Öppen Ridå

Alla inlägg den 21 januari 2016

Av Malin wiper - 21 januari 2016 18:00

   


  

I förrgår kändes det som jag förflyttats upp till norrland när jag tog min promenad. Istapparna hängde från en del hus och det var vitt, ljust och vackert. Önskar bara att det kunde vara så på julen också


                                

  

Tog en bild på "Krösatåget" som just kom in till stationen. Vi har åkt med dom ett antal gånger och det är väldigt fint och bekvämt inne i vagnarna

 

 


  

På torget var det en stor hög med snö men för övrigt rätt bra uppskottat. utom där cykeln stod                       

  

På sidan om Aoptik höll dom på att förbereda sig för att ta ner den hängande julutsmyckningen. Det är så härligt när centrum sjuder av liv och det gjorde det i går. Ännu mer liv var det när vi hade vår spelbutik, intredningsbutik och bokhandel. Allt detta fanns för 15 år sedan då vi flyttade hit

 

Här har en man blivit upphissad för att göra sitt jobb 


  

Jag ringde till min mans arbete för att fråga om han kunde ta en fika med mig på Jonssons Konditori. Det gick bra så vi tog oss dit och åt varsin jättegod smörgås på deras toppengoda rågbröd.  

 

   

Snygg utsmyckning i form av älgar utanför vår klädbutik People



 

 

 

Klicka här för att komma in på Vaggerydstorget och läsa om det senaste framgångsreceptet för Vaggeryds Kommun



#Istapparna #Krösatåget #Julutsmyckningen #Jonssons #People #Vaggerydstorget

Av Malin wiper - 21 januari 2016 12:30



  

Jag skulle ha hämtat A-G denna gång för färd mot Gym Plus men jag fick tyvärr "hjärnsläpp". Glömde att kolla på termometern, det var 16 grader kallt och det var omöjligt att få bort all frost innanför rutorna. Skulle ha gått ut tidigare och satt igång motorn och skrapat. Ringde A-G så hon kom och hämtade mig istället. Dom har garage så deras bil är upptinad. Jag skämdes men får ta skärpa till mig tills nästa gång.

 

   

Vi testade en ny maskin i dag som var bra för ländryggen. Här ser ni A-G som gör sin träning. En vänlig kvinna visade oss hur man skulle göra för hon använde sig av den. Jag tog det försiktigt så här första gången så jag inte får ont efterråt.

 

      

Här ser ni mig på samma maskin.   


     

A-G fick fota mig på roddmaskinen som vi värmer upp på. Förut hade jag på femman och höll på i 11 minuter men till slut sa ländrygg och nacke ifrån. Nu har jag på nollan och ror bara i ca 4 minuter. Jag har lärt mig min läxa och trappar upp långsamt.



Coolio med Gangsta's Paradise ett av soundtracken från filmen Dangerous Minds, det är en jättebra film. Det var rapmusik i dag på gymmet men då inte sån här melodiös. Jag gillar en del raplåtar och då med just Coolio, Eminem och några andra. Jag är lite beroende av det elodiösa. 

 

 

       

Gåbandet är det vi använder mest och nu gick vi i 20 minuter och då har vi satt upp farten lite också.  Vi var även ner i källare för våra bollövningar. Båda två skall vi köpa en sån boll så man kan träna lite hemma också. Jag gjorde även lite nackstretsching.

 

   

Sen åkte vi hem till A-G och fikade. Jag har halvfasta i dag så jag åt inget på morgonen. Hon hade hembakt matbröd och ost och skinka som pålägg. Det hembakta matbrödet var otroligt gott och även pålägget. Helt lagomt för mig som i dag bara får äta tre gånger. Dom har sånt fint hus och inuti är det sån öppen och snygg planlösning.

 

   

Dom har även en jättefin öppen spis som var tänd och gav en härlig behaglig värme. Hennes man var hemma så vi satt alla tre och pratade och hade trevligt. Dom är ett härligt par som det är kul att umgås med.

 

   

Hon och hennes man hade fått i julklapp nya kaffemuggar som var jättesnygga och lagomt stora, dom finns att köpa på Åhlens i två olika färgkombinationer. Gillar mönstret, färgsättningen och formen. Till hade dom svarta fat som passade jättebra till. Man känner sig så upplyft nu och mycket piggare efter träningspasset och även det trevliga sällskapet.  

 

 

#Gym #Ländryggen #Roddmaskin #Gåbandet #Fikade #Öppen #Kaffemuggar 

Av Malin wiper - 21 januari 2016 07:15



                          


  

På väg till Jönköping för att hämta foton och affischer som Waggeryds Museiförening beställt.     


  

För att få museikvalité på utställnings foton och affischer vänder vi oss till PROFFKOPIA i Jönköping. Vi drar nytta av den kompetens och lyhördhet som företaget utvecklat gentemot konstnärer, fotografer och företag. Min bloggande hustru blev imponerad av verksamheten och passade på att fota lite.


  

Här tronar ett foto av möbelgeniet Yngve Ekström längst bak med andra foton som också handlar om Vaggeryds möbel epok. Det tillverkas fortfarande möbler i Vaggeryd, bl.a på SWEDESE där Lamino, förra århundradets bästa möbel, växer fram.               


Mitt arbete har varit att ta fram bästa möjliga bild från gamla, delvis förstörda foton. Det har sin tid att restaurera dessa fina foton. Hoppas ni blir nöjda med resultatet när ni besöker Magnisa Stuga.


  

Vaggeryds idrottshjältar trängs med vår "Byggnadsinventering"


  

Läckert info/visitkort                 


  

Fotoböcker är också en produkt man kan beställa genom Proffskopia.


  

Så här kan det se ut. Man beställer här. 

                             

#Proffskopia 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards