Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 14 november 2014

Influensavaccin på Vårdcentralen, Angry Birds och en fika på Ritz.....

Av Malin wiper - 14 november 2014 08:45

  

Ja då har man tagit influensasprutan men jag fick vänta rätt länge på vårdcentralen i går, jag har ju inte bråttomt utan all tid i världen på mig. Min man följde med för han hade slutat arbeta för dan. I väntrummet höll dom på  med att göra om så tv:n var borttagen och det verkade som belysningen i taket skulle förnyas

 

   

Sen blev vi sugna på fika för vi hade knappt ätit nåt och lunchen blev middag istället i går. Vi åkte iväg till Ritz Konditori för att sitta och mysa en stund.

 

   

det var så mysigt och stämningsfullt med ljus och blomma på varje bord så man kände mysfaktorn tränga sig in i kroppen

 

   

Här har vi då den nya soffgruppen längst in i lokalen och där satt vi senare för Min väninnan A-G:s dotter dök upp med sin ena son. Hon skulle på utvecklingssamtal i hans skola. Först skulle dom fika och då gjorde vi sällskap med dom i soffdelen. Hon är så fin och trevlig och vi gillar även hennes söner som  är två toppenkillar. 

 

  

   

Kolla in vilken häftig bild min man tog på sonen som hade en rolig mössa på sig "Angry Bird" som hans mormor stickat till honom. Hon är så skicklig på att både sticka och virka. Det blev väldigt färgstarkt med både mössan och vantarna. Vi ville att han drog ner den så vi fick se den i sin helhet. Klicka här för att se när dom var hos oss förra "Halloween". Klicka här för att se Angry bird trailer. Klicka här för att komma in på Angry Birds hemsida. När man inte har barnbarn så hänger man inte riktigt med i svängarna. 

 

   

Så här ser den fina killen ut när han dragit upp mössan.

 

   

Han hade även en rolig tröja på sig som hade luva, var svart med vitt blixlås som gick ända upp till toppen av luvan så här ser ni honom dold igen...   Tack till er båda för att ni förgyllde vår fikastund 

 

När vi sen kom hem så fick jag ett samtal från Värnamo sjukhus. Dom ringde upp igen och undrade naturligtvis varför jag inte svarade i mobilen när dom ringde upp på förmiddagen. Fick förklara att jag kommit åt volymknappen och bad om ursäkt. Fick i alla fall svar på att det inte blir nån operation före jul utan nån gång i januari. Jag frågade om det inte kunde eskalera och bli för sent men det var ingen fara sa sköterskan. Om det skulle hända nåt och förvärras så skulle jag höra av mig. Nu vet jag i alla fall läget så jag slipper tänka på detta före jul. 

 

Angry Birds Theme by London Philharmonic Orchestra

 

 

 

 

  

Italienska blir på svenska önskar er en härlig fredag    

 

 

 

#Ritz #Vårdcentralen #Luva #Angry #Väninna #Dotter #Operation #London

 
 
Ingen bild

Skrivmoster Signhild

14 november 2014 08:52

Skönt att du med fått din spruta och att du fått ett svar om operationen. Inget är så jobbigt som att gå och vänta och inte veta när det kan bli.
Vilken mysig fikastund ni fick och killen är verkligen jättegullig! Vilka härliga ögon han har! Kul mössa!

Ha en fin helg båda två! Kram!

Malin wiper

14 november 2014 09:34

Ja du det fanns några doser kvar så jag hann ;)

Som du säger så är det väntan som är svår och nu kan jag slappna av mer när jag vet. Vi hade verkligen en fin fikastund med dom och killen har verkligen magiska ögon och även hans mamma.

Mössan var verkligen kul och min väninna har ju stickat den. Hon har stickat två mössor till mig också som jag trivs jättebra i

Ha en fin helg ni två också
kramar

 
Annelie

Annelie

14 november 2014 10:30

Hihi, vilken häftig mössa killen hade,, å så häftigt när han hade händerna där han hade de, ser ju ut som fötter på Angry Birds.. :-D

Alltid mysigt med en fika ute... lääänge sedan jag gjorde det nu.
Jaja, den som väntar på något gött väntar aldrig för länge,,,, eller kanske väntar för länge.. ;-)

Såg på vår vårdcentral (Kattens läkargrupp, jag trodde det var en veterinärstation när vi flyttade hit *fniss*) att influensavaccinet var tillfälligt slut, men att det kommer in till veckan igen.
Varken jag eller Göran har tagit det någon gång, vi har klarat oss utom ett år,,, hjälp vad dålig jag vart då, Göran klarade sig lindrigare även om han också vart sjuk.

Härligt att vet när på ett ungefär du får din operation, kanske gött att inte få det innan julen också.
Ja, då skulle det ju i sådana fall ha varit nu i november.

TREVLIG HELG till både dig gogumman och din älskade man.. // Varma och höstiga kramar Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

14 november 2014 13:14

Ja du den var kul och hans mormor är urduktig. Hon stickar även leksaker ibland och så snygga.

Vi fikar inte lika ofta nu som förut, måste spara till kommande tider. Vilket roligt namn på Vårdcentralen ;) Jag har också klarat mig men dom sa att jag var tvungen förra året då jag fick nedsatt lungfunktion på grund av en jobbig förkylning. Nu är den normal igen och nästa år tar jag nog ingen spruta

Det var faktiskt skönt att jag slapp op före ju eftersom vi har planer.

Trevlig helg till er också. Min man hälsar tillbaka från sin datorplats :)

Varma kramar

 
Liten Uggla

Liten Uggla

14 november 2014 10:37

Jobbigt att vänta... Man får ju en massa funderingar under tiden också. Både jag och barnen har vaccinerats mot influensan i år. Jag har aldrig varit så lite förkyld som sen jag började vaccinera mig. Och ungarna får flera jobbiga förkylningar/influensor varje säsong så nu tänkte vi slippa detta. Annars så brukar ju inte barn/ungdomar vaccinera sig. Men tydligen är det friska unga som har bäst effekt av vaccinet läste jag någonstans.
Ja du, dessa mobiler. Jag har också volymknappen sittandes lite dumt. Vilken härlig mössa killen har :-)

Önskar er en finfin helg! Puss & kram! ♥

http://abrakadabra.bloggplatsen.se

Malin wiper

14 november 2014 13:16

Det är det verkligen men nu vet jag i alla fall att det blir i januari. Jag har bara vaccinerat mig två gånger. Barn och ungdomar drabbas ju hårdare verkar det som.

Volymknappen sitter verkligen dumt till så jag måste byta mobil så småningom. Mössan är verkligen läcker

Ha en fin helg själv och hälsa dina fina flickor

Varm kram

 
Ingen bild

-Nena-

14 november 2014 12:39

Skönt att du fått veta med op och att du fått din spruta.
Vilken söt kille och så fräckt det blev m3d mössan och vantarna, såg ut dom fåglens fötter :D


Önskar dig och maken en fin helg
Kram

Malin wiper

14 november 2014 13:18

Det fanns bara några doser kvar så jag hade tur. Ja du han är så söt och jättefin på alla vis. Det har du rätt i vad gällande vantarna.

Ha en fin helg själv med din make och barn
kramar

 
Maya

Maya

14 november 2014 13:04

Jättesöt kille med fina ögon och jättehäftig mössa!
Min brorson Tim (5½) har aldrig fastnat för Angry Birds, men han är helt galen i Disneys CARS (Bilar). Och det är dyra grejer tyvärr. Så det är väl bra att bara en av dem och inte båda blivit favoriter/samlarsaker. Det finns ju ALLT möjligt i CARS, allt från leksaker, filmer och kläder till godis, spel och skor. Men nåt sånt får han inte i julklapp av oss. Brorsbarnen får faktiskt inga julklappar av oss förrän efter jul, dom är i Thailand över jul och hemma strax innan nyår.

Trist att Du får vänta till januari med operation, men OM Du får problem med andning så ringer Du in och ber om akuttid, okej? Mamma fick göra så. Tycker att väntan är på tok för lång, även om det är i deras ögon en enkel operation så vill man inte som patient behöva vänta och vänta. Håller tummarna att tiden går snabbt sen, både till op och rehabilitering/läkning efteråt.

Trevlig helg!!!

Kramar på Er!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

14 november 2014 13:21

Ja han är så fin och som du säger så fastnar dom för olika saker barnen. Vad härligt att få vara i Thailand nu och då får dom ju kul även när dom kommer hem och skall öppna sina klappar.

Jag har mindre problem med andningen nu så jag tror att det var psykiskt också och jag har fått sova i natt så jag är så uppe i varv ;) Jag kommer absolut att åka in akut om det känns obehagligt. Du har så rätt i det du skriver för väntan är onödigt lång och det medför så mycket.

Tack för dina fina ord, råd och omtänksamhet. Du är helt fantastisk.

Ha en fin helg själv med din man
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Lördag 16 mars 14:30

     I dag har vi riktigt kraftigt regnväder så vi tog bussen ner till centrum. Vi har både handlat och kollat upp lite saker. Det var jättelite folk i farten och det brukade det inte vara på helger.      Vi tog oss en fika på Direkten in...

Av Malin wiper - Fredag 15 mars 09:30

  Jag såg en Björktrast häromdan som jag  zoomade in från långt håll     Här har den vänt sig om           Snowy White med Birds Of Paradise. Snowy White har spelat med både Pink Floyd och Thin Lizzy     En annan Björktrast ...

Av Malin wiper - Torsdag 14 mars 10:00

                   Nu öppnar jag ridån för dagen med hopp om att den skall bli som ett varmt kärleksfullt skådespel   Röda Korset i Västerås har modevisning 13 april 13.00-16.00. Det blir både dam, herr och barnkläder som visas. Dessutom har...

Av Malin wiper - Onsdag 13 mars 08:30

  När man fotar mycket så ser man sig mer omkring och jag såg denna skulptur inne på en innegård i ett bostadsområde lite utanför centrum. Skulpturen heter Holger och är skapad av Konstnären Sture Collin                                  St...

Av Malin wiper - Tisdag 12 mars 10:15

 Nationalmuseum Jag såg att Kermikern Lisa Larson har dött och det i en ålder av 92 år. Lisa Larson var en svensk keramiker, hon blev känd för sina många figurer föreställande djur och människor. Återkommande teman i hennes verk var systerskap, mod...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards