Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2014

Värnamo Sjukhus- Ett provresultat och en fika på Ritz...

Av Malin wiper - 7 oktober 2014 19:15

  

Jag berättade i bloggen för ett tag sen att jag fått Struma och fick sen göra en biopsi och ultraljud. I går var det dags att åka till Värnamo sjukhus för att få svar på proverna. Det var en kvinnlig läkare som var jättebra och förklarade allt för mig genom att rita upp på ett papper, hon tog lång tid på sig och det lugnade mig betydligt. Hon sa att jag har en tumör i vänster sköldkörtel men på höger sida såg allt jättebra ut. Dom kan inte vara helt säkra på att den är god- eller elakartad förrens man opererat bort den. Jag visste inom mig hela tiden att det var en tumör, så jag är inte förvånad.

 

 

                  

 

 

Läkaren tog ett nytt ultraljud för att se om den var inkapslad eller utlöpare så den gått igenom hinnan. Hon såg då att den var inkapslad och då är det nästan säkert att den är godartad. Eftersom jag börjat få besvär med lite kvävningskänslor och slem så tyckte hon att den skulle opereras bort men först måste jag till öron, näsa hals. Jag fick ta ställning till om jag ville operera bort hela sködkörteln eller bara halva. Jag bestämde mig för halva eftersom man då inte behövde medicinera resten av livet och höger sida är ju frisk och kommer då att kompensera upp det som opererats bort. Om dom mot förmodan ser att den är elakartad så måste jag operera mig en gång till och då ta hela sköldkörteln och då måste man gå på Levaxin livet ut.  

 

Sen fick jag gå till provtagningen och dom tog 7 rör med blod och det gick jättebra. Läkaren berättade att spridningsrisken är minimal för tumörer i sköldkörteln så jag kommer inte att oroa mig längre utan låta allt ha sin gång. Hon satt upp mig på operationslistan och hon sa att det var inte lång tid man behövde ligga inne. Jag hade bra blodtryck och allt såg bra ut på både lungor och hjärta. Jag har alltid blivit vänligt mottagen på Värnamo sjukhus och dom har en solstråle till receptionist som gör att man slappnar av i väntrummet 

 

   

När vi var hemma i Vaggeryd igen så var vi så utpumpade så vi tog en fika på Ritz Konditori. Utanför var det lite regntungt 

 

   

Dom hade dammsugare med mönster i, det har jag aldrig sett förut.  

 

       

Klickbilder

 

   

Sen gick jag in till Salong Hon & Han Frisör Interiör för att beställa en klipptid, men det blir inte än men vill vara säker på att få en tid för dom har fullt upp där

 

   

Nu är det inte långt kvar innan höghuset inne i centrum står klart, det kommer att bli 6 våningar högt.   

 

The Beatles med I Feel Fine 

 

   

Jag tar en bloggfri dag i morgon för jag skall ut och promenera och göra lite annat som ligger efter. Ha en fin kväll och morgondag

 

 

#struma #Tumör #Värnamo #Ritz #Hon #Höghus #Beatles #Frisör

 

 
 
Annelie

Annelie

7 oktober 2014 19:25

Va gött vännen, att de kan lugna dig så bra.
Men jag personligen skulle nog vara livrädd ändå, tills tumören vore borta och jag hade ett lugnade besked i handen.
Men underbart gött att du kan vara så lugn och ha det underbara förtroende för läkaren.
Det är sååå viktigt att få ett förtroende för en läkare.

Ta nu hand om dig ordentligt.. // Varma Kramar Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

7 oktober 2014 20:19

Visst är det en obehaglig känsla att ha en tumör men det är ovanligt att nån dör i detta så jag är glad att jag förhoppningsvis får leva ett tag till, vill inte lämna min son och man redan.

Jag orkar inte oroa mig längre och var förberedd på detta. Den försvinner ju när jag opererar mig.

Det var verkligen en toppenläkare

Tack snälla Annelie för dina omtänksamma ord

kramar

 
Maya

Maya

8 oktober 2014 09:10

Vännen!

Jag kan berätta att min mamma opererat bort Sköldkörteln helt, vilket gick relativt snabbt och smärtfritt. Ärret blev nästintill osynligt och snyggt gjort. Kanske lugnande att veta.

Tråkigt att behöva drabbas och att behöva opereras, men skönt att Du blir väl omhändertagen och att det ser ut att bli bra. Tänker massor på Dej! Hälsningar till Mr. T också!

Var rädd om Dej!
Kramar i massor <3

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

8 oktober 2014 09:24

Tack för att du berättade detta för det gör mig verkligen lugnare. I går var jag så samlad och lugn men i dag är magen ur lag och jag är uppe i varv och känner mig illamående.

Jag antar att hon också hade en tumör då?.

Tack snälla du för dina ord och omtanke, det värmer

Ha en skön dag och var rädd om dig själv också

kramar i massor

 
Maya

Maya

8 oktober 2014 11:01

Hej igen!

Min mamma fick Struma som diagnos och fick först andningssvårigheter, kände att sköldkörteln växte och tryckte på andningsvägarna, svalg och fick sedan även svårt att svälja. Ja, jag antar att det var en godartad tumör. Min moster (lillasyster till mamma, 8 år äldre än mej) fick diagnosen Struma för några år sedan och sen dess kollar jag upp mej varje år. Mamma fick ta bort hela sköldkörteln och mår jättebra efter den opererades bort, bara att hon gick ner de 20-tal kilon hon gått upp p.g.a Struman var bara bra bonus.

Det är bara bra om Du blir lugn, för Du kan nog vara lugn, de kan sin sak och det kan bara bli bättre. Hoppas också magen lugnar sej snart, drick mycket och vila upp Dej.

Kramar i massor!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

8 oktober 2014 11:11

Tack för att du delar med dig av detta. Mina hormoner ligger perfekt så jag kan både gå upp och ner i vikt. så jag har inte gått upp i vikt av detta utan efter utbrändheten då jag tröståt och sen har jag gått ner några gånger men inte lyckats helt. Nu har jag skött mig i 5 dagar och fått ut vatten ur kroppen så kläderna sitter bättre.

Bra att du kollar upp detta när två i släkten fått detta.

Jag blev lite bättre i magen när jag tog en samarin brus och nu går jag ut i solen och njuter


kramar i massor tillbaka

 
helga

helga

8 oktober 2014 13:05

Det var tråkigt att höra detta om din sköldkörtel men kanske ändå skönt att få besked om varför man mår dåligt. Det kommer att gå bra!

Vår dotter gör sina sista provtagningar imorgon o ska på första besök hos kirurgen på måndag. Vi hoppas på en snar operation av hennes sköldkörtel nu.

Stora kramar!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

8 oktober 2014 18:33

Det var skönt att få besked för väntan är värst. Jag tror också det kommer att gå bra. Tack Helga för din omtanke.

Jag tycker det är värre att din unga dotter drabbats av detta. Det är god prognos på detta och rätt vanligt förekommande enligt läkaren. Känner med dig och dottern.

Många varma kramar

 
Anna-Karin

Anna-Karin

8 oktober 2014 13:51

Så bra att du är utredd nu och att man kan hjälpa dig. Även om det ju aldrig är roligt med operationer eller ingrepp.

Jag läser att du har fått bra stöttning här bland svaren. Så fint att man kan stötta varandra med sina erfarenheter genom bloggandet, tänker jag.

En särskilt stor kram till dig idag
Anna-Karin

http://wwwmaskroskvinnan.blogspot.com

Malin wiper

8 oktober 2014 18:39

Det känns jättebra att jag nu fått svar och vet vad som väntar mig. Jag har verkligen fått bra stöttning och vet att många drabbas av detta. Läkaren sa att det är rätt vanligt.

Tack snälla goa Anna-Karin för din omtanke

Stor varm kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Tisdag 19 nov 15:00

    Jag var in till Åsby Floristen och köpte en ny blomma till krukan som står på soffbordet. Den förra dog på grund av för lite ljus men denna Suckulent kommer att klara sig bättre.     Den här roliga kaktusen som står på TV-bänken har ...

Av Malin wiper - Tisdag 19 nov 08:22

  I dag känner jag mig lite som detta träd som har svårt att hålla sig upprätt. Vi vaknade med regnväder, grått och 7 grader varmt så vart är vintern?. Jag efterlyser lite snö så vi får tillbaka ljuset. I och med att det är så mörkt på morgonen så b...

Av Malin wiper - Måndag 18 nov 17:00


    När klockan blev 09.30 och inte strömmen kommit tillbaka så var vi så hungriga och kaffesugna så vi tog oss varsin smörgås på Hallsta Café & Restaurang. Min man tog en wraps med kyckling, fetaost, tsatziki, söt chili och grönsaker. Han tyckt...

Av Malin wiper - Måndag 18 nov 12:00

    Vi har haft strömavbrott från 08.00 så jag har inte kunnat få in nåt inlägg förrens nu. Vi hade ingen aning om detta för det var inte uppsatt nån lapp som det brukade göra. Pannlampan på bilden fick jag av min svåger i julklapp 2017 och den ...

Av Malin wiper - Söndag 17 nov 14:30

  I dag har vi 6,5 grader varmt så det blev alldeles för varmt med tjock vinterjacka så vi har fått tagit fram lite tunnare jackor. Det duggregnar och är lika grått som dom sista dagarna varit. Vi promenerade till Åsby och även hem efter att vi gå...

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se