Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2017

Av Malin wiper - 12 januari 2017 07:45

  

I går hämtade jag min man vid bussen. Han skulle egentligen åka bara tåg hela vägen men dom fick sätta in buss istället på slutet. Bilen var helt översnöad med blöt isande snö som var tung att få bort. Det är ett busväder som inte gillas alls. Jag hade dukat fint och gjort iordning lite mat så vi skulle kunna sitta och mysa och prata      

 


  

Min man hittade två tavlor i 3D med gamla folkabussar och en med veteranbilar som han hade som present till mig. Den häftiga klara 3D effekten går inte att få fram på en vanligt fotad bild. Dom är avlånga och jättehäftiga. Jag blev jätteglad..  .                                          


  

Så här ser den andra tavlan ut. Tavlorna kommer att bli en färgklick på en vägg

 

Kolla in vilken snygg Opel Rekord från 1962



När Mr T var hos sin bror så gick vår vattenkokare ur tiden trots att vi bara haft den ca 1 år. Det var en billig modell som vi köpte på Lidl, förut köpte vi alltid lite dyrare vattenkokare så vi har inte behövt byta så ofta. Min svåger hade flera vattenkokare så vi fick en av honom i present. Det är en mycket dyrare och bättre vattenkokare. Den har olika inställnigar och den är jättetyst. Vår gamla lät så högt så man höll på att bli galen..  Tack snälla "J". 

      


Pink Martini med Let's Never Stop Falling In Love. Pink Martini är en musikgrupp som bildades 1994 av pianisten Thomas Lauderdale i Portland, Oregon. Dom beskriver sig själv som en "Liten orkester". Deras genre består av klassiskt, latin, jazz och klassisk pop. Jag är själv väldigt svag för latinmusik och även dess dans. Leadsångaren i Pink Martini är Kina Forbes och Storm Large.

 

                              

 


I dag skall A-G och jag till Gym Plus och det skall bli skönt. Jag har sovit så mycket bättre nu när min man ligger vid min sida, och det har min man gjort också.  Han skall iväg till Museiföreningen i dag och jobba lite. Det verkar inte snöa just nu och plogbilen var ute i natt så vägen utanför oss är helt ren från snö. Hoppas ni har en fin torsdag att se fram emot kära läsare, och tack för att ni tittar in till mig

 


#Bussen #Folkabussar #Veteranbilar #Vattenkokare #Pink

 

Av Malin wiper - 11 januari 2017 15:30

         

  

Häromdan var jag in till Koola Kidz för att köpa en present till ett nyfött barn som fötts i min mans släkt. Det är så skönt att det finns en sån bra butik här med stort utbud av både kläder och leksaker. Dessutom är priserna så bra trots hög kvalitet.


  

Här ser ni fina Anna som driver Koola Kidz, bara namnet på butiken är ju så häftigt också. Nu hade Anna förvandlats från blondin till mörkhårig och hon passar i båda färgerna. Hon hade passande kläder så hon såg lite rockig ut

 

                         

                                                                        Image Buddy   


  

På en av reahängarna kunde man se dessa fina overaller i olika färger. Jag blev så nostalgisk för vi köpte en overall till min son som barn som var gul och blå och liknade den blå på bilden men med lite gula inslag. Jag hittade en mössa som passade till overallen. Det fotades inte lika mycket då så jag har ingen bild av honom med overallen tyvärr

 

Lite roliga färgstarka figurer i leksakshörnan. Det spargrisar i monsterform               


  

Nu är det väldigt inne med sån här Light box med olika texter. Denna gillar jag och passar även till en vuxen, barnasinnet finns alltid kvar nånstans där inne


  

Snuttefiltar som är så söta och mjuka så man blir rörd. Jag köpte den i isblå färg till barnet plus en hakklapp med roligt motiv.

 

Det är denna melodi som strömmade ur speldosan men utan sång. Klicka här för att läsa om John Blund. Dosan var grön med motiv av John Blund, sen drog man i ett snöre med knopp längst ner så spelade den  

 

  

Häftiga tröjor med björnar och text                              


 

Gummerade klockor i olika färger för endast 200 kr. Jag har själv köpt en klocka där för samma pris för ett tag sen. Är jättenöjd med den.

 

  

Massor av rea och denna grå tröja med polo önskar jag fanns för vuxna för den är som öppen i sidorna men man kan knäppa igen en bit. Den är rätt kort men vill man så kan man ju ha en lång t-shirt under.


  

Mer från leksaksavdelningen. Kepsar med motiv från filmen Frozen. Den har jag sett i 3 D hos min son. Den var jättebra och passar hela familjen. Numera har disney så bra animerade filmer och dom har ofta ett budskap.          


Det var rena rama busvädret ute i dag. Det blåste kraftigt och snön yrde omkring så jag är lite rädd nu när min man skall åka hem med tåget. Det brukar ju krångla till sig med tågen numera så fort vädret blir lite sämre

 

 


#Koola #Anna #Overaller #Monsterform #Box #Snuttefilt #Blund  #Klockor #Kepsar #Busväder


Av Malin wiper - 11 januari 2017 09:00

 


Jag fick låna denna musikdokumentär av min son som vi inte hann se färdigt när vi var hos honom i julas. Det är Live Aid som var en välgörenhetskonsert som ägde rum lördagen den 13 juli 1985. Tillställningen organiserades av Bob Geldof, sångare i Boomtown Rats, och Ultravox-sångaren Midge Ure. Allt som kom in i pengar gick till svältkatastrofen i Etiopien. Det anordnades två konserter en på Wimbley Stadium i Londom med en publik på ca 72000. En på JFK Stadium i Philadelphia  med en publik runt 90.000 Det samlades in ca 1,5 miljarderkronor i 

 

                                       

 


Queen med Freddy Mercury i toppform från Live Aid, med några av dom låtarna dom spelade där. Det satt vi och njöt av till hemma hos sonen. Queen var överlägset bäst och gav järnet.

 

         

I dag kommer min man hem på eftermiddagen och det känns toppen. Det är inte ofta vi är borta från varandra mest då vi legat på sjukhus eller att en av oss åkt och hälsat på föräldrar ensam. Längre fram i januari är det dags för begravning av min svärmor och då får vi se om min rygg tillåter att åka den långa resan med olika färdmedel och stolar. Jag måste bestämma i sista minuten. För ländryggsbesvär så är resor värst eftersom det blir sämre ju längre man sitter. Det är lite pudersnö utanför fönstret och nollgradigt. Nu skall jag göra iordning mig och ta en tur till centrum för att handla lite så jag kan laga till nåt gott som Mr T och jag skall äta i kväll.          

 

 


#Musikdokumentär #Aid #Bob #Queen 

Av Malin wiper - 10 januari 2017 18:00

   

När vi var till min son i julas så brukar vi gå till deras fantastiska Sibylla en dag. Klicka här för att se när vi var dit sist. Jag och min son tog kycklingburgare som alltid är supergod och har en mangodressing som är lite över det vanliga. Min man tog en vanlig hamburgare som också var jättegod. Jag brukar inte äta pommes friten utan bara burgaren för det räcker så väl med burgaren eftersom det är bröd också.               

 

  

På väggarna så finns massor av tavlor i olika former föreställande gamla skådisar och sångare 


  

Även Elvis "The King" pryder en vägg. Vi blir så glada att träffa på samma personer som driver stället varje gång. Kul att dom finns kvar. 

 

                     

 


Jag lånade en animerad bild av Lena som hon hade i sitt förra mejl. Den känns så mysig och hemtrevlig

 


M People med Moving on up. M People är en engelsk dansmusik-grupp som bildades 1990. Namnet M Peopel är initialerna Mike Pickering som bildade gruppen. Hon som sjunger i detta klipp heter Heather Small och är känd just för att sjunga just i denna grupp. Hon kom sen ut med sitt första soloalbum som släpptes 2000.                            

 

 



#Sibylla  #People                

Av Malin wiper - 10 januari 2017 12:45

  

I dag kan man cykla igen för snön har plötsligt försvunnit och det är helt rent på gatorna och varmgrader. Bara en stund efter att jag skrivit dessa rader ovan så började det snöa igen..     Cykeln på bilden fotade jag i Jönköping  på nyårsdagen. Det stod en massa cyklar utefter en vägg och varannan cykel hade nån/några vänt upp och ned på. Jag somnade inte förrens 02.00 i går så jag har sovit ut lite på morgonen. Fast jag har fått en hel del gjort hemma med mer rensning av gamla papper och städning i byrålådor. 

 

Det har hänt väldigt mycket i vår närhet redan i början av 2017. Svärmor dog, ett nytt barn föddes i hans släkt mm, och det kommer fler händelser senare..  Jag har lite dåligt med tid nu så jag kommer ut på bloggen lite sporadiskt en tid framöver. I morgon eftermiddag kommer min kära man hem igen och som jag har längtat..       

 

   

Nästa cykel på tur..  

 

Nu skall jag ta mig ut i det vitpudrade landskapet och försöka handla lite och även besöka pappersinsamlingen för att bli av med tre hela påsar. 

 

 

 

Ytterligare en cykel som i "upp o nervända världen"       

 



Queen med Bicycle Race. Med denna låt önskar jag er en underbar dag..           


 

 

#Cyklar #Vitpudrade #Queen


Av Malin wiper - 9 januari 2017 18:00



              


       


Hos min son i julas såg vi en hög med filmer och i den högen fanns denna som heter Eye In the Sky. Det är ett drama, thriller, krig från 2015 i regi av Gavin Hood. Rollbesättning är som följer: Faisa Hassan, Aisha Takow, Armaan Haggio, Helen Mirren, Bob Chappell, Aaron Paul, Babou Ceesay, Carl Beukes , Alan Rickman (gick ur tiden 2016) mfl

 

      

 

Eye In the Sky handlar om drönaren som svävar över Nairobi och bevakar ett Al-Shabaab-möte. Helen Mirren spelar översten som leder operationen från London. Målet är att gripa terroristerna men när ett planerat bombdåd avslöjas bestämmer man sig för att döda dem. Drönarpiloterna sitter i Las Vegas och väntar på klartecken att avfyra en missil. Men just när de ska krama avtryckaren ställer sig en liten flicka utanför terroristernas hus och säljer bröd. 

 

                                                            

 

Detta är en film om ett dilemma. Skall man offra en liten flicka som råkar vara på fel plats vid fel tid för att  kunna oskadliggöra personer som planerat terrordåd som skulle komma att döda flera hundra personer. Det är en riktig nagelbitare som håller en i ett stadigt grepp under hela filmen. Klicka här för att läsa lite mer om filmen. Helen Mirren gör en suveränt bra rollprestation som vanligt. 

 

Jag ger filmen 3,5 drönare i betyg av 5 möjliga

 

         

 

 


#Eye #Gavin #Drönare

Av Malin wiper - 9 januari 2017 12:30


  

En träningsboll jag fått av snälla "C", så nu kan jag även träna hemma. A-G och jag har varit till gymmet i dag men vi tränade inte lika mycket som vanligt för vi har haft några uppehåll över julen, därför en mjukstart. Det kommer att bli höjda priser på Gym Plus efter att vi fått lite nytt i maskinparken. Det kommer att bli ett möte där man kan prisskydda sig ett tag innan det träder i kraft. Det känns lite oroligt för det kommer att drabba grupper som inte längre kan arbeta på grund av skador, arbetslösa, äldre mfl. 

 

              

 

  

Sen gick A-G och jag till Ritz Konditori för en fika. Hon tog ett brysselkex och jag en sockerfri hallongrotta. Den ger mindre sötsug än en smörgås.                                     

 

   

Hade kommit åt en knapp på kameran så den blev lite felinställd, därför bara en godsak att visa upp. Vi gick sen över till Koola Kidz där jag köpte en present från Mr T och mig till det nyfödda barnet i min mans släkt. Fotade lite där men det kommer in senare, måste även ta några kompletteringsbilder för kameran var felinställd, kom åt en knapp.                                            


I går natt somnade min mans mamma in lugnt och stilla på sjukhuset efter att ha varit dålig en längre tid och även ramlat och brutit lårbenshalsen. Jag känner med min man och hans familj. Hon skulle fylla 89 år i år. Vila i frid

 

Peter Sarstedt med Where Do you go to my Lovely. Peter Sarstedt har också gått ur tiden i en åder av 75 år. Han föddes i Delhi i Indien och var en brittisk sångare. Han blev mest känd för denna låt som är från 1969 

       



                            

 

#Träningsboll #Gym #Ritz #Mamma #Peter

 

Av Malin wiper - 8 januari 2017 14:00


Förskrivet tidsinställt inlägg


Min bloggläsare Lena i Göteborg talade om för mig att Elvis Presley skulle ha fyllt 82 år i dag om han fått leva. Tack Lena för att du ofta bistår mig med händelser för jag hinner inte med allt jämt.. och du har ju varit med om så mycket vad gäller nöjesbranschen

 

  


Här ser ni Joe Esposito & Elvis. Joe Esposito var Elvis närmaste man. Denna bild har jag fått av Lena där hon fått autografen av Joe Esposito

 

   

Denna bild på Joe Esposito och Lena är tagen för 10 år sedan då hon träffade just Joe Esposito. Jag har suddat ut Lenas ansikte för hon vill inte vara med på bild. Bilden är tagen i en Elvisbutik på Teatergatan men tyvärr finns inte denna butik längre. Lena skrev att Joe Esposito var lätt att samtala med och hon har träffat honom ytterligare en gång

 

Joe Esposito föddes 1938 och dog 23 november 2016. Han var som sagt känd som Elvis väghållare och vän. Efter Elvis död blev Joe författare och förläggare av flera av Elvis böcker

    

 

 

#Elvis #Joe #Lena  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards