Här en bild på mig förra julen då Mr T fotade mig till min julheader. Jag har gjort om den lite i fotoprogrammet med ett filter och brus i bilden. Jag håller i en brevpress och har en ficklampa under för att få ljuseffekt...
hur barnslig är man egentligen?...
Jag har i alla fall fått gjort det jag förutsatt mig. Här en pärontårta som jag bakat och gett bort. Den brukar alltid bli bra men jag blir så osäker när jag inte kan dela den och se att den är som den ska inuti. Denna har jag visat förut i bloggen men nu gjorde jag två stycken i olika formar och denna är större och fyrkantig så det blir mer som en tårta.
Denna gjorde jag i en lite mindre och rund form och då blir det mer som en päronkaka, lite högre. Här har inte toppingen och valnötterna kommit på än som skall på innan gräddning. Denna skall jag ha med till mamma i morgon och den är lättare att frakta. Sen skall jag göra några till oss själva och frysa in och även annat bröd som jag bakar i början av nästa vecka.
Klicka här om ni vill ha receptet
Detta är en morotskaka med kardemumma och valnötter som jag brukar baka på julen för det är många julkryddor i kakan, den är lite jobbig att göra för det är massor av ingredienser men ett riktigt säkert kort. Den räcker länge för den är så mättande och mäktig.
Receptet på Morotskakan:
3 ägg
3 1/2 dl socker
1 1/2 dl grovt hackade valnötter
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 msk mald kardemumma
1 msk mald kanel
4 dl mjöl
4 dl finrivna morötter
2 1/2 dl neutral olja
smör och ströbröd till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker till en vit smet. Tilsätt valnötter, bikarbonat, bakpulver, salt, kardemumma, kanel, mjöl och vispa ihop alltsammans. Blanda morötterna och oljan. Rör allt slätt med en slev.
Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar botten. Grädda kakan i ugnen ca 30-40 minuter tills den släpper från kanten. Kolla kakan redan efter 30 minuter för ugnar är så olika varma. Låt sen kakan svalna.
Topping:
Vispa ihop florsockret, det smälta smöret och philadelphiaosten till en kräm. Vispa hårt med en vanlig visp. Tillsätt vaniljsockret och skalet och saften från citronen. Var försiktig med citronen för den kan ta överhanden.
Vispa ytterligare och fördela sedan krämen på kakan.
Låt krämen sätta sig lite före serveringen.
Malin wiper
16 december 2010 18:11
Det skulle jag verkligen vilja göra ;) Sen är du så generös som låter oss använda dina animeringar.
Ha en fin kväll
kram
Pisan
16 december 2010 18:34
Ååååhhh vad gott!!! Älskar morotskaka. Men numera får jag ju inte äta sött och så orkar jag inte baka.... Hoppas ni har en fin kväll du och mr T! Kram! ♥
http://pisansblogg.bloggplatsen.se
Malin wiper
16 december 2010 18:47
Morotskakan är från förra året :))Den kakan är inget för diabetiker och mulliga som mig ;)
Mr T hälsar tillbaka
ha en fin kväll
själv
kram
Malin wiper
16 december 2010 22:08
Den är verkligen jättegod och saftig. Den blir inte torr eftersom det är så mycket olja i kakan.
Kram
Helene
16 december 2010 23:38
Gu vad mycket gott!! Här sitter jag på jobbbet och äter mina mackor och äter yogurt ;0(.....kan jag få ett smakprov oxå?! Snälla du stressa inte med klänningen, skulle vara jätte kul att få en men nästa jul är mer än OK!! Jag har inte gjort nåt alls till jul men det blir jul i allafall och snart är det ett nytt år ;0)
♥ Helene
Malin wiper
17 december 2010 07:59
Jag önskar att jag kunde skicka en hel kaka till dig goa du ;) Inte tänkar jag vänta tills nästa jul utan du får så fort det blir klart.
Vet att du ligger och sover nu så jag hoppas du har en god natts sömn
kram
Sussi
17 december 2010 08:07
Mmm vad gott det ser ut! Tack snälla för recepten. Någon gång kanske jag överraskar och får för mig att baka. Det händer inte ofta men det händer trots allat någon gång ;)
Kramisar
http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Malin wiper
17 december 2010 08:33
Jag bakar inte så ofta heller för jag blir så sugen på att smaka ;) Denna gör mig yr i huvudet för det är så många ingredienser
Ha en jättefin dag
kram
Monica
17 december 2010 17:08
Vad snällt av dig att baka och ge bort:)
Det ser verkligen fina och goda ut:))
Jag har bara bakat lussebullar ännu, men ska göra nån god kaka till veckan om jag hinner.
Idag har det blivit att koka knäck till uppesittarekvällen iaf.
Passar på att önska er en jättefin helg!
Kramar
http://www.blackpearl.bloggplatsen.se
Malin wiper
18 december 2010 05:42
Det verkar uppskattas att få en kaka ;) Det är två säkra kort. Jag är urdålig på att baka lussebullar. Dina ser helt fantastiska ut. Kul med uppesittarkväll och knäcken blev säkert supergod också
Ha en jättefin helg själv
kram
tbsamu
20 september 2011 07:35
ger vi våra kunder en god smak av indisk mat. Vi har kompetens inom indisk
curry hus (www.indiancurryhouse.net) ligger i Scheelegtan 6. 112 28Stockholm, curry hus Tandurikyckling Stockholm, indisk Indisk curry hus Chicken Tikka Masala Stockholm, indisk curry hus Tanduri kyckling masala Stockholm, indisk curry hus Indisk matta Stockholm, indisk curry hus Chicken Tikka MasalaStockholm, indisk curry hus Kyckling Sizzler Stockholm, Indiska curry House Nanbröd och Lamm Vindalo Stockholm Vår mat är känd för sina indiska kryddor. Vi har en mycket bra respons för indisk mat i Stockholm.
Malin wiper
20 september 2011 08:38
OK! får kolla upp detta när jag är i Stockholm
Ha en fin dag
Mvh
Malin