Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2010

Av Malin wiper - 10 april 2010 09:51

  


Nu funkar det för oss båda ute på nätet. Routern på bilden har min man uppgraderat med ny firmware. Han skall göra detsamma med den nya routern som vi får byta till om den gamla inte funkar igen.

 

  

 

I går när han var till Jönköping så köpte han denna strömadapter istället för den gamla som tydligen gått sönder. Tur att han kan fixa med sånt för jag fattar ingenting. Egentligen borde man lära sig allt som man måste för att vara på nätet för fel uppstår hela tiden.

 

  

 

Jag nyss duschat och gör mig nu iordning för utgång. Det är möjligt att vi åker ut en sväng och ser oss omkring. Det är 4 grader varmt och sol till och från. Det är även möjligt att vi går på bio för vi har två fribiljetter som vi vill utnyttja.

 

  

 

Läste att författaren Kerstin Thorvall gått ur tiden 84 år gammal. Hon var verkligen en fri själ när hon var i sin krafts dagar. Hon levde livet fullt ut och blev ofta hårt ansatt. Hon skrev en del böcker som retade upp folk. Jag har följt henne genom tv i alla år. Hon hade det inte lätt på slutet och avskydde att bli gammal och behöva ha hjälp för allt och vem skulle inte känna så. Att bli gammal är ingen höjdare och att sen bli gammal och sjuk...  

 

            

 

Jag är själv ingen bokläsare för jag har för dåligt tålamod och svårt med koncentrationen sen jag brände ut mig. Mitt synfel gör att jag har svårt att fokusera på texten och det har blivit värre med åren. Jag håller mig till filmatisering av böcker. Min man har inte läst nåt av henne trots att han läst det mesta. Jag har i alla fall följt henne i debatter och annat så lite vet jag i alla fall. 

       

  

Kerstin Hilma Margareta Thorvall, född 12 augusti1925 i Eskilstuna, död 9 april2010 i Stockholm, var en svensk författare, illustratör och journalist.

Kerstin Thorvall utbildade sig till modetecknare på Beckmans 1945-1947, och hon debuterade som författare 1959 med Boken till dig. Hon har därefter gett ut såväl barn- som vuxenlitteratur och varit kåsör i Veckorevyn och Damernas värld 1966-1975

 

Klicka här för att läsa vad twittrare skriver    

 

                

 

Av Malin wiper - 10 april 2010 08:21

               


I natt har jag då i alla fall sovit som en stock. Tack för alla fina kommentarer som väntade mig här. Ni är för gulliga det värmer mitt gamla hjärta...    Nu har vi ätit frukost och solen börjar titta fram igen. I går fick jag ett godisåterfall. När jag var till ICA efter min promenad så såg jag att Lindts kommit ut med en ny choklad som hade nåt slags krämigt innehåll.

 

                                 

 

Jag tänkte att jag skulle ta en bit nån gång då och då. Öppnade och tog en ruta och den satte igång mitt sötsug med sån kraft att jag åt upp hela kakan snabbt som ögat....  sen mådde jag inte bra varken fysiskt eller psykiskt...  det måtte ha varit mer än 1000 kalorier i denna kakan tyvärr. Så nu är det bara att ta nya tag.

 

                                   


klicka här för att komma in på Lindts sida där denna dessertchoklad finns. Den heter "Chocolat Lait" äter man en eller två bitar så är den jättegod men sen blir den för söt.

 

 

   


Så här ser den ut och passar ypperligt att bjuda på och kan även avnjutas till en kopp kaffe av alla dess sorter. 


       Hoppas ni alla får en fin lördag...   

Av Malin wiper - 9 april 2010 16:29

  


Mr T fick åka ensam till Jönköping. Han var tvungen att åka dit för hans apparat som han har för sin sömnapné hade gått sönder. Jag skickade med honom kameran så han fick ta lite kort åt mig. Det blev så bråttomt eftersom han som har hand om detta med dessa "Cpap" apparater slutade sitt jobb redan 14.00 så jag hann inte göra mig i ordning och kan inte stressa när nacken är dålig för då blir jag superyr...  

 

  

 

Jag var in till "Mimmis magasin" en sväng i dag också. Där på väggen hängde denna fjäril i ett stålmaterial. Den såg rätt mäktig ut.           

 

  

 

Dessa fina värmeljushållare i två färger kostar 50:-/st och det finns även djupa fat i samma stil som man kan ha frukt el annat i.

 

   

 

Upptäckte dessa läckra ljushållare som går att pussla ihop som man vill. Riktigt snyggt och spännande. Dom går att pussla ihop med vasen också som står bredvid och hör till.

 

  

 

Detta känns väldigt stilrent och fint.  

 

Av Malin wiper - 9 april 2010 12:37

  


Jag gick in och kollade kläder hos "Selma" dom har fått hem mycket nytt nu inför vår och sommar. Gillade detta i skylten men skulle aldrig själv kunna ha ensemblen till vänster. kappan skulle gå men inte blusen som då skulle få min päronformade kropp att bli lite mer "Barbapappa"   

 

           Jag fick lov att fota dessa kläder på skyltdockan. Tyvärr blev bilden för mörk och jag fick inte till den i fotoprogrammet. Kjolen är jättefint klockad och jumpern är tvärrandig.

 

   

 

Här ser man lite bättre hur jumper/blusen ser ut och smycket i halsen passar jättebra till. Jag provade jumpern men skärningen passade inte på mig.

 

     

 

Klicka här om ni vill gå in på sidan som har dom annorlunda hängarna som ser ut som skjortkragar.

 

           

 

Dessa jackor i olika färger tronade upp sig utanför hos Selma.

 

  

 

 

Av Malin wiper - 9 april 2010 08:16

  


Ja då var det fredag igen och veckorna bara rusar iväg. Vi har rätt grått så här på morgonen men det brukar skina upp efter ett tag. I dag är jag lite bättre men får behandla nacken lite extra. Vi skall försöka åka till storstan med lite saker vi rensat ut från vinden. Det gjorde susen att jag vilade i går.

 

  

 

Den här skylten satt på ett plakat för ett "spa" och jag håller verkligen med så det är synd att alla inte får vara friska och njuta av livet. Jag har själv aldrig varit på spa så man kanske skall höra vad det kostar och testa. Spat som denna skylt hängde utanför ligger inte så långt ifrån där vi bor.

 

   

Klicka härför att gå in på sidan där jag hittade denna bild

 

Klicka härför en sida med Amerikanska bilar

       

 

Av Malin wiper - 8 april 2010 16:38

        

 

Klicka här för att komma in på Björn Skifs hemsida

 

Denna låt är lite nostalgi för mig och jag gillar Björn Skifs som nu kommit ut med med både en bok och en ny cd från senaste turnen. Läs här om detta



        

Av Malin wiper - 8 april 2010 15:55

  


Jag är inte riktigt i form i dag. Kroppen värker och jag är tung i huvudet. Försöker bara slappna av och sköta om mig. Min man är på Arbetsförmedligen dom har en informationsträff som kommer att återkomma några gånger. Nu hör jag att han är hemma igen och vi skall ta oss en kopp kaffe. Jag klarade inte av att gå min promenad i dag när jag känner så här så det är bara att ta nya tag i morgon. Det går lite upp och ner men jag har vant mig. Vi skulle behöva komma iväg till second hand med lite grejer och vi vill helst lämna in till vår favoritbutik i Jönköping, får se om vi orkar i morgon. Mina tankar har gått till en familjemedlem som gått igenom en grej i dag      

 

      

 

Jag lånade en animering av Vicke som är duktig på sånt. Dom orden borde jag ta till mig som har noll tålamod...    

 

  

 

När jag växte upp så fanns det såna här dricksfontäner lite överallt utplacerade både utomhus och inne på många ställen. Undrar om dom är helt borta nu. Dom finns säkert på kontor men i ett annat utförande. Förr så fick man trycka på en knapp på sidan och det kom upp en stråle som på bilden. Det är så mycket som försvunnit av bara farten och man har inte hängt med riktigt förrens faktum är fullbordat. Ibland blev man så arg för strålen var för låg och det krånglade till det....  

 

   Klicka här för att läsa mer om dricksfontäner. När jag gick i skolan så fanns det alltid några stycken utplacerade.

 

        

 

Av Malin wiper - 8 april 2010 13:56

      

 

Jag har sett en katastroffilm som heter "The Storm" från 2009 i regi av Bradford may.

 

                       

 

I Rollerna:

 

David James Elliott, Ella Thomas, Erin Chambers, James van der Beek, Luke Perry, Marisol Nichols, Rebeka Montoya, Rich Sommer, Richmond Arquette, Teri Polo, Treat Williams.

 

           

 

På en given signal slår naturens krafter tillbaka - ett duggregn växer till ett katastrofalt skyfall, varma vindar förvandlas på ett ögonblick till isande kyla och utanför Amerikas kust bildas den största tropiska orkan som någonsin drabbat mänskligheten. Nedräkningen har börjat, till den storm som kommer att ödelägga världen.

 

  

 

Nu tror man ju att detta är en toppenfilm och jättespännande...men icke...  Trots så pass många bra skådespelare så blir det platt fall. Jag blev helt enkelt uttråkad och tempot var långsamt med en utdragen handling. Det fanns absolut ingen magi i denna film tyvärr. Jag fick dela upp filmen på tre gånger för att inte tappa intresset helt. Detta är en av dom få gånger då jag sågar en film rejält. Dom bygger upp en katastrof under hela filmen som kommer av sig helt. Lite hysteriskt faktiskt.

 

         

 

Istället för en filmrulle eller annat får den en såg/hammare så betyget blir 1 av 5 möjliga

 

        

 

Det ser spännande ut på trailern men för mig var filmen en flopp...  

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards