Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin wiper - 13 juni 2011 08:06

 


För ett tag sen köpte jag denna uppsättning "Cult design" hos Mimmis för att ha på toaletten. Tyvärr så var det lite opraktiskt med porslinsplattan för det stänkte vatten i hållaren hela tiden.¨


 


  


Då gick vi tillbaka och köpte en sån här istället som kommer upp lite och är hålig så det bara rinner av.


  


Då blev underplattan över men vi använde den till våra "Cult" tanborstmuggar istället. Jag hade även en liten kruka i svart som vi kan sätta en liten plastblomma i eller nåt annat. Det gjorde att jag nu har en praktisk uppsättning till...  


  


Detta är en Japansk uppfinning. Tandborstar som man bara ställer på tvättstället. Klicka här för att komma in på en blogg där den fanns och några andra uppfinningar

  

Av Malin wiper - 13 juni 2011 07:13

 


Jag var ett ärende till Mimmis Magasin häromdan. Mimmi höll upp ett tyg för en kund och jag tänkte passa på att fota tyget. Då utbrister jag missnöjt att jag tar så tråkiga bilder, lite spex skulle behövas och då sätter Mimmi tyget för halva ansiktet och det blir liv och magi i bilden. Mimmi är för härlig, spontan och full av liv...  


 


  


Såg att dom fått hem lite nytt såsom dessa fina ljushållare från "Cult design"


    


  


Så här fiffigt är det att man kan ta bort själva hållaren och då har man en skål helt plötsligt.


 


  


Lite fler färger på ljushållare från "Cult"


 


  


Dom har många fina konstgjorda blommor.   


        


  


Här en konstgjord begonia i en cultkruka  


  


Fina små hjärtan. Glömde kolla om dom var i plast eller porslin


 


  


Detta är små krukor som man sätter i en sån här porslinsplatta från "Cult"


  


Dom  hade fått hem en taklampa som Mr T håller upp.


  


Detta är en stor fyrkantig broderad duk som är jättefin.


  


En babyfilt som såg så mjuk och gosig ut


  


Ute hade dom tyger utanför butiken för 25 kr/m här ser ni ett av dom med fåglar och träd som motiv


  


En hjärtlig handduk från Ekelunds väveri


  


Här verkar det bli ytterligare en fin dag att njuta av. Vi var rätt pigga när vi klev upp renan 07.00 men Mr T är rätt mörbultad av allt han pysslat med den sista veckan. Nu har han full dag med både museieföreningen, projektet och sen skall vi åka till second hand för att lämna grejer igen.


Hoppas ni alla får en hjärtinnerlig fin dag...  

Av Malin wiper - 12 juni 2011 21:27

 


Klicka här för att komma in på Paul McCartneys & Wings hemsida. Dom var en rockgrupp som bildades 1971 av ex-Beatles Paul McCartney. Dom var aktiva fram till 1981


 


Av Malin wiper - 12 juni 2011 19:48

 


När vi kom hem efter att visningen var klar så var det sängläge som gällde men först hyrde vi 3 filmer. Mäklaren sa att det endast kommit en för att kolla men så kan det vara och det brukar bli minst 2 visningar. Vi har inte bara städat utan rensat mer än vi någonsin gjort och det har nu kommit efter så vi är helt slutkörda och jag har fått tillbaka min yrsel så nacken har tagit stryk av all städning och rensning. Vi hann även klippa gräsmattan en gång till för i dag har det varit jättefint väder.  Vi kommer i alla fall att fortsätta att fixa med fönstren och snygga till mer härhemma eftersom vi nu kommit igång. Nu blir det inte samma stress eftersom vi har det så ordnat och storstädat.


Klicka här för att kolla på häftiga sängar


  


Vi åkte omkring en stund när det var husvisning och hamnade på vårt eget Preem där dom även har både korv, hamburgare och andra maträtter. Det är inte ofta jag äter korv. Korven och mosen var hur gott som helst. Jag tog till och med lite räksallad på min och den var inte så sliskiga som dom var förr.  Jag orkade bara halva mosen men det kändes lite nostalgiskt att sitta med en mosbricka för det är inte så ofta. Den unga tjejen som jobbade där var så trevlig, glad och serviceminded så det var ett nöje. Vi kände inte för att gå på restaurang eftersom vi var så trötta och ville bara hem och slappa efter visningen.


  


Sen åkte vi direkt till vår video "Hollywood" som fått en helt ny trapp med ramp, jättefin. Dom har även trädgårdsmöbler utanför så man kan sitta och äta glass.


  


Glada roliga ägarinnan fixade en glass till min man för vi hade för avsikt att slarva i kväll...  


  


Dom har massor av goda sorter och den som är randig i olika färger ser jättekul ut. Den innehöll en massa fruktsmaker.


  


Det sägs att videouthyrning är på fallrepet men det ser man inga spår av här. Folk har börjat hyra igen, det ser man även i storstan. Förr var det mer renodlat uthyrning men nu finns så mycket annat också att köpa på samma ställe.


  


Jag tycker att dom har det godaste och fräschaste lösgodiset så jag tog en liten påse...  istället för glass. Nu har jag sett en film som jag recenserar i morgon.


  


Detta är en tv apparat som Stig Lindberg designat. Klicka här för att komma in på sidan där den och annat han designat finns. Han föddes 1916 i Umeå och dog 1982 i San Feliced Circeo-Terracina Italien. Stig Lindberg var en mångsidig svensk illustraör och formgivare huvudsakligen inom området keramik.


 


Hoppas ni har en njutbar kväll...  


Av Malin wiper - 12 juni 2011 11:19

    


Här en låt jag aldrig hört med Jerry Williams förut. Klicka här för att komma in på hans hemsida



 


Av Malin wiper - 11 juni 2011 17:44

 


Tyvärr hade vi varken ork eller tid att åka till Liseberg och se legenden Ringo Starr i går. Syrran talade om att det var 11.000 personer där och då är jag glad att vi inte åkte dit för det hade jag aldrig orkat. Skall man ha en bra plats då så måste man vara där många timmar i förväg. Det känns ändå lite sorgligt för jag hade verkligen velat vara där. Dom höll på i hela 2 timmar. 



  Klicka här för att läsa en recension. Klicka här för att komma in på Ringo Starrs hemsida. 


Av Malin wiper - 11 juni 2011 14:59

 


Vi blev så trötta och orkeslösa så vi åkte ner till Ritz Konditori för att äta lunch. Tyvärr så har dom inga såna rätter på lördagar och det är tydligen Pingstafton i dag...  det hade jag inte en aning om. Det var hur mycket folk som helst i samhället och eftersom det är kallare i dag så satt alla inne så det var rätt fullt där. Jag börjar få besvär med nacken så jag tar en paus och slappar lite.

 

  

Läckra bakelser...    


  


Vi tog då istället en sån här matig smörgåstårtbit. Det var så mycket så jag fick bara i mig hälften.


   


På spelbutiken har dom färdiga påsar med blandat godis för 10 kr som är populärt bland barn och säkert en del vuxna också...   


   


   


På torgetstället stod en av gjutjärnsbänkarna som annars står i parkdelen framför Ritz....  så det var väl lite holligång i gårkväll....  

   


  


Min man kan inte se sånt utan tog ner bänken och bar tillbaka den på plats igen...   

    


  


Här bakom parkdelen hängde dessutom en jeansjacka på ett skåp...  man behöver bara vara ute och gå ett tag så kan man få se kläder lite överallt...  inte ovanligt att man ser en sko eller en strumpa liggande på sidan om vägen....  


  


ICA säljer dom buketter med 15 röda rosor för endast 29.90 så jag köpte mig en bukett. Det fanns massor av buketter kvar.


  


Jag tog 2 av dom och satt i en flaska på altanen. Stack även ner en gul ros som också fanns på ICA för 14 kr. Flaskan är egentligen för vin, saft eller annat. Den köpte jag på Butik Ingelund för nåt år sedan. Jag tänkte att det skall se inbjudande ut i morgon på visningen.

Av Malin wiper - 11 juni 2011 08:38

 


Jag skriver ett inlägg här på morgonen innan jag sätter igång att fixa igen. Vi har nog aldrig haft så rena fönster någonsin. Min man använde batterivatten på slutet innan han torkade av och det gjorde verkligen susen. Vi har fått så mycket gjort och det känns verkligen lättande. Synd bara att det regnat hela tiden så vi inte kunnat klippa gräset. Nu är det dessutom svalare ute och det känns bra när man sliter i anletes svett....  Vi tar många pausar så det  inte kommer surt efter med värk där vi är slitna och skadade. Tack för era kommentarer som jag nu svarat på....  


Min man har kommit på detta själv med battreivattnet till fönstertvätt. Ni skall få beskrivning senare på hur han gör med fönstren innan han tar batterivattnet på fönstren.


Jag kollade i alla fall på talang i går och det har verkligen hållit hög klass detta år. Jag hade tre favoriter: Rasmus Eriksson som även är en bra låtskrivare och gjorde verkligen bra ifrån sig i går. Sen Stevie Thoresson som har en fantastisk röst. Jag är väldigt svag för bra dans också så Isse Omari är den jag tycker är skickligast bland dansarna. Än om den unga killen som dansade också är helt enorm. Han med rubiks kuben är otroligt duktig men det känns som det inte håller för att komma på hur mycket som helst. Det måste väl finnas en begränsning för att uppträda med en kub så det blir spännande i nån eller några timmar. Jag kan ha fel, det återstår att se. Det är nog så att jag själv roas mer av sång och dans.


Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna Rubiks Kub i form av en klocka.

  Jag kan inte hitta  finalklippen med talangerna så jag får ta nåt annat istället.  

Här kommer nåt riktigt svängigt med The Refreshments "Let it rock" gästartist är Albert Lee

Klicka här för att komma in på The Refreshments hemsida


Klicka här för att läsa om Albert Lee   


Nu måste jag fortsätta att med husbestyren så jag önskar er alla en jättefin lördag. Det kan hända att jag hinner skriva nåt mer inlägg längre fram på dan.  Jag hinner inte bloggvandra nåt just nu.


  


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards