Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin wiper - 14 juni 2011 18:43

 


Jag har fått en massa musiktips av min bloggvän Stevie. Här är en låt som jag hört förut men inte i denna versionen. Gillar dessutom att han sjunger På spanska i vissa stycken. Tack Stevie....      Klicka här för att komma in på David Bisbals hemsida. Han är född 1979 i Almería, Spanien och är en Latin Grammy-vinnare och spansk popsångare.



Vi tänkte gå ut i kväll i samhället och äta nåt gott och kanske ta ett glas vin men när vi började fixa iordning oss så kom tröttheten åter och vi kände oss helt handlingsförlamade. Nu har vi bestämt att gå ut i morgon istället och håller på att söka efter nåt härligt ställe att äta på ute på landsbygden eller i nån annanstans som vi inte varit till på länge.


  


Nu önskar jag er alla en händelserik och bra kväll...  

Av Malin wiper - 14 juni 2011 15:19

 


Efter fikat gick vi förbi museieföreningens hus "Magnisastugan" där min man är webbansvarig. Det är ett sånt vackert litet hus. Där träffade vi två män och en kvinna som är aktiva i föreningen så min man kom i samspråk med dom. Jag gick omkring och fotade vackra blommor.


Klicka här för att komma in på Museieföreningens hemsida


  


Handelsträdgården har skänkt blommor till föreningen. Det är så vackert utplacerat.


  


  

På tomten står en skulptur över "Laminostolen" som kommer från dessa trakter. 


   

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild av laminostolen


Den är formgiven 1956 av Yngve Ekström 1913-1988. Tillverkad i Vaggeryd av SWEDESE. Stolen Lamino utsågs till seklets möbel 1999. Skulpturen utfördes efter idé av Magnus Persson. Har tillkommit på initiativ av Vaggeryds kommun.

  

  


  


  


Medaljens baksida...  vissa kan inte låta bli att förstöra. Ena rutan har blivit sönderslagen...     


    


Magnisastugan ligger vid järnvägen och dom har lagt en liten räls på sidan av stugan och där står en "Dressin" Klart man måste provköra...  Såna fanns det gott om när jag växte upp.    


  

Mr T försökte veva på "semaforen" men den var låst.


Klicka här för att komma in på Regina Spektors hemsida  



Av Malin wiper - 14 juni 2011 14:01

 


Detta var vår song men med en som heter David Allan Coe men den finns inte på Youtybe. Min man hade ett kasettband med låten och jag tyckte den var så fin. Detta är den mest kända versionen av alla som spelats in och det är många. Den sjungs här av Righetous Brothers. Jag fick en cd av min väninna ia för ett tag sen med massor av versioner av denna låt. Låten är även soundtrack i filmen "Ghost"


 


Klicka här för att komma in på deras hemsida


Av Malin wiper - 14 juni 2011 13:15

 


Vi kom på att vi gifte oss i dag för 20 år sedan...  Vi visste det för nån vecka sen men efter allt vi pysslat med så hade vi glömt bort. För det mesta har vi haft det jättebra och kul. Som många andra har vi haft våra kriser också men dom har inte varit så allvarliga.


  


Jag mår inte så bra i dag men vi åkte ändå ner till Ritz konditori för att fira lite i alla fall. Där var det liv och lust som vanligt och uteserveringen var fullspikad. Vi åker nog till storstan och äter nåt gott när vi är piggare.


  


Vi träffades i Hällefors där vi båda arbetade på samma arbetsplats men olika avdelningar. Han var då styr & reglermekaniker. Både han och jag arbetade fackligt så det var på en fackföreningskurs vi träffades. Vi blev bara kompisar i början och det tog nog 6 månader innan vi blev ihop på riktigt. Jag var lite bränd sen förut och hade inte en tanke på att bli ihop med nån. Just då hade jag så roligt och var ute och dansade flera gånger i veckan. Jag har alltid älskat dans och hade jag fått leva om mitt liv så hade jag velat bli dansare. Mr T hamnade i Hällefors efter att ha bott i Trollhättan i många år. Han är född i Boden. Jag kom till Hällefors från Göteborg där jag bott i två omgångar men jag är född i Sundsvall.


  

Tårtor från Ritz konditori


Vi gifte oss borgeligt på kommunhuset och kommunalrådet vigde oss. Jag har aldrig haft nån dröm om nåt vitt kyrkbröllop. Måste säga att 90-talets mode nog var det fulaste av alla tiders mode....  Efter vi festat med vänner och släkt hemma hos oss så åkte vi till Stockholm på bröllopsresa och bodde på fint hotell.


   


Ritz har lite nya rätter på menyn,  dom är så kreativa som ständigt hittar på nytt.


  


Åsa en av ägarna höll upp lite kakor som jag fick fota. Dom heter Jitterbuggare   


   


Dom hade även en ny sorts grillad smörgås som vi bestämde oss för. Den innehåller bl.a bacon, Philadelphiaost, Mango chutney, babyspenat, rödlök. Den var så otroligt krämig och god. Smakerna gifte sig som man så fint säger.


  


Mina vigselringar som jag nu bara kan ha på lillfingret eftersom jag var så mycket smalare då. Skulle jag köpa nya  så blev det bara en häftig snygg ring, antingen i silver eller vitt guld.


   


   


Här sitter jag på ljugarbänken...  


    

Av Malin wiper - 14 juni 2011 09:30

 


Jag kan inte få fram om det är stå up komikern Lasse Karlsson som sjunger här eller nån annan Lasse Karlsson. Är det han så har jag sett honom och Babben Larsson live i Linköping på Chokladfestivalen för några år sedan.


  


Numera kan man virka vad somhelst så även en korv med bröd...  Klicka här för att komma in på sidan med massor av virkat


Av Malin wiper - 14 juni 2011 08:35


Vi åkte in till Huskvarna också i går och såg denna grill vid parken Mjölkafållan. Vi hade inte ätit och varför inte äta grillmat för andra dagen i rad... Det kom folk hela tiden och alla tycktes äta med god aptit. Det var en vänlig och inbjudande stämning och mannen och kvinnan som serverade var glada och trevliga så man kände sig välkommen. Det fanns både en uteservering och två olika rum inomhus.



Jag var inte så hungrig så jag tog en vegetarisk hamburgare. Den var nog den godaste vegetariska jag ätit och var snarlik en vanlig burgare. Det var hög kvalitet på råvarorna och den kändes så fräsch smakrik full med godsaker såsom stekt lök, sallad, dressing och nåt mer under burgaren. Den riktigt smalt i munnen och mitt humör steg många grader.

  


   


Min man tog dagens rätt som bestod av två korvar och mos. Vet inte hur jag fick till kameravinkeln, det ser lite vulgärt ut... Vi har skrattat rätt mycket åt bilden...  men det är nog för att vi är så in i bomben trötta....  . Min man sa att både korv och mos var förstklassiskt. Inte undra på att så mycket folk kom hela tiden och beställde. Dom hade mycket att välja på och det var rent och välskött. Jag njuter när jag hittar såna bra ställen. Dom la verkligen ner sin själ i att göra god mat. Annars brukar jag inte gilla att gå på korvbarer för jag brukar sällan bli nöjd för korvarna brukar vara halvvarma och smaklösa och moset ingen höjdare men denna fanns det en egen kryddning på och upplagt med finess också.

   



Dom har ingen hemsida än men den kommer sa den trevlige mannen.



Det var dessa två fina glada personer som jobbade där och alla tycktes trivas och vad man förstod så var det många stamgäster. Det riktigt lyser om dom.



Nedanför grillen så finns en park som heter " Mjölkafållan" här ser ni scenen där det brukar vara underhållning på sommaren. Det är en fin park som jag fotade förra sommaren.



Där finns även en stor bassäng med fontän. Just nu höll dom på att arbeta i parken för att färdigställa den inför sommaren.



Här fortsätter det fina vädret och jag hoppas det blir lagomt varmt så man uthärdar. Jag känner mig lite tom efter allt röjande och nu är det inte mer att göra utan jag skall behandla min nacke och även börja om med min muskelavslappning som jag fick av min sjukgymnast. Tur att jag har denna icegelén som jag fick av Therese på Mimmis Magasin. Den är en räddare i nöden. Har man man som mig haft en rejäl utmattningsdepression så blir man mer stresskänslig.



Av Malin wiper - 13 juni 2011 18:18

  


Dionne Warwick lyssnade jag mycket på förr och ibland längtar jag igen att höra hennes personliga stämma när hon sjunger låtar av Burt Bacharach


Klicka här för att komma in på Dionne Warwicks hemsida



Have a sparkling evening....

Av Malin wiper - 13 juni 2011 13:33

 


När min man kom hem från Museieföreningen så åkte vi till Jönköping med vårt sista lass till Röda Korsets second hand. Vi lyckades få 4 fulla kassar...  Nu är han på projektet i några timmar och jag tar det bara lugnt. Det är inte lika varmt som förut utan alldeles lagomt för min smak.


  


Varje gång vi kommer dit med saker så får vi en gratisfika. Vi satt ute i deras trädgård denna gång för solen sken så fint. Vi delade på en sån där dubbelsmörgås


  


Här ser man baksidan av röda korset som är jättefint med många möbelgrupper.


  


Mot denna målade vägg brukar vi ställa bilen när vi lämnar saker.


  


  


Sen gick vi in igen för att kolla på lite saker men vi hittade inte nåt som vi behövde. Det var rätt länge sen nu som vi köpte nåt. Vi har bestämt att bara köpa det allra nödvändigaste annars sitter vi med för mycket grejer igen.


  


Dessa häftiga pilotbågar höll min man upp. Han hade pilotbågar när vi träffades i början på 90-talet i både vanliga glasögon och solglasögon. Han klär väldigt bra i såna. Nu är dom ju populära igen.   


   


I skyltfönstre låg det massor av fina tallrikar som var handmålade. Det fanns ett liv och rörelse i motiven. Jag tror det fanns sammanlagt 8 tallrikar med olika motiv.


   


Det var ett Tyskt porslin som heter "Sylvia" Sen står det vem som målat tallrikarna och hon är var riktigt proffsig. Tänk vilket arbete och sen säljs dom för 10kr/st.


  


Dom hade en reklambild gällande läskedrycken Pommac som funnits i många herrans år. Pommac är en svensk läskedryck som funnits sedan 1919. Receptet är hemligt men sägs innehålla omkring 25 fruktsorter. Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Pommac


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards