Öppen Ridå

Alla inlägg den 11 april 2010

Av Malin wiper - 11 april 2010 12:41

  


Det var inte många filmer som gick mitt på dan, det brukar vara bättre. Fanns bara en film vi inte sett och det är en Norsk lite dogmaaktig som Stellan Skarsgård har en huvudroll i. Jönköping har nog den tråkigaste filmstaden jag besökt. Stolarna är låga och nedsuttna och blir det nåt fel som för oss i går så blir man nedklubbad direkt om man klagar. Nästa gång går vi till vårt eget Folkets hus eller åker till värnamo.

 

             

 


Den norska filmen "En ganska snäll man" med Stellan Skarsgård i huvudrollen har fått pris i Berlin. Det är läsarna av dagstidningen Berliner Morgenpost, stadens näst största, som tycker att filmen är den bästa i filmfestivalens huvudtävlan.

 

             

 

Det lilla vi hann att se av filmen så var både Stellan Skarsgård och dom Norska skådespelarna helt fantastiska. Tyvärr så var det en dålig kopia av film dom visade och text och bild hoppad upp och ner. Har man en nackskada som jag har så blir man ännu mer yr och illamående när inte bilden är stilla. Min man for också illa trots att han inte har min skada.

 

  

 

Till slut höll jag på att kräkas så då var vi tvungna att gå ner och kontakta personalen. Min man pratade med tejen i kassan och hon blev lite sur och menade på att vi hade ju gratisbiljetter...  Det var nästan lika dumt svar som syrran fick när vi var ute och åt tillsammans i Helsingborg.

 

           

 

Kul animering från Vickes.    

 

Köttet var segt och syrran klagade och servitrisens svar var detta: Det är inget vi kan rå för eftersom en del kor är stressade och köttet kan bli segt.... . Vi hade fått fribiljetter när vi tog 4 nummer av Amelia för 100:- så helt fria var dom inte. Till saken hör ju att dom andra i biosalongen inte hade fribiljetter. Dessutom var övrig kvalitet på filmen helt urusel. Jag kommer ändå att se filmen genom att hyra den så fort den kommer ut. Det stämmer så väl detta med att vi har inga rättigheter längre bara skyldigheter.

 

 

 

Efter många om och men så fick vi en ny biljett inte två. Min man skall skriva till biografens chef. Dom som stod i kön bakom oss verkade hålla med för flera klagade på dom obekväma fotöljerna och annat. Det värsta av allt var en skylt på disken där det stod att en viss film visas trots en stor repa på mitten av bilden hela filmen...  men inget avdrag på biljettpriset.

 


Av Malin wiper - 11 april 2010 11:42

        

 

Klicka här för att komma in på Candy Dulfers hemsida.

 

            

 

Candy Dulfer är en Holländsk smooth jazz altsaxofonist. Hon började spela redan vid 6 års-ålder och har haft ett band som heter "Funky stuff".

 

Klicka här om ni vill läsa mer om henne.

 



  


Klicka här för att kolla vart jag hittat denna gamla saxofon. Stället heter "Musikgaraget" dom säljer instrument där.

Av Malin wiper - 11 april 2010 11:13

  


Här ser ni Café Non-stop i Habo på utsidan. Vi har varit där några gånger och alltid blivit nöjda. Kl. var 13.30 och dom stängde 14.00 så vi hann sitta en stund och mysa. Andra fik stänger mycket tidigare på lördagar.

 

Klicka här för att gå in och kolla vart Caféet ligger 

 

  

 

Här lite av fikabrödet och smörgåsar finns på andra sidan. Vi valde att ta varsin croissant och hade vi velat så hade vi fått med både ost och skinka emellan men det var inte länge sen vi ätit så vi tog den som den var.

 

  

 

Hon som äger stället är alltid vänlig och tillmötesgående och har bra bröd och ett sånt ställe kommer man alltid tillbaka till. Det är ett härligt ljus inne i lokalen som gör att man mår väldigt gott. Det är lagomt stort så det blir lite intim stämning. Hon serverar även lunch bl.a goda pajer och annat. Alla second handställen var stängda redan så nästa gång måste vi vara ute mer i tid.

 

  

 

Både kaffe och croissanterna var supergoda. Vi bara njöt och satt och kollade ut på samhället som är jättefint och lagomt stort.

 

Croissant ( lyssna ), ett franskt bakverk av smördeg ofta förknippat med Frankrike. Bakverket äts vanligen till frukost. Observera att croissanter inte bör förväxlas med gifflar trots den slående likheten med vissa typer av dessa.

     

 

Ordet croissant kommer av det franska verbet croître, som betyder växa, tillta, öka. Kopplingen till det ordet är att en croissant till formen ser ut som en nymåne, alltså en måne som växer, tilltar, ökar. Ordet kan även förknippas med smördegen som växer när bakverket gräddas i ugnen

 

  

 

I fönstret hade hon ställt dessa fina gamla kaffekannor med märket "Rörstrand". Såna serverades det kaffe i förr på alla konditorier som det hette då. Dom har som en liten droppränna i pipen så inget kaffe spills ut. Dom var väldigt väl bibehållna och vackra.      

 

   

 

Utanför på torget så står denna fontän. Den har inget vatten än så länge så det skall bli kul att se hur den funkar i sommar.

 

   

 

Det här fina gamla huset vid vattnet åkte vi förbi på vägen mot Bankeryd, Habo.

  

Av Malin wiper - 11 april 2010 09:22

  


I dag fyller min systers man år och Mr T och jag hoppas du får en toppendag. Vi har nyss sjungit för honom på telefon och det lät hellre än bra än om min man och jag sjunger stämmor fint tillsammans. Tyvärr orkar vi inte åka dit men vi kommer så småningom. Du är verkligen värd en toppenfödelsedag. Hipp hurra för dig i dag...      

 

               

 

 

Vi hann en sväng till Habo också som ligger bortanför Bankeryd. Vi fikade där på "Café Non-Stop" som jag skriver om i nästa inlägg. 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards