Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2012

Av Malin wiper - 19 april 2012 14:00


Min man åkte med detta läckra röda flygplan i går från Luleå till Arlanda. Tyvärr så är inte alla bilder han tagit klara än utan jag måste fixa till dom i fotoprogrammet. Han har även mms:at bilder till min nya smartphone med Touch men vi lyckas inte få in bilderna i datan för man måste spara ner dom nånstans först. Dessutom är bruksanvisningen obegriplig, jag fattar inte varför man inte kan göra en sån lättförståelig och ta punkt för punkt. Jag har själv fått gjort om en massa såna när jag arbetade inom industrin och då fick man ersättning för såna saker då man underlättade. Min son är otroligt bra på att skriva bruksanvisningar så han borde knäcka extra med detta


 



Här bytte han tåg i Katrineholm och där bodde vi i 8,5 år  från 1991 till 2000. Vi har åkt förbi där ibland och stannat till när vi varit på väg till min son. Jag har fått kontakt med två tjejer på fb som jag kände när vi bodde där och det är jättekul för dom är toppen båda två.


 
    



Här står min mans mamma i en park bredvid en rolig skulptur i form av en "Kaffepanna". Parken ligger vid busstationen.



Klicka här för att se fler gamla reklamaffischer  



Detta är lilla Emil som är min mans brors barnbarn. Det kommer fler bättre bilder sen när min man fått ur bilderna i sin kamera. Just nu är han på styrelsemöte genom sitt jobb. 

   



Här en bild från vardagsrummet hos min mans bror och hans fru. Min man är äldst av tre bröder. Det kommer mer bilder senare. Dom flyttade till sitt hus redan på 90-talet och det ligger väldigt fint och dom har det så snyggt inne och även ute på gården.


 


 

Här kommer Frank Sinatra med en bullrig version av "Come fly with me".  Jag har en bloggvän som är flygvärdinna. Klicka här för att komma in på hennes blogg

Av Malin wiper - 19 april 2012 10:00


  Här kom då min man gående från tåget mot sin fru wiper som väntade tålmodigt... Han såg pigg ut trots en resa med både tåg, bil, buss, flyg och en massa väntan på stationer. Vi hade en toppenkväll i går och bara umgicks och myste.

  

 


Detta är den fina nedgången till tunneln och upp mot järnvägsspåren. Jag behövde inte gå ner där för hans tåg kom på spår 1. Det är så fint med alla stora krukor och planteringar ner mot tunneln och snart kommer det upp mer blommor och då brukar det se så snyggt ut

 


Dom har till och med gjort en liten bänkplats ner mot tunneln från andra hållet

 


I stationshuset har en datafirma flyttat in efter att det funnits en cykel och motorcykelbutik där i några år. Datafirman som heter Edqvist IT har legat på ett annat ställe förut


          

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida


 


Här går man in till databutiken


 

 


Min son hade köpt en box åt mig med tv-serien "V" Som gick på tv för ett antal år sedan. Det blev jag jätteglad för eftersom jag gillar den serien och nu skall jag se om den. Fortfarande ingen komedi i sikte....  det verkar som min son och jag har samma filmsmak mest drama, thriller, sicence fiction och lite annat. 

 

Klicka här för att läsa om Tv-serien "V". Han skickade med lite andra filmer också men dom vet jag inte om jag fått eller lånat  


Hoppas ni får en fin dag och på rätt spår men livet är ju fullt av överraskningar och går ofta in på ett sidospår 


Av Malin wiper - 18 april 2012 18:30


Jag var in till samhället för att handla lite och nu börjar det blomma lite överallt i rabatter och planteringar. Det arbetas och fejas i varje hörn för att få det snyggt. I dag är det en lite tryckande värme så jag  svettas i ansiktet.  Nu vet jag varför min pappa hade pannband ibland på sommaren, han hade samma problem.  



När bänkarna nu placerats ut i vår lilla park så vet man att  våren är här.  Om man ändå vore trubadur för då skulle jag stå i mitten här och underhålla när andan faller på....  Jag får skicka ut min son när han kommer hit.


 


Jag var in till min frissa och beställde tid för att färga den grå utväxten på håret och då såg jag att dom placerat ut en "Myshörna" för sina kunder. Det var kreativt gjort av tjejerna och så snyggt. 


              


 

                 

   


Utanför Ritz Konditori var möblerna utsatta också.  


 



Kunde inte motstå att ta mig en fika när jag ändå var nere på samhället. Jag gillar dessa morotsbröd som dom har. Jag satt där och myste och filosoferade ett tag. En av dom gulliga tjejerna som jobbar där heter Malin precis som mig, fast jag kan vara farmor till henne... Jag lät döpa mig till Malin när jag var 15 år gammal och skulle konfirmera mig, mina föräldrar hade döpt mig till Margaretha men jag gillade inte namnet. Dom kallade mig för "Svarta Malin" i skolan för jag hade det mörkaste håret i skolan.  Då var jag nästan ensam om att heta Malin för det var ett riktigt gammalt namn som inte var på ropet då. När folk frågade vad jag hette och jag sa Malin så trodde dom jag skämtade så det var jobbigt att få folk att förstå att jag verkligen hette Malin. Dom äldsta som heter Malin numera är upp mot 50-årsåldern men ingen i min åldergrupp heter så men det kan finnas nån enstaka så jag får kolla upp om jag har nån medsyster med samma namn


   


 


En bil med snygg skir lackering som föll mig i smaken. Det ser lite mer tecknat ut


    


Notiser: 




Ibland önskar jag att jag inte gått med i facebook för nu har man ingen som helst anonymitet. Det är inte lätt att värja sig eftersom man har bloggvänner och andra man fått kontakt med via fb. Så det är både på gott och ont.  Det är ju lite lättsammare på fb än bloggen för man behöver inte skriva så mycket eller lägga in så många bilder. Fast jag gillar mer att blogga än om fb börjar likna en blogg mer och mer med nya tidslinjen.

Av Malin wiper - 18 april 2012 07:00


Happy wednesday
click to get More Wednesday Comments & Graphics


I dag kommer min man hem och det känns underbart...  . Jag skrev ihop detta inlägg i går och ställde in på tid för jag antar att jag ligger och sover när detta kommer in...  Ha en fin dag alla mina härliga bloggläsare. Jag har varit dålig på att komma in på era bloggar dom sista dagarna eftersom orken inte funnits där för mer än nåt enstaka inlägg.



Klicka här för att kolla lite speglar från 50-talet. Dessa ovan är lite lik  i formen som den jag köpte till vår hall 


Örhängen från 50-talet. Klicka här för att se vart jag hittade bilden 

 

 


Jag fick en kommetar av en man som kommenterade ett inlägg där jag hade en låt inne med Eva Eastwood. Han skrev att hon kommit ut med en ny skiva och jag gick in på hans blogg och läste hans väskrivna inlägg om både henne och andra artister. Han har en jättefin blogg och skriver bra. Klicka här för att komma in på hans sida


 


Här kommer nu en av dom nya låtarna med Eva Eastwood

 


Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon heter egentligen Eva Östlund och föddes 1967 i Örebro och är en svensk sångerska och låtskrivare. Hon sjunger svenska låtar och även rockabilly och rock´n`roll. Musiken är ofta influerad av 1950-talet och framåt. Hon erbjöds ett skivkontrakt i USA 1997, men valde att åka hem till Sverige och startade bandet Eva Eastwood & The Major Keys. Dom har släppt 5 skivor på det lilla skivbolaget Tail Records i Jönköping mellan 1999-2006



Klicka här för att komma in på en sida och läsa lite mer om henne 


 





En tidstypisk telefonhylla från 50-talet. Klicka här för att komma in på en blogg som heter "Rock & Roll 1950`s" 


Av Malin wiper - 17 april 2012 19:23


Tyvärr har jag vänt på dygnet så jag har ingen som helst ork och energi att blogga. I går fick jag sova rätt bra så då mådde jag toppen och fick lite gjort hemma. Min man ringde mig nyss och han skulle snart gå på planet i Luleå dit han åkt flygtaxi.  Han är framme 20.30 och då sover han över i Enköping hos min son. Han är inte hemma förrens i morgon eftermiddag. Han har både åkt tåg, buss, taxi och flyg....  I dag har det både regnat, snöat, haglat och varit soligt emellanåt. Det märks att det är april månad. Trots ett slags zoombieliknande tillstånd så har jag både städat toaletten, dammsugit hall, sovrum och kök, dammtorkat mm. Det känns skönt för då kan min man och jag bara koppla av och äta nåt gott när han kommer hem.



Klicka här för att kolla på sänginspiration.  


                                



Klicka här för att se en soffa förvandlas till en våningssäng

 

   


Space saving furniture 


  




  Ha en fin kväll och sköt om er

Av Malin wiper - 17 april 2012 12:15


Jag fortsätter att vända på dygnet så jag har nyss vaknat och tänker ägna dagen åt promenader och städning.  I dag flyger min man hem igen men mellanlandar hos min son och sover över där. I morgon är han hemma igen på eftermiddagen. Jag är så glad att han hade möjligheten att åka upp till sin släkt i Norrland för det var flera år sen han träffade dom. Hans mamma kom alltid ner förr när hon var yngre och orkade resa. Nästa gång skall jag själv följa med dit upp. 

  

   


På vår spelbutik Konfekthörnan så säljer dom ut lite saker innan dom flyttar till ICA i slutet av maj.  Här en hel korg med saker till studenten som snart är aktuell. Nedsatta från 30 kr till 20 kr. Det kommer att kännas lite konstigt när inte spelbutiken ligger där längre utan man får gå till ICA där tjejerna kommer att sköta om spel och även lite annat. Då får dom mer normala arbetstider.  Det var 20 år sedan min son tog studenten, han gick på musikgymnasium i Härnösand några år. Vi var dit då och jag hade gjort ett plakat och även filmat med en stor filmkamera såna som man tyckte var häftiga då. Jag skall gå igenom allt när vi fortsätter rensa i källaren så man kan kolla lite på gamla bilder och filmer. Vi har mycket kvar att göra och hänga upp på väggarna och vi har länge funderat på att skaffa en digital fotoram.


  


En tårta i form av en bil (hundkoja) klicka här för att se vart den finns

 


Så här ser det ut i flera av rabatterna på torget mitt emot Ritz och i två andra så är det redan satt blommor. Man känner verkligen vårens vindar som rör vid ens kind.  i dag är det inte lika soligt som i går och lite mörka moln.


                   


 


  Här kommer Bruce Springsteen med  "Waiting on a sunny day". Klicka här för att komma in på hans hemsida.

 


Blomuppsättning från vårt ICA Supermarket


Nu önskar jag er alla en härlig tisdag 

       

Av Malin wiper - 16 april 2012 18:28


  Jag fortsatte sen på Ellen Nybergs promenad och njöt av allt vackert runt om mig. Det har varit sånt väder som man varken fryser eller svettas i så det passar mig som handen i handsken. Jag har varit ute och promenerat  två gånger i dag....  



Två orädda Kanadagäss


    



 


Wiper was here.... 


 



          


 


  Ser på håll folk som håller på att röja och snygga upp i naturen. Dom hade lagt allt så snyggt och välordnat på sidoran för att sen plockas upp.



Det var detta härliga gäng som så fint hade röjt i naturen och dom var dessutom jättetrevliga och roliga. Som ni ser så är det endast en tjej med. Då kom jag att tänka på när jag gick på NC-utbildning och var enda tjejen där och det var jätteroligt. Tack för att jag fick fota er och en stor eloge till ert suveräna röjningsarbete... Det märktes att ni kunde er sak.  



Detta är ett USB minne kamouflerat till motorsåg. Klicka här för att komma in på sidan där det den finns 

 



   


 

  

Här kommer en favorit i repris med Janne Scaffer "Norrland". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Jag har sett honom live på en musikklubb i Sundsvall när jag var ung.  


Av Malin wiper - 16 april 2012 18:15

  


I dag är wiper på banan igen, jag har tydligen sovit gott från 04.30 till 11.30 så jag försökte mig på att möblera lite på balkongen för att få en liten vårkänsla. Det ryms en liten möbelgrupp till bakom denna men det är synd att balkongen är så långsmal. Vi kommer att ha flera blomlådor och kanske nån kruka och lykta på golvet. Bordet hade vi sen förut men stolarna har vi fått av Stockarydstjejerna (Stockaryds stationscafé) dynorna är köpte på Stockaryds second hand


 


Wiper på jakt efter vårtecken:



 



  


                         


 



 

  


    

   


 



  


                       

        


   

  



 



 



   

   

Jag fortsatte sen på Ellen Nybergs väg och träffade ett glatt härligt gäng som höll på att rensa i skogen,  jag fick ta en bild av dom som kommer i nästa inlägg   


                                           


Här kommer ett litet klipp på en katt jag filmade.


 

   

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards