Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 8 december 2009

Orättvisor!

Av Malin wiper - 8 december 2009 08:21



Jag är så glad att jag kom upp lite tidigare i dag. Jag tar kanske en bloggvila eftersom jag annars inte får nåt gjort. Jag blir fastklistrad här vid datan och tänker bara blogg och vad jag skall sätta in för bilder och skriva om och just nu är det helt tomt i huvudet...  Jag var in och kollade på nyheterna och det är ingen vacker syn. Barn blir misshandlade och även utsatta för allt möjligt både i fosterhem och på dagis. Sen det sista här med Frälsningsarmensskandalen. Att en människa är trevlig och älskvärd betyder inte att den är utan fel och brister. Talesmän för frälsningsarmen påstod att det alltid var två personer med barnen och då borde dom väl ha upptäckt detta. Det är så avskyvärt att det inte finns ord. Det dom barnen upplevt sitter kvar hela livet och kan förstöra så mycket i deras tillvaro.

 

   Sen detta med den unga familjen där kvinnan får en stroke men lyckas träna sig tillbaka till livet och klarar det mesta i hemmet men har ingen simultankapacitet längre och allt går sakta så dom skulle behöva lite hjälp. Den hjälpen dom skulle få var att placera deras barn i fosterhem. Det är skamligt och man undrar om det bara är psykopater som jobbar inom det sociala numera. Dom menar då att mannen skall sluta sitt jobb och vara hemma?, vad i hel........ete skall dom leva av då? är det så illa att vi inte kan hjälpa folk längre som råkat illa ut av olika anledningar?. Nästa gång är det din och min tur. Ingen går säker.

 

    

 

Sen nu detta med 15.000 personer som står utan ersättning efter nyår. Ja listan kan göras lång. Dom rika blir rikare och dom fattiga fattigare. Tänk på detta vid nästa val. Av två onda ting så väljer man det minst onda. Nedskärningarna har gått så fort nu att man upptäcker vilka stora förändringar som blivit. Bara detta att dom förskingrat vår a-kassa och sjukförsäkring gör mig så ilsken och jag hoppas det blir nån slags motståndsrörelse. Det låter väl konstigt när jag säger att förut var det vår rättighet att få stöd och hjälp när vi var sjuka och arbetslösa. Vi hade ju själv avstått en summa från lönen för detta ändamål. Jag har tänkt att min blogg skall vara så positiv som möjligt eftersom jag haft så många jobbiga år men ibland kan man inte låta bli att reagera och få skriva av sig. 


 

I dag skall jag börja förbereda inför julen med allt vad det innebär. Har bestämt att skriva en lista på allt som måste göras och även en på vilken mat som skall införskaffas. Jag vet inte än om min mans bror kommer men min son anländer med tåget 22/12 och det skall bli så roligt. Han promenerar varje dag så då hänger vi på också och får motion under hela julen. Jag kommer inte att baka några pepparkakor men havrekakorna jag satt in som recept skall jag göra och några mjuka kakor. Mannen och jag hjälps åt med alla bestyr och det är tur det när båda inte är kuranta.

 

    

Detta med sprutan ...   mitt återkommande dilemma. Det lutar ändå att jag tar den men jag bestämmer i sista minuten. Det är ju en hel del folk som valt att inte ta sprutan och dom är i varierande åldrar. Det blev nog lite missförstånd i inlägget jag skrev i går. Jag menar inte att jag inte kan stå i kö utan jag bara påpekade att det var köbildning till vårdcentralen på vissa ställen. Har jag bestämt mig så kommer jag att gå dit tidigare. 

ar jag er alla en bra tisdag. Ta hand om er    

 

        

Nu är det 9 år sedan Björn Afzelius dog...  Vart har tiden tagit vägen?. Jag beundrade hans engagemang och rättvisepatos. Hans musik och fantastiska texter lever vidare.


 
 
Lena

Lena

8 december 2009 09:17

Visst blir man förbaskad när man läser nyheterna. Läste igår att en tjej inte skulle få ersättning från landstinget till hörhjälp i skolan. Stackarn hör ju inte vad läraren säger.
Jag tycker det är självklart att hon ska få hjälp, även hon som fått stroke, hon ska ha hjälp inte sjutton ska man ta barnen ifrån henne!!!
Nä nu blev jag lite upprörd :)

Önskar dig en skön dag!

Lena

http://wilenas.blogg.se

 
wiper

wiper

8 december 2009 12:29

Lena: Ja man blir frustrerad. Nu går skam på torra land när jag hör detta. Vi skall ju värna om barnen i skolan men detta får en att fundera på vart vi är på väg.

Ha en fin dag själv
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
frugreta

frugreta

8 december 2009 13:21

Jag håller med dej,har ju varit med om soss konstiga ideèr.Kommer kanske att skriva om det senare i min blogg.Visst skulle nog alla långtidssjukskrivna vilja jobba o få bättre ekonomiskt om vi kunde.Vi är ju sjukskrivna av en anledning o inte för att det är kul att vara fattig o sjuk.
kramar till dej.

http://www.frugreta.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

8 december 2009 14:00

frugreta: Ja då vet du ju lite hur det går till. Dom flesta människorna vill jobba. Vem vill bli sjuk och arbetslös med allt vad det innebär. Du har så rätt så i det du skriver. Jag tycker faktiskt det är synd om människorna nu och ingen går säker.

Kramar till dig också

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 6 juni 08:30

    Efter att vi gått förbi Uppsala slott så var det dags för Botaniska trädgården som man ser lite av på denna bild på höjden från slottet. Nu har det snart gått en vecka sen vi var i Uppsala och jag är inte klar än med inläggen. Så det hade va...

Av Malin wiper - Onsdag 5 juni 13:15

  I går eftermiddag fick vi besök av en ekorre som åt av våra blommor i blomlådorna på balkongen. Vi har undrat varför det ser så risigt ut i lådorna och nu fick vi svar. Det bjuder vi på för dessa blommor var ett misstag för dom lyser inte upp ...

Av Malin wiper - Onsdag 5 juni 08:30

    Senare på fredagen då  vi var till Uppsala tillsammans med min son så promenerade vi bort till Uppsala Slott. Här går vi förbi denna byggnad med en tjusig kupol i koppar     Ett träd som såg ut som en skulptur i sin nakenhet. Det var ...

Av Malin wiper - Tisdag 4 juni 07:45

    I Uppsala centrum så har dom en sån här "långbänk" där man bara kan slå sig ner och njuta av folkvimlet.      Här ser man längden på en av bänkraderna och till vänster fortsätter dessa "långbänkar". Jag har aldrig sett nåt liknande fö...

Av Malin wiper - Måndag 3 juni 06:30

    Vi började i fredags med en fika på Güntherska cafét i Uppsala. Vi satt på deras uteservering som var inglasad. Vi har fikat där en gång tidigare för några år sedan med min son och hans kompis Mr R. Då satt vi inne i cafét och det är hur fin...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Västerås Summer Meet 2024

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards