så hittade vi en park på Vallby som är ensam i sitt slag. Den heter Upplevelseparken en park för alla sinnen. Parken byggdes 2009 och det finns ca 120 sorters olika växter

 

Klicka här för att komma in på Mimer fb för att se en hel bild och läsa lite. 

 

 

När man kommer in i parken så ser man först denna lilla bro och på sidorna finns både växter, bänkar och annat. En bit till vänster finns sittgrupper under tak men där satt lite folk så jag kunde inte fota just då. Det är så roligt att hitta nåt nytt som vi inte sett förut trots att vi bott i Västmanland 5,5 år. Nästa gång vi åker dit så skall jag filma också

 

Klicka här för att se ett klipp från Vallby där man ser lite av parken. Synd att det inte finns nåt filmat därifrån på Youtube

 

  

Såna utsmyckningar finns lite överallt i parken. Dom har tydligen engagerat konstnärer för utsmyckning. Denna park skall ses live för den är fantastisk och lugnande för kropp och själ. Vi skall ta med oss fika och åka dit en gång och bara ta in allt vackert. Kom på efterråt att vi hade kunnat köpa en glass och satt oss där men hjärnan var på sparlåga..  

 

 

En skarpt lysande blå utsmyckning som jag inte vet vad den har för funktion. Det står en bänk i mitten

 

 

På en av gräsmattorna ser man denna skulptur i form av ett hjärta

 

 

På en annan gräsmatta ligger detta hjärta med text av Hildegard

 

 

Ännu ett hjärta och lite ovanliga möbler att slå sig ner i

 

       

Billy Stewart med Sitting In the park

 

 

En närbild på möblerna som är i materialet mosaik, så unikt

 

 

 

 

Ytterligare en annorlunda sittplats och den passar både för barn och vuxna

 

  

Såna här krukor med mosaikutsmyckning finns på flera ställen 

 

En helbild på denna sida av parken

 

 

Ytterligare en hög skulptur och denna med en blomma längst upp

 

  

Det finns även en park för skejtare. Där finns en skylt där det står: Du skejtar på egen risk, och var rädd om dig - ha alltid hjälm. Mimer. Det fanns mycket mer att fota men solen låg på så jag får åka dit en gång då det är solfritt och bättre fotoväder. 

 

Jag hade en tid till ögonmottagningen 31 augusti men helt plötsligt kom en ny tid 5 september. I går fick jag en känsla av att jag skulle få en operationstid så döm om min förvåning när det kom en tid till operation av ögat 22 september. Jag antar att jag ändå skall in på undersökningen före men för säkerhets skull så ringde jag ögonmottagningen men dom tog inte mot fler samtal i dag men då skriver jag till dom istället. Det känns ändå toppen att jag äntligen fick en operationstid. Vi kommer ut lite sent i dag för vi sov länge så vi får se om vi kommer ut före lunch. Jag kommer att vara superförsiktig fram till operationen för jag vill inte råka ut för nån fler förkylning eller covid. Ha det bra och sköt om er

 

  Då är det bara att köra igång denna fredag och få nåt vettigt gjort. Hoppas ni har bra saker att se fram emot denna fredag och helg ni som tittar in. 

 

        

Alica Raticova Skejting 2015. 

 


#Vallby #Upplevelseparken #Mimer #bro #utsmyckningar #hjärta #Billy #mosaik #skejtare #Alicia

Av Malin wiper - 25 augusti 2022 12:15

 

I går hyrde vi elbilen och bestämde oss för att åka till Eskilstuna och även i dess omnejt. Vi har inte varit dit sen mitten av 1990-talet då vi bodde i Katrinehlom i 8 år. Min man gick ner för att hämta bilen men den var inte fullt uppladdad. Den som haft den före oss hade inte satt i kontakten ordentligt. Det har hänt några gånger men då var det bara att finna sig i att åka en kortare strecka istället och då blev det Västerås där vi hittade ett nytt ställe som jag kunde fota. Tyvärr är inte bilderna klara än för jag måste beskära dom och kanske fixa lite annat. Så jag tar till lite andra bilder och sen gick vi ut på en promenad för solen skiner för fullt och det är helt vindstilla. 

 

 

Innan vi åkte ut på lite äventyr runt Västerås så tog vi en fika på Bread & Sweets by Jennie. Utanför cafét stod denna mäktiga motorcykel av märket Harley Davidson. Den tillhör Anders som är delägare i cafét. Han hade åkt 250 mil med den i sommar. 

 

  

En liten närbild på tanken. 

 

        

Detta är en av mina favoritklassiker från filmen Easy Rider från 1969. Born to be wild med Steppenwolf

 

 

Vi valde deras jättegoda och annorlunda formade morotskaka med topping och en god kopp kaffe av märket Björklunds. 

 

 

Efter fikat så gick vi ner till Mälarens vatten för att få oss en promenad på 4 km. Här sitter min man på den numera berömda långbänken..  

 

 

Jag lät mig fotas på en annan bänk denna gång framför ett nybyggt hus.

 

  

Jag zoomade in en segelbåt rätt långt ut på Mälaren 

 

 

Jag fick ta till högsta zoomen för att kunna fota en ö långt bort och där ligger en liten röd stuga med en ramp. Det är ett undervattenshotell som heter Hotell Utter Inn. Ibland ligger huset närmare land

 

 

Vi promenerade runt Notudden och där såg jag denna lustiga figur ovanför en utsiktsplats..  

 

 

Här gick jag ut på en träspång. Klicka här för att se när vi var till Notudden 2018

 

 

Sen gick vi tillbaka och hämtade bilen från parkeringshuset Dockan. Vi for sen ut och kollade runt och hittade ett ställe som jag skriver om senare när inlägget är klart

 

      

Top Cats med Baby Doll som passar bra in till parkeringshuset ovan. Låten var med i Melodifestivalen 2012

 

   

Denna gamla välbevarade docka såg jag på Stadsmissionens second hand. Det verkar vara en dyrgrip för på prislappen stod  det 460 kr    

 

Vi kom ut för sent i dag så promenaden blev bara 2 km i och med den tryckande värmen som jag inte klarar av. I morgon bitti skall vi gå ut 07.00 för då är det inte lika varmt. Min man har nu sovit med sin bettskena i två nätter och det fungerar perfekt. Tungan är inte svullen längre på morgonen då han vaknar. Det var verkligen ett framsteg. Hoppas ni får njuta av denna torsdag mina kära besökare. 



#elbilen #Harley #Bread #Steppenwolf #morotskaka #långbänken #Notudden #Dockan #Top

Av Malin wiper - 24 augusti 2022 08:30


 

I går gick jag förbi ett hus som hade en portuppgång där dom hängt blommor ovanför. Det såg så fint ut och ni kan dessutom se mig stå och fota där framför..  


 

Jag gick även förbi Körkortexpress där dom alltid har så fint utanför med sittgrupp och blomma på bordet. Det är en väldigt populär körskola som även utbildar i motorcykelkörning

 

                                                  


Clipart Library 

Klicka här för att se ett klipp där jag filmade deras jultomte utanför butiken julen 2021. Hela 12.994 visningar. Klicka här för att se ett klipp på en annan tomte jag filmade 2017 som fick 42.209 visningar. Den tomten har inte dykt upp i Västerås hamn nåt mer tyvärr

 

      

Här kommer en gammal klassiker med Carl-Gustf Lindstedt som heter Bilskolläraren. 

 

 

Härligt när det bara står en sån här kruka i ett bostadsområde vid en gräsmatta. 

 

   

 

En bild jag tog då vi var till Västerås sist och promenerade vid Mälarens vatten. Där såg vi en segelbåt på väg ut

 

 

En motorbåt på väg ut från Västerås hamn

 

 

Såna här fina träbroar finns det rätt många av på Öster Mälarstrand och dom går vi ofta över på våra promenader där

 

 

Nu känns det som jag står lite stadigare igen så vi har hyrt elbilen några timmar för att få komma ut lite. Det kommer att bli stor sorg efter elbilen som vi nu hyrt i över två år. Allt blir mer komplicerat när man skall hyra bilen från Västerås genom Move About. Vi kommer att måsta planera på ett annat sätt och även sätta upp oss längre i förväg i och med att det hyrs ut mer där i storstan. Vi kommer då att hyra bilen mer sällan men när vi hyr så blir det minst en helg. Vi har bara 9 grader på morgonen men solen skiner. Ha nu en skön onsdag och sköt om er.

 

        

Alex Whalen med låten House of the rising sun. Det är en The Animals cover. Denna version gav mig gåshud på både armar och axlar så häftigt och vilken röst han har



#portuppgång #Körkortexpress #Carl-Gustaf #segelbåt #motorbåt #elbilen #Alex

Av Malin wiper - 23 augusti 2022 14:30

 

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen som är av det tropiska slaget. Det var rätt skönt i morse då jag promenerade ut för första gången på några dagar. Det känns ändå att jag har lite av konditionen kvar som jag byggt upp under mer än ett år. Min man åkte iväg med sjuktaxi i morse till Käkkirurgin. Han var kallad för att hämta bettskenan han skall ha på nätterna så inte tungan far iväg och skaver mot tänderna. Jag promenerade lite över 4 km men då fick jag sätta mig ner några gånger på bänka. Det blir nog ytterligare en liten promenad för nu kom jag igång lite

 

 

Jag hade sån tur när jag promenerade mellan några hus så jag såg en veteranbil på en parkering. Det var en Chevrolet Impala från 1961

 

 

Jag gick upp på en höjd för att fota framsidan och bilen var lite svagt nougatfärgad

 

 

Jättesnygg baktill med lite rundat med grafiskt inslag. Snygga billyktor som stod ut lite

 

 

På bakrutan står det Bortskämd Lyxliv. Under några figurer från Jönssonligan

 

 

Efter det så såg jag en vit Saab som körde in på en parkering vid ICA Matkassen. Det var en Saab 96 De Luxe från 1964. Alla dom gamla bilarna blir bara snyggare med åren

 

 

Jag dök även på ytterligare ett motivmålat elskåp. Det var lite större än dom jag sett förut. Massor av figurer som förekommit i animerade filmer och serier. Klicka här för att se ett filmklipp på elskåpskonst

 

                                               

Klicka här för att se fler motivmålade elskåp här i samhället. Klicka här för att se exempel på fler målade elskåp. Det ligger tydligen i tiden och såna fina blickfång behöver vi. Klicka här för att se ännu fler målade elskåp 

                        

  

Här ett elskåp som inte är lika nöjd: varför fick inte jag bli motivmålad som dom andra elskåpen i stan? 

 

       

Eric Clapton med Tears In heaven 

 

 

Jag kände för att köpa mig två dubbeltrisslotter än om jag inte har nån tur i spel. Drömma kan man ju alltid

 

  

Sen dök ett par grå kalsonger upp vid gångbanan. Det var lite äckligt så man undrar hur dom kommit dit. Märken är Clique

 

   

Detta var lite finare att kolla in

 

  

Ett parasoll i Kiwi mönster och ett med GB Glace reklam

 

Nu är min man hemma igen och vi har ätit lunch. Hans bettskena sitter så bra, är mjuk och väldigt nätt. Vi får se hur det går i natt att sova med den. Vi har bara 20 grader varmt men det känns varmare i och med den höga luftfuktigheten. Det vore bra med en urladdning med både regn och åska och inte bara en kort stund som det varit hittills. Ha nu en fortsatt skön dag kära besökare

 

      

Wouter Kellerman med Up to the mountain. Han är en suverän flöjtist och han blandar dans, sång och musik så snyggt och innovativt 

 

 #Chevrolet #Saab #motivmålat #elskåp #Eric #dubbeltrisslotter #kalsonger #parasoll #Wouter

Av Malin wiper - 22 augusti 2022 10:30

 

Hej på er! Nu har vi måndag igen och solen skiner för fullt. Det var 16 grader på morgonen men det blir nog bra mycket varmare som det ser ut. Nu lovar dom värmebölja igen Phu!!!. Jag skall hålla mig i skinnet som dom sa förr tills jag får ögat undersökt 31 augusti. Därför blir det inga utsvävningar för jag kan inte riskera att bli sjuk igen. Jag har haft problem med magen och tröttheten vill inte ge sig så jag har varit inne i 2 dagar. Nu vaknade jag lite piggare så vi skall ta en promenad lite senare. 

 

      

Barbro Hörberg med klassikern Ögon känsliga för grönt. Hon hade en känslosam röst som berörde. Barbro Hörberg var en svensk viskompositör och vissångerska samt revyskådespelare. Barbro Hörberg avled i bröstcancer 1976 i en ålder av endast 43 år gammal             

 

 

Här kommer några bilder från Hyresgästföreningens grillfest som min man tog. Han var där 14.30 och då var det totalt 40 personer där men några av dom gick en tipspromenad. Det höll ju på till 17.00 så det kom säkert fler folk. Synd att jag inte kunde gå dit men jag åt bara välling och drack vatten i går. 

 

                                  

Grillredskap från Cookn Bloom 

 

Dom hade en hel del aktiviteter för både barn och vuxna

 

 

Folk i alla åldrar och ursprung fanns på plats och på denna plats blev dom som ville ansiktsmålade. Jag hade nog tagit mycket mer bilder men han var inte där så länge och i år hade dom tydligen inget band som spelade men så är det efter pandemin, allt är förändrat och mer försiktigt

 

                                  

Ansiktsmålningsfärg från Maqibeauty  

 

Jag gick förbi en plantering för ett tag sen i Västerås där det var fullt med såna här frökapslar som förut varit blommor 

   

Framför ett av dom nya husen på Öster Mälarstrand kan en del odla lite blommor och annat i lådor. Dom har utsikt över vattnet också

 

 

Sist vi var dit så gick vi igenom området för att kolla runt lite

 

 

Nu önskar jag, Lucas och Brunlöf er alla en jättefin början på veckan. 

 

      

Jag avslutar med lite skönt magiskt klipp med skön musik av Alexandro Querevalú. Han har en talang för att spela infödda amerikanska blåsinstrument som Quena. Alexandro kommer från Lima, Peru men emigrerade till Polen vid arton års ålder

 

 

#ögat #Barbro #grillfest #ansiktsmålning #Mälarstrand #Brunlöf #Janne

Av Malin wiper - 21 augusti 2022 10:15


 

Jag har dykt på ännu en skördetröska på en av våra bilturer och här står en traktor med vagn på sidan om för att ta emot skörden


 

Här ser man vad som pågår och jag tog bilderna från en öppen bilruta


   

Sen hade jag turen att få skördetröskan rakt framifrån och där ser man hur skörden åker ner i vagnen. Arbetsfordon är som snygga installationer

 

      

Nu behövs det lite svalkande vattenljud och det blir från en liten minidamm

 

Klicka här för att se en fontän jag fotade i juli när vi var till Köping. Klicka här för att se en fin trägårdsfontän som jag filmade när vi var på grillmiddag hos nyvunna vänner 2020


 

Vi var in en sväng på Läkarmissionens second hand sist vi var ute och åkte, och där såg vi dessa fina stolar som även gick att fälla ihop. Vi är ute efter nya stolar till balkongen för dom andra gick ur tiden nu. Tyvärr så var dom lite för låga för oss och lite skadade i metalldelarna. När vi satt oss ner på dom så blev dom sneda. Det var synd


 

Däremot så hittade jag ett snyckeskrin som var i bra form. Det kostade bara 119 kr och jag har inte haft nåt på länge utan allt är utspritt i en låda och även i glasskrin. Det är inte riktigt min typ av skrin på utsidan men det får duga tills jag kan köpa ett nytt

 

Klicka här för att se hur man kan rengöra smycken

 

  

Så här ser det ut inuti och det blev fullt direkt men allt jag har rymdes inte så jag har en del skrin där resten ligger och sen har jag en hängare för halsband

 

Klicka här för att se två av mina förra smyckeskrin

 

 

I mitten av skrinet finns denna låda där det fanns lite mer plats

 

 

Det är en låda som man kan ta med sig när man reser bort genom att fälla ihop den. Då ryms det både ringar örhängen och några halsband


 

En väggklocka lyste upp på en vägg full med olika väggur. Den såg lite handmålad ut 

 

Jag var så slut av den höga luftfuktigheten i går så det blev ingen grillfest för mig. Har dessutom haft lite problem med magen så min man fick gå dit och ta en grillad korv och fota lite. Tyvärr tog han inte så många bilder så vi får se om jag sätter in dom. Vi sov till 08.30 för vi vaknade flera gånger av värmen. Vi hade velat träffa lite folk och även bjuda hem nån men vi är så rädda i och med att vi blev sjuka och jag vill inte riskera min ögonundersökning som jag skulle ha varit på för flera veckor sen men då blev jag ju sjuk så jag har en ny tid 31 augusti. Vi har 17 grader just nu och i går fick vi lite regn i omgångar. Nu har jag bara att önska er en skön söndag

 

        

Steve Winwood med Blind Faith "Cant find my way home". Jag gillar hans röst och får även lite höstkänslor av klippet. Steve Winwood är en brittisk sångare, gitarrist och hammondorganist

 

#Skördetröska #traktor #minidamm #stolar #smyckeskrin #väggklocka #Steve

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2022 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards