Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2010

Av Malin wiper - 15 april 2010 13:21

            


Av Malin wiper - 15 april 2010 12:58

  


           


Detta är ett av Ritz konditoriserbjudande för dagen.

 

 

   


Ser dom inte fantastiska ut?...  Det finns att välja på pistagesmak på grädden eller naturellt.


   


   


Tänk att vårt lilla samhälle har en skomakare och skrädderi...  


           


Vaggeryds Folket Hus har en utställning nu på lördag och söndag. Vi skall försöka gå dit.

 

   

I Svenarum blir det en loppmarknad 17-18 april.   


           


Dan Hylander med musiker kommer att uppträda i Jönköping 23/4. Han var med samtidigt som Py Böckman i "Ray Montana Band" och var även ihop med henne några år.

 

Klicka här för att komma in på Dan Hylanders hemsida. 

  

 

Dan Owe Michael Hylander, född 21 juni1954 i Malmö, är en svensklåtskrivare, sångare och gitarrist.

Hylander debuterade redan år 1962 som tomtenisse i JulkalendernStorskogens tomtefamilj. På 1970-talet bildade han rockgruppen Raj Montana Band som kom att utveckla sig till hans och Py Bäckmans gemensamma kompband.

 

  

 

Klicka här för att läsa mer om honom.

 

  

 

Jag har haft en helt underbar mindfullnesspromenad i dag och tagit en massa kort men nu har jag gått över gränsen med mitt bloggande så jag får vänta med dessa bilder. klockan är bara 13.40 och jag har redan skrivit 6 inlägg....    Helt sjukt får nog söka hjälp....  Det var så vackert ute och jag upptäcker bara mer och mer detaljer och saker ute som jag inte sett förut. Jag har nu blivit beroende av detta och känner mig mindre och mindre stressad när jag går långsammare.

Av Malin wiper - 15 april 2010 11:39

  

Hon har även lite kläder för kvinnor.      

 

   

Det är mycket som går i vitt och det ser jättefräscht ut. 

 

   

 

Detta är en linnehandduk som det står tryckta snapsvisor på. tänk att sätta fram en sån vid varje bordskuvert istället för pappersblad på visor... En sån handduk korsta 149:- men då är den lite speciell. Det finns även en som har flera tryckta recept.        

 

   

 

Den här boken har jag inte sett där förr och den är hur fin som helst. Säkert många bra tips i den.      

 

 

  

 

Här följer nu lite bilder av en del av godiset dom säljer. Dessa klubbor kostar 2:-/st. 

 

 

       

 

       

Av Malin wiper - 15 april 2010 11:12

  


I går eftermiddag tog jag och maken oss en tur till Butik Ingelund. Det var ett tag sen sist. Nu hade dom ställt ut ett bord och två stolar som naturligtvis kommer från vårt legendariska "Byarums Bruk". Jag kan verkligen rekommendera att ni tar er en tur till Butik Ingelund om ni bor i samhället eller har vägarna förbi. Det ligger så vackert till och ägarinnan och hennes mamma är glada och trevliga personer som det alltid är roligt att träffa och prata med. 

 

  

 

Jag har länge gått och sneglat på denna väska i ståltrådsarbete så nu gjorde jag slag i saken och köpte den...  Den finns i en större storlek också. Jag köpte den sista lilla som kostar 260:- den stora kostar drygt 300:-. Jag skall ha aktuella tidningar i den och har nu ställt den vid soffan. Den är ännu snyggare i verkligheten.        

 

   

Hon hade fått in lite krukor, hjärta, ljusstake i cement som jag inte lyckades fånga riktigt på bilden. Dom ser häftiga ut i verkligheten.

Krukorna är i flera olika storlekar och kostar från 70-130:-. Hjärtat kostar 89:-.         

 

   

Här följder lite som finns till barnen och det är rätt mycket grejer.

 

         

 

                      

 

Det finns barntröjor med olika djurmotiv på.     

 

  

   

 

 

Av Malin wiper - 15 april 2010 08:12

  

 

Detta är ett konsthantverk som ni kan finna här . På sidan finns stengodslera, brons och betong. Konstnären heter Kjell Jansson. Ett bildspel visas på sidan av hans konst.

 

Vilka häftiga röster dessa tjejer har....  



Miss Li, egentligen Linda Carlsson, född 21 juli 1982 i Borlänge, är en svensk popsångerska och pianist. Miss Li spelar en typ av pianopop som bygger på en blandning av flera olika musikstilar så som blues-, jazz-, kabaré-, och folkmusik. Hon är ursprungligen från Borlänge, men är numera bosatt i Stenhamra.  Hon verkar inte ha nån hemsida och det är ovanligt.

 

            

 

 

Klicka här för att komma in på Amanda Jenssens hemsida.

 

             

Dessa röda handskar kostar otroliga 1.650:- då har man inte råd med nåt annat utan får gå naken....     Klicka här för att se andra svindyra saker. Jag ville bara åt bilden på handskarna som passar till inlägget men det är bäst att länka till sidan så man inte råkar illa ut...  

 

      

               

Av Malin wiper - 15 april 2010 07:42

   


Ännu en solig dag att njuta av randas framför våra ögon...  Jag undrar om nån använder "randas" numera...  googlade på ordet och ser att många använt ordet i sina bloggar...  jag tycker det är ett fint ord, det är så många ord som försvunnit och ersatts med andra och för det mesta tycker jag att det är till nackdel.

 

               

 

Allt börjar bli Amerikaniserat, än om jag kan Engelska rätt bra så har jag gjort en del misstag på sista tiden. Ett av dom var när jag trodde att jag köpt hårbalsam  som sen visade sig vara en stylingprodukt. Det skulle sättas i håret...    efter att man handdukstorkat det och sen sitta kvar medans man stylade håret....  det gäller att läsa igenom ordentligt på förpackningarna. 


           


Ett sånt här databord måste jag skaffa till min man och mig. Det fattas bara en toalettstol så är lyckan komplett...  

 

  

 

Här en Kanadagås som jag fotade i går när jag var ute på min lååååååångsamma promenad...  

 

Kanadagås (Branta canadensis) är en fågel inom släktgruppen gäss med sin ursprungliga utbredning i Nordamerika men som genom introduktion nu har en stor population i Europa och även på Nya Zeeland.

 

          Nu önksar jag er alla en fin och givande dag...    

 

 

Av Malin wiper - 14 april 2010 16:33

  


Efter att jag varit till handelsträdgården så promenerade jag en stund. Efter det gick jag ner mot kvarnen och vattnet. Fick sån lust att bara gå omkring vid vattnet och njuta av hur fint det är där. Jag satt mig på en bänk en stund och bara slappnade av och kollade ut över sjön där inte så mycket änder och andra fåglar finns just nu.      

 

  

 

Jag satt mig på den här bänken som stod i en dunge lite undanskymt. Bilden ser lite knäpp ut eftersom ett halvt tefat som det hette förr, sånt man åker på i snöiga backar. Det ser ut att sväva i luften (passande) men låg på bänkslutet.

 

   

En liten andhane fick jag ändå ett kort på.

 

   

Helt plötsligt kom jag att tänka på sångaren Roy Orbison. Han var verkligen stilbildande med sina svarta kraftfulla glasögonbågar. På sista tiden ser jag många män både på tv och i stan som har annammat detta mode.       

 

    

Nu fick jag sån lust att sätta in ett klipp med honom. Han har en tidlös röst och en egen ton. Tyvärr dog Roy Orbison 1988 endast 52 år gammal i en hjärtattack. Han var en Amerikansk musikartist, kompositör och sångare. Hans image gick aldrig att ta fel på, nästan alltid klädd i svarta kläder, solglasögon av modellen "Ray-Ban Wayfarer och en gitarr av märket "Gibson". Hans genombrott kom 1956 när han sände en demo av låten "Ooby Dooby" till skivbolaget Sun Records, låten spelades in och blev en hit.

 

 

 

Klicka här om ni vill läsa mer från wikipedia om Roy Orbison.

 

Syrran har skrivt en jättebra recension i Mark Bladet för ett tag sen då hon var och såg en föreställning med en Roy Orbisonimitatör som var otroligt bra. Om ni vill gå och kolla så finns den i v 13 sidan 29. Mark Bladet står under medialänkar på höger sida.

 

     

Av Malin wiper - 14 april 2010 13:58

  


Här ser ni "Vaggeryds handelsträdgård" som är jättestort. Under alla dessa år så har dom hållit en hög kvalitet på sina växter och köper man där så vet man att det håller hela sommaren,  en som jag som inte har några gröna fingrar kan klara av blommorna utan att vara proffs.

 

   

Jag fick lov att fota inne i växthuset och ni ser ju vilka långa rader med växter som tronar upp sig. 

   

Snart är det dax att börja plantera lite.  

 

   

Dom har alltid många fina färdiga grupper också.

   

 

    

Det gick inte att få fram på bilden hur häftiga dessa är. Silver och kopparfärgade och glansiga 

  

 

Vaggeryds Handelsträdgård ligger på Esplanaden 4. Dom har ingen hemsida. Jag är inte så nöjd med bilderna och urvalet jag gjorde så det får bli lite finare nästa gång. Hade för bråttomt som vanligt...   

 

     

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards