Öppen Ridå

Senaste inläggen

Av Malin wiper - Måndag 13 jan 13:00

 

Är man ute och promenerar så kan en sån här skönhet dyka upp. Det är en Opel Kapitän De luxe från 1962. När jag höll på att fota bilen så kom killen som ägde den ut från sitt hus. Han har fixat med bilen i garaget och nu skulle han åka ut med bilen lite. 


 

Opel Kapitän är en sån snygg och elegant bil och såna såg jag en hel del då jag växte upp. Formspråket är en ögonfröjd. Att se en sån i verkligheten blir en fulländad upplevelse. Klicka här för se ett klipp


 

Baktill med snygga lyktor och annat.  

 

      

                                              

                                                                            Opel Kapitän T-shirt 

 

Fick en bild då den for iväg men ingen framifrån så jag hoppas få se den igen till våren


      

Här kommer en låt med Elvis från 1962 samma årtal som bilen. Låten heter Goos Luck Charm

 

Detta inlägg skrev jag i morse och tidsinställde innan vi åkte iväg med elbilen. Ha en fortsatt härlig måndag. Tack för att ni tittade in till mig. 

 

                              Animated Car Pictures 28 - 319 X 216  


#Kapitän #Elvis

Av Malin wiper - Måndag 13 jan 08:00

 

I lördags då svågern var här så åt vi på Dala Sushi. Han var så nyfiken efter att vi berättat hur god sushi dom har där och väldigt fin och passande inredning. Min svåger bjöd oss på maten och det tackar vi så mycket för..  

 

 

Här blir vi serverad av en trevlig man

 

 

Min man valde en 12-bitars sushi och så här läckert ser det ut

 

 

Svågern slog på stort och tog en 15-bitars. Han blev väldigt nöjd och tyckte också att det var en fantastisk sushi. Dom åt misosoppa före och den älskar min man.

 

             


                   Sushikniv från Kniv & Gastro   

En del av svågerns sushi på nära håll. Jag gillar att dom dekorerar sushin så fint och fantasifullt

 

 

Jag har snöat in på vegetarisk sushi som jag tycker är supergod men jag tog bara 9 bitar för det är helt lagomt för mig.

 

                                         


                                                       Design av gaffelknivspinnar 

 

Kolla in sushin med sparris med lite topping på, så god. Sen har har dom en magiskt god tofu-sushi längst till höger. Jag som inte har gillat den sorten förut men dom kan verkligen sin sak och sina smaker

 

 

Det strömmar musik ur den lilla USB högtalaren och man kan inte fatta att det blir sånt bra ljud av en sån liten sak. Just då spelades det lite låtar av Queen och det gillades.

 

      

Då passar det bra med Queen och låten Somebody to love. Freddie Mercurys röst var makalöst bra

 

 

Så här såg det ut då vi promenerade ner till centrum. Lite snö på marken och kallare

 

 

När vi sen gick hem så såg jag en bil med en motorbåt på släp

 

Då har vi en ny vecka att se fram emot och vi börjar veckan med att åka ut i elbilen från Hallstahems elbilspool. Vi är ju trogna "Poolare" och skall så förbli. Ha nu en skön början på veckan mina fina besökare.

 

     

Jag hittade ett jättefint och informativt klipp ang Hallstahems elbil 

 

#Dala #Serverad #Vegetarisk #Sparris #Högtalaren Queen #Motorbåt #Elbil

Av Malin wiper - Söndag 12 jan 13:30


 

Omtalat och mycket omtyckt sällskapsspel!. SYBARIT – Spelet om livet runt det dukade bordet!. Vi köpte spelet på second hand för 25 kr men på nätet varierar priserna från 30-199 kr. Jag får inte fram vad spelet kostat när det var nytt och vårt hade inte ens använts utan allt var inplastat. 

 

Klicka här för att läsa en längre beskrivning av hur man använder spelet. Klicka här för att komma in på ett ställe där spelet kostat 299 kr men det har utgått nu.

 

   

Vi spelade detta spel i lördags med min mans bror och det var rätt kul men lite bökigt att läsa in sig på men till slut gick våra poletter ner. Spelet ligger i en plåtlåda

 

       

 

Vi började att spela och använde en av två kortlekar och i plåtlådan låg frågor och baksidan svaren

 

   

 

Sen skrev min man upp på medföljande block och penna ställningen. Naturligtvis vann min man för han är så påläst och har läst böcker om allt möjligt i många år. Varje stad eller kommun man kommer till så fungerar han som guide. Fast han fick en del frågor som även jag kunde så man vet aldrig ändå hur utgången blir. Jag kom på andra plats och det var jag nöjd med men det kan ändra sig till kommande spel. Vi hade i alla fall en trevlig stund.

 

                  animated-playing-card-image-0038              animated-playing-card-image-0001              animated-playing-card-image-0038              animated-playing-card-image-0001

 

   

Innan detta så bjöd vi på kaffe med olika bröd och pålägg. Vi hade ju köpt matbröd hos Håkans Hembageri men jag glömde fota när vi satt vid kaffebordet men brödet ser ni ovan och nedan. Det var jättegott enlig männen.

 

 

Min man hade köpt detta bröd på ICA Matkassen som såldes ut för 15 kr/paket. Leksands tre kullor Julkryddor och vört. Det var jättegott enligt min man och svåger. Jag äter mest Kornmo fullkorn när jag är hemma för magen mår så bra av dom.

 

      

Detta är en musikgrupp som heter Mea Culpa Jazz

 

Vi har gått vår första promenad och det kändes helt underbart än om det blåser rätt kraftigt. Solen skiner och det är  klarblå himmel och nollgradigt. Vi gick ut igen efter lunchen som bestod av stekt laxfilé med massor av buljongkokta grönsaker och potatis.Vi har nu fått upp konditionen så pass och jag börjar må bättre så vi kan se fram emot sånt vi inte kunnat genomföra på ett tag. Ha nu en fortsatt fin söndag mina kära besökare

 

                                 

 

#Sybarit #Håkans #Leksands #Mauricie

Av Malin wiper - Söndag 12 jan 08:44

        

I går kväll kändes det som jag stod och balanserade på ruinens brant för händer nåt tråkigt så tar jag ut allt i förskott. Helt plötsligt så sker det nåt med min nästan nya dator. Min man trodde ljudkortet var väck för vilken kanal jag än tittade på så bara brusade och sprakade det. Sen började programmen att stoppas upp och jag måste starta om och det skedde både på SVT play, TV 4 och Youtube. Jag stängde datorn och fick låna min mans laptop som var min förra dator men min man rustade upp den och använder den själv men han har även en stationär dator. Tur att vi hade den i alla fall men då måste man ju flytta över filer och bilder.

 

   

Jag blev deppad för det var nog inte mer än ett år sedan jag köpte datorn och valde då Legion Lenova som är en starkare dator på grund av att det är en speldator. Jag såg ekonomin rasa framför mina ögon och somnade med ångest. När jag vaknade så tänkte jag att jag ändå skulle starta upp laptopen för att spara ner dom bilder jag behövde för kommande inlägg. När jag sen kom in i datorn så fungerade den bra helt plötsligt och inga problem uppstod. Jag blev så otroligt lättad så jag nästan grät. Man kan kalla mig för "Katastrof-Malin". Det konstiga är att man kan vara så dubbel för jag är alltid fullt fokuserad när det gäller annat ex som en gång då jag hamnade i en cykelolycka och styrde upp hela situtationen och var helt fokuserad på att få det att fungera tills ambulansen kom.

 

              

                   Best animations 

I och med detta så satt vi upp oss på elbilen i går för att åka in i morgon till Media Markt där jag köpte laptopen men nu behövs ju inte detta. Vi tog då ett beslut om att ha kvar hyrtiden för då kan vi åka till Skinnskatteberg och "Omtanken" för att lämna in saker vi rensat ut från våra skåp. Vi har tre stora kassar med grejer som vi inte har nån användning av längre. Det känns som vi behöver detta och då kan jag fota lite mer i fina Skinnskatteberg. I och med dessa händelser så har jag inte fått klart några bilder från i går så det kommer ett inlägg senare med vad vi sysslat med när min mans bror var hit.

 

  

Här ser ni dom tre kassarna som kommer att bli fyra innan dagens slut. Omtanken är så bra för när dom sålt vidare så skänks pengarna till behövanden och dom har projekt som kan genomföras och förenkla för människor. Klicka här för att läsa lite mer utförligt vad pengarna går till. Klicka här för att se när vi var dit sist del 1. Klicka här för del 2

 

 

Min man lånade min kamera i  går morse för att fota himmelen från hans datorplats i vardagsrummet. Den var magisk. Eftersom vi fick besök så blev det bara en promenad i går så nu är vi på väg att ta igen detta men vi har ändå promenerat  9 gånger på en vecka. Nu säger jag Hej! och önskar er en härlig och vilsam söndag.

 

Denna låt som heter Crash! Boom ! Bang med Roxette passar ypperligt nu på grund av titeln

 

#Balanserade #Lenova #Omtanken #Roxette

Av Malin wiper - Lördag 11 jan 08:45


                          


   


Här följer lite mer bilder från våra promenader. Min man fotade mig framför Hammarteatern vid kommande teaterstycke som heter "Fångad på nätet"


 

Duger den här posen Malin

 

 

Skata möter kaja

 

 

En solig dag i lekparken

 

 

Denna höst och vinter går det att sitta ute om man bara lägger på en sittdyna.

 

 

Liten balkong men ack så häftig och färgstark. Jag har letat på nätet ang flaggan men inte hittat vad det kan vara för land

 

 

I ett gult fint hus ligger en Skönhetssalong som heter Salong W.  På vänster sida ligger Mats Koijan Begravningsbyrå. Nu när vi inte har egen bil utan hyr emellanåt så lär man känna Hallstahammar mer ingående och börjar hitta överallt och upptäcker nytt hela tiden


 

Lite gunhästar i en annan lekpark vi gick förbi


 

En björk som lagt ett jättetjockt lager bark. Min man tror att det är för att skydda sig


 

På en bil stod det att läsa detta och med en färg som verkligen lyste upp. Let´s Go Tapas. Klicka här för att läsa om tapas


 

En läcker veteranbil inne för upprustning


 

Jag gillar dessa ventilationsrör som ser ut som en installation (skulptur)


 

Utanför Körkortexpress är det alltid pyntat och fint

 

Eftersom vi får besök av min mans bror i dag så vet jag inte om jag hinner ut nåt mer på nätet. Vi kommer att ha fullt upp att göra. Ha det bra och sköt om er. 

 

     

Lite Crazy men roligt med Anders Flanderz One man band. Don Partridge hade också många instrument på sig och besökte många städer och gator men han gick ur tiden 2010 68 år gammal. Det är så tråkigt att man så sällan numera ser gatumusikanter. Under 1970-1980-talet så fanns det mängder av dom och allrahelst när jag bodde i Göteborg. Det är så dött numera och det är bara shopping som gäller. Står det nåt band eller nån ensam musiker på en gata eller i ett köpcentrum så är det inte många som stannar och lyssnar utan springer förbi som myror i en myrstack

 

Klicka här för att höra hur Don Partridge lät

 

 

Don Partridge P4 Plus

 

 

#Hammarteatern #Skata #Salong #Lekpark #Cykel #Björk #Veteranbil #Körkortsexpress #Don

Av Malin wiper - Fredag 10 jan 13:30

 

När vi tagit vår första promenad för dagen så gick vi förbi Håkans hembageri som är en höjdare. Vi orkar inte baka och vi får ju besök i morgon så vi gick in för att handla lite.


Klicka här för att se vad jag skrev om dom 1 december 2019. I det inlägget fick jag bättre bilder

 

 

Här ser ni hela presonalen och alla lika glada och trevliga. Tyvärr så blev bilden inte så bra trots att jag hade blixten. Jag skulle verkligen behöva lite extra belysning till kameran när inte blixten räcker till. Det blir för mycket gult och rött. Jag fick arbeta med bilden ett tag men det funkade inte fullt ut men jag tar ändå med den. Skall försöka få fota dom utomhus nästa gång då våren dyker upp

 

                             


                                                                  Real 

Klicka här för att höra en gammal låt som heter Den glade bagaren i San Remo.


 

En gullig fin tjej kom ut med färdiga semlor klara för försäljning. Dom har även jättesina frestande wienersemlor.

 

 

Vilka läckra Parisare, fulla med fluffig grädde. Till vänster lockande  cocoskakor. Min mamma bakade ofta kokoskakor men då hette dom "Kokostoppa" och såg ut som en bergtopp

 

 

Dom har en annorlunda form på sina hallongrottor. Dom är mina favoritkakor och jag köpte 4 st som jag frös in. Man kan äta allt men inte alltid så när vi har besök så kan jag ta nåt men inte alla sorter som jag gjorde förut. Jag har fått lite mindre sötsug nu och det känns bra.

 

 

Dom har fantastisk fint och gott matbröd. Ovan ser ni läckra panin riche

 

                               


                                     Slikkepott

 

Min man köpte två påsar gårdagens bröd som hängde ihop och det var massor av bröd och kostade bara 40 kr. Ett var med russin och det andra är ett kuvertbröd. Vi fryser ner så kan man ta upp eftersom. Det vörtbrödet vi köpte hos dom i julas var fantastiskt gott och honungsglaserat på kanterna

 

 

Vi köpte med oss en sån här frestelse som är en kladdkaka i härlig utforming och dekoration. Det var modigt av oss som undviker sötsaker. Vi skall frysa in den och ta upp när vi får besök och snart skall vi bjuda hem folk som vi lovat ett tag nu. Kakan kostar 55 kr och det är inte dyrt för den var rätt stor

 

                                                

 

 

Denna skylt har jag missat som sitter på husets långsida. Den är ju urläcker med den glada bagaren

 

       

Passenger med Hotell California (The Eagle cover). Nu skall vi ut en sväng igen för vädret är så härligt nu med klar himmel, några kallgrader och solsken. Jag börjar bli piggare och både nacken och öronen är bättre så jag är på banan igen. Ha nu en fortsatt härlig fredag mina fina besökare

 

                                               

#Håkans #Semlor #Parisare #Matbröd #Skylt #Passenger

Av Malin wiper - Fredag 10 jan 08:15


                           

 

Jag såg denna film My one and only för några dagar sen. Det är ett adventure, biography, comedy från 2009 i regi av Richard Loncaine. I rollerna ser vi: Renée Zellweger, Logan Lerman, Kevin Bacon, Troy Garity, David Koechner, J.C. MacKenzi mfl

 

                                       


                                                                                ebay 

 

Handlingen

 

En film som utspelas på 50-talet, där en glamorös kvinna vid namn Anne Deveraux börjar en resa för att finna en rik man som ska hjälpa henne själv och hennes söner att få ett drägligare liv.
 
Recension
 
Jag tycker filmen var mer drama än komedi än om det dök upp lite dråpliga situationer. Jag blev djupt påverkad av det tragiska i hela situtatione gällande denna familj med mamman i centrum. Alla spelade sina roller bra men Renée Zellweger var i en klass för sig. Den tidsenliga miljön och kläder var helt fantastiska så den var ändå njutbar trots tragisk underton. Den är lite svår att beskriva men jag satt på nålar och kände med familjen det handlade om och undrade hur allt skulle sluta. Det är en känsla i filmen som jag inte får fram så se den gärna

Jag ger filmen 3 starka veteranbilar av 5 möjliga i betyg
 
animated-car-image-0316animated-car-image-0316animated-car-image-0316
 
      
Tre nätter i rad så har både min man och jag vaknat på klockslaget 03.31, vad kan det betyda tro?. Sen har vi efter ett tag somnat om. Jag känner mig i alla fall rätt utvilad och dessa promenader har gjort mig lite aktivare. Min man skall till Vårdcentralen för diabeteskontroll och sen ringer han mig så jag kan möta upp honom för dagens första promenad. Sen skall vi städa lite för i morgon kommer min mans bror hit. Först fikar vi härhemma sen skall han hjälpa min man att montera in en kylare i vår äldsta stationära dator. Efter det så skall vi gå ner till centrum och äta sushi på Dala Sushi för svågern var nyfiken på sushibaren. Han kommer inte att bli besviken för sushin där är fantastiskt god. Klicka här för att se när vi var dit ett tag efter att dom öppnat. Nu skall jag in i duschen så jag önskar er en både bra och njutningsfull dag
 
 
                        
 
 

 

#One #Richard #Renée #Dala

Av Malin wiper - Torsdag 9 jan 14:00


                        

 

Vi gick ut på vår första promenad för dagen och det första jag såg var denna roliga utsmyckning bakom en buske. En glad svamp..  . Vi hade uppehåll med promenader över jul och nyår så vi var rätt stela när vi började nu igen. I dag släppte det och vi känner oss mjukare och rörligare igen. 

 

 

Gick förbi ett hus där dom gjort vedförvaring i en gammal mjölkhämtare, så påhittigt

 

                                     


                                                                         Skellefteå Museum 

 

En annan härlig syn med lite julpyntat som fått dröja sig kvar

 

 

En sån här syn gillas av mig och ännu bättre med våra rondellcyklar bakom liften

 

 

En rolig utsmyckning som överraskar. Dom har ställt en cykel på en höjd och sen fixat till en docka med hjälp av kartonger ser det ut som och sen har dom klätt på den. Så häftigt! man blir glad

 

 

Lite närmare

 

 

Kul med arkitektur som överraskar och inne i dessa finns två verksamheter. Klinik fina fötter och Ansas Hårvård

 

 

Min man testar utegymmet innan vi gick vidare

 

 

Vi handlade lite på ICA innan vi gick hem. Jag har fler bilder men dom får komma med i ett annat inlägg

 

    

Nu säger jag hej för denna gång med lutande "Malin" i Hallsta..   

 

                                 

 

      

Leo Rojas live med orkester. Han är en favorit men jag har inte sett honom i ett sånt här sammanhang. Jag har mest haft inne klipp där han står i naturen uppe på berg eller andra vackra miljöer och spelar på sin panflöjt. Nu har vi ätit och skall ut och promenera igen för vädret är jättefint nu med en klar hög luft och lite solsken. Ha det bra och sköt om er

 

#Svamp #Mjölkhämtare #Julpyntat #Rondellcyklar #Utsmyckning #Arkitektur #Utegymmet #Leo 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se