Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2012

Av Malin wiper - 10 augusti 2012 12:26

  

När jag kom ner på torget så var det lite mer liv än det varit på ett tag och vår torghandel var i full gång. Det regnade för fullt så det var tur jag tog paraplyet med mig. Min väninna bor en bit utanför centrum så hon tog bilen.


  

Innan hon kom så såg jag denna snygga motorcykel framför Ritz. Jag kunde naturligtvis inte låta bli att fota...  Naturligt vis kom ägaren ut just då...  Fast han var så trevlig och lät mig fota vidare. Motorcykeln är av märket Kawasaki och årsmodellen är från 2007. Klicka här för att komma in på Kawasaki Motors Sverige


  


  

Han hade köpt denna kaffekopps hållare på ett ställe på Route 66


  

Jag fick ta en bild på motorcykelkillen också...  Han berättade att han nyss varit till USA och kört med motorcykeln på "Rout 66" och tyckte att det var en upplevelse för livet. Route 66 var en landsväg i USA: landsvägssystem som öppnade 11 november 1926. Den är i dag nedlagd och i hela sin längd ersatt av olika Interstate-motorvägar. Route 66 var 3 939 kilometer lång och sträckte sig från Chicago i Illinois till Los Angeles i Kalifornien via St.Louis i Missouri samt delstaterna Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico och Arizona.  Den sista delen som stängdes var vid Williams i Arizona. De flesta vägsträckorna är i dag upprivna och marken åkerlämnade till de forna ägarna. I dag är det populärt att åka delar av den efter att den fråntogs sin landsvägsstatus 1985. Källa wikipedia 


 

Klicka här för att läsa lite mer på sidan Route 66.se. Klicka här för att komma in på sidan Route 66 museum


    

Den enda låt jag kan tänka mig till detta inlägg är "Route 66" med The Rolling Stones som dessutom är en av mina favoriter med bandet.


Klicka här för att komma in på deras hemsida


Jag kunde inte låta bli att filma honom när han fräste iväg med hojen...  
  

Av Malin wiper - 10 augusti 2012 09:24

 


Klicka här för att se vart jag hittade denna roliga kopp som är tre i ett


 


När jag satt vid min nya laptop på förmiddagen så ringde min väninna A-G och frågade om vi skulle ta en fika på Ritz konditori och sen kolla in samhället lite. Vi bestämde att träffas utanför fiket 10.15 Nu är jag påklädd och skall ge mig iväg. Det är bara 13 grader ute just nu och ser lite ostadigt ut. Det är härligt att bara ha 3 minuters gångväg in till centrum.


Ha en härlig fredag

 



Click here for more graphics and gifs!

Av Malin wiper - 9 augusti 2012 19:30

Här kommer vi ut från Elgiganten med min nya Laptop. Den har allt jag behöver och mycket större minne än min stationära som har några år på nacken. Nu får min man överta min stationära för hans är helt veck nu. Han har graderat upp den så många gånger men nu funkar det inte längre.  

  

Här har min man satt sig ner för att starta upp lap topen och sätta in alla program som jag

använder. Sen är det virusprogram och annat som skall in. Den blir nog klar i kväll och då skall han flytta över min data till sitt databord och vi får mer plats när vi skall tapetsera om. Vi var ner till vårt bostadsbolag VSBo i går och fick med oss tapetprovspärm. Min man är bra på att tapetsera så det sköter han om. I köket kommer vi att måla väggarna och inte ha nån fondtapet som det stänker fett på och man inte kan torka bort. I vårt hus hade vi en fondtapet av en dyr fin kvalitet men när det kom stänk på den så fick vi ändå inte bort detta. 


  

Nu har min man installerat allt i Laptopen som jag behöver och han fotade mig när jag satt i soffan med laptopbordet i knät. Jag vill inte visa mig helt på bild för jag har gått i myskläder hela dan och är både osminkad och smyckelös...  Jag har sovit så dåligt i natt så jag har gått omkring som en zoombie. Jag har haft några nätter då jag haft svårt att sova och haft märkliga drömmar.  Nu gäller det att ställa om sig från stationär data till laptop. Min första data var en laptop men det var länge sen. Det känns som detta kommer att bli bättre för min nacke för jag sitter inte och tittar uppåt.  


 

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna roliga stol som är designad av Ilian Milinov och heter "Hug" Det är en stol för två personer, den ena sitter som över knäna på den som sitter på den undere delen. Klicka här för att se en beskrivning i bild på stolen ur olika vinklar. Den går även att använda som laptopbord, man sitter på den undre. Jag har sökt efter uppgifter på designern Illian Milinov men hittar inga sidor som fungerar.


När vi åkte hemåt på motorvägen så var det rätt häftiga moln som var mer dramatiska i verkligheten. Det såg ut som ett hjärta.  


Ha en fin kväll och sköt om er....  

Av Malin wiper - 9 augusti 2012 16:00

  

När vi ändå var i storstan i går så blev vi sugna på fika och gick till vårt stamfik Malmborgs Lilla. Min man tog en hälsosmörgås som han tyckte var supergod. Victoria som driver Cafét var där i går och det var kul att träffa henne igen. Hon tillför så mycket positiv enérgi så man går som på moln när man går därifrån. Hon och hennes man Gustaf har även Malmborgs stora Konditori som ligger på östra centrum. I går var vi  på kondis (som dom sa förr) 2 gånger...     


  


Jag fick mig gjort en jättegod smörgås med skinka och tomat.  Jag gillar när smörgåsarna riktigt gapar för dom ser ut som "Kermit"...  


Dom har så fina stora rån till sin glass. Jag får inte fram på bilden hur stora dom är men när lamporna i taket lyser upp dom så ser det så läckert ut. Sen dom gjorde om så har dom en belysning som gör det så mysigt och ännu mer inbjudande

 

  

Malmborgs levererar även bröd till många andra caféer bl.a Rosens Café i Rosengallerian i Huskvarna



Ur högtalarna på Cafét strömmade filmmusik ut från filmen om "Cornelis" Den har jag sett och den är jättebra.



Här ett musikklipp från skivan med Hans Erik Dyvik Husby som spelar Cornelis och Pernilla Andersson. Låten är "Jag hade en gång en båt" Tog den låten för stämsången var så bra dom emellan



Klicka här för att läsa om filmen som kom ut 2010


  

Klicka här för att komma in på Malmborgs Lillas facebook 


Klicka här för att komma in på Malmborgs Konditori

Av Malin wiper - 9 augusti 2012 09:30


I går vid 14-tiden så öppnades alla himlens portar och det började störtregna och sen kom åskan. Vi åkte ändå iväg för att hämta min nya Lap top i Jönköping på elgiganten. Vi har fått vänta på lap topen i 6 dagar så vi skulle  få kompensation genom att dom betalar resan dit och hem. Det har varit strul med deras leverantör och det är många som vill ha just denna lap top. Den är dessutom minst 500 kr billigare där än på andra ställen.



Jag letade efter tjejgruppen Cookies n Beans framträdande på Allsång på skansen i tisdags men det var inte inlagt på Youtube än men då dök det upp en annan grupp istället som det svängde om. Emmy Lou and the Rhytm Boys med låten "Bye, bye baby".  Det svänger och tjejen har en härlig röst. Klicka här för att läsa lite om denna rockabillygrupp. 


Av Malin wiper - 9 augusti 2012 08:15


Efter min mans jobb i går så tog vi en tur till Ritz Konditori.  


Min man tog en jättegod och snyggt upplagd skaldjurssallad medans jag bara tog en skinksmörgås för jag törs inte äta sånt innan jag opererat gallan. Jag hade ätit lite förut hemma istället. Det var sol när vi gick dit men sen kom en regnskur så vädret är upp och ner igen


Kolla in denna läckra frestande tårta som den snälla tjejen som arbetade där höll upp så jag fick fota


  

Detta trodde min man var "Selmakakor" men dom är mycket mindre och inte så höga som dessa. Hon sa att dom heter "Smålandsberg". Hittar inget recept på google.


  

Min man kunde inte låta bli att ta en efter maten för att jämföra. Selmakakor är mer sega men dessa är mörare och smuligare. 


I går var det lite mer folk i farten i samhället och jag tror att många har slut på sin semester nu



I dag skiner solen igen och himlen är klar så det ser inte ut att bli nåt regn men man vet aldrig. I förrgår ringde Mrs C som var min rumskompis när jag låg inne för gallstensanfallet. Vi har pratas vid en gång förut och jag blev jätteglad att hon ringde. Vi skall försöka ses så småningom. Ha nu en fin torsdag.


Av Malin wiper - 8 augusti 2012 16:30

  

Nu har jag har sett ytterligare en film och den heter "New year´s Eve" den började dåligt med en massa  lättköpta skämt som man bara blev irriterad av. Det är en romantisk komedi från 2011 i regi av Garry Marshall. Den är späckad med kända skådespelare men dom är inte i sitt esse i denna film. Till filmens försvar så tar den sig efter mitten av filmen och blir lite mer engagerad, på slutet kom den igång ytterligare lite och började leva men då var det lite för sent...   I rollerna ser vi: Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Michelle Pfeiffer, Zac Efron, Robert De Niro, Halle Berry , Jon Bon Jovi


  

Klicka här för att läsa en recension på MovieZine som stämmer med det jag tycker om filmen. Det är inte så lång tid kvar innan butikerna börjar skylta om inför julen...  Det verkar bli tidigare för varje år.


  

Robert De Niro och Hally Berry var med i filmen och i dom scenerna tände det till lite.


Handlingen kan sammanfattas i att den handlar om livet för flera par och singlar i New York som flätas samman under loppet av den stundande nyårsaftonen.


Filmen får 2 champagneglas av 5 möjliga i betyg av mig.


Av Malin wiper - 8 augusti 2012 11:45

  

Denna bild fick jag på mejl av min son. Har man inte råd att köpa en folkabuss så kan man skaffa sig ett Volkswagen Campingtält istället....  Så häftigt. 


  



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards