Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2010

Av Malin wiper - 21 april 2010 10:19

  

I går gjorde vi slag i saken och köpte biljetter till en konsert med Göran Engman, han från (skärgårdsdoktorn). Han är en otroligt bra Elvistolkare och kör för utsålda hus i landet med sin show. Min väninna ia som är med i en jättebra kör har för nån månad sedan körat bakom honom och han berömde deras kör. Hon sa att han var en jättetrevlig och ödmjuk människa. Hon och dom andra i kören lärde känna honom lite eftersom dom tillbringade hela dagen tillsammans. Han sa till kören föret showen att dom skulle göra sitt bästa och lite till. När konserten var slut så sa han till dom: ni gjorde lite till och ännu mer...    

 

              

 

Hon sa att han var så bra i verkligheten så hon tyckte verkligen att vi skulle gå så fort han kom i närheten av vår bygd. Biljetterna kostar bara 150:-/person och vi åkte till biblioteket med förhoppningen att det skulle finnas kvar några och det gjorde det, trots att konserten är i dag.

 

   

Konserten går av stapeln här i Åkers kyrka 1 mil från oss kl. 19.30

 

          

 

Så här ser han ut på scenen. Föreställningen heter: Always on my mind. 


 

Per Göran Bertil Engman född 4 maj1953 i Västervik, Småland, svenskskådespelare.

Göran Engman jobbar just nu, 2010, på Uppsala Stadsteater och tillhör den fasta ensemblen. Just nu turernar han runt med Riksteatern Elivs - Always on my Mind! I över tio år har Engman varit känd för sin Elvis imitation 

          

 

Klicka härför att läsa en recension från konserten. Idel bra lovvord.

 

klicka här för att komma in på Göran Engmans hemsida 


 

Jag kommer att jaga honom efterråt....   för en autograf till både ia och mig. Hon glömde att ta autografer och så kan det gå när man har fullt upp med att öva...    

 

 

 

Tyvärr finns det inga perfekta klipp från hans konserter men detta är det bästa jag kan hitta.

 

   

En bit ifrån kyrkan så ligger dessa kyrkbodar som var till för kyrkbesökare förr. Dom kom långväga ifrån och fick övernatta i dessa. 

 

Av Malin wiper - 20 april 2010 18:58

             

 

Klicka här för att gå in på Cornelis hemsida som är jättefin. Han är också en saknad artist med en personlig röst. Jag gjorde nåt fel med länken men nu går det att gå in på hans hemsida genom att klicka på "här" första raden. 

 

  

 

Klicka här för att kolla på gitarrer

 

Cornelis Vreeswijk, född 8 augusti 1937 i IJmuiden, Velsen, Noord-Holland, Nederländerna, död 12 november 1987 i Katarina församling, Stockholm, var en nederländsk-svensk trubadur, kompositör och poet som, efter sin död, kommit att anses som en av Sveriges största trubadurer tillsammans med Carl Michael Bellman och Evert Taube


Av Malin wiper - 20 april 2010 17:52

  


Så här ser det nu ut i vår pyttelilla förstuga innan man kommer in i hallen. Jag har satt lite pynt ovanpå skoskåpet. Spegel kommer från IKEA och den går att fälla upp och hänga på en krok också. Vi var till second hand i Skillingaryd i dag för att lämna 3 påsar som vi rensat ut från vinden. Då köpte jag denna vita kruka för 10:- till min nya pelargonblomma. Ljushållaren till höger i form av en krona är en ljushållare som jag köpte på Butik Ingelund på rea.     

 

   

Så här ser det ut utanför second hand i Skillingaryd. Huset ligger på torget.  

 

   

Tänk vad dessa keramiktavlor mist i värde. Det hänger en hel vägg full med liknande tavlor som inte blir sålda.

 

   

Det är jättekallt ute så vi måste ju bara fika....  in i värmen på Jonssons konditori som ligger i detta fina hus. Vi har inte varit där på flera år.

 

Klicka härför att komma in på deras hemsida.

 

   

Här satt vi och späkte oss...  Jag tog en kaka doppad i mörk choklad med en slags citronkräm emellan, den var jättegod. Min man tog ett kaloririkt wienerbröd...   

 

    

Nu har dom fina skulpturerna i gjutjärn blivit synliga igen när snön smält. Dom är gjorda av Gunnar Svensson och det är en hel rundel med olika konstellationer. 

 

  

 

Av Malin wiper - 20 april 2010 14:04

  

Här ser ni handelsträdgårdens förre ägare som fortfarande vid 88-års ålder är i full gång än om hans son med familj har tagit över. Jag kunde aldrig gissa att han hade uppnått en sån hög ålder. Han började som 15-åring på en blomsteraffär. 1950 stod han på torget i Borås och sålde blommor. 1957 öppnade han blomsteraffär i Vaggeryd. Nu sen många år har han detta fina välskötta växthus. Det kommer folk från andra städer och handlar där för då vet man vad man får.

 

      

Han har tävlat i båskytte och blivit Svensk mästare i sporten. Han var med i ett tv progam som heter "Pilen". Folke har haft turen att få vara frisk och hållit sig i form med mycket motion ända sen barndomen. Han och dom andra är så tillmötesgående och man får alltid den hjälp man behöver. Jag njuter av att gå inne i växthuset som är jättestort med flera olika avdelningar. Handelsträdgården har funnits sen 1934 (mindre skala) men Folke tog över i början på 60-talet. Ett tag hade han både handelsträdgården och

blomsteraffären.          

 

Klicka här för att gå in och se sidan där han är representerad som  "Uppmärksammade bågskyttar" i Sverige. Han är på bilden längst till vänster och har stort lockigt hår och heter Folke Bertil Tropp. Det gäller dom från 1961-1970.

 

  

 

Jag frågad honom om vad detta är för träd men han kom inte ihåg namnet. Det är i alla fall mer än 30 år gammal och det kommer massor av vita blommor när det är dags för blomning.

 

     

 

  

 

   

Det finns hur mycket som helst att fota...  

 

här för att gå in på ett ställe som sålt bågar till bågskytte sedan 1975. 

 

Av Malin wiper - 20 april 2010 12:30

  


Jag är bättre i dag och tabletterna verkar hjälpa. Jag lovade att visa vår vindflöjel på hustaket. Den är inte så fin längre hästen har blivit lite luggsliten.

 

  

 

Vi har varit till vår handelsträdgård och nu har jag planterat 3 blommor i brödkrukan från loppis och ställt på bron. Jag tycker det blev rätt bra. Med jorden dom har på handelsträdgården så håller blommorna jättelänge, det är prima kvalitet. Jag kunde bara sätta tre blommor i för sen kommer knopparna att brista och krukan blir full. Nu skall jag sätta lite mer blommor men inte i våra största än för det är lite för kallt.

 

  

 

Har även gjort i ordning på vårt gamla skrivbord som står på altanen. Detta har vi fått av syrran och hennes man. Jag använder det jag köpte på loppisen. I mässingskrukan köpte vi en pelargon som kommer att bli jättefin och lite mot orange. I den lilla på bänken satt jag styvmorsviol.

 

   

Köpte en prydnadssnigel som jag satt i den lilla krukan.

 

   

Denna rosa mårbacka pelargon är flera år gammal och stor som ett litet träd.

Klicka här för att läsa om pelargonsläktet        

 

   

Här är en sektion i växthuset med bara pelargoner som inte slagit ut än.

 

n vacker stor kruka med pelargoner. Nu har jag väl ändå blivit helt besatt av pelargoner...   

 

 

  

 

   Den här pelargonen är jättefin och trädgårdsmästaren sa att han kallar den vit/röd. Jag tror att den skall få stå på vårt skoskåp i hallen men med en fin kruka. 

  

 

KATTSTUDIE

 

Dom hade en jättefin vit honkatt som var överallt i växthuset och alla blev begeistrade (till sig) och vi klappade och hade oss som galningar...      

 

   

Här sitter hon på disken

 

     

Hon blev väldigt förtjust i denna blomma...  

 

  

 

Här blir hon kliad av min man... 

 

  

 

Nu måste jag bloggvandra och sen vila en stund för jag blir lite hög och hyper av allergin än om jag inte har så ont i halsen nu. Konstigt att jag ändå kan vara så pass pigg i dag när jag låg halva dan i går och hade både frossa och en förlamande trötthet. 

 

Fortsättning följer på detta inlägg...................... 

 

 

Av Malin wiper - 20 april 2010 08:33

         

 

Här sjunger Björn Afzelius till bilder av pelargonior. Tänk att det är hela 11 år sedan han gick ur tiden. Jag kunde inte lyssna på hans musik utan att börja gråta men nu går det bra igen. Jag saknar hans, röst, texter och engagemang.

 

        

 

Björn Svante Afzelius, född 27 januari 1947 i Huskvarna, Jönköpings län, död 16 februari 1999 i Göteborg, var en svensk sångare, kompositör, textförfattare, romanförfattare och gitarrist, som sålt 2,5 miljoner album i Norden. Han var son till konstruktör Svante Afzelius och Ulla, född Petersson

 

      

 

Förr var det mest äldre som gillade pelargoner men nu är dom älskade av alla åldrar. Klicka härför att komma in på en sida för "Pelargoner för nybörjare".

Förr såg man bara två sorters pelargoner hos folk men det finns ju hur många sorter som helst. 

 



Jag känner hon som gjort detta bilspel och tycker att det är jättebra och man njuter av alla dessa olika pelargonior.    

       

Av Malin wiper - 20 april 2010 07:56

  

 

Jag var nog lite halvt förvirrad i går eftersom jag skrev att det var askan som gjorde att jag blev dålig...  då borde min man ha blivit det också som har både kol och astma...  Mr T lyste med en ficklampa för att kolla min hals och den var knallröd så det är nog en förkylning. Jag pratade med syrran och hon hade också besvär med halsen med likannde symptom. Sen skrev jag att jag skulle ta pollentabletter i 7 dagar...  dom kan man ta i 3 månader men hjälper dom inte efter 7 dagar då är det nåt annat. Detta är en rättelse... 

   .

 

       Klicka härför att komma in på en sida där det finns lite råd att få vid halsont. Jag brukar ta lite glass för att kyla ner halsen och det lindrar bra. Det står även där att man kan göra så.                 

 

Känner mig lite bättre så här på morgonen men har lite rethosta så nån cykeltur är utesluten men jag skall försöka ta min långsamma promenad och testa för jag fortsätter med pollenmedicinen för säkerhets skull eftersom dom lindrade lite. Nu blev det en hel roman här...  

          

 

Nu skall jag göra mig iordning innan det blir för sent och jag för trött. Min man skall träffa ordföranden i museieföreningen i dag 11.00 han tycker det är så roligt att vara medlem där och  han trivs med dom intressanta och trevliga människorna.

 

 

Ha nu en riktigt fin tisdag därute i verkligheten och även i cyberrymden...       

 

  

Av Malin wiper - 19 april 2010 16:58

  

 

Klicka härför att komma in på Secret Gardens hemsida.

 

        

 

Secret Garden är en norsk-irländsk musikgrupp som vann Eurovision Song Contest 1995 för Norge. Vid framträdandet i Eurovisionfinalen i Dublin stod Gunnhild Tvinnereim, Fionnuala Sherry, Rolf Løvland, Hans Fredrik Jacobsen samt svenska Åsa Jinder på scenen



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards