Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 17 mars 2011

Michael Cretu!

Av Malin wiper - 17 mars 2011 14:38

                          

 

 

Jag tog ju upp lite om detta med 80-talet i förra inlägget och då passar det bra med detta musikklipp som jag fick i en kommentar från Stevie. Han har massor av klipp och musik på sin blogg så det finns många uppslag där. Detta är Michael Cretu med låten "Samurai" Han var gift i många år med sångerksan Sandra. Min son lyssnade mycket på denna musik. Klicka här för att komma in och läsa lite om Michael Cretu.

 

  

Michael Cretu 

 

Han är även mannen bakom "Enigma" som är min sons stora favoriter, han har alla deras skivor och jag själv gillar dom till tusen också. Jag själv är mer förtjust i "Enigma" än det han gör här. 


  

 

Klicka här för att läsa vad jag fått av min bloggvän Maya ang dataproblem. Jag själv och min man kan rätt mycket om detta om dataskötsel. Men detta är en bra lathund. Tack snälla du... Vi ser alltid till att ha bra virusprogram och rensar datan med jämna mellanrum. 

 
 
Ingen bild

Mia

17 mars 2011 15:51

Jag tog an mig tipsen angående att hålla sin dator renstädad. Tack för att du delar med dig från Maya. Michael Cretu känner jag igen och han lyssnade jag på bland alla andra poppis idoler på 80-talet. Enigma är fantastiskt och jag lyssnar mkt på det eftersom jag tycker om att använda den musiken som avslappning innan jag somnar eller på dagen. Kram och ha en go em, kväll. Själv ska jag iväg på chiball, äntligen efter att inte kunnat på ett tag.

Malin wiper

17 mars 2011 16:14

Ja du det är viktigt för att man inte skall få in nåt i datan och det behövs rensas bort onödiga program och sajter emellanåt. Håller med om att Enigmas musik är så avslappnande. Nu blev jag nyfiken på vad chiball är för nåt? Hoppas det blir kul

Ha en fin kväll
kram

 
Monica

Monica

17 mars 2011 17:16

Åh, vad kul att höra denna låt igen, var ju ett bra tag sen sist.
Gillade verkligen denna artist och denna låt på 80-90 talet.
Hans fru Sandra var också en idol jag hade.
Visste inte att de var gifta, kul att veta:)
Önskar dig en fortsatt fin kväll!
Kram*

http://www.blackpearl.bloggplatsen.se

Malin wiper

17 mars 2011 17:46

Det är verkligen 80-talet ;) Sandra gillar jag också hon har en personlig röst. Dom har nyss skilt sig.

Ha en bra kväll själv
kram

 
Maya

Maya

17 mars 2011 18:33

Å härliga 80-tal ;) Visst lyssnade man på de båda makarna mycket! Trevligt att Du hänvisade till min lathund på min hemsida. Det kan ju vara nyttigt för många att kunna. Det finns även sidor om virusborttagning och annat där också.

http://maria.ontheweb.se (för hemsidan i sin helhet) och
http://maria.ontheweb.se/?id=110 (för "Mayas Datorsupport")

Kram kram!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

17 mars 2011 18:37

Det är nog många som har nytta av din lathund och det var bara kul att få sätta in den och länka. Jag skall själv läsa igenom den ordentligt för jag kan inte lika mycket som min man. Det är redan nån som tagit till sig detta.

Jag skall kolla dina länkar
kram

 
Stevie

Stevie

17 mars 2011 20:24

Gillar bara den låten med honom,
annars är det Enigma som gäller!
Kolla gärna in detta:
http://photopeach.com/album/pwbct0
och/Eller detta:
http://photopeach.com/album/6l5cpq
Ja det är musiken Du ska lyssna till,
men titta gärna på bilderna också!
På något sätt passar det ihopa!

Kram
Stevie

http://metrobloggen.se/esthonianangel

Malin wiper

18 mars 2011 08:24

Då har vi samma smak ; Men gud vad du är duktig på att sätta ihop musik och klipp. I like it ;) urhäftigt

Kramar

 
Ingen bild

Mia

17 mars 2011 22:31

Jo, i chiball använder vi oss av aromaterapibollar med olika dofter och träningen däri består av de olika årstiderna, vår, sommar, höst och vinter. Nu har jag kopierat från Anitas balans och harmonisida. Lättare så för mig att förklara. Träningen baseras på fem element:
1. Traditionell kinesisk medicin
Vi vill stimulera kroppens osynliga meridianer för att ”kicka igång” livskraften (Chi). Blockerade meridianer betyder blockerad energi och försämrad hälsa, enligt traditionell kinesisk medicin. Andningen är tråden som förbinder kroppen och själen. Träningen baseras helt på yin och yang och de fem elementen. Kroppsligt betyder detta insida, utsida, framsida, baksida och kroppens center. I rörelser motsvaras detta av upp–ner, framåt–bakåt, sida–sida, bort från kroppens center–in mot kroppens center.
2. Yoga
Yoga finns dokumenterad som träningsform sedan 3000 f. kr. Vi tränar asanas (positioner) för bättre balans, styrka och rörlighet. Andningen är viktig för fritt energiflöde, livskraften här kallas ”prana”.
3. Pilates
Joseph Pilates arbete syftar till kroppsbalans, styrke- och smidighetsträning där man i huvudsak använder sin egen kropp som redskap. Mycket fokus läggs på bålstabilitet. Andning är också mycket viktig.
4. Feldenkrais
Mosche Feldenkrais skapade ett unikt arbete – Feldenkraismetoden. Det är både en avslappnande och en föryngrande kur. ”Body mapping” (innan-och-efter-jämförelser) uppmuntras för att skapa medvetenhet kring förändringar i kroppen och sinnet. Har man ont eller känner sig stel har avslappning och ökad rörlighet en stor betydelse för välbefinnande.
5. Djupavslappning
När vi tränat och höjt energiflödet i kroppen avslutar vi med djupavslappning för att lugna kroppen igen och skapa balans. Ett avspänt tillstånd är naturligt men ofta frånvarande i våra hektiska liv. Här tränar vi muskelavslappning och djupandning.

Chi Ball Method är en träningsmetod från Australien. Den är inspirerad av uråldriga traditioner men anpassade för dagens motionärer. Man rör sig till musik och med färgglada arombehandlade bollar.
Bollarna är dels ett redskap, ett fokus och något man sitter och ligger på för att förbättra bl.a rörligheten. Just rörligheten är en av grunderna likaväl som andning, balans och kroppshållning.
Passen varieras efter årstiderna, mer kraftfulla, dynamiska (och svettiga) på sommaren och betydligt lugnare på vintern. Varje pass arbetar igenom kroppen och avslutas alltid med härlig avslappning.
För många människor som sitter framför bildskärmar under hela arbetsdagar har Chi Ball gett fantastisk avslappning för nackar, axlar och ryggar. Många yngre aerobictjejer har också funnit att Chi Ball väsentligt förbättrat rörlighet och kroppsmedvetenhet.
Upphovskvinnan heter Monika Linford, och är ursprungligen från Australien. Idag bor och arbetar hon även i England. 1996 introducerade hon för första gången Chi Ball Method under ett internationellt konvent i USA. Numera har hon hela världen som sitt arbetsfält och har nyligen gett ut en bok om Chi Ball.

Det är en skön träning men kan vara jobbig såklart med. Otroligt skön träning tycker jag för man sträcker ut kroppen på ett gott sätt.

Ja då har du lärt dig lite om chiball. Kram

Malin wiper

18 mars 2011 08:20

Detta har jag aldrig hört talas om och skall spara ner för att läsa igenom ordentligt. Tack för att du gjort dig detta besvär för att förklara för mig. Du är för gullig och snäll. Chi Ball verkar vara nåt som skulle passa mig. Jag behöver verkligen bättre rörlighet.

Tusen tack
Ha en fin fredag
kramar

 
Ingen bild

Mia

18 mars 2011 22:56

Oj, ja det blev mycket för dig att läsa men det är härlig träning kan jag säga. Skön för att hela kroppen får sitt. Idag har det varit begravning här i Jönköping för min mammas morbror som gått ur tiden. Det var en fin begravning med en präst som jämförde min mammas morbrors sista levande år med boken och filmen Tisdagar med Morrie. Min mamma och pappa träffade han varje måndagar och det blev allt som allt 156 måndagar (plus andra dagar som det också kunde bli). Men just måndagar tyckte min mammas morbror var bra att de kom på besök. Jag behöver läsa den boken igen för jag minns att jag tyckte om den plus att se filmen med. Den berör. Vi var
efteråt på en restaurang som ligger vid Rocksjön och heter Hasse vid sjökanten http://www.rocksjon.se/restaurang/ Mmmm vilken god mat. Kan rekommenderas. De serverar lunch varje dag och de har vandrarhem. Fin utsikt ut över vattnet nedanför A6 och järnvägen. Han som höll i det (begravningsentreprenören) var otroligt duktig sångare och även trumpet under akten plus att han sjöng och spelade gitarr på restaurangen en låt efter middagen av Bertil Boo. Efter en dag som denna med mycket eftertanke om livet osv är det skönt att få sova strax. Under akten så log jag nästan hela tiden, för det kändes som att morbror H äntligen fått ro och lugn och är hos sin älskade i himlen nu som han inte sett på 18 år. Det känns gott. Kram vännen

Malin wiper

18 mars 2011 23:40

Den träningen verkar passa mig också så jag skall läsa på mer och kolla i morgon. Men vad tråkigt att din morbror gått bort. Då förstår jag varför du varit i Jönköping. Hasse på sjökanten har vi varit på också och ätit. Dom har jättefin mat. Det är ju ett vandrarhem där också. Vi har ätit lunch där några gånger. Vad härligt att ni hade levande musik på begravningen. Bertil Boo känner jag till för mina föräldrar lyssnade på honom ibland. Skönt att din morbror fått ro och att begravningen var så ljus. Det var 6 år sedan jag var på en begravning sist och det var min pappa som dog.

Tack för att du delade med dig
varm kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards