Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2010

Av Malin wiper - 12 april 2010 15:07

           


Min man kom hem med tre filmer som han köpt på vårt "Video Hollywood" priset var 99:- för alla tre. Denna ovan "Kiss Kiss Bang Bang" trodde jag skulle vara en riktig skitfilm när jag började titta på den. Filmen som är en action/komedi från 2000 är en riktig höjdarfilm som jag satt som klistrad vid hela tiden och bara mådde bra. Stellan Skarsgård och Chris Penn är helt fantastiska i filmen. Jag trodde inte att Stellan Skarsgård kunde spela en sån rolig karaktär. Här visar han verkligen vilken mångfacetterad skådespelare han är.

 

  

 

För regin står Stewart Sugg och jag måste säga att han fått till en närvaro och nerv i sin filmregi. Filmen blir bara bättre och bättre ju längre man ser på den. Sen gör alla dom andra skådespelarna ett bra jobb också så filmen som helhet har allt man kan begära. Jag har inte nog med superlativ för denna film...  

 

         

 

Tyvärr så gick Chris Penn bort redan 2006 så han blev bara 41 år gammal. Hans tidigare drogproblem och övervikt sägs ligga bakom hans för tidiga död. Dödsorsaken var förstorat hjärta. Han är bror till skådespelaren Sean Penn som rönt många framgångar på filmduken.

 

  

 

HANDLINGEN:

 

Felix har tröttnat på att döda folk. Men även en ex-yrkesmördare ska ju ha något att göra, så i väntan på något bättre gör han ett försök i barnpassningsbranschen. Nu är kanske inte ?barn? det rätta ordet för den utvecklingshämmade unge man han får i uppdrag att passa.

 

  


Bubba är nämligen 34 år gammal ? men har tillbringat hela sitt liv inlåst på sitt rum. Därför tycker Felix att det
är hög tid att grabben får upptäcka världen utanför pojkrummet, och tar med sig Bubba på en bar ? där han snabbt får smak för både kvinnor och sprit.

 


Men när de har det som trevligast börjar kulorna vina kring öronen på dem. Felix gamle arbetsförmedlare har beslutat att det är högst olämpligt att Felix går runt och visar sig på stadens gator. Han vet helt enkelt för mycket. Så nu har stadens övriga yrkesmördare fått i uppdrag att likvidera honom...

 

Filmen kan inte få annat än högsta betyg av mig som är 5 filmkameror av 5 möjliga...  Jag både skrattade, grät och njöt...  


              


  


Detta är Moheda bio som drivs ideellt av Moheda scoutkår.

 

Klicka här för att gå in på biosidan. 

           

Av Malin wiper - 12 april 2010 08:55

  


I lördags när vi var ute i storstan så fick vi frosseri och fikade två gånger...  Först var vi till Habo och sen ett tag efterråt till Café Lakatos. Det blåste och var kallt i lördags och affärerna stänger tidigt och på Lakatos är det varmt och gott...  Vi tog ett nytt gott te och två mörka chokladtryfflar var. Sen kom Maria Lakatos och frågade om vi inte ville provsmaka en ny glass med tiramisusmak...  vi klarade inte av att säga nej och den var supergod.

 

  

 

Vi fick hela skålen full...  Tyvärr så fick jag IBS i går av allt frossande så vi kunde inte åka tillbaka till Café Lakatos i går då dom hade musikunderhållning. Nu är detta bara mitt fel för jag skall kunna säga nej och ha den diciplinen. Nu är det måndag och jag börjar på ny kula. Min man skall som vanligt till museieföreningen och umgås lite, han är även webbansvarig där.

 

Klicka här för att få ett recept på "Tiramisu"

 

  

 

Mr T har kört bort en massa skrot från vårt plåtskjul och nu är det bara detta kvar som skall rensas. Det finns flera stora fina krukor som jag skall sätta blommor och ställa på eller nedanför yttertrappan. Lite blomlådor som också skall upp. Vi måtte ha mått dåligt inann snön kom eftersom vi ínte plockat in grejerna.

 

   Nu önskar jag er alla en härlig måndag. Här har vi strålande solsken och varmare än i helgen. Jag skall snart ta min långsamma promenad...   

 

 

Av Malin wiper - 11 april 2010 12:41

  


Det var inte många filmer som gick mitt på dan, det brukar vara bättre. Fanns bara en film vi inte sett och det är en Norsk lite dogmaaktig som Stellan Skarsgård har en huvudroll i. Jönköping har nog den tråkigaste filmstaden jag besökt. Stolarna är låga och nedsuttna och blir det nåt fel som för oss i går så blir man nedklubbad direkt om man klagar. Nästa gång går vi till vårt eget Folkets hus eller åker till värnamo.

 

             

 


Den norska filmen "En ganska snäll man" med Stellan Skarsgård i huvudrollen har fått pris i Berlin. Det är läsarna av dagstidningen Berliner Morgenpost, stadens näst största, som tycker att filmen är den bästa i filmfestivalens huvudtävlan.

 

             

 

Det lilla vi hann att se av filmen så var både Stellan Skarsgård och dom Norska skådespelarna helt fantastiska. Tyvärr så var det en dålig kopia av film dom visade och text och bild hoppad upp och ner. Har man en nackskada som jag har så blir man ännu mer yr och illamående när inte bilden är stilla. Min man for också illa trots att han inte har min skada.

 

  

 

Till slut höll jag på att kräkas så då var vi tvungna att gå ner och kontakta personalen. Min man pratade med tejen i kassan och hon blev lite sur och menade på att vi hade ju gratisbiljetter...  Det var nästan lika dumt svar som syrran fick när vi var ute och åt tillsammans i Helsingborg.

 

           

 

Kul animering från Vickes.    

 

Köttet var segt och syrran klagade och servitrisens svar var detta: Det är inget vi kan rå för eftersom en del kor är stressade och köttet kan bli segt.... . Vi hade fått fribiljetter när vi tog 4 nummer av Amelia för 100:- så helt fria var dom inte. Till saken hör ju att dom andra i biosalongen inte hade fribiljetter. Dessutom var övrig kvalitet på filmen helt urusel. Jag kommer ändå att se filmen genom att hyra den så fort den kommer ut. Det stämmer så väl detta med att vi har inga rättigheter längre bara skyldigheter.

 

 

 

Efter många om och men så fick vi en ny biljett inte två. Min man skall skriva till biografens chef. Dom som stod i kön bakom oss verkade hålla med för flera klagade på dom obekväma fotöljerna och annat. Det värsta av allt var en skylt på disken där det stod att en viss film visas trots en stor repa på mitten av bilden hela filmen...  men inget avdrag på biljettpriset.

 


Av Malin wiper - 11 april 2010 11:42

        

 

Klicka här för att komma in på Candy Dulfers hemsida.

 

            

 

Candy Dulfer är en Holländsk smooth jazz altsaxofonist. Hon började spela redan vid 6 års-ålder och har haft ett band som heter "Funky stuff".

 

Klicka här om ni vill läsa mer om henne.

   


Klicka här för att kolla vart jag hittat denna gamla saxofon. Stället heter "Musikgaraget" dom säljer instrument där.

Av Malin wiper - 11 april 2010 11:13

  


Här ser ni Café Non-stop i Habo på utsidan. Vi har varit där några gånger och alltid blivit nöjda. Kl. var 13.30 och dom stängde 14.00 så vi hann sitta en stund och mysa. Andra fik stänger mycket tidigare på lördagar.

 

Klicka här för att gå in och kolla vart Caféet ligger 

 

  

 

Här lite av fikabrödet och smörgåsar finns på andra sidan. Vi valde att ta varsin croissant och hade vi velat så hade vi fått med både ost och skinka emellan men det var inte länge sen vi ätit så vi tog den som den var.

 

  

 

Hon som äger stället är alltid vänlig och tillmötesgående och har bra bröd och ett sånt ställe kommer man alltid tillbaka till. Det är ett härligt ljus inne i lokalen som gör att man mår väldigt gott. Det är lagomt stort så det blir lite intim stämning. Hon serverar även lunch bl.a goda pajer och annat. Alla second handställen var stängda redan så nästa gång måste vi vara ute mer i tid.

 

  

 

Både kaffe och croissanterna var supergoda. Vi bara njöt och satt och kollade ut på samhället som är jättefint och lagomt stort.

 

Croissant ( lyssna ), ett franskt bakverk av smördeg ofta förknippat med Frankrike. Bakverket äts vanligen till frukost. Observera att croissanter inte bör förväxlas med gifflar trots den slående likheten med vissa typer av dessa.

     

 

Ordet croissant kommer av det franska verbet croître, som betyder växa, tillta, öka. Kopplingen till det ordet är att en croissant till formen ser ut som en nymåne, alltså en måne som växer, tilltar, ökar. Ordet kan även förknippas med smördegen som växer när bakverket gräddas i ugnen

 

  

 

I fönstret hade hon ställt dessa fina gamla kaffekannor med märket "Rörstrand". Såna serverades det kaffe i förr på alla konditorier som det hette då. Dom har som en liten droppränna i pipen så inget kaffe spills ut. Dom var väldigt väl bibehållna och vackra.      

 

   

 

Utanför på torget så står denna fontän. Den har inget vatten än så länge så det skall bli kul att se hur den funkar i sommar.

 

   

 

Det här fina gamla huset vid vattnet åkte vi förbi på vägen mot Bankeryd, Habo.

  

Av Malin wiper - 11 april 2010 09:22

  


I dag fyller min systers man år och Mr T och jag hoppas du får en toppendag. Vi har nyss sjungit för honom på telefon och det lät hellre än bra än om min man och jag sjunger stämmor fint tillsammans. Tyvärr orkar vi inte åka dit men vi kommer så småningom. Du är verkligen värd en toppenfödelsedag. Hipp hurra för dig i dag...      

 

               

 

 

Vi hann en sväng till Habo också som ligger bortanför Bankeryd. Vi fikade där på "Café Non-Stop" som jag skriver om i nästa inlägg. 

 

Av Malin wiper - 10 april 2010 19:09

  


Efter maten tog vi en tur till vår favoritsecond hand "Kupan" Röda Korsets. Det är kul att gå omkring där och kolla på grejer och man känner dom flesta i personalen efter flera år än om en del fallit ifrån tyvärr.

 

  

 

I ett skyltfönster hade dom jättefina små dekorativa koppar.

 

  

 

Koppargrejer finns det alltid mycket av men det verkar inte vara på modet just nu.

 

  

 

Sen gjorde jag fynd. Denna skål (längst fram) kommer från Arabia och jag har 6 st små såna som passar till efterrätter och mycket annat. Nu hittade jag två stora såna som man kan ha sallad, potatis, frukt eller annat i. Dom såg helt oanvända ut och dom har en tidlös stil. Dom hade fått in jättemånga och nu fanns det bara två kvar jag fick ge 40:-/st. Servisen säljs fortfarande  på heminredningsaffärer. En sån stor skål får man ge ca 300:-för. Dom små skålarna som jag redan har 6 st av kostar 165:/st och jag har köpt dom för 25:-/st på second hand för flera år sedan och dom är lika fina än fast jag maskindiskat dom i flera år.         

 

  

 

Servisen heter "Arctica" från Arabia. Klicka här för att gå in och kolla hela serien med priser och allt.

 

  

 

Det fanns ett jättefint oförstört gammal våffeljärn i skylten. Ett sånt hade mamma när vi växte upp och det blev så goda våfflor i ett sånt.

 

 

 

ner inte skriva om allt jag gjort i dag så resten kommer i morgon. Nu skall jag svara på era kommentarer och sen se på tv. Hoppas ni får en toppenkväll vad ni än skall hitta på...  

 

 

Av Malin wiper - 10 april 2010 17:45

  


Vi kom iväg till Jönköping i alla fall och har haft en härlig dag som började med att vi gick på en relativt ny restaurang och åt lunch. Den heter "Hot & Gott" och serverar thaimat, wokat och lite annan mat. Vi blev glatt överraskade för det visade sig vara ett höjdarställe och servicen var hur bra som helst och maten serverades med finess och det lilla extra som skiljer agnarna från betet. Han som serverade just då äger restaurangen och kommer ursprungligen från Vietnam men hade bott i Sverige så länge att han pratade flytande Svenska.

 

klicka här för att komma in på deras hemsida.

 

  

 

Här lite möbler där dom som kommer för att hämta take away kan sitta och vänta. Det går även att inta sitt kaffe i denna mysiga miljö.

 

  

 

Inredningen gick i svart, vitt och brunt. Det ser väldigt fräscht och stilfullt ut och man kan även se in till köket där kockarna jobbar och det ser jätterent ut.  

 

  

 

  

 

Jag tog wokad kyckling med cocosmjölk och champinjoner. Till detta var det massor av goda grönsaker och på tallriken låg det vitkål, apelsinklyfta, tomat och gurka. Det kom in så här men den runda skålen skall ställas på sidan och sen skall man lägga upp maten på tallriken. Dom har anpassat styrkan på maten så Svenskar klarar av att äta. Jag tog styrka 2 på chilin och min man 3. Den var ändå rätt stark men jättegod.

 

         

 

Gurkan var omsorgsfullt uformad som ett smycke och sånt uppskattas.   

 

    

Tomaterna såg ut som fjärilar.

 

  

 

Så här ser det ut på utsidan. 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se