Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin wiper - 7 maj 2011 07:24

 

Bilden kommer från bij leeuwke


  God morgon alla härliga läsare...  Jag har vaknat tidigt i dag och vädret ser ut att bli helt underbart. Tack vare min ihärdiga nackgympa så klarar jag mig rätt bra ändå trots rensning och gallring  som jag håller på med på vinden, sen hjälper ju Thereses (Mimmis Magasin) kylgelé till också...  Vi skall iväg med ytterligare ett lass till second hand i dag på förmiddagen. Det känns som ett reningsbad att bli av med sånt som legat minst 10 år till ingen nytta. Samtidigt blir det en kedjereaktion så man får andra ställen städade och rensade. Nu låter det som vi har ett helt skrotupplag i huset...  . Jag är en slit och slängperson så varje gång vi flyttat så har jag gjort mig av med jättemycket, jag har inte mycket kvar sen förr annat än vissa minnessaker. Vi blev bestulna i förrådet vi hade när vi bodde i Katrineholm och där fanns lite minnen som då kom bort. Mina föräldrar var likadana på gott och ont för inget finns kvar från det man var barn. Det kan kännas lite konstigt nu så jag har sparat leksaker och annat från det min son var liten och det har hans pappa också gjort. Jag hade en gummerad docka som jag döpte till Ulla och den hade jag velat ha kvar.

 

  

 

Till hösten invigs vårt nya kulturhus (Jönköping) som dom fått till väldigt vackert och annorlunda. Då flyttar flera teatrar in där mfl. Fotot blev lite mörkt och var svårt att ljusa upp. Klicka här för att komma in på en sida där dom skriver att det kommer att bli en smygtitt med utställning på huset i förväg. Huset kommer att heta "Spira" det känns lite trist och tamt namn enligt mig, det kulle behövts nåt kraftfullare. klicka här för att läsa mer. Folk borde fått rösta fram ett passande namn till huset.

 

  

 

Jag hittade en bättre bild på nätet som visar färgerna. 


 


Jag har inte så mycket att skriva om just nu så jag sätter in lite bilder som jag fotat på Samhjälpens second hand. Dom har ett låst glasskåp med lite dyrare saker och det är mycket där som är lockand...   Detta måste vara ett gammalt reseur i en häftig förpackning.


  


Sist hoppade vi till när vi såg denna Puma i en soffa för den såg så verklighetstrogen ut. Hade fler bilder men såg att jag tagit bort dom eftersom det var 2 veckor sen vi var där och då är det lite för sent att skriva om besöket.


  

Bilden kommer från animatiewereld 


Nu önskar jag er alla en jättehärlig och solig lördag...   

Av Malin wiper - 6 maj 2011 17:51

 

 

Här kommer lite musik från filmen "Mambo Kings" från 1992. Huvudrollerna spelades av Antonio banderas och Armand Assante (min favorit). Dom flersta tyckte att Antonio var den snygge men inte jag...  det var Armand som gällde. Man ser dom båda i musikklippet.

 

 


Av Malin wiper - 6 maj 2011 15:55

  

Sist vi var till Huskvarna centrum så fick jag plötsligt upp ögonen för parken som ligger mitt i stadskärnan och beslöt mig för att gå in och titta hur det ser ut där. Man glömmer gärna bort att  besöka praker och sätta sig ner och slappna av ett tag och se vad som finns där.  Det känns lite som tiden stannat i denna park,  det är uppfriskande att nåt får bibehållas. När jag växte upp i Sundsvall så hade vi en park som heter "Vängåvan"  parken var rund och bänkar runtom en vacker stor fontän som alltid sprutade vatten och det satt alltid en massa människor där som bara  myste. Då var parken omgärdad av en massa gamla ekar och andra träd som gjorde att det blev som en egen oas i stadskärnan. Senare sågades dom flesta träd ner och parken tappade sin tjusning och lyskraft.


  

Vängåvan förr. Denna bild hittade jag på en fantastisk blogg som har gamla bilder från hur jag kom ihåg mitt Medelpad. Det är som att gå på minnenas allé att besöka den hemsidan för mig. Klicka här för att komma in dit. Jag känner igen vartenda ställe som visas på vykort i den bloggen.


  

Till detta fina ställe tog ofta våra föräldrar med oss barn för att äta på den fina restaurangen "Vindhem" som syns längst bort på klipporna. Man hade utsikt över havet och såg segelbåtar segla förbi hela tiden. Nu är tyvärr Vindhem nedbrunnet och jag grät när jag var där sist och såg bara grunden som stack upp.  


Klicka här för att se hur vängåvan ser ut nuförtiden. Klicka här för att se ytterligare en bild på Vängåvan. Fontänen är i alla fall kvar i ursprungligt skick.


   

 Nu tillbaka till Huskvarna igen...   efter min lilla nostalgitripp. Det är en fin avlång park med väldigt fina vita parkbänkar med röd gjutjärnsstomme.


   

Det satt i alla fall en person i parken och läste en bok. Alla planteringar ser välskötta ut och här ser man 5 små vattenrundlar som kanske varit nåt slags fontän förut.

 

En liten närbild på en av sidorna med sin bänk och plantering. 


   

Här ser man en jättehög staty av Diana som var jaktens gudinna. Klicka här för att läsa om detta


  


Klicka här för att komma in på Tradera där detta solur fanns att bjuda på. Det gick för 760 Kr.


  

Det finns några fina skulpturer i parken och denna är gjord av Arvid Bryth 1965. Han föddes 9/2 1905 i Hakarp och dog 12/10 1997 i Hemsjö. Han var en svensk konstnär och bildhuggare. Hans skulpturer var ofta polykroma


  

Här en till i parken som är skapad av Arvid Bryth. Jag tycker att båda är jättefina och minner om en svunnen tid.


  

Sen dök det upp en som såg lite äldre och mer luggsliten ut i form av en liten pojke.


 


Detta är skulptörens namn och jag tyder det som M Engström.  Nu har jag letat och jag tror att skulptören heter Margareta Engström för hon har gjort skulpturer som finns i Huskvarna. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Nu har jag hittat en sida med denna skulptur och det är Margareta Engström som skapat den.  Klicka här för att se. Den är från 1967 och utförd i brons.


Efter denna utsvävning i nostalgi så måste jag fortsätta att röja och städa. Det är så fint väder nu så man borde vara ute istället men i morgon skall vi åka till Jönköping och lämna in till second hand igen och mysa lite. Ha en fin kväll....      



Av Malin wiper - 6 maj 2011 12:01

     

Jag har inte tid att blogga så mycket nu för vi håller på att rensa i hela huset...  Min man har nu kört bort 3 lass till skroten och jag håller på att rensa i alla tyghögar som har legat huller om buller på vinden. Nu har jag massor av tättslutande plastlådor där jag lägger allt som skall vara kvar. I denna låda ligger tyger som skall användas. Jag tar ner påsar och lådor från vinden och står och rensar i köket.


   

Här har jag packat ner tyger som jag köpt på Mimmis Magasin och en del av detta är stuvbitar som jag fått av Mimmi. Sen kommer jag att ha en låda med halvfärdiga sydda saker.  


   

Jag håller också på att städa i min broschlåda. Dessa Röda Korsetnålar använder jag till sjuksköterskeklänningarna och såna finns knappt att få tag på längre för det är en gammal modell.


   

Jag har en vagn med hjul och tre lådsatser där jag har material till bl.a mina klädnypeklänningar och sköterskorna. Här har jag städat i en av lådorna och allt i denna använder jag till sköterskorna. Nu skall jag inte köpa nåt mer innan jag använt upp allt så jag kan börja med nåt nytt istället som inte är så betungande för min nacke. Jag är rätt yr nu och går omkring med kylgele på nacken och försöker ta många pausar.


   

Här ser man alla mina snedslåband i en av lådorna.


   

  roscher i form av frimärken i olika storlekar. Köpta på second hand naturligtvis... 




   

Här lite broscher som jag kommer att spara. Dom är rätt kraftfulla och rätt stora.


   

Här är mina broscher från kurser jag gått på inom vården. Den till höger är en brosch jag köpte i Venedig och den behåller jag. Jag får nog ingen tid att gå in på era bloggar i dag för jag har fullt upp. Tack för era kommentarer som uppskattas till max....  Nu skall vi äta och sen är det bara att fortsätta i högarna...   


Av Malin wiper - 6 maj 2011 08:17

   

När jag ändå var inne på Mimmis Magasin i går så tog jag lite bilder på nya saker som kommit in.


  

Den vita med svart och rött är nyinkommen och ser lite konstnärlig ut. Det är "Cult design".


  

Finns även i blomkruka

  

Ytterligare en variant.


  

Horredsplastmattan är verkligen fin och finns i olika färger och mönster.


  

Gästkrokar


  

Ytterligare krokar med kvinnligt motiv


  

Bord fullt med snygga saker. Jag har såna fina underlägg i samma färg och då köpte jag även till glas.


  

Detta är dukar i olika mönster och är lite spräckliga, verkligen läckra. Det är "Cult design" som varit framme igen.



  

I ena skyltfönstret hängde dessa häftiga färgglada panelgardiner. Helena är otroligt bra på att dekorera och sätta upp saker så dom drar till sig blickar.


  

Nya ljushållare för vägg.


  

Romantisk gardin med stora och små lila rosor. Tack Pisan för att du skrev i din kommentar att det är Pioner på gardinen och inte rosor som jag skrev...    


   

Tyg med grodor


   

Olika små böcker.


  

Dessa finns det fler sorter av än två


  

Nyhemkomna vykort.  


Ha en härlig fredag....   

Av Malin wiper - 5 maj 2011 16:18

 

 

Klicka här för att komma in på en sida där man kan läsa om The Cascades!. Dom var en amerikansk sånggrupp mest kända för sin hit "Rhythm of the Rain" från 1962.

 

Det har regnat lite i dag och känns kymigt. Jag vill helst lägga mig i sängen och se på en bra film...  Jag har blivit lite sämre i nacken igen sen vi började rensa och yrseln har kommit tillbaka lite så därför vilar jag rätt mycket mellan alla moment.

 

  

 

Klicka här för att kolla i vilken blogg jag såg dessa paraplyer. Dom kommer från en butik som heter fredflare.com

 


 


Av Malin wiper - 5 maj 2011 13:51

  

Här håller Helena på Mimmis Magasin upp sitt fina collage över förra stickcaféet. Detta hände sig 17/4 och jag själv var med och fotade. Glömmer alltid bort att jag själv kanske också skulle vara med på bild men Helena var så fiffig så hon tog en liten montagebild på mig som råkat komma med på bildskivan....    Naturligtvis fotade jag lite saker också men dom får jag ta i ett annat inlägg för bilderna måste jag fixa till först.


   

Dom har fått in lite saker som denna tjej tillverkar. Hon heter Anneli Andersson och tillverkar smycken och kort. Hennes mejladress är lite fel på kortet så här kommer den rätta: annelifelicia@hotmail.com på kortet så finns bara ett n med i anneli. Gå gärna in och kolla för det finns massor av motiv och dom är superfina.


Här följer lite av hennes kort

 

Detta föll mig verkligen i smaken och man ser ju hur konstnärlig hon är. 


  

Ytterligare ett i en helt annan stil 


  

  

Ett kort att ge en färdigbakad student. Jag köpte ett kort själv som jag glömde fota som nu ligger i ett paket till USA.


  

Studentmössetårta som bakas på Brödhuset Jag har själv inte tagit studenten utan gick ut och arbetade direkt men kom sen in på Folkhögskola och läste in lite ämnen. På den tiden fanns det arbete till alla och det var bara att välja, man ville ju tjäna pengar så snabbt som möjligt och kunna försörja sig själv. Det känns som tusen år sedan. Fick möjlighet att läsa in gymnasiet på 90-talet (med betalt från f.d arbetsgivare)  men hade såna problem med nacken så jag fick hoppa av. Hade ständig yrsel och migrän. Min man har tagit studenten 2 gånger. Sist i Katrineholm på KTH också på 90-talet.

 

   

En massa änglahängen i olika former och färger gör hon också som säljs hos Mimmis

 

Av Malin wiper - 5 maj 2011 08:19

  

Jag har fått denna award av min bloggvän Maya för att jag kämpar både med min blogg och min skadade kropp mm.


   

Tack snälla gulliga du...    Du själv kämpar ju på fast du har såna besvär av värk i kroppen mm.


Så här fint och rörande skrev Maya i en kommentar:    


Du får den för att Du ständigt kämpar med bloggen, med hemmet, med promenader och träning, njuter av livet och trots värken ändå är en god vän som är så mån om oss andra! Power Woman!... 


       


Jag skall skicka den till sju av mina vänner som också kämpar med krämpor med fibromyalgi och andra sjukdomar. Jag har svårt att ta ut 7 st eftersom så många fler har det kämpigt så jag ger en till er alla mina bloggvänner som kämpar och försöker hålla er flytande trots värk och motgångar. Även till er som inte har nån blogg men läser min.


Ni är alla som kämpar kraftkvinnor och kraftmän.


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards