Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin wiper - 22 maj 2011 13:45

 


Jag har haft för många inlägg på gång nu så jag har inte hunnit med riktigt. Var på vårt fina ICA häromdan och köpte lite i deras fina charkdisk som alltid är så fräsch.  Här en av dom trevliga och serviceminded kvinnorna som jobbar där. Jag blev så glad när hon ville vara med på bild. Klicka här för att komma in på ICA:s hemsida


 


Dom har jättegoda luncher varje dag som man kan köpa med sig. Här ser ni deras matsedel för förra veckan. Vi brukar köpa ibland när vi inte orkar laga mat och det vet jag många som gör. Maten är jättegod och vällagad.  


  

Burkarna till vänster var dagens och jag tror att det var thaimat.


  


Till maten får man alltid en fräsch fin sallad


  

Här lite ur deras delikatessdisk  


  

En del av deras goda sallader. Dom har även jättefina räktårtor mm.


  

Här en fantastisk bulgursallad


  

Just nu kan man få en förpackning med två gammaldags CocaColaflaskor om man köper 3 stora plastflaskor med densamma. Jag dricker inte CocaCola själv eftersom den är så vanebildande och jag har ju redan sockerberoende så det vore som att ropa på fler problem. Fast det hade varit roligt att ha dessa gamla flaskor eftersom jag som barn bodde bredvid Sundsvalla CocaColafabrik som inte finns numera  

Av Malin wiper - 22 maj 2011 08:43

 

När det var lunchdags och vi hade gått omkring i härliga Borås ett tag så gick vi till Sushi Hong för att äta god sushi och Mr Hong är en glad och sympatisk person så det är kul att sitta där och bara njuta och mysa.


  

  

Nu passade jag på att ta en bild över dom andra borden. Vi sitter alltid vid barbordet vid fönstret.

  


Dom här katterna har nåt slags mekaniskt verk så katterna står i fönstret och vinkar. Det ser inbjudande ut.


  

Sushin var lika god som förra gången och jag brukar mest ta lax och avokado eller med omelett på. Deras gröna te smakar också ypperligt. När vi åkte därifrån så hade vi glömt paraplyet men det kom vi inte ihåg förrens Mr Hong ringde på min mobil när vi var hos mamma...  Det var fantastiskt snällt gjort....  Fast nu fattar vi inte hur vi tänkte för Hong hade ju kunnat få ha kvar paraplyet där för vi har hur många som helst hemma.


Av Malin wiper - 21 maj 2011 22:14

 


Jag har kollat på programmet "Kvällen är din" på tv 4 med Martin Stenmark. Det är både gemytligt och underhållande och jag måste säga att Martin Stenmark är jättebra och proffsig. Han spelar inte över och fånar sig som många andra. Det var helt underbart att Bonnie Tyler var där som är en av mina favoriter. It`s a heartache som kommer nu är en favorit och även Lost in France.


 


Klicka här för att komma in på Bonnie Tylers hemsida



 


En av alla fina byggnader i Borås

Av Malin wiper - 21 maj 2011 20:56

  Vi kom hem rätt sent i eftermiddag så jag har inte hunnit blogga nåt. Vi stannade i Borås ett bra tag för att både äta och se oss omkring. Vi har hunnit med rätt mycket som jag skriver om i morgon. Vädret har varit varierande med sol, lite regn och inte så varmt i skuggan. Tack för era kommentarer...  


 

Såna här häftiga bastanta stenstolar står i en ring på torget och man ser alltid folk som sitter i dom och njuter av att blicka ut över torget.


  

Denna häftiga skulpturen finns att skåda på stora torget vid en butik. Den ser olika ut från olika håll. Skulpturen heter "Den nöjde boråsaren" och är skapad av Olle Brandqvist. Klicka här för att komma in på skulptören Olle brandqvist hemsida. Jag har haft denna inne i min förra blogg


 

Borås har blivit årets stadskärna 2011 och det är jag inte förvånad över. Borås är en härlig stad att gå omkring i. Stora torget är en höjdare där vad som helst kan hända.  statyer och fina skulpturer av alla de slag. Affärerna och matställena är för det mesta bra också.



SVENSEXA:


  

När jag skrev att allt kan hända på Stora torget så menar jag detta. Killen på bilden var i parken på sin svensexa med ett gäng kompisar och helt plötsligt hetsar dom honom till att gå mot fontänen. Detta är andra gången på ett år som jag råkar vara på plats när en killen äntrar den fina fontänen på torget...  Hans kompisar har spökat ut honom inför svensexan med både Peruk, hatt och knäppa kläder...  


  

Detta är Borås egen Fontana Di Trevi...  


 

Här fortsätter killen med att ta av sig skorna.


  

Sen går han ner i fontänen likt en manlig Anita Ekberg...  


  

Han vågade sig inte under fontänduchen utan lommade iväg mot nya äventyr. Klicka här för att se förra årets händelse med man i fontän som jag fotade...


  

På en av paralellgatorna från torget finns denna häftiga skulptur att skåda.


   



Av Malin wiper - 21 maj 2011 07:40

  

Vi var ner på Ritz i går igen och fikade...   Vi var inte i nån bra form i går heller efter allt med ev flyttning. Jag känner mig overklig och lite sorgsen eftersom jag hade tänkt bo i detta hus resten av livet. Jag har flyttat så många gånger så för mig känns det extra jobbigt.  

    

Dom hade fått en ny variant av bakelse med mousse av choklad och punsch. Klicka här för att läsa om punsch. Det var år och dag sen jag smakade punsch som inte är min favorit.

 

En ny tårta som jag inte sett hos Ritz förut


  

Dom hade räksmörgåsar (storlek mindre). Den var helt lagomt stor och jättegod och fräsch


  

Min man tog en hälsosmörgås med nån slags röd grodd på toppen. Brödet var Gi och den var supergod enligt honom. Det sjöd av liv i samhället och det var fullt med folk på uteserveringen. Torghandeln var igång och ett myller av folk på torget. Det känns så levande i samhället och folk verkar må bättre än på många andra ställen. Enligt tidningen Metro så är folk gladast och lyckligas i Vaggeryd ...  Det var min son som hade läst om detta.


  


  I förrgår hade dom såna här smaskiga päronbakelser....  

 


 Hoppas ni får en fin dag med sol och annan njutning...       Redan nu är det 14 grader ute och sol. Om vi är pigga efter frukost så åker vi till min mamma, syster och svåger en tur. Naturligtvis så gör vi en mellanlandning i härliga Borås också.



Ha en underbar lördag och sköt om er....  

Av Malin wiper - 20 maj 2011 17:30

  


När min man satt ute på altan och rensade i en kartong med papper som stått i källaren jättelänge så hittade han en av mina autografer bland dessa papper. Fattar inte hur den kommit dit och jag fick den av min manliga autografvän nån gång i slutet av 70-talet. Han hade varit och sett henne live och träffat henne efter konserten för att fota och intervjua henne. Då tog han en dublett så jag fick en också...  Den har i alla fall inte tagit nån skada och sätts ni in i ett av mna autografalbum.


  

Så här ser den ut.  


Klicka här för att komma in på Barbara Mandrells hemsida. Hon föddes 1948 i Houston, Texas och är en amerikansk sångerska. Hon kommer från en mycket musikalisk familj. Som femåring lärde hon sig läsa noter och sen spela dragspel. När hon var elva år spelade hon steelgitarr och sjöng i en show i Las Vegas.


  

Klicka här för att komma in på texas music museum

Här ett klipp med henne. Jag är inte så imponerad av hennes röst som är rätt ordinär, alltså rätt tråkig. Jag visste knappt vem hon var förrens jag nu hittade autografen...   Det blev så ibland att jag fick lite autografer av honom för han träffade så många och umgicks även med Leonard Choen flera gånger när han var i Sverige. Han är nog en av dom som har den största samlingen i Sverige åtminstone.


Av Malin wiper - 20 maj 2011 12:57

 


I går var vi och åt på ett ställe som heter "Aqua" som ligger på Banarpsgatan på västra sidan om stan. Det är ett ställe vi inte testat förut. Dom har en fin uteservering.


  

Det var inte så tokigt inne heller med möbler som gick i turkos, vitt och mörkbrunt. En häftig bar där man beställde maten under lunchtid.


  

Vi fick in en skål sallad var först och den var fräsch och fin med en jättegod dressing.  


  

Sen tog det roliga slut när maten kom in. Fläskfilén var lite torr och såsen var som en vanlig brunsås med dålig kryddning. Under filén låg nåt som skulle vara potatisgratäng men den var bränd, sönderkokt och var helt smaklös. Det var heller ingen trevlig stämning därinne, lite dött och glädjelöst. Vi önskade verkligen att vi gått till "Åtta glas" istället där allt är på topp från personal, miljö och mat. Ibland vill man ju testa nåt nytt.


      


  

Vi kände oss så otillfredställda så vi gick runt kvarteret till Café Lakatos för att få i oss nåt förstklassigt. Maria föreslog deras små moussebakelse från gårdagen för endast 15 kr och till tog  vi varsin urgod cappuccino. Inte nog med det utan vi slog på stort och tog varsin chokladtryffel också...   Vi har inte ätit sötsaker på längen men nu brydde vi oss inte.


   

Dom bygger så det knakar i Jönköping. Här två nya hus på en sidogatan (östra sidan) centrum. Bredvid det röda huset på höger sida låg förut ett hus med biograf i. Nu är det också rivet och ett grått nybyggt trähus tornar upp sig med butiker i. Mittemot det vita huset låg också en biograf.    


Bredvid dom andra nya huset byggs ytterligare ett. På dom 10 år vi bott i Småland så har mycket hänt och förändrats. 


  

Min son tipsade mig om detta klipp. Anna Hedemo från "Agenda" snubblar. Hon fann sig verkligen och jag är glad att hon inte skadade sig. Att jag tar in det är därför att det är sånt som hände mig jämt förr. Jag var så snabb och stressad så jag gick på saker, snubblade, hade blåmärken ständigt. Det hände många dråpliga situationer på alla mina arbeten som jag nu skrattar åt... 


  


Klicka här för att kolla på roliga plåster


En gång fastnade jag med en plastpåse i cykeldäcket så jag åkte på huvudet och hade kunnat skada mig illa. När jag styrde en traverslåda som satt runt min midja på ett jobb för många år sedan råkade jag sätta stropparna runt bänken också fast bara stålmaterialet skulle av bänken. När jag sen tryckte på lyft så följde hela bänken med och skruvar och allt flög omkring. Det tog rätt många timmar för reparatörerna att fixa detta...  Före en semester ett år så gick jag med en uppsvullen haka och en skadad näsa p.g.a att jag trodde en grind var öppen på en maskin och vände mig om och gick rakt in i den med ansiktet. Till saken hör att jag alltid haft hög fart...  Sen jag blev utbränd så har jag fått arbeta i flera år med mitt beteende. Jag har en broskfraktur i vänster knä p.g.a snabbhet. Min nackskada har jag för att jag krockat med en truck på arbetet och åkte in i rutan så både den och jag blev skadad. Ingen hann varna mig om det var fara på färde...  Jag skulle kunna skriva en bok i detta ämne.

  

Av Malin wiper - 20 maj 2011 10:04

  

 I går när vi gick omkring i östra delen av jönköping så hörde vi fantastisk gatumusik på långt håll så vi gick dit och lyssnade. Det var toner från Equador och killarna som spelade var häftigt utstyrda i fjädrar och färgstarka kläder. Dom sålde drömfångare, skivor och annat. Klicka här för att se en blomsort från equador som heter "Masdevallia hirtzii"


Klicka här för att komma in på en sida och lyssna på musikerna. När vi såg dom så bestod gruppen av fler personer och lät bättre i verkligheten. I klippet är det för mycket diskant. Gruppledaren heter Humberto Guandinango och han bor i Angered, Göteborg. Jag bodde själv i Angered, Hjällbo när jag flyttade till Göteborg 1975.


    


Klicka här för att läsa om Equador. Klicka här för att läsa om när dom uppträdde på marknad i Lekeberg. Klicka här för att läsa när dom spelade på marknad i Vimmery/Hultsfred. Dom åker tydligen omkring och spelar lite överallt.


  

 Dom troligen ättlingar till Incaindianerna eftersom huvudstaden låg i Equador.


  


  

Jag köpte en cd av dom som heter "Meditation" har inte hunnit lyssna på den än men skall så fort jag kan.

 

  

Här lite av vad dom sålde.


  

  


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards