Öppen Ridå

Alla inlägg den 6 mars 2011

Av Malin wiper - 6 mars 2011 14:30

Swan

     


Jag kom inte ut nåt i dag utan tar nya tag i morgon. Har en förlamande trötthet som inte vill ge sig. Tur att man kan kolla på film och tv-serier.

 

  

 

Jag såg två svanar från fönstret och bad Mr T gå ut och fota. Dom verkar vara lite yngre, gissar på att dom föddes 2009. Han försökte slänga ut lite bröd men dom blev bara rädda.

 

  

 

  

 

Här en av dom på lite närmare håll. Han fick zooma rätt rejält. Vi hade nästan helt tama svanar för några år sedan men det funkar inte i längden att ha 8-15 sång och knölsvanar i ån som vi hade då. Dom kommer upp till husen och skrämmer slag på folk...  Man tordes knappt gå ut ibland när dom stod nedanför bron och skulle ha mat. Till slut så lärde jag mig hur jag skulle mota bort dom. Man far ut med armarna och går bestämt emot dom för då backar svanarna.

 

      

  

   

 

Det är så vackert nere i ån nu när isen smälter och solen ligger på. Nu har vi dessutom en vidare utsikt när dom kommunen gallrat och rensat bort gamla täd och buskar. Det var en granne (man) längre ner på vår gata som tjatat i flera år att dom måste göra nåt. Stort tack till den mannen...    

 

 

 

   Klicka här för att komma in på en bildsida med Konståkerskan Oksana Baiul. Oksana Baiul är född 1977 i Ukraina och är nu en professionell konståkare. Hon blev olympisk mästare 1994 i Damernas singlar och 1993 världsmästare. Klicka här för att komma in på hennes hemsida

 

  

 

   Här ett klipp från ett åk med Oksana Bauil 1994. Hon åker till musik från Svansjön. Klicka här för att läsa om baletten svansjön.

  




Av Malin wiper - 6 mars 2011 11:05

  

Bilden kommer från Vicke animera i gimp


Det var länge sen jag hade en tävling så jag ämnar ha en nästa vecka. Trodde jag skulle kunna lotta ut nåldyna och klänning men jag har inget kvar till detta ändamål och dom jag håller på med är redan bortlovade. Jag kommer istället att ha två andra priser. Förut hade jag rätt många gissningstävlingar men jag har inte hittat nåt på sista tiden som man kan gissa på. Därför blir det nog utlottning om jag inte kan hitta på nån klurig fråga. I dag är min nacke bättre och jag skall ge mig ut i solskenet. Vi kom upp rätt sent i dag så det blir ingen utgång före lunch. Ev åker vi ut med bilen och promenerar på nåt vackert ställe. Synd att vi inte kunde besöka musikdagen på Folkets Hus i går som säkert var jättekul och intressant med både musik och utställningar. Jag har vant mig vid att livet inte är som förr så jag får ta vara på dom dagarna som är bättre.

 

Jag önskar er alla en solig och skön söndag...  

 

  

 

Här sjunger och spelar Melanie "Summer of love" Hon är en av mina ungdomsidoler. Klicka här för att komma in på Melanie Safkas hemsida. Klicka här för att läsa hennes biografi. 

 

 


  

Av Malin wiper - 6 mars 2011 10:01

  


Det är så trist att ridån har gått ner så tidigt för Lasse Eriksson. Bara 61 år gammal. Jag såg honom för en c:a en vecka sen på Go´kväll och där såg han så pigg och fräsch ut så man fattar inte att han bara helt plötsligt är borta. Jag har alltid gillat att se honom på tv och är ledsen för att jag inte haft tillfälle att se honom live. Han har en hemsida så klicka här för att komma in där. Min man gillade honom jättemycket också.

 

           

 

Han föddes 1949 i Piteå i Norrbottens län. Gick ur tiden nu den 3 mars 2011. Han var en Svensk artist och författare som dessutom tog en fil.kand i ekonomisk historia innan han inledde sin teaterkarriär på 1970-talet. Han spelade då med "Panikteatern" i Uppsala. Tillsammans med blåsorkestern gjorde han showen "Vad varje kvinna bör veta om män" 1983. 1984 blev han känd för Tv-publiken med sina personliga betraktelser i Dagsedlar, som var korta avsnitt på fem minuter där han hade sällskap av hunden Hillman. Klicka här för att läsa mer på wikipedia

 

   

 

Ett klipp från ett föredrag han hade om humorns betydelse. 

 

Av Malin wiper - 6 mars 2011 09:08

  

 

     

 

Nu är det dags för "Önska så spelar jag" och turen har kommit till Mimmi som äger "Mimmis Magasin". Hon föddes i Dalsland och utbildade sig sen till Apotekstekniker. Hon hamnade i Vaggeryd på en elevutbildning och träffade även sin man här. Hennes föräldrar flyttade till Vaggeryd 1978 och öppnade en blomsteraffär där nu "Din frisör" ligger. För 25 år sedan startade Mimmi och hennes mamma "Mimmis Magasin". Mimmi tog senare över och driver nu butiken sen 1999. Hon har man och två barn. Hennes intressen är att sjunga i kör (Betelkören) Vattengympa, umgås med barnbarnen. Hon sitter också i styrelsen för "Tjernobylbarnens Vänner".

 

       

 

           

 

Mimmi är en häftig kvinna som vill ha många järn i elden. Hon är utåtriktad, glad, proffsig, omtänksam, generös och driver sin butik med glädje och stolthet. Hon har fått en personlig touch på sortiment och intredning som gör att man blir nyfiken och intresserad. Mimmis musikönskan är Dr Hook med låten "A little bit more" det är en av mina favoriter också. 

 

 

 

Klicka här för att läsa hela historien om Dr Hook  

  





  


Tack gulliga du för att du ville önska en låt i min blogg...    

 

  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards